2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Justin Doellman ve luigi datome,( derrick brown genel kanı hocanın sistemine uymadığı ama çoğunluğun görmek istediği ismin başında geliyo) ama biz seneye euroleague de olmazsak bunlardan birini görme şansımız var mı sizce?

Erceg'i izlediğim her an ömrümden ömür gidiyor sanki sözleşmesi kesinlikle feshedilmeli.Fb Ülker'deki Bjelica çok zor tabiki ama ona benzer birini almamız gerekir her özelliği olan bir oyuncu.Benim aklıma Kaimakoglou geliyor sadece.

Nisan ayının gelmesiyle önümüzdeki sezonun kadrosunu yavas yavas kurmanın vakti gelmistir.Birçok takım şimdiden menajerlerle ilişki kurmaya başlamıştır eminim.İlk önce Sinan ve Erceg hariç her oyuncuyla sözlesmemis bitiyor ve her oyuncuyla ayrılmamız benim için sürpriz olmaz.

yeni gelen yabancı kuralıyla yabancı oyuncuları almak birazda olsa para konusunda hafifleyecek.Türklerden başlayalım tek gelmesi beklenen Kerem Gönlüm fanatik bir Gsli olarak sonunda geleceğini düsünüyorum.Semih Erden hariç ortada alınacak uzun yok onu alma gafletinede düşmez Ataman.Yerlilerden Ender-Cenk-Furkandan en az 1ini Fenerbahçe çalmaya çalışacaktır
Şimdi geldik yabancıya.Arroyo 1 yıl daha yaşlanacak ve artık bu kadar süre almak istemeyecek daha dogrusu kaldıramayacaktır.Ben söyle düşündüm yeri geldiginde Arroyoyu 2ye kaydırıp sadece skorer özelliginden paydalanmak icin 1 numarada saglam birisi olması lazım.Benim aklımada Calathes geliyor kontratı bitenler arasında.Macvan gider.Jamont Gordon büyük sakatlıktan sonra nasıl dönecegini bilmiyoruz eğer iyiyse ben kontrat yapardım.Hairstonu yollamak zorundayım aceleci bir tercihti ve dış şutunun olmaması bazen bizi çok zorluyor.Markonun ise kalmasından yanayn ama kalacakmı bilmiyorum.Uzun konusunda ise kararsızım çok dilimiz yandı bu konuda kontratı bitecekler arasında Krstic-Bourosis ve Paul Davis var bakacağız

kısacası benim kadrom

1-Arroyo-Calathes-Ender
2-Langford(Gordon iyiyse mutlaka Gordon en azından daha ucuza olur)-Sinan-Göksenin
3-Marko-Cenk
4-Erceg-Dudley
5-İyi bir pivot(Krstic-Bourosis-Davis) Furkan-Gönlüm

Erceg'in tazminatı neyse verilsin hemen gönderilsin. Savunmada gerçekten çok kötü hiç mücadele etmiyor. Bu yıl alınacak 4 ve 5 numaralar sert savunma yapan isimler olsun artık.
Bana kalırsa şimdiden Oyuncular ile anlaşılmalı. Paul Davis'in son durumu nedir bilmiyorum ama kontratı bitiyormuş formu iyiyse hemen anlaşılsın derim.

Transfer hayallerini seviyorum; okurken heyecanlı oluyor :)
Bir arkadaş Top16 nın en skorer oyuncusu olan Armani Milano' dan Keith Langford' ı yazmış :D

Aynı şekilde Nick Calathes' de hayalden öteye geçemez ...

Nispeten daha mnantıklı bir kadro oluşturmak gerekirse:
---------------------------------------------------------------------------------
Mantas Kalnietis - Carlos Arroyo - Ender Arslan
Jamont Gordon - Göksenin Köksal - Sinan Güler
Manuchar Markoishvili - Cenk Akyol - Orhan Hacıyeva
Kerem Gönlüm - Zoran Erceg - Erwin Dudley
Furkan Aldemir - Boban Marjanovic
---------------------------------------------------------------------------------

Zoran Erceg'i kadroya yazan herkesi dövmeli. Tamam sözleşmesi var lakin vereceğimiz fesih bedelinin zararı, varlığının verdiği zarardan daha az olur.

