2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Herkes kendi görüşünü, kafasına yatan, mantıklı gördüğü kadroyu yazmaya çalışıyor. Karşı çıkışlar, karşı kadrolar, eleştirel tabi ki doğal ama üslup konusunda biraz daha naif olmak gerekli.

Bunun dışında seneye Erceg'in seneye bizimle kalma ihtimali aklımın ucundan geçmiyor, umarım teknik heyetin gözünde de aynıdır.

Gençler Avrupa Şampiyonası'nda dikkat çeken isimlerden biriydi. O sıralar hatta yazmıştım, potansiyelli ve ileride rotasyonda kullanabileceğimiz bir oyuncu olabilir diye. Abisine benziyor, post oyunları, hücumda bitiriciliği, ribaund özelliği vs. Tabi bunları henüz sadece alt yaş kategorilerinde görebildik. Boy olarak bir dezavantajı var, stil olarak bir pivota benzese de, boyu ancak bir dört numara olmasına izin verecek düzeyde. Oyununa eklemeler yapması, orta mesafe şut gibi ve fiziki olarak gelişim göstermesi ile pota altı rotasyonunda kullanılabilecek seviyeye gelebilir.

Kerem Kanter Galatasaray’a

Bu sezon ligde bekleneni veremeyen Galatasaray Liv Hospital, yerli rotasyonu ve geleceğe yatırım adına Kerem Kanter’i denemeye aldı.

Trendbasket.net’in edindiği bilgilere göre, Kerem Kanter Galatasaray LH’la birlikte antrenmanlara çıkıyor. 19 yaşındaki oyuncuyu denemeye alan Sarı-Kırmızılı takım, teknik ekibin onay vermesi durumunda Kerem’i önümüzdeki sezon adına kadroya katmaya çalışacak. Galatasaray Liv Hospital’da yerli uzun rotasyonunda Furkan’dan başka süre alan bir isim bulunmuyor şu anda.

Kerem Kanter Kimdir?

Peki, Enes Kanter’in kardeşi olarak tanıdığımız Kerem Kanter kimdir? Bu sorunun cevabını herhangi bir NCAA takımının gözlemcisi rahatlıkla verebilir zira Kerem NCAA takımlarının radarında uzun bir süredir. 29 Nisan 1995’te Gemlik’te doğan Kerem, liseyi Amerika’da IMG Academy’de okuyor. Geçen yaz Letonya’daki Gençler Avrupa Şampiyonası kadrosunda yer alan Kanter, şampiyon takımın önemli oyuncularindan birisiydi. Özellikle Yarı-Final’deki İspanya maçına damgasını vuran Kerem bu karşılaşmada 27 dakikada 22 sayı ve tam 7 hücum ribaundu kaydetti. Turnuva boyunca ortalama 17 dakikada 8 sayı 5.3 ribaund istatistiklerini yakaladı. 2.05 Boyu 5 numara için kısa olmasına rağmen 4 ve 5 oynayabiliyor Kerem. Abisi Enes gibi post oyunlarında başarılı olması ve fiziğini iyi kullanmasının yanısıra onun pozisyonundaki pek çok oyuncudan daha yumuşak bir bileği var, orta mesafe hatta zaman zaman üç sayılık atış kullanabiliyor; bu da günümüzde yayılan ‘Stretch Four’ ekolü, yani dışarıdan oynayabilen 4 numaralar için çok önemli. Zaten transfer gerçekleşirse bunları uzun uzun konuşma imkanı bulacağız. Şimdilik edindiğimiz bilgiler Kerem Kanter’i önümüzdeki yıl ya bir kolej takımında ya da Türkiye’de izleyeceğimiz yönünde.

Semih Erden önerisine ise diyebileceğim; forumun arşivinde de vardır, daha ilk çıktığı zamanlardaki yorumlarım. Bana göre basketbol katili, boyu dışında basketbola ait hiç bir yatkınlığı bulunmayan, bu eksikliklerine rağmen bir gayret sarf etmeyen, kafası havalarda dolaşan ama uzun eksikliğinden dolayı ilgi gören bir adam. İşimize yaramaz, bizden uzak olsun.

Kerem Kanter harika olur. Avrupa Şampiyonası döneminde de beğenmiştik. Geçen yılki şampiyon kadronun yerli rotasyonunu artık yavaş yavaş değiştirmeliyiz. Avrupa'da başarı için nasıl kaliteli yabancılar şartsa, lig için de iyi bir yerli rotasyonu şart.

Kyle Hines 1.98 ile pivot oynuyorsa(biliyorum kol uzunluğunu), Kerem Kanter de pek alâ oynayabilir. 2.05 o kadar da kısa değil pota altı için. Çalışır ve açıklarını kapatırsa gayet de iyi oynar pivotta.

