2012-2013 Sezonu Transfer Söylentileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kıta dışı hakkımızı kısalardan yana kullanmak en doğru seçim bence, bu fikrim değiştirecek tek oyuncu Brittney Griner, gerçekten onu bu forma altında smaç vururken hayal etmek bile güzel :) ama çok zor :)keşke böyle bir transfer olsa :) Bence mutlaka Taurasi gelmeli, sonuçta şuan Ummc'nin elinde olan bir durum yok sözleşmesi bitti ve burda iş Taurasi'yi ikna edecek yöneticilerde bitiyor herşey...

Dumerc-Işıl
Seimone-Tuba-(Işıl)
Alba-Şaziye
Sancho-Nevriye-Bahar
Tina veya Brittney Griner-Quanitra

Fazla da ciddi bi harcamaya gerek yok bu kadro için. Bütçenin çok fazla olacağını düşünmediğimden böyle yaptım yoksa Parker, Gruda, Taurasi'yi herkes ister :)

Fazla ciddi para harcamaya gerek yok deyip en iyi avrupalı oyun kuruculardan Celin Dumerc'i, en iyi Türk oyunculardan Tuba'yı, en iyi amerikalı skorerlerden Seimone'u, en iyi pivotlardan Griner veya Tina'yı bir de en iyi devşirme oyuncu Quanitra'yı istiyorsun ve bu takıma fazla ciddi bütçe gerekmez diyorsun bravo :))

Fazla ciddi para harcamaya gerek yok deyip en iyi avrupalı oyun kuruculardan Celin Dumerc'i, en iyi Türk oyunculardan Tuba'yı, en iyi amerikalı skorerlerden Seimone'u, en iyi pivotlardan Griner veya Tina'yı bir de en iyi devşirme oyuncu Quanitra'yı istiyorsun ve bu takıma fazla ciddi bütçe gerekmez diyorsun bravo :))

Her zaman harcadığımız parayı harcasak yeter bence bu kadro için. Taurasi-Gruda-Parker'lı kadroların yanında yine iyidir benim ki :D

Sancho-Parker neden olmasın ki? Ekaterinburg'da çoğu zaman Gruda-Parker oynuyor.. Bence aralarında hiç bir fark yok.. Bir de Parker'i şu forma altında görmek, net mutluluk verir insana :)

1 numaraya Laila Palau veya Dumerc gibi bir oyuncu şart
2 numaraya Tuğba Palazoğlu şart
2 ve 3 numaraya lider özellikli 2 kıta dışı şart birisi Dee olsun mümkünse anlaşılsın koşa koşa gelecektir. Diğeri Tamika ya da Penny
4 numarada Sncho ile devam edilmeli
5 numaraya Quanitra yerli olarak takıma kazandırılmalı
optimum 2+2 bu şekilde oluyor.

Kuanitra için yerli olduğundan dolayı ben de mutlaka alınmalı tarzında konuşuyodum ama artık kararım değişti açıkcası. Sebebine gelirse:

Sağlam pivot alacaksak Parker gibi, Kuanitra'ya zaten 10 dakika süre vereceksem o kadar para verip bütçeyi ağlatmaya hakkım yok. Yerli hakkımı Tuğba'dan yana kullanırım yeter bana, Işıl, Bahar, Şaziye ve hatta çok lazım olduğunu düşünmesem de Fb'ye kaptırmamak adına Tuğçe ile beraber kapatırım yerli transferini. Tuğba ile Tuğçe'nin aldığı toplam para nerdeyse yarısı olacak Kuanitra'nın geçen sene istediği çok yüksek parayı düşündüğümde. Tuğba ise 25-30 dakika oynayacak, Kuanitra gibi 10 dakika değil.

Bırakalım Fener alsın Kuanitra'yı, Matovic ile beraber aynı anda sahada olamayacak, Matovic de zaten 30 dakika oynuyor, alsınlar 10 dakika o kadar para verip kullansınlar. Onlar Kuanitra'yı alırsa Nevlin'i bırakmak zorunda kalacaklar, giderim ucuza Nevlin'i alır mis gibi yedek rolde oynar o güveni verirsen.

