2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bence illaki birini göndereceksek bu Gordon kesinlikle olmamalı. Euroleague de hatrı sayılır bir başarı için kesinlikle ona ihtiyacımız var. Yukarılara çıktıkça Gordon'un patlama özelliği çok işimize yarar. Bence Marko Gordon'dan önce düşünülmeli.

Planinic kariyerinin başından beri takip ettiğim birisi...
Artıları : Mevkisine göre fiziği çok iyi ve kullanmasını çok iyi biliyor + dribling yeteneği + müthiş bir pas yeteneği var(saha görüşü süperdir) + Ribaundlara müthiş katkı vermesi + fast breaklerde çok iş yapar...
Eksileri : Uzak mesafe şutları sıfıra yakındır (Gordon'u aratır) + İstikrarsızdır (Fenerbahçe-Olympiakos maçları sezonun açık ara en iyi maçlarıdır + serbest atışlarında sıkıntı vardır + Top kayıpları...
Benim gözlemlerim bunlar..Ben dış atışları zayıf guardları pek sevmediğim için hoşuma gitmiyor ama Ergin Hoca tamam diyorsa tamamdır...

Planinic organizasyonu verdiğinde Euroleague'in en iyi Guardlarındandır.

Yanında şutu iyi olan oyuncularla iyi bir kombinasyon gerçekleştirdiğini düşünüyorum.

Ayrıca saha görüşü asistleriyle çok iyi bir guarddır.İkili oyunları iyi olan bir Pivot şart oldu bu takıma gerçi Furkan'la da iyi olacaklarına eminim.

Planinic çok iyi bir oyuncu takımı oynatır fiziği de çok iyidir yaşı 30.
Ancak Jamont Gordon gibi takım sıkıştığında müthiş penetreleri ile rakibi dağıtması EL de çok işimize yarayacak bir özellik. Gordon'u mutlaka takımda tutmalıyız. Eğer EL de başarı istiyorsak dinlenerek oynayacak oyunculara ihtiyacımız olacak zira lig de çok önemli. Bu yüzden Gordon 6. veya 7. yabancı olarak kalmalı
Arroyo-Planinic-Ender
Domercant-Göksenin-Gordon
Marko-Cenk-Sinan
xxx-Ersin
xxx-Furkan

Planinic önemli özellikleri olan bir oyuncu ama şahsen şutu olmayan guardlardan oldum olası hazzetmiyorum. Benim için bir guardda şut zayıflığı çok önemli bir yumuşak karın...

Planinic önemli özellikleri olan bir oyuncu ama şahsen şutu olmayan guardlardan oldum olası hazzetmiyorum. Benim için bir guardda şut zayıflığı çok önemli bir yumuşak karın...

Valla tam olarak aynı kafadayım şutu olmayan guardlara olan tutum konusunda.Ama Planinic diğer yönlerinde o kadar iyi ki Planinic'e kötü transfer de denilemez.Tabi Planinic gelirse Gordon'un yerine geliyormuş gibi olur sanırım.Çünkü Planinic de Gordon gibi vasat şutör , çok iyi penetreci , ama bunun aksine bencil değil ve takımı oynatmayı seven ve saha görüşü üst düzey bi oyuncuBir de Khimki'deki düzende olduğu gibi Planinic iyi şutörlerle ve hareketli uzunlarla iyi oynar ve yüksek tempoda daha etkili.Hücum varyasyonumuz artar yüksek tempoda da çok iyi oynayabildiği için ama o geliyorsa etkisinin artması için Paul Davis tarzı bi uzun takviyesi de şart, ayrıca Macvan gibi ağır makina da kesinlikle gitmeli.Gerçi Macvan her halükarda gitmeli artık.

Benim en beğendiğim guard tipi Sergio Rodriguez tarzı , hem oynayan hem oynatan , hem de serbest atışı/şutu çok iyi olan guardlar.Planinic'in serbest atışları bile vasat ve kritik yerlerde son dakikalarda 0/2 FT atabilen bi adam , ama yine de daha iyisini almayacaksak iyi transfer olur.

Bu arada fizik , oyun tarzı ve meziyetleri Nick Calathes'in bir-iki gömlek üstü olarak tanımlasak yanlış olmaz, oyun tarzları neredeyse tamamen aynı , ama tabiki Calathes'e istemesek de Planinic iyi olabilir.

Valla Planinic gelsin de kötü üçlük atsın. Aynı Arroyo gibi öyle güzel oynuyor ve oynatıyor ki, müthiş bir basketbol zekası var.

Zaman zaman oyundan çok kolay koptuğu ve zor anlarda dağıldığı doğrudur. Ama yetenekleri de gözardı edilemez.

Kadromuzda Domercant-Arroyo gibi şutu olan kısalar varken Planinic'in şutunun o kadar önemi yok.

Ayrıca bu sezon %16,Hiçbir zaman net şutör değildi ama diğer sezonları bu kadar düşük değildi.

Kısacası bulmuşuz Planinic gibi oyuncuyu şut deyip durmayalım.LeBron gelse Şutör-Skorer değil falan diyen çıkar bu forumda inanmaya başladım.

Valla Planinic gelsin de kötü üçlük atsın. Aynı Arroyo gibi öyle güzel oynuyor ve oynatıyor ki, müthiş bir basketbol zekası var.

Zaman zaman oyundan çok kolay koptuğu ve zor anlarda dağıldığı doğrudur. Ama yetenekleri de gözardı edilemez.

Bunun için Arroyo'yla birlikte olması gerekli bence de. Eğer Spanoulis'i getirme imkanı olsaydı Carlos'un kalmasını istemezdim, ama Planinic'in yanına lazım bence. Oraya biraz winner'lık da eklemesi bakımından.