Kyle Hines 1.98 ile pivot oynuyorsa(biliyorum kol uzunluğunu), Kerem Kanter de pek alâ oynayabilir. 2.05 o kadar da kısa değil pota altı için. Çalışır ve açıklarını kapatırsa gayet de iyi oynar pivotta.

Kerem bu yetenekle alt seviyelerde öyle yada böyle iş yapar, benim bahsettiğim konu daha üst seviyelerde etkili olabilmesi için ilerlemesi gerektiğine dair. Hines buna bir örnektir veya Hendrix. 2.03 boyuna rağmen Avrupa'nın sayılı pota altı oyuncularından biridir, ribaundlarda son derece etkilidir. Ya da hareketli uzunlarda atletiklik ve ayak çabukluğu birleştiğinde bu pek göze çarpmaz. Ama Kerem fiziki yapı olarak öyle atletik yetenekleri üst seviye olan bir oyuncu değil. Bunun ileride sıkıntı olmasını engellemek için fiziki olarak güçlenip, oyun bilgisi ile fark yaratması gerekir. Oyununa orta mesafe şut ekleyebilir, ki bileği bir uzuna göre son derece yumuşak zaten.

Umarım Kerem, yeteneklerini köreltmeyecek şekilde üst seviyeye uyum sağlayabilir. Biz de onu kadromuza katıp, yararlanabiliriz.

Ücretinde indirim yapsın alalım Semihi; bize katkı sağlayacaktır.

Beşiktaş döneminde Ergin hoca ile birlikte çalışmışlardı. Semih'te alacağı parayı aldı zaten. Ergin hocada isterse Semih'le uygun miktarlarda anlaşırız. Ben ayrıca Ergin hoca'nın isterse Kerem Gönlüm'ü de takıma katacağını düşünüyorum. Araları çok iyi. Oynadığı 10-15 dakika da yüzde yüzüyle oynuyor. Benchten muhteşem bir hava getiriyor. Önceden bende karşıydım ama takıma yararlı olur. Kaç oyuncu varki pota altına alacağımız Türk oyuncu ?

--------------------------------------------------------------------------

Kulübün mali durumu basında çıkan haberlere göre iyi değil. Takım yöneticileri kur farkından dolayı diyorlar ama ciddi bir durumda olabilir. Sermaye artışından da birşey çıkmadı. Seneye yüksek bir bütçe göremeyebilir basketbol'da. Bu yüzden önemli transferler yapamayacaksak kısa rotasyonunda Arroyo-Gordon-Marko üçlüsü kalabilir. (Belki Arroyo'yu dinledirebilecek bir guard yada şutör bir oyuncu alabiliriz.) Seneye ne olursa olsun pota altı zımba gibi olsun. Hele yıllardır sıkıntı yaşadığımız 4 numara mevkisi. Brown-Hamilton(Paul Davis-Pleiss) ikisi süper olur. Ne olursa olsun pota altı çok iyi olsun.

Bu sene futbolda ligi 2. bitirirsek sıcak para girer.Futbolda 1 2 iyi transfer yapınca da GS Store cirosu fırlar.
Seneye basketbola yatırıma devam edilmesi iki şeye bağlı.1)Futbol takımının 2. olması. 2)Basketbol takımının BBL'de final oynayıp Euroleague'e katılması.
Aksi halde zaten basketbola yapılacak yatırımın futbol şubesine bağlı olduğu bir sisteme sahip kulübe A lisans vermezler.

A lisans olmayan bir takıma göre takımın bütçesi zaten yüksek.Büyük ihtimalle kadro mümkün olduğu kadar korunup 1-2 takviye yapılacak.
Seneye devşirme olayı kalkıp 6 yabancı sınırı kuralına dönülecek galiba.Yabancılardan Zoran, Manuchar, Gordon, Dudley kalır.
Semir Erden gelirse şaşırmayın.Ergin hoca Kerem Gönlüm'ü de sever.Bence ikisinden biri gelecek bu yıl.
Hawkins yeteneğinde olmasa bile bi alt kalibrede de olsa Arroyo'ya yardım edecek skorer bir 3 numarayla da transferi kapatırız.
Arroyo-Ender-Gordon-Sinan-Cenk-Göksenin-Markoishvili-X
Ersin-Erceg-Furkan-Semih/Kerem

Tabi ki gönül Euroleague'de f-4 ister ama mevcut şartlarda 2 yıl üstüste f-8 oynamak makul ve mantıklı bir hedef.Hem büyük şirketlerin sponsor olması bakımından dikkat çeker hem de Euroleague'in A lisans vermesi için.Önümüzdeki seneyi sabırsızlıkla bekliyorum.