Yatırım tekrar aynı şekilde devam edilecekse Kuanitra için görüşüm budur. Ligde de fark yaratacağına inanmıyorum, mesela Fenerbahçe onu 2.yerli olarak sahada kullanırsa, bizim alabileceğimiz Parker onu öldürür o pozisyonda :) Omuz sakatlığı tamamen geçtiyse artık kronik değilse ilk isteyeceğim oyuncu Parker benim, normalde kıta dışı uzuna sıcak bakmıyodum ama Parker özel bir oyuncu, bire birde de yetenekleri çok olan inanılmaz farklı bir isim, sakatlığı olmadığı zaman tam kapasiteyle neler yapabileceklerini de gösterdi bu sene.

Quanitra kilit hamle bence Tanju. İki uzunu 10-10 toplam 20 dk yedekleyebilir. Matovic-Verameyenka-Quanitra-Nevlin oldukça iyi bir pota altı oluyorlar. Ki kendi evlerindeki EL için oraya 1 yabancı daha alacaklarına şüphe yok.

Parker konusunda ben de bir kaç kelam edeyim:) Yıllardır beğendiğim bir oyuncu. Geçen sene F8'de az tezahürat da yapmadım onun için. Hatta FB'yi yendikleri maçta giydiği ayakkabılar bizde duruyor hala:) Bütün bunlar iyi ama Parker'ı senelerdir tanıyoruz bu seneki dominant oyununun sebepleri sadece kendi değil. Takımın oyun kurgusu ona yaradı. Özellikle Dee-Aneta onu iyi besliyor. Ve gene aynı oyuncuların ve Nolan'ın hatta Gruda'nın dış atış tehditi dolayısıyla rakipler içeri de gömülemediğinden rahattı.

Özellikle Dee'nin uzun zamandır görmediğim şekilde paylaşımcı oyunu Parker'ı parlattı. Benim Dee konusunda rahatsızlığım buydu. Çok çabuk bencilleşiyordu. EL finalindeki oyununa bu yüzden hayran kaldım. Basketbola başladığı ilk yıllardaki gibi oynamaya başlamış. E bu da UMMC pota altını rahatlattı. Yoksa bakın UMMC kadrosuna geçen seneden farklı kaç oyuncuları var? Petrokova Hollingsworth Dominguez Dee geldi. Sue Bird Leuchanka Horakova gitti. Aslına bakarsanız geçen seneki takımdan daha iyi bir takım değil bu seneki takım. Sue Bİrd gitti Dee geldi aradaki fark budur bence. Horakova= Dominguez Leuchanka=Quanitra diyebiliriz bence kaba taslak. Yani hocanın da çok büyük etkisi var. Ve bu sene EL'deki takımlara bakıldığında en homojen takım kadrosu da onlara aitti. Dee'nin gelmesiyle Parker'ın işlerliğini arttırdılar. Böylece direk favori hale geldiler. Ben hala iddia ediyorum (gerçi neye yarar) Whalen ve EL için Shay yerine skorer bir oyuncu alabilseydik biz de o homojen takımlardan biri olacaktık. Çok iddialı hale gelecektik

Şimdi gene Parker'a dönersek. 'Bu sene gördüğünüz Parker'a' bir ilizyon gözüyle de bakabilirsiniz. Evet büyük oyuncudur bunu hep dedim. Ama bu seneki performansının artış sebebi takımın diğer parçaları. GS'a Parker'ı aldıktan sonra 2 skorer alamazsan hızlı paslaşan dinç bir takım kuramazsan Parker'dan alacağımız verim aynı olur. Bu sene Sylvia'nın böyle etkisiz gözükmesinin sebebi de bu. Yani 3 sene önce Sylvia için denenler bu sene Parker için deniyor.

Quanitra konusunda Tanju'nun dediklerine katılıyorum. Fiyat yükseltmek için pazarlıklarda olmak iyi olabilir ama FB'nin alması işimize gelir. Biz de Newlin'i alsak uzun rotasyonumuzu yerli oyuncuyla kapatmış oluruz (bir de yabancı uzun olduğunu varsayıyorum).

Ben herkesin aksine farklı bir yapı düşündüm.

Taurasi-Işıl-Özge
Tamika-Tuğba
Alba-Şaziye-Şebnem
Nevriye-Bahar
Gruda-El için iyi avrupalı uzun.

