2013-2014 Kadın Voleybol Takımımızın Maçları

Maçı izlemedim. Çok şaşırdım vallahi sonuca. Helal olsun. Vakıfbank'ı yenecek güçteysek demek ki Fener'i de yenecek güçteyiz diye düşünüyorum. İnşallah öyledir.
 
Vakıfbank'ı yendik ve 3-0 ve setlerde ezerek mi ? Bunun tek sebebinin iyi oyun olduğunu söyleyin bana. Yoksa sakatları falan mı vardı Vakıfbank'ın ?
 
Voleybol şubesine iyi bir sponsor bulundu ve yatırım yapıldı onca harcanan paraya rağmen yapılanma yanlış yapıldığı için başarı gelmedi. Bence fazla yatırımdan vazgeçip gençlere yer açılmalı ve iyi bir yapılanmaya gidilmeli her şeyden önce erkek-kadın takımına da iyi teknik adamlar bulunmalı.
 
Çok şaşırdım, bir o kadar da sevindim. :) Leo ve Neriman oynamamış. Keşke Massiomo çok daha önceden bu radikal kararları alabilseydi. Umarım gelecek maç da bu kadro ile oynar ve kazanıp finale çıkarız.
 
Burada daha öncede demiştim Neriman sırf zarar bize diye, bugün dediklerimde ne kadar haklı olduğumu gördüm. Neriman'la hiçbir büyük takımı yenemeyiz. Onun manşet hataları yediği blokların haddi hesabı yok. Bu kadroyla ligde oynasaydık hep ligi 3. bitirirdik. tebrik ederim hepsini. Umarım diğer maçı da kazanıp Cl'ye gideriz.
 
Bu kadroyla çıkarsak şansımız var, finale kalırsak şampiyon oluruz eminim, Neri ve Raba beraber oynaması zaten saçmalık manşeti kim alacak o zaman ikisinde manşeti sorunlu, birde Leo'nu facia oyununu izlemektense Gamze'yle kaybetmeyi tercih ederin en azından Gamze'yi kazanırız...
 
Kızlar dün herkesi şaşırttı, ne diyelim helal olsun ama az da olsa umutlandırdılar, inşallah salı günü de kazanıp finale çıkarız da şampiyonlar ligi biletini alırız.. Umarım bu kadroyu bozmaz Barbolini
 
[h=1]Maça Doğru: Vakıfbank – Galatasaray Daikin[/h]
Galatasaray Daikin Bayan Voleybol Takımı, Acıbadem Bayanlar Birinci Ligi Play-off Yarı Final 3. maçında, 22 Nisan 2014 Salı günü, saat 16.00’da, Burhan Felek Voleybol Salonu’nda Vakıfbank ile karşılaşacak.

Seride ilk maçı 3-0 kaybeden Galatasaray Daikin ikinci maçı aynı skorla 3-0 kazanarak durumu 1-1’e getirdi. 22 Nisan Salı günü oynanacak üçüncü ve son müsabakayı kazanan takım Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi’nde finale çıkacak.

Galatasaray Daikin ve Vakıfbank bu sezon ligde normal sezonda ve Teledünya Türkiye Kupası’nda üç defa karşılaştılar ve bu müsabakaları 3-0, 3-2 ve 3-0’lık skorlarla Vakıfbank kazandı.

Takımımıza Vakıfbank karşısında başarılar dileriz.
 
Neriman ve Lo Bianco rahatsızlıkları sebebiyle bugün kadroda yoktular.

3 yabancı hakkımızı Rabadzhieva, Montano ve Saori’den yana kullanmıştık. Montano hastalığının etkisinden artık tamamen kurtulmuş durumda. Bugün müthişti hem arkada savunmada hem önde bloklarda, hem hücumlarda. Rabadzhieva ise sakatlığının ardından ciddi bir form yakalamış durumda. arka alanda yaptığı savunma,servisleri iyi karşılaşma ve hücum tarafında Montano’nun yükünün hafifletilmesi anlamında iyi iş çıkardı bugün.

Saori ise hücumda yine sıkıntı yaşadı ama arka alan savunmasında ve manşetlerde yükü çeken isimdi. Öne geldiği her pozisyonda hücumda zorlanıyoruz, Montano’ya çok muhtaç kalıyoruz o pozisyonda rakiplerde bunu iyi bildiğinden blokları Montano’nun üstüne kuruyor ama bugün Montano krize girmemize izin vermedi aldığı sayılarla.

Gamze ve Aslı bizim geleceğimiz. Gamze bugün Lo Bianco yokluğunda takımı çok iyi yönetti. Aslı ise yine en iyi orta oyuncumuz olduğunu gösterdi, bloklarda her topa dokundu.

Genel olarak; bugün sezon genelinin aksine hem manşette, hem de bloklarda çok iyi bir Galatasaray vardı. Bunları yapınca savunmanızda çok daha iyi oluyor.

Kızlar bu maç kendilerine inanmayan bizleri mahcup etti. Salonda sadece ben dahil 3 taraftar ve teknik ekip vardı.

Serinin 3.maçında kızları desteklememiz şart. Kazanırsak büyük bir iş başarmış olacağız.

Kızlara tebrikler.