Yerli uzun gelecekse Gönlüm gelsin 1 yıllığına geçmişteki birkaç yan çizişine rağmen.
Ben Kerem Kanter'i de beğeniyorum.Ligde iş yapacak potansiyeli var.Şampiyon genç milli takım kadrosunda da ön plana çıkan başka isimler olsa da benim en çok beğendiğim 2-3 oyuncudan biriydi.Başarılı hamle olur

Benim önerim bu sene Euroleague'in en dikkat çeken oyuncularından Bayren Münih'in guardı Malcolm Delaney. Münih eğer bu noktalara gelebildiyse kesinlikle Delaney'in payı çok büyük. Hem Arroyo ile yan yana oynayabilecek, hem de tek başına takımı yönlendirebilecek bir guard. Delici ve temastan kaçmıyor, çok fazla top kullanmadan verimli oynuyor. Yaşı da uzun vadeli takımın bir parçası olabilmesine müsait. Delaney çok yerinde bir transfer olur.

Benim önerim bu sene Euroleague'in en dikkat çeken oyuncularından Bayren Münih'in guardı Malcolm Delaney. Münih eğer bu noktalara gelebildiyse kesinlikle Delaney'in payı çok büyük. Hem Arroyo ile yan yana oynayabilecek, hem de tek başına takımı yönlendirebilecek bir guard. Delici ve temastan kaçmıyor, çok fazla top kullanmadan verimli oynuyor. Yaşı da uzun vadeli takımın bir parçası olabilmesine müsait. Delaney çok yerinde bir transfer olur.

Katılıyorum ama ihtimal vermiyorum.Efes şimdiden seneye 1.guard olacağı yüklü bir teklif yapmış diyorlar.Bizde Arroyo'nun kontratı varken oraya ona yardımcı olması için alacağımız isim daha az maliyetli biri olacaktır muhtemelen

Efes'in Delaney'e teklif yapıp yapmadığını bilmiyorum ama, şuan çok yüksek ücrete oynayan bir oyuncu değil. Sanıyorum 250-300 bin avro civarı bir yıllık kontratı var Münih'te. Delaney'in bu sezonki performansından sonra alması gereken sözleşme max. 900 bin dolardır. Fazlası oyuncuyu ekstra baskıya sokacağından zarar verir.

Medley-Lauvergne bu takıma seviye atlatacak oyuncular değiller

Medley'i tutmam pek ama Lauvergne konusunda sana katılmıyorum. Ben bi tane bu adam gibi taş gibi uzun istiyorum takıma. Macvan , Erceg gibi adamlar yüzünden hücum ribaunduna gol gibi seviniyoruz artık. lauvergne çok da orta mesafe atamıyor ama Ersin hariç son yıllarda orta mesafe atabilen kim var ki düzenli olarak ?

Efes'in Delaney'e teklif yapıp yapmadığını bilmiyorum ama, şuan çok yüksek ücrete oynayan bir oyuncu değil. Sanıyorum 250-300 bin avro civarı bir yıllık kontratı var Münih'te. Delaney'in bu sezonki performansından sonra alması gereken sözleşme max. 900 bin dolardır. Fazlası oyuncuyu ekstra baskıya sokacağından zarar verir.
Oyuncu '900 bin dolardan sonrası bana zarar verir,reddedeyim' diye düşünmez ama,Efes 1,5 milyon dolardan 3 senelik sözleşmeyi önüne koyduğunda gözü kapalı imzalar

Medley'i tutmam pek ama Lauvergne konusunda sana katılmıyorum. Ben bi tane bu adam gibi taş gibi uzun istiyorum takıma. Macvan , Erceg gibi adamlar yüzünden hücum ribaunduna gol gibi seviniyoruz artık. lauvergne çok da orta mesafe atamıyor ama Ersin hariç son yıllarda orta mesafe atabilen kim var ki düzenli olarak ?

Lauvergne sert oyuncu ama Partizanda bile hücumda sorumluluk alamaması düşündürücü bizim için.Orada bile hücumdaki misyonu topu en yakın takım arkadaşına teslim etmek olan bir oyuncu bizde hücumda çok göze batar.Furkanla beraber oynadıkları dakikalarda 2 uzunun hücum opsiyonları çok sınırlı kalmaz mı? Ben 4 numaraya hücumda topu yere vuracak,şutu istikrarlı,eşleşme sorunu yaratabilecek birini istiyorum

Mirotic Nba fikrini ertelese de Doellman'ı Real Madrid yerine biz alsak

Edit:Sen Nba'i daha iyi takip ediyorsun benden.Chris Kaman'ın sözleşmesi bayağı düşükmüş ve yıl sonu bitiyor.Avrupaya gelme durumu olur mu? Bence Avrupada çok ciddi fark yaratır.Ergin hocanın post up oynayan pivot isteği de malum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...