Şimdi Taurasi,Tamika ve Alba üçüde topu getirebilecek oyuncular. Bu oyuncuların çok pozisyonda oynayabilmesi yukarıda dendiği gibi homojen bir takım olmamızı sağlar.
Ayrıca ligde çoğu zaman yabancı sınırlaması yüzünden Işıl veya Tuğba oynamak zorunda kalacak. Işıl'ı bu sezonki Silvia Dominguez rolünde kullanabiliriz. Bu sene takip ettiğim kadarıyla Ummc çoğu zaman Taurasi-Nolan-Anete üçlüsüyle oynadı.
Ayrıca Taurasi,Tamika ve sağlıklı bir Alba savunmada istediğimiz sertliği verebilecek oyuncular.
Lig rotasyonunda 3 uzun bırakmamın sebebi ise Tamika ve Alba'nın 4 numarada da oynayabilmesi. Yani zaman zaman sahada Nevriye-Tamika-Alba-Taurasi-Işıl 5'iyle oynayabiliriz. Ya da Alba'yı çıkarıp zaman zaman bu yabancıyı lig kadrosuna dahil edebiliriz.
Kadrolarında Alba'yı kullanmayanlara çok şaşırıyorum. Ağır bir sakatlık geçirmiş olsada Avrupa basketbolunda Avrupalı oyuncuların ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Kendi pozisyonunun en iyilerinden olan Alba'yı gelecek sezon herkesin rolünün belli olacağı yerde daha iyi göreceğimizden eminim.
Bu kadrodaki en önemli sorun Tamika'yı Eylül'de gelmeye ikna etmek olacaktır. Bu sezon sanırım Avrupa'da oynamadı ve yeterince ailesiyle vakit geçirip,dinlenmiştir.
Yasemen ve Ayşe'yi ise Kaski gibi hem Avrupa'da oynayan hemde yerli rotasyonu dar olan takımlarda yeterli süre alması için kiralayabiliriz.
Bu kadro her türlü kombinasyonu oynayabilecek ve lig,Avrupa'da istenilen başarıları getirebilecek bir takım olduğunu düşünüyorum.

Belki de ilk kez S.Cem Uçsoy ’un (Parker hakkındaki) görüşlerine katılmıyorum. UMMC’nin bu yılki en büyük transferi (Dee ile birlikte) Parker oldu. Transfer! diyorum, çünkü Parker, geçen yıl omuzundan sakatlığı ve dönüş sonrasının formsuzluğunu yaşadığından pek katkı veremedi. Yani Parker’ın bu yılki performansının nedenini sadece oyun kurucuların kalitesine bağlamak haksızlık olur. Parker bence çok ama çok özel bir oyuncu (ben Fowles’la kıyaslamam) ve sakatlığı nüksetmediği sürece bu performansı başka takımlarda da gösterebilir. İstanbul’a (tabii ki bizde olmalı) gelirse başka takım taraftarları da dahil sadece onun için gelecek seyirci olabileceğini düşünüyorum.
Diana + Parker = 2 etmez, fazla eder… Fazla ettiğini de geçtiğimiz hafta sonu gördük.
Ama Diana, Sancho, Parker ve Alba birlikte olursa, geriye bir oyun kurucu ve yine Avrupalı uzun lazım. O zaman da, gelecek sezon 2’si kıta dışı, 6 yabancı olabilecek mi ?!
Eğer gerçekten karşı yakayı geçmek ve şampiyonluk kupaları almak istiyorsak bunları yapmamız lazım, yapmalıyız. UMMC’nin bu yıl yine aynı bütçeyi ayırabileceğini sanmıyorum. Bence bu kadroyu muhafaza edemeyecekler. Etmek isteseler bile ettirmemeliyiz. Rusya’ya göre İstanbul’un cazibesi tartışılmaz. Bunu kullanmalıyız.

Dee'yi Taylor olmadan kadroya yazmak bence imkansız, UMMC'de zaten beraber değiller mi ? Geçen sene sonu Penny Taylor'un GS'ye gelmesini istememişmiydi ? Önümüzde ki sezon için UMMC neyi öngörüyor, Parker ve Taurasi ELW kadrosunda Taylor Rusya Liginde oynayacak, Bizdeki kısıtlamalar bu transferi zora sokuyor,

Sparta&K eğer zor durumdaysa gerçekten, bence ilk hamle (sözleşme durumunu bilmiyorum) uzun vadeli bir Natalia Vieru yatırımı olmalı..