Maçı izlemek isteyenler buradan izleyebilirler: https://www.youtube.com/watch?v=o6b0XeFk9nY
 
Gamze 2. sette sakatlanmasa,takımı yönetmek 3. pasörümüz olan 95 doğumlu Nursevil'e kalmasa şu an Fenerbahçe finalini konuşuyorduk.Nursevil'in canı sağ olsun,maçtan sonra göz yaşlarını tutamayan bir oyuncuya sadece teşekkür edilir.Kendisini geliştirerek uzun süre bizde kalsın.
Takımın sezon boyunca keyif verdiği gün sayısı 3.Yazın hayal kurmamızı sağlayan,bayrak oyuncu gözüyle baktığımız Neriman-Lo Bianco'nun takımdan kesilmesi sağladı bu 3 günü.Düşünün artık teknik-taktik anlamda ne kadar yanlış bir yapılanmaya gittiğimizi.İlk Fenerbahçe derbisinden sonra ben de aynı noktaya gelmiştim,bunun yanında ta yazdan bana olması gerekeni anlatanları takdir ediyorum buradan.
Nursevil'le bir set aldık,maç boyu inanılmaz ralliler izledik.Tribünde eski tribüncüsüyle,münferitiyle,95 sonrası doğan neslin birleşiminden oluşan unutulmaz bir performans çıktı ilginç şekilde.Montano 13-12'de nispeten iyi topu dışarı vurduğunda içimiz acıdı ama final ve olası şampiyonluk Gamze sakatlandığı anda gitti.Rakibin 2 maçta da sadece birer oyuncusu eksik olan Vakıfbank olduğunu hatırlatalım.
Euroleague şampiyonluğundan sonra hayata kısa vadede tepki göstermeme kararı almıştım.Kuvvetli olduğu kadar üzücü bir anı doğdu bugün.
 
Onur her şeyi güzelce yazmış.

Şanssızlık. Gamze olsa..

Yalnız Neriman şu noktadan sonra bu takımda kalırsa ayıp. Umarım Aslı,Gamze ve Nursevil'i utanarak izlemiştir.

Mücadele eden Galatasaraylılık ruhunu yaşatan kızlara yine de tebrikler
 
Maç öncesi umutlu değildim, sonra twitterda kızların mücadelelerini okudukça umudum arttı ta ki Gamze sakatlanana kadar, sağlık olsun, son 2 maç gerçekten sevindirdiler bizi, finale çıkamasak bile..

Neriman konusuna gelirsek, evet hırslı bir oyuncu, istekli ama artık gittiğinde üzülmeyeceğim, yolu açık olsun..
 
Leo Neriman oynamadı takım şaha kalktı. Bugün Gamze'nin o talihsiz sakatlığı olmasa şuan Cl'deydik. Kısmet böyleymiş. Bazen elden birşey gelmiyor işte. En azından Brako'nun gelmesi seneye yatırımı kesmeyeceğimizi gösterdi. Bu sevindirici.
Seneyeki kadro içinse pasör çaprazı olarak Brako dünyada alınabilecek 5 oyuncudan birisiydi. Bu sezon biraz formsuz doğrudur. Ancak geçen sezon sadece servisiyle bile set alıyordu bunu unutmamak lazım.
Gs Daikin sayfasından paylaşılan habere göre Rabadzhieva kesin gidiyormuş. Bütçe ne kadar bilmiyorum ama ben yedekte olsa kalamsını isterdim. Son maçlarda toparlanmıştı, manşet hücum defans olarak çünkü. Saori için Brezilya deniyor ama takımda da kalabilirmiş. Zaten sponsor Daikin olunca bir Japon kesin gelecek bence tanıtım yüzü vesilesiyle aynı zamanda. Bu Ebata mı olur yoksa diğer Saori mi bilmiyorum. Ama uzak doğudan oyuncu almamak lazım bana kalırsa. İtalyan Bosetti bize çok iyi olur. Ya da De La Cruz. Ama o da sözleşme imazaladı galiba. Kesinlikle çok iyi manşet alan bir takım kurmalıyız öncelikle. Manşet gelince nasıl iyi oynayabildiğimizi son 2 maçta gördük.
Orta olarak Stefana kalacak sanırım. Ama seneyede ligde oynayamaz malesef. Aslı ve Özgenur ligde oynarlar. Ergül yedek olsun Sinem de gitsin. Bence Nursevil orta oyuncu olmalı. Boyu çok uzun olduğu için açık gelen topalrı yetişip parmakla atılacak topları bile manşetle attı hep. Son 2 set o yüzden gitti. Kendini geliştirebilir ama fiziki çok dezavantaj pasör için. Blok konusunda en iyi oyuncumuz. Ben orta olmasını isterim. CEV cup için 2. yabancı ortaya gerek yok zaten.
Libero Nihan kalır. Son maçlarda çok iyiydi Nihan. Yanında Neriman olmadığından mı yoksa gerçekten çok istekli olmasından mı bilmiyorum. Ama alt yapıdan falan varsa manşeti sağlam biri olmasını isterim.
Umarım öncelikle manşeti çok sağlam oyuncular düşünülür. Geçen senelerde yapılan hatalar yapılmaz.
 

Üst