Planinicözel bir oyuncudur.Hücuma müthiş zenginlik katar.Zaman gelir post-up oynar.Hücumda kesinlikle müthiş bir ivme katar.Savunmada da zaten Arroyo'dan kötü savunma yapmaz.
Eğer Planinic geliyorsa pick and roll'den sonra direk potaya dalabilecek bir uzun ( Hines fena olmaz ) ve bir de orta mesafesi iyi ( Paul Davis) uzun ile şahane bir takım oluruz.
Arroyo-Planinic oyundayken rakibin topa baskı yapması sıkıntı çıkarmaz bize.
Şut dezavantajına gelirsek. Planiniç topu elinde seven oyuncu.Mümkün olduğunca topu elinde tutarsa ceza şutlarını Domercant-Arroyo-Cenk ile sokarız zaten.

Planinic özel bir oyuncu. Dış şutunun zayıf olduğu malum ama, inanılmaz bir takımı oynatma becerisi, rakibe kolayca faul aldırıp oyunu rahatlatması, saha içi vizyonu çok çok üsy düzey bir oyuncu. Şutu iyi olsaydı kesinlikle NBA'de kalırdı bence... Arroyo ile birlikte çok faydalı olur kanısındayım.

Planinic gelirse mevcut durumda şöyle bir 1-2 rotasyonu oluyor:

Arroyo - Planinic - Ender - Engin - Can
Domercant - Gordon - Sinan - Göksenin

Gordon gönderilmeyi düşünülüyorsa fesih bedeli önemli. Eğer 400-500 bin dolar verilip gönderilecekse takımda kalması daha doğru bence. Domercant çok önemli bir hücum gücü ama, bir senedir oynamıyor ve nasıl döneceğini bilmiyoruz. Onun sözleşmesinde opsiyon vardı... Çok ağır br sakatlık geçirdi, tekrar etme olasılığını düşünmek lazım.

Gordon'un biletini direk kesmek yerine muhtemelen Henry'nin yaz dönemini bekleyecektir Ergin Hoca. Henry çok özel bir oyuncu hepimiz hemfikiriz ama oynamadan geçirdiği sezon, yaşadığı sakatlık ve 33 yaşında olduğunu düşünürsek ona güvenip Gordon gönderilmez. Bekleyip göreceğiz.
EL için üst düzey guardlar arasında alabileceğimiz ikisi var galiba: Planinic ve Spanoulis. İkisine de hayır demeyiz. Hangisi gelirse gelsin kabulümüzdür.
Bir kaç ay önce burun kıvrılan Ndong'un yerini doldurabilecek bir pivot bulmanın zorluğunu yaşadıkça değerini daha iyi anlayacağız. 6. veya 7. yabancı olarak kalsaydı 1 yıl daha. Biraz daha emekli ikramiyesi verirdik o kadar.
Sinan ve Planinic (Spanoulis) ile birlikte kısa işi halloldu gibi.
Daha önce sevdiğim ve geçen sene gelmesini çok istediğim Macvan ne yazık ki vasatın altında kaldı. Göndermek için Eurobasket'i beklemek de uygun olabilir.
Artık herkesin ortak fikri 4 ve 5 leri bekleyeceğiz.

Bence Paul Davis-Chuck Davis-Planinic-Zaza hamleleriyle olağanüstü bir durum olmazsa bu takım rahat F8 görür gibi geliyor. Büyük ihtimal Macvan yollanacak, Domercant'ın durumuna görede ya Gordon yada Dom yollanır. Ayrıca Planinic'in geldiğini var sayarsak Kerem hamlesi olacağını sanmam. Chuck Davis'le Maccabi'nin ilgilendiği haberlerini biliyorum ama bence kesinlikle alınmalı hem ayakları hızlı, hem atletik hemde dış şutu fena olmayan bi oyuncu, sakatlıktan sonra form durumu iyi olmayan Erceg'in yerine Chuck Davis'i tercih ederim.

PG-> Planinic-C.Arroyo-Ender
SG-> Dom/Gordon-Sinan-Göksenin
SF-> Markoishvili-Cenk
PF-> Chuck Davis-Ersin
C-> Paul Davis-Zaza-Furkan

planinic geliyorsa henry gider. gordonı göndermek zor çünkü sözleşmesi sağlam.

arroyo,henry ve planinc aynı takımda olmaz, oynayamazlar. 3ü de topu sürekli elinde isteyen, 30dk ortamalarla sahada kalmayı seven oyuncular. bunları 1-2-3 rotasyonunda sahada çok tutarsan savunmada kevgire dönersin. hücumda da ritim bulmakta zorlanırsın. benim tahminim ne kadar üzülsem de henry gider, ben olsam onu gönderirdim. zaten ergin hoca da 6. yabancı olayına girmez ve geniş rotasyonu sevmez.

şu şekil bi kadro oluşturursak yeterlidir bana göre;

planinic-ender
arroyo-gordon-sinan
marko-cenk
xxx-ersin-izzet
zaza-furkan

12 kişilik fıstık gibi rotasyon işte. dışarda kalan eden de yok.
göksenin ve enginden bu sene de çok verim alacağımızı zannetmiyorum. ikisi de sezon ortasında anca hazır olacak zaten.

gerçi şimdi baktım da arroyo planinic ikilisi güzel ama takımda cenk ve marko harici şutör kısa yok

ha ben olsam elimde arroyo,henry,gordon ve marko gibi şahane bi kısa rotasyonun varken ne planinic ne de spa peşinde koşardım. canavar gibi pota altı kurup ortalığın tozunu atardık. şimdi ise bildiğin fantezi yapıyoruz, umarım bozulmaz takımın dengesi, bunda ergin hoca en büyük güvencemiz. bu tarz kadroların adamı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...