2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bi de ben olaya şu yönden bakıyorum. Yıllarca Efes-Ülker organizasyonu 12.adam, 11.adam niyetine tonlarca yerli oyuncunun kariyerini yedi.

Güler kardeşler, Serkan Erdoğan, Tutku, Ender,Cenk,Ermal gibi adamlar ''5.uzun, 3.şutör, 4.oyun kurucu'' dene dene kenarda çürüyerek kendi kariyerlerini mahvetti. Bu durum milli takıma da yansıdı. Yani daha önce bahsedilen Ermal,İzzet gibi adamları 5.uzun olarak kadroya dahil etmek lüzumsuz olduğu gibi adamlara da haksızlık. Bugün Ermal bir Banvit'te, Beşiktaş'ta rahatlıkla takım taşıyabilecek kapasiteye sahip adamlar. Gereksiz 5 tane yakın kalitede uzun alacağımıza 4 rotasyon uzunu+bu tarz uzun almak çok daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

Mutlu Demir, hayatımda gördüğüm en absürt transferlerden biri olabilir.

Geçen sezon FB, Bora Hun Paçun'u alacak diye makara yapıyorduk, Mutlu Demir nedir yahu? Oldu olacak Polat Kocaoğlu'nu da alalım, o da rotasyonda bulunsun. Nereden bakarsan saçma bir transfer.

Mutlu Demir transferi beni de mutlu etmedi. Ermal olsaydı keşke. Neyse koç ve teknik ekip en iyisini bilir. Hayırlı olsun takım ve kendisi adına...

Bi de ben olaya şu yönden bakıyorum. Yıllarca Efes-Ülker organizasyonu 12.adam, 11.adam niyetine tonlarca yerli oyuncunun kariyerini yedi.

Güler kardeşler, Serkan Erdoğan, Tutku, Ender,Cenk,Ermal gibi adamlar ''5.uzun, 3.şutör, 4.oyun kurucu'' dene dene kenarda çürüyerek kendi kariyerlerini mahvetti. Bu durum milli takıma da yansıdı. Yani daha önce bahsedilen Ermal,İzzet gibi adamları 5.uzun olarak kadroya dahil etmek lüzumsuz olduğu gibi adamlara da haksızlık. Bugün Ermal bir Banvit'te, Beşiktaş'ta rahatlıkla takım taşıyabilecek kapasiteye sahip adamlar. Gereksiz 5 tane yakın kalitede uzun alacağımıza 4 rotasyon uzunu+bu tarz uzun almak çok daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

Ben bunun ancak yabanci siniri olmazsa degisebilecegini dusunuyorum.

Bu tarz bir uzun denilen uzunun ''çok daha faydalı olacak'' kadar fayda sağlayacak kapasitesi yok bence. Ben kendi adıma beğenmedim. Kadro derinliği isteniyorsa Sertaç olsaydı yine daha iyiydi. Ligde daha fazla süre alırdı, garbage time oyuncusu olacağına. Yine EL'de erken kopan maçlarda girip o sertlikte oynardı. Şimdi Antep'e gidince onu direkt ilk 5 oyuncusu yapacaklarını da düşünmüyorum, o zaman ne ona ne de bize pek faydası dokunmayacak.

Eğer gerçekleşirse, Ataman döneminde beğenmediğim ilk transfer olacak bu.

Mutlu Demir cüssesine bakılınca herkese bir potansiyel hissettiren bir oyuncu. Bizde süre alması için şu anki oyununa daha çok şey katması lazım. Ergin Hoca da bir oyuncunun bazı yönlerini kendi tavsiyeleriyle geliştirmeyi seviyor diye düşünüyorum. Zaten Sertaç'ın yerine geldiyse en az Sertaç kadar katkı yapacağını düşünüyorum. Bence uzun rotasyonunun son ismine bu kadar eleştiri getirmek yanlış.

Mutlu için 5. uzun ifadeleri kullanılıyor ancak öyle olursa cidden sıkıntı olur... Ancak 6. uzun olarak kullanılacaksa Sertaç'ın gönderilmesi tecrübe kazanması açısından çok iyi... Eurolegue'de hedef büyükse Zaza yada İzzet alınıp 2 yabancıyla PF ve C pozisyoları beşlenmeli...Bu kadar büyük paralar yatırıyoruz bu işe, bu kadar girdikten sonra 1-2 oyuncu az alıp maliyeti düşüreyim dersen asıl o zaman parayı sokağa atmış olursun...Ya yıldız olayına girmeyeceksin hiç, girersen de her türlü rotasyon önlemini alacaksın...

ANLAMAK kavramı neden hepinize uzak geliyor ? Bazı arkadaşların da dediği gibi kopan maçlarda 3-4 dk oynar o kadar.
Muhammed sevgili kardeşim...Biz Galatasaray olarak bir aileyiz..Burada ne takımda bir yetkiliyiz ne de sözü geçen biriyiz.. Kendimizce takımımız hakkında görüşümüzü beyan edip, vakit geçiriyoruz eğleniyoruz ve tribünde görevimizi yapacağımız günler için kendimizi ve birbirimizi motive ediyoruz..Sen basketboldan çok anlıyor olabilirsin ama zerre anlamayan dahi mesaj atsın fikir beyan etsinki ilgi artsın...Yoksa ne senin ne başkasının dediği olmayacak zaten..Klübün başında profesyoneller var herşeye onlar karar veriyor...Başarısız olurlarsa onlar gider başkası gelir...Bu mesajın biraz ağır olmuş sevgili kardeşim...

Mutlu'yu beğenmeyen arkadaşlarımız olabilir ama İbrahim Tatlıses'in dediği gibi Urfa'da Oxford vardıda mı biz okumadık'' boşta Türk uzunu vardıda mı biz almadık? Kaya'yamı alsaydık,bizde süre alıp oynayabilmek için geldiğini söyleyip Efes'ten teklif geldiği an bırakan Ermali'mi alsaydık.İzzet için uçan fiyatlarda bonservis mi verseydik?Kerem Gönlüm 35 yaşında 2 yıl Efes'le imzalarken düşünmemişse biz ne yapabiliriz ki Efes direk rakibine oyuncu mu verecek.

Mutlu Demir'inde çok iyi Galatasaraylı veya en azından Galatasaray'da oynamak için ne kadar istekli olduğunu gördük Mersin Bşb'de kontratı fesh ederken büyük ihtimalle alacaklarının bir kısmını bırakıp bize geldi.Mutlu'yu zaten Ndong'un yerine almadık.Belki bir çok maçta süre bile almayacak ama problem çıkarmayacağını biliyoruz.Yukarıda yazdığım oyunculardan hangisi bir çok maçta süre almasa hatta kadroya girmese problem çıkarmayacak cinsten?(belki k.gönlüm oda yaş ve Gsli olduğundan dolayı)

Sertaç hem kendisinin hemde koçun isteğiyle daha çok süre bulabilceğini bir külup olan Antep'e yollandı.Çok iyi oldu hem Antep (Ksk İlkan) durumları olmayacak bir klüp hem de Sertacın süre alacabilceği bir takım.

Mutlu'nun Mersin deplasmanlarında Galatasaraylı taraftarlarla atıştığı maçlar olmuştur.Galatasaraylı mı emin değilim.Mersin taraftarının gözünde Sabri Sarıoğludur,olumlu ve olumsuz anlamda.

Ergin hocanın transferi olduğunu düşünürsek saygı duymalıyız.Faydalı olur inşallah.

Arkadaşlar burdaki herkes Mutlu'nun 5-6 dakika oynayacak biri olduğunun farkında. 20-25 dakika oynamasını beklemiyoruz.

Ancak Euroleague gibi zorlu bir maratonu da göz önüne aldığımızda 5-6 dakikalık rotasyon oyuncusunun (ve gerektiğinde güvenerek forma şansı verecek uzun alternatifinin) Ermal olmasını tercih ederdim. Ya da Sertaç'a iyiden iyiye forma şansı verirdim.

Değerli renktaşlar öncelikle uzun bi aradan sonra tekrar burda olmak sizinle beyin fırtınasına eşlik edecek olmaktan gurur duyduğumu belirtmek isterim... Mutlu Demir transferini anlamsız bulan arkadaşlar için geçen yıldan bir kaç örnek vermek gerekirse 27 maçlık galibiyet serisi yakaladığımızda maçlara bazen 11 bazende 10 kişilik esame listesiyle çıktığımızı ve hatta bu 11 yada 10 kişilik listeden bazen 9 bazende sadece 8 oyuncuyla maçlarımızı kazandığımıız unutulmasın.. Bu demek değildirki kadromuz 11-12 kilşiyle sınırlı kalsın ama EFSANE KRAL Ergin Ataman ın maçlardaki rotasyonunu az çok hepimiz biliyoruz 9 veya en fazla 10 oyuncuyla maçı tamamlar; burada amaç maça 12 oyuncuyu sokarak o maçta fazla süre hakeden o gün çok iyi oynayan birkaç oyuncunun süresinin azalmasını istememesidir.. Bu durumda ben 15 kişilik bir ana kadro ( 6 yabancılı) kurulacağını bunlardan 10 tanesinin kaliteli ve skoru etkileyecek oyuncular olacağını 11 . oyuncunun gelecek için beklenti kurulan biri 12. oyuncununda kadro tamamlaması için oluşturalacağını düşünüyorum yani bu durumda tr liginde Mutlu Demirin 13. oyuncu olması Euroleague de ise kadroda olmayacağını düşünüyorum tşk ediyorum...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...