Bir arkadaş Top16 nın en skorer oyuncusu olan Armani Milano' dan Keith Langford' ı yazmış :D

Aynı şekilde Nick Calathes' de hayalden öteye geçemez ...

Nispeten daha mnantıklı bir kadro oluşturmak gerekirse:

Mantas Kalnietis - Carlos Arroyo - Ender Arslan
Jamont Gordon - Göksenin Köksal - Sinan Güler
Manuchar Markoishvili - Cenk Akyol - Orhan Hacıyeva
Kerem Gönlüm - Zoran Erceg - Erwin Dudley
Furkan Aldemir - Boban Marjanovic

2.20lik boy sizi aldatmasın

Bu sene birçok karşılaşmada Kızılyıldız' lı Marjanovic' i izledim; benim basketbol mantığıma uyan bir uzun görünümünde.

Marjanovic ve Tibor Pleiss bu senenin yıldız dev pivotları...Sadece Galatasaray'da değil, Avrupa'nın her takımında rotasyona katkı yaparlar...Size katılıyorum...Ancak Furkan ve Marjanovic, çok yönlü oyuncular değil...Potaya yakın hücum eden, savunmada pota altını koruyan ve ribaunda konsantre uzunlar...Büyük takımların çok yönlü rotasyonlarına, atletik uzunları olan takımlara ve transition offence oynayan takımlara karşı zorlanabilirler...Bu yüzden bu ikili daha atletik, daha hızlı ve hücum ve savunmada biraz daha gezen bir uzunla desteklenirse daha çok verim verir...Bu uzunda formda bir Dudley olabilir, 5 numarada üst düzey maçları oldu bu şekil...Devşirme kuralı kalırsa ve Dudley'de sezon sonuna kadar sağlıklı hale gelirse :

Derrick Brown - Kerem Gönlüm
Pleiss (Marjanovic) - Furkan - Dudley çok güzel bir rotasyon olur...

bırakın artık Kerem Gönlümü,Galatasaray basketbol takımı artık bundan 10 yıl öncesindeki gibi seneyi kurtarıcak transfer değil,yıllar boyunca dominant olucak yahut geleceğin pivotunu seçmeli..ben ciddi ciddi Kerem'in artık efes'den iyi sözleşme alabilmek için takımımızı ön plana getirdiğini düşünüyorum..gelicek adam istediği an gelir katılır takıma taraftar görür öyle olsaydı çokdan imzalardı..kapatalım bence artık bu konuyu...

Keith Langford 30 yaşını geçti, eğer Maccabi kariyerinden gerekli dersi çıkardıysa rol oyuncusu olmaktan daha çok, takımın öne çıkan oyuncularından biri olmak ister. Onu alabilecek para da pek ala bizde vardır diye düşünüyorum.

Carlos Arroyo - Aaron Jackson - Ender
Jamont Gordon - Sinan
Markoishvili - Cenk - Mutlu
Brown - Ersin - Orhan (Ümit)
Furkan - Hendrix (Lampe)

pek ala kurulabilir.. Tabi ki, doğru para harcanırsa. Paranın olduğu bir gerçek, mesele doğru harcamak. 5+1, duruma göre 7. yabancı alınabilir.

Tibor Pleiss eger NBA yapmayacaksa kesinlikle sartlari zorlamaliyiz.

Tabii bizim henuz Euroleague'e katilip katilamayacagimiz garanti degil, yari finalde Banvit'i elemek zorundayiz.

Aynı şekilde Nick Calathes' de hayalden öteye geçemez ...]

o arkadaş benm :) 1-Langford birazda para için Maccabiye gitmişti.Geçen yıl bir roportajında Maccabi için oynaması en zevkli ama sosyal hayatın yok denecek az olması beni olumsuz etkiledi demisti.Real ve Barcada bu noktaları dolu Maccabi almayacagına gore Cska ucuk para vermezse neden olmasın imkansız değil son 2 yılın şampiyon takımın lideri Spanoulisi alabilme ihtimali olmus bir takım Langfordumu alamayacak?