Aykut,

Sen Wnba de sezonu sakatlıklarla boğuşarak geçirmiş, üstüne babasın kaybetmiş bir oyuncuyu, 3-4 sene de bir kaç maç iyi oynadı diye nitelendirebiliyorsan bende Angel ve Cappy yi böyle kıyaslayabilirim... Buda benim fikrim derim. Ama şunu da rahatlıkla söylerim. Angel bana göre Taurasiden de iyi bir oyuncudur.

Benim değinmek istediğim asıl konu şudur: Biz elimizdeki kadroyu kullanmıyoruz. Taraftar olarak çok bencil davranıyoruz.

Angel , Taurasiden iyi mi? Angel ın Taurasi'den iyi olduğu tek yön var oda olmayan faulü olmuştan daha iyi göstermesi yani bunun adı da ÇİRKEFLİK...

Ben inanmıyorum şahsen yatırımın kesileceğine F.Bahçe F8'e evsahipliğini alma konusunda büyük adayken ve yatırımını arttıracağını söylenirken biz kesmeyiz diye düşünüyorum.

Taurasi konusunda ise bende geleceğini düşünmüyorum ki gelecekse çeşitli şartlar falan ister kesinlikle.

Maaşına zam-Penny Taylor ile beraber oynamak.(Ki böyle bir şey isterse bunu karşılayabilecek Avrupa'daki tek kulübüz bence başka bir kulüp 2 kıtadışı hakkı veremeyebilir)

Taurasi yönetmesi zor bir oyuncu koç seçmek gibi bir huyu falan da var.Geçen sene onun için az daha Lazslö Ratgeber'i getiriyorduk.Gerçi Ceyhun hocadan daha verimli olacağı kesindi.

Bu tür şartlar öne sürebilir ve bizimde karşılamamız zor gibi duruyor Taurasi'yi.

Mustafa Abi ,

Çirkeflik konusunda kesinlikle sana katılıyorum. Cappy ile birlikte yarışır o derecede ama ben Angel ın , Taurasi den daha komple bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Sadece düşünüyorum. Gelsin bizde oynasın demiyorum. Keşke bizde olsaydı HİÇ demiyorum. Taurasi her zaman şampiyonluğu hedefleyen takımlarda oynadı. En iyilerle birlikte...

Şimdi burada C.Parker muhabbetleri dönmeye başlamış. Geçen yıl İpekçide sahada yokları oynayan Parker... ( EE geçen yıl sakattı diyebilirsiniz)

Bizde ondan daha iyisi var. Hemde başından çok daha kötü olaylar geçmiş birisi... Bu sene sonu göndeririz. Ertesi yıl ahlar içinde nasıl gönderdik...

Bir de ;

2013 draftında B.Griner ilk 3 içinde olacaktır. 2013-2014 senesinde de Avrupaya gelirse... Bizim harikalar yaratan yönetimimiz zaten alamaz...

Rakiplerinden biri de onu alırsa o zaman daha da iyi anlarız Fowles ın değerini...

Fenerbahçe Quanitra yı aldığında Nevin i bırakmak zorunda mı ki; bize gelecek Nevin. Milli takımda oynayanların Işıl dan Bahar dan farkı yok sanıyorum. Quanitra Fener e giderse yabancı sayısının azalması durumunda, önümüzdeki seneye el sallamış oluruz...

Her takımda 1 tane devşirme oyuncu olabiliyor. O yüzden Nevin ve Quanitra aynı takımda olamaz diye biliyorum ben.

Ayrıca herkes yabancı oyuncu öneriyor da bu takımın kanayan yarası kesinlikle yabancı rotasyonu değil; yerli rotasyonu. Önümüzdeki sezondan itibaren hiç katkı vermeyen veye düzenli katkı vermeyen yerli oyuncularla yolları ayırıp bir şekilde orayı toparlamak gerek.

Görünüşe göre yerli oyuncu havuzu malum çok küçük ama ben yerli rotasyonunu geliştirelim demiyorum. Ki bu zor zaten. Sadece değiştirmek bile yeterli olacaktır kanısındayım. Bahar ve Işıl hariç yerli rotasyonundan istediğimizi alamıyoruz ki bu iki oyuncudan da birisi çıkıp ''katkı alıyoruz da sanki'' dese itiraz edemem.

Bu takıma dünyanın en iyi yabancı oyuncuları geldi de başarı gelmedi; sorun onlarda değil ki. Zaten Galatasaray bir şekilde kaliteli yabancı oyuncuları takıma getirebiliyor. Sorun bence yabancı rotasyonunda değil...

Kuanitra ile Nevlin aynı takımda olamıyor. Kuanitra'ya o kadar para verirsen sana Tuğba'yı aldıracak bütçe kalmayacak problem orada, yeteneksiz Kuanitra'yı napiyim o zaman ben? Bu takıma lazım olan ilk yerli Tuğba Palazoğlu'dur.

Parker o dağınık Ummc'de geçen sene ayakta kalan 2-3 oyuncudan biriydi, nasıl dökülmüş Abdi İpekçi'de onu da anlamadım, Fenerbahçe maçında da şov yapmıştı ama bu seneki dominasyonu bir başka...

Quanitra ve Nevlin devşirme değiller. Türk Milli Takımında oynadıkları için Türk oyuncular. Yani Quanitra ve Nevlin'i aldıktan sonra yanlarına örneğin Michelle Campbell'ı bile ekleyebilirsiniz.

Not 1: Bu detay sadece Türk Milli Takımında oynayanlar için geçerli. Örneğin İspanya Milli Takımında oynayan Sancho, kıta dışından, Avrupalıya devşirilmiş durumda. Yani Sancho ve Michelle Campbell birlikte oynayamaz.

Not 2: Yukarıda yazdıklarım sadece Türkiye ligi (TKBL) için geçerli.

Kaynak: TBF Yönetim Kurulu'nun 11.04.2012 tarihli kararının 4. maddesi.

Ekleme: Yönetim Kurulu Kararının linki http://www.tbf.org.tr/tbfweb/tbfweb2.nsf/0/21E2078BBB2195A9C22579DE005413B9?OpenDocument

İlk önce Candace Parker'ın sırf yanında iyi oyuncular var diye mükemmel performans sergiledi diyenlere katılmıyorum çünkü aynı performansı yanında onlar yokken WNBA'de de gösterdi. Ayrıca gelirse rahat rahat Sancho ile oynar, ama Fowles'den vazgeçmek çok büyük risk bana göre bunu Candace Parker delisi olarak söylüyorum :)

İkinci olarak ben Diana Taurasi'nin bize geri geleceğini düşünmüyorum, Diana Taurasi her ne kadar onu gönderenler farklı kişiler olsa da tükürdüğünü yalayacak birisi değil o yüzden Diana Taurasi'yi unutun derim :)

Quanitra mevzusuna gelirsek Fenerbahçe alırsa Tanju Abi'ye katılıyorum bırakalım alsınlar ama Nevlin'i bırakmak zorunda değiller çünkü milli takımda oynuyorlar ve devşirme olarak görülmüyorlar.

Brittney Griner'a gelirsek ilk 3 değil direk 1 ''BİR'' numaradan seçileceğine kimsenin şüphesi yok ve Avrupa'ya gelirken bence çok uçuk bir rakama Rusya'ya transfer olur demedi demeyin, Taurasi'den Parker'den falan bile fazla maaş alacağını düşünüyorum.

Bence bu sezon yerlilerimiz iyi katkı verdi(önceye bakılarak) ve problem onlarda değildi diye düşünüyorum; tabi ki daha iyi olabilirler ve gönderilmesi gerekenler var; her ne kadar Gülşah çok iyi bir şutör olsa da Ekrem Memnun onda o ışığı göremedi. Bahar Çağlar'ın yeterli olmadığını düşünüyor ama bence göndermek büyük hata olur.

Tuğçe Canitez; Amerika'daki gururumuz NAIA'de yine şampiyon oldular ve ''YILIN SPORCUSU'', ''MVP'' gibi bir çok ödülleri aldı ve inşallah WNBA'de draft edilen ilk TÜRK olacak. Fakat yazın çıplak gözle de izledim televizyondan da avrupa basketboluna uyum sağlayabilmiş gözükmüyor çok yüksek paralar vermek büyük hata olur ama çok büyük yetenek olduğu da aşikar. Ayrıca ben Fenerbahçe'ye gitme olasılığını %20-30'dan fazla görmüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...