2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arroyo'nun menejeri sözleşmenin uzatıldığını yalanlamış Sportando'nun haberine göre..Hatta görüşmek için Türkiyeye uçtuğu yazılı.... Umarım bir aksilik çıkmaz...

Spanoulis-Arroyo > Planinic-Arroyo

Ona şüphe yok Aylin Hanım...Ama Arroyo kalsa bile Ergin Hoca'nın Arroya ile süre paylaşacak birini aradığı kesinleşti Planinic'e teklif götürülerek...Spanoulis olmazsa alternatifide hazırlamışlar gibi geldi bana...Bencede şart biri zaten daha önce uzun uzun yazdığım gibi....Planinic'te bu bağlamda olabilecek en iyi guardlardan biri...Üst düzey combo guard fazla yok piyasada... Spanoulis'in olması zor gibi CSKA ve Barca'nında ısrarcı olduğu söyleniyor... Tek umudum başkanın Yunanistandaki ilişkileri... Bu arada Barca'da Navarro CSKA'da Jeremy Pargo olmasına rağmen iki takımda bir takımda iki lider olmaz gibi bir anlayış gütmüyor...

Bence gordon gönderilsin veya altıncı yabancı olsun diyenler cok büyük haksızlı ediyorlar. Bence gordon tarzı oyuncular önemli oyunculardır çünkü rakip savunmalar için tahmin edilemezlerdir. Ayrıca iyi bir penetreci ve ortalamanın üstü savunması var.

Gordon eğer ki takımdan ayrılacak olursa takımda sertlik anlamında eksiklik ortaya çıkacağını düşünüyorum. Tercih edilecek uzun oyuncunun savunmasının da ön planda olması şart olur bu durumda. Bu yüzden bana göre uzun tercihi takım kimyası için çok önemli.

Şahsi kanaatim; Arroyo+Planinic ikilisi, Arroyo+Spanoulis ikilisinden daha faydalı olur. En azından oyuncu tarzları açısından. Zira Arroyo ve Spanoulis, birbirine yakın tarzda, hatta aynı tarzda adamlar. Yüksek oyun zekası, müthiş oyun görüşü, liderlik, sorumluluk alma, takımı yönetme, fiziksel olarak ise vasat oyuncular. Planinic ise daha delici, daha hareketli, daha fiziksel özellikleri üst düzey bir guard. Spanoulis, Planinic'ten daha iyi bir oyuncu olsa da; Arroyo&Planinic ikilisi daha uyumlu olu düşüncesindeyim.

Domercant avrupanın en iyi üç şutöründen birisi , en ama en kötü ihtimalde 6. yabancı olarak kalmasını isterim.Ki bana göre 6. yabancı değil esas iskelette yer almalı sakatlıktan dönüşünde olumsuz anlamda büyük bir değişim olmadıysa.Takımda daha doğru düzgün izleyemedik doğru , ama avrupada üçlük yeteneği bakımından top3 seviyede bulunan müthiş bir oyuncuyu göndermek mantıksız geliyor bana.Daha sakatlandığı gün adam çok çalışıp daha da güçlü döneceğim diyerek kendine ne kadar güvenen , ne kadar iyi niyetli bi adam olduğunu gösterdi.Karakterli bi oyuncu.Avrupa arenasında son 10 senede en kötü şut attığı sene bile 3lük yüzdesi %38.EL'de son iki senede %50 ile üçlük attı.Bu sene resmi maçlarda adamı doğru düzgün izleyemedik tabi , bi Efes maçında sakatlıktan yeni çıktığı maçta öylesine girmişti 10 dakikada 3/4 üçlük atıp , Ndong'a ikili oyunda güzel bi asist yapmıştı.Kuban maçında oyuna girdi topu eline alır almaz üçlüğü yolladı o da isabetli oldu.2 dakika sonra da sakatlandı zaten.Çok şanssızlık yaşadı ve bu adamı Galatasaray forması altında resmi maçlarda sadece 20 dakika kadar izleyebildik , bi oynasın , ben çok umutluyum.Önce yayın arkasında topu versinler Domercant'in eline.

O yıllardır izledeğmiz bildiğimiz Domercant aynı şekilde döner ise , en önemli transferlerimizden birisi Domercant'tir zaten.

Planinic ve Arroyo ikisi de topu elinde isteyen oyuncular sorun çıkarsa takım kimyası da bozulabilir. Ancak Calathes gibi bir oyuncu Arroyo'yu daha çok tamamlayıcı özelliği taşır. Bana göre 2 topu isteyen egolu oyuncuyu yan yana getirmek risktir. Ergin hoca daha çok tamamlayıcı bir oyuncuya yönelmeli.

Planinic'le Arroyo'nun yanyanayken Avrupa'da açamayacagı defans yok ancak özellikle 2. turdan sonra bu ikili aynı anda sahadayken rakip guardlar bizi delik deşik eder gibi geliyor.

Ben Arroyo-Planinic ikilisinden çok Planinic-Gordon 2'lisini tercih ederim, biraz şut sorunu olabilir ama Arroyo-Planinic 2'lisinde büyük savunma sıkıntısı yaşarız ön alanda. Arroyo EL için biraz fiziksel sıkıntılar yaşayabilir gibime geliyor tabi Domercant'ın nasıl döneceği de önemli.

Hemen yapıyorum abi.

Arroyo-Ender-Engin
Domercant-Göksenin-Sinan
Hawkins-Cenk-Marko(6. yabancı)
Ersin-TRANSFER
TRANSFER-Furkan

2 güzel transfere ve top 8 deki güzel kura ile F4 hayal olmaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...