2-Nick Calatheste profesyonel bakan bir kişi Pao kötü duruma gelmeden takımı bırakıp gitti Rusyayaki onu o yapan Paoya borçlu idi.Şimdi Nbade nbaye giderken orada göstereceği performansa güveniyordu ki çok düşük bir kontratla Nbaye adım bastı yeni bir Ricky Rubio olabilecegini sandı ama istedigi gibi gitmedi bu sezon 63 maçta 15 dk 5 sayı ortalama ile oynuyor.oynamak için bu yıl Avrupaya dönmesini bekliyorum.Rusyaya Kubana giden bir oyuncu neden Galatasaraya gelebilir

Zoran Erceg mi yazdınız? :D

Zoran Erceg'i kadroya yazan herkesi dövmeli. Tamam sözleşmesi var lakin vereceğimiz fesih bedelinin zararı, varlığının verdiği zarardan daha az olur.

Erceg'in tazminatı neyse verilsin hemen gönderilsin. Savunmada gerçekten çok kötü hiç mücadele etmiyor. Bu yıl alınacak 4 ve 5 numaralar sert savunma yapan isimler olsun artık..

Bana kalırsada gönderilsin takımımızın daha iyilerine layık olduğu muhakkak.ben işin nasıl yürüdüğünü az çok bildiğim için öyle yollamak hiç kolay değil.İlk oyuncunun önümüzdeki sezonki tüm alacağını verirsen gider ki sakatlıktan çıkan ve formsuz olduğu halde Ercegi koskaca Cska bile çift taraflı anlaşmalı fesihle oyuncuyla yollarını ayırdı.1-İlk önce oyuncu ve menajeri iyi niyetli olması lazım 2-Oyuncu isteyen bir takımın olması lazım 3-Oyuncunun oraya gitmek istemesi lazım 4-Kulubün oyuncuya vereceği paranın farkını bizim ödememiz lazım uzun gider ki bizim şubede zaten bir Lakovic örneği var çok uzun süre yollanamadı.böyle yani Atamanın Ercege güveni belli onla devam eder bence.

Keith Langford 30 yaşını geçti, eğer Maccabi kariyerinden gerekli dersi çıkardıysa rol oyuncusu olmaktan daha çok, takımın öne çıkan oyuncularından biri olmak ister. Onu alabilecek para da pek ala bizde vardır diye düşünüyorum.

kesinlikle katılıyorum yaşı belli noktaya geldi sağlam kontrat +İstanbul gibi bir şehire gelmesi mümkün.Bizimde A lisansı almamz için böyle önemli oyuncular alınması gerekiyor

Paul davis çok iyi bir oyuncu ama diz sakatlığı var o konulardan da çektiklerimiz malum tercih etmeyebiliriz. seneye kadrom.

arroyo-hickman-ender
goudelock-sinan
markoishvili-cenk
ersin-kaimakoglou
furkan-lauvergne

Pleiss ve Bogdanovic muhtemel Nba yolcuları, eğer gitmezlerse tepe takımlar kapar. Boşuna kadrolara yazıp yer işgal etmeye gerek yok. Bu iki oyuncuya değil, esas ağırlığı Teodosic veya Aaron Jackson için vermek lazım. Cska kariyerinden sonra tepe takımlar almayabilir. Zira oyuncular buradan bir alt seviyeye düşüyor. Jamont Gordon net örnek.

Teodosic(Aaron)-Arroyo-Ender
Jamont-Caroll-Sinan
Markoishvili-Schilb-Cenk
Medley-Ersin-Kerem
Davis-Furkan

Böyle bir geniş kadro 3 kulvarı da rahatlıkla götürür. Oyuncuların Ataman'ın sistemine uygun olduğunu düşünmekteyim. Kadro kurarken buna dikkat edelim.
Uzunlarda medley ve davis olmazsa kaimakoglou-lampe tercih edilebilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...