2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Euroleague de 12 kişilik rotasyonumuz ; ARROYO-SPANOULİS-CENK -DOMERCANT-GÖKSENİN-SİNAN-MARKOŞVİLİ-İZZET-ERSİN - CHUCK DAVİS- FURKAN- LASME

TR LİGİNDE - SPANOULİS- ENDER-GÖKSENİN - DOMERCANT (ARROYO DEĞİŞMELİ)-SİNAN- MARKOŞVİLİ- CENK- İZZET - ERSİN- CHUCK DAVİS- FURKAN - LASME-

EUROLEAGUE KADROSUNUN YANINDA ENGİN ENDER VE MUTLUNUN 15 KİŞİLİK ROTASYONU TAMAMLAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM...

Ben de moral bozukluğuna katkıda bulunmak istemiyorum ama Mutlu Demir transferini, ne tarafından bakarsam bakayım anlayamıyorum. Büyük hedeflerden bahsederken böyle bir transfer... E. Ataman'ın katılmadığım ilk icraatı olacak... Tamam Sertaç daha fazla süre için kiralansın da M. Demir şart mıydı?! Ancak E. Ataman'a güvenimiz tam olduğuna göre, Hocanın mutlaka bir bildiği vardır, hayırlısı olsun.

Arkadaşlar merhaba. Hepimizin kafası Spanoulis-Planinic-Arroyo derken bir hayli karıştı. Ben de bunu biraz olsun gidermek adına kendi blogumda bir çalışma yaptım. Buraya da koymak istedim;

"Kısa pozisyonuna adı geçen Planicic ve Spanoulis, gönderilmesi düşünülen Jamont Gordon ve Arroyo’nun yer aldığı 5 farklı kadro. Uzunlara şimdilik dokunamadım çünkü her gün farklı bir isim çıkıyor karşımıza. Ayrıca yine Markoishvili'nin gönderilmesini isteyenler oldu, ama onun takımdan kesilmesini beklemek akıl karı değil, bir takımda sadece yıldızlar olmamalı. Görev adamı tanımının karşılığı, bu işi Avrupa'da en iyi yapanlardan biri Marko Paşa takımda kalacaktır.

1. SENARYO

PG: Carlos Arroyo-Ender Arslan-Engin Atsür
SG: Jamont Gordon-Henry Domercant-Sinan Güler
SF: Manuchar Markoishvili-Cenk Akyol-Göksenin Köksal
PF: X-Erwin Dudley
C: X-Furkan Aldemir

Bu seneki takımın sadece uzunlara yaptığı ekleme. Olabilecek mantıklı senaryolardan. Geçen sezonun şampiyon kadrosu. Hocanın sevdiği düzeni düşünürsek 4’e bir şütör ve 5’e Boni’nin özelliklerinden daha çok skorer kimliği olan ve alçaktan skor üretebilecek bir pivot. Takımın limiti belli. Arroyo, seni senle aynı seviyedeki rakipler karşısında bir adım önde kalmanı sağlar,hücumda tıkanmanı engeller. Ama daha üstü için yeterli mi, bilemiyorum.

2. SENARYO

PG: Carlos Arroyo-Zoran Planinic-Ender Arslan-Engin Atsür
SG: Henry Domercant-Sinan Güler

Kağıt üstünde bu da güzel, ama işin detayına inildiğinde bazı sorunların olduğu apaçık. Arroyo belki zekasıyla off-guard’a kanalize olabilir, o rolü de kotarabilir. Ama hocanın takımında 1. el Planicic mi olur, ondan şüpheliyim. Zoran’ın 2’ye kayması ondan alınacak maksimumu engeller. Beraber sahada kaldıkları süre boyunca Planicic-Arroyo ikilisinin savunmada getireceği açıklar 80+ sayıyla bile sağlanamayabilir, bir nevi bu seneki Fenerbahçe Ülker sendromu. Onların problemi uzunlardaydı, burada ise kısalarda. Ve sana burada alan sağlayacak Jamont Gordon’u da gönderiyorsun. Jamont Gordon’un gitmesi demek senin spacing sorununun başlangıcı demek.Oyuncuların sana biraz daha baskılı savunma yapması ve ilk tercihi penetre olmayan oyuncuların dışarda top çevirmek zorunda kalması demek. İlla gönderilecekse değil, onun görevini yapabilen birisi gerekiyor, örneğin Siena’da final MVP’si olmuş Daniel Hackett.

Tamam kısalar yaratıcı ve bir şekilde birebirlerle sayı üretebilirler ama hem hücumda, hem savunmada yaratacağı problem bu kadronun sezona ölü biçimde başlamasını sağlıyor.

3. SENARYO

PG: Carlos Arroyo-Engin Atsür-Ender Arslan
SG: Vassilis Spanoulis-Henry Domercant-Sinan Güler
SF: Jamont Gordon-Manuchar Markoishvili-Göksenin Köksal-Cenk Akyol

Jamont Gordon’u çıkarınca yukarıdaki sorunların hepsi yine ortaya çıkıyor, belki biraz daha az hasarla. 2. senaryoya göre nispeten daha iyi durumdasın, çünkü Planicic yerine elinde Spanoulis var. Hücumda top paylaşımı ve savunmada adam karşılama problemi minumuma çekilebilir. Ama bu sefer elinde 3 pozisyon için tam 5 yabancı ve 5 türk oyuncun var. Göksenin’in seneye hazır hale geleceğini öğrendiğimize göre Sinan Güler transferinin mantıksızlığı yine ortaya çıkıyor.

4. SENARYO

PG: Zoran Planinic-Ender Arslan-Engin Atsür

Spanoulis’in olmadığını varsayıyoruz ve Arroyo da masaya kabul edemeyeceğimiz bir teklif getiriyor. Biz de ikinci alternatif olarak Planicic ile sezona başlıyoruz. Pivot pozisyonuna Paul Davis’in getirilmesi bana göre şart. Geçen sezon Khimki’de nasıl bir bağlantı içerisinde olduklarını gördük.

Planicic dediğimiz adam şu an Euroleague’in değerli 3-4 point guardından birisi, attan inip eşeğe binmelik bir durum yok haliyle. 4 numaralı pozisyona ise Davis’e alan açabilecek, yine şutu olan birisini alırız.

5. SENARYO

PG: Vassilis Spanoulis-Ender Arslan-Engin Atsür

Yine üstteki senaryonun benzeri, dümenin tamamiyle Vassilis’e bırakıldığı, top paylaşımının diğer tüm alternatiflere göre maksimumun alındığı durum. 6. yabancı Henry-Gordon değişmeli olarak oynayacak ve 3 pozisyon için ligde yeterli miktarda oyuncu süre alacak (8 oyuncu)

ZAZA SENARYOSU

Yukarıda kurulan kadrolara Zaza Pachulia eklendiği saniyede senin elinde 5 numaradan başka bir pozisyona geçişi mümkün olmayan 2 oyuncu kalıyor. Bu yüzden hocanın röportajlarında sıklıkla vurguladığı 3-4 oynayabilen bir oyuncu alınacaktır. (Örnekler: Kostas Kaimakoglu-Linas Kleiza-Luigi Datome) Pivot içinse yine 4 numaraya geçişi olan, pick and roll sonrası orta mesafe yollayacak biri düşünülür. (Örnek Lampe)

Yine İzzet ile alakalı haber: İyi Galatasaraylı ve rotasyonda gayet güzel bir alternatif olur. Gelmek istemesine rağmen yüklü bonservisi ve Banvit başkanının onu bırakmak istememesi transferin önünde engel. Bu sene de gerçekleşeceğe benzemiyor.

Benim tercihim 5 numara."

Ben de aslına bakarsak "5" nolu senaryoyu tercih ederim, ama bir yanda da Arroyo olunca insanın aklı karışıyor ki, Ergin Hoca da Arroyo'yu tutabiliyorsa tutmak isteyecektir. O zaman da vazgeçilecek oyuncu konