2013-2014 Kadın - Erkek Voleybol Takımlarımız

kadın takımı iyide erkek takımıda şampiyonlar liginde oynayacak doğru düzgün oyuncu alınmadı en azından şampiyonlar ligi düzeyinde ve ligde üst sıralara oynayacak düzeyde oyuncular yok .
 
Bu sene sponsorumuz yok.Bütçede ciddi şekilde kısıldı.Bu sene hedefimiz altyapıdan gelecek o sağlam,final oynamadan turnuvayı bırakmayan jenarasyonu takıma adapte etmek.Reşat hoca bir röportaj verdi gsvoleybol adresine,şampiyon olamayız demiyor aksine oyuncuların gözünde şampiyonluk ateşi olduğunu tribünde göreceğimizi söylüyor.Takıma bakalım biraz.

Pasör: Ahmed Abdalla (Tecrübeli bir isim,30 yaşında,Mısır milli takımında görev yapıyor,MEF'te Reşat hocayla birlikte çalışmıştı,ben ciddi iyi bir isim olduğunu düşünüyorum,umarım Boğaçhan'a abilik eder)
Bu mevkideki diğer ismimiz Boğaçhan Zambak (Kendisi Genç Milli takımımızın da pasörü-Wonderkid)

Pasör Çaprazı:Ahmed Salah Abdelhay(Halkbank'ta müthiş bir sene geçirdi,net şekilde kıskanıyordum performansını,her topa vuruyor,hızlı hücum edebilirsek çok ekmek yiyeceğimiz bir isim,servisleri muazzam servis serisi yakalarız çok defa onunla,tek sıkıntısı oyundan düşmek,çok çabuk oyundan kopabiliyor)
Halit Urgan(Fethiye'den geldi,1995 doğumlu,Muğla şampiyonu takımın kaptanı)

Smaçör: Henry Bell Cisnero ( Çok bekledik onu,Hep bizdeydi ama sakatmış gibi hissediyorduk o derece :)
Kalitesini biliyoruz,yapabileceklerini biliyoruz,o potansiyeli kinetiğe çevirmesini istiyoruz.Ligin ikinci yarısı geldi,antremansızlık sıkıntısı yaşadı,tam ciddi iyi performans verdi son maçta elendik.Yeni sezonda ondan çok ümitliyim.Yaptığı sayılardan sonra Jingle Bells çalmalı :)
Fırat Ezel Filiz: (Sivas 4 Eylül Belediyesin'de sezonu geçirdi,katkısı olur mu tartışılır)
Melih Sıratça: (Lakabı "Herkül",1996'lı,kendinden bir yaş büyüklerle birlikte milli takımda ter döküyor,ciddi gelecek vaat ediyor)
Deniz Ozan: (1995'li,Davutpaşa Lisesinin ve Galatasaray Yıldız takımının kaptanı)

Orta Oyuncu: Ferhat Akdeniz(Geçen sene takımdan kalan yegane oyuncu,gelecek vaat ediyor,iyi işler yapması muhtemel hoca o kadar isim arasında onu takımda tuttuğuna göre)
Cansın Hacıbekiroğlu: (Geçen sene 4 Eylül Belediyesin'de güzel işler yaptı,ara ara haftanın orta oyuncusu seçildi)
İbrahim Emet: (Ümit Hızal döneminin genç cengaverlerinden,3 senedir kiralanıyor takımdan takıma,artık ciddi katkı verme zamanı geldi.Potansiyelini biliyoruz)

Libero: Mehmet Özbek: (Geçen sene lige renk katan takımlardan Greenwich Saat Ted Kolej'in tecrübeli liberosu,manşette aksayacağımızı düşünmüyorum)

*Kadromuz bu şekilde,Menajer Murat Ersoy Şampiyonlar Ligine katılım hakkı elde etmemizle beraber Yabancı Orta Oyuncu alınabileceğini söylemişti.

Takıma güveniyoruz,yapılmak istenen yatırımın farkındayız.Doğru yürütülen Voleybol Akademisi programının meyvelerini 5 sene içinde toplamamız muhtemel.Gençlerden yerli katkısını alacağız sabrederek diye düşünüyorum.

Voleybolda rakiple ikili mücadele olmadığı için sana sınırlandırılmış bölgede tüm mücadeleni ortaya koymak zorundasın,biz takımı müthiş mücadele ederken görelim,sahada her sayı için çırpınan gençler görelim bu senenin hedefi budur.Sportif açıdan ise bir Şampiyonlar Ligi galibiyeti tatlı olur.
 
2014 CEV ŞAMPİYONLAR LİGİ KURA TORBALARI

28 Haziran Cuma günü, Viyana’da yapılacak olan 2014 CEV Şampiyonlar Ligi kura çekiminde, takımların yer alacağı torbalar belli oldu.

BAYANLAR
1. TORBA: Vakıfbank, Eczacıbaşı VitrA, Galatasaray Daikin, Dinamo Kazan, Dinamo Moscow, Omickha OMSK
2. TORBA: Atom Trefl Sopot, Tauron MKS Dabrowa Gornicza, RC Cannes, Beziers Volley, Rebecchi Nordmeccanica Piacenza, Imoco Volley Conegliano
3.TORBA: Rabita Bakü, Azeryol Bakü, Stiinta Bacau, Dinamo Romprest Bukareszti, Crvena Zvezda Belgrad, Schweriner SC
4.TORBA: Volero Zürich, Agel Prostejov, Gent, Unendo Yamamay Busto Arsizio, Igtisadchi Bakü, Dresdner SC

ERKEKLER
1. TORBA: Trentino Diatec, Copra Elior Piacenza, Lube Banca Marche Macerata, Asseco Resovia Rzeszow, Zaksa Kedzierzyn Kozle, Jastrzebski Wegiel, Belogorie Belgorod
2. TORBA: Zenit Kazan, Knack Roeselare, Noliko Maaseik, Arkas İzmir, Halkbank Ankara,Tours VB, Paris Volley
3. TORBA: Berlin Recycling Volleys, VfB Friedrichschafen, Olympiacos Piraues, ACH Volley Ljubljana, Posojilnica AICH/DOB, Tomis Constanta, Budvanska Rivijera Budva
4. TORBA: Marek Union-Ivkoni Dupnitsa, VK Ostrava, Hypo Tirol Innsbruck, Jihostroj Ceske Budejovice, Lokomotiv Novosibirsk, Energy Investments Lugano, Galatasaray
 
Bayanlarda birinci torba ha güzel haber bu :) bayanlardan baya umutlu olsam da erkek takımımız savaşsın yeter hadi aslanlar bir şampiyonlukta sizden gelsin ilgi tavan yapsın ..
 
Kadınlarda Rabita ve Yamamay'ı çekersek baya ölüm grubu oluşur. :) İlk grupta eşleşmek lüzumsuz olsa da Yamamay'la eşleşilmeyen sezon sezon değildir gözümde,gözümüzde.
Erkeklerde 3'ten görece en kötü takım gelir umarım.İlk 2 gruptaki takımlara sağlam yatırımla dahi can dayanmazdı.
 
Torbalarda Ülke puanı esastır.Biz değilde Bursa da olsa 1.Torba olacaktı.

Yada ülkemiz 2 takımla direkt katılıp biz WC alsaydık son torba olacaktık.Böyle garip bir uygulamaları var.

Son torbadaki İ.Bakü ve Yammamay çoğu takımdan güçlüler.
 
Bayan takimimiza yapilan transferlerden genc isimlerle neden 1er yillik sozlesme imzalandi ? Genc isimler sonucta. Neden 3-4 yillik sozlesme değilde 1er yillik sozlesme imzalandi anlamis degilim. Hikmeti nedir ? Bilen ağabeylerim varsa bilgilendirirse sevinirim...
 
Bayan takimimiza yapilan transferlerden genc isimlerle neden 1er yillik sozlesme imzalandi ? Genc isimler sonucta. Neden 3-4 yillik sozlesme değilde 1er yillik sozlesme imzalandi anlamis degilim. Hikmeti nedir ? Bilen ağabeylerim varsa bilgilendirirse sevinirim...

1-2 fark etmez Voleybolda oyuncular 22-24 yaşına kadar kulübündedir hakları başka bir takıma giderse yetiştirme bedeli alırsın.

1990 doğumlu Burutay serbest olmasına rağmen Halkbank'a 1 Milyon Liraya falan gitti.
 
Bilgilendirmen için teşekkürler Tunahan. Dediğin gibi çok garip, ilk turdaki herhangi bir grup final-four takımlarından bile oluşabilir. Voleyboldaki bunun gibi enteresan kurallara alışmak zaman alacak gibi...
 
Yamamay'ın geleceği belliydi :). Gruptaki diğer rakiplerimiz Azeryol Bakü ve İmoco Volley Conegliano oldu.

En zor, en çekişmeli grup bizimki olacak gibi. 2 İtalyan takımının olması hem avantaj,hem dezavantaj.

Gruptan çıkacağımızı düşünüyorum, umarım bizle beraber çıkan takım Yamamay olur (pek sanmasam da) :)
 
Kadınlarda en zor gruba düştük. İtalya'dan finalist İmoco ve yarı finalist Busto Arsizio, ikisi de zor takımlar. Azeryol da hiç yabana atılacak takım değil. Geçen seneki gibi garanti gözüyle bakabileceğimiz maç yok. İnşallah bir aksilik olmaz ve gruptan çıkarız.

Erkeklerde grubun favorisi Zaksa... Şu anki kadormuzla ancak grup üçünlüğü için mücadele edebiliriz. Bakalım yönetim nasıl transferler yapacak?
 
Zor grup çekmişiz Azeryol ile birincilik için mücadele ederiz.Azeryol ismine kanmayın geçen yılki Azerrail Bakü.

Yammamay ise grupta net sonuncu olur.Kadroları dağılıyor rakip olamazlar bize.Diğer İtalyan hakkında bilgim yok ama pek ismi geçmedi transferde muhtemelen tecrubesizliklerinin kurbanı olurlar.
 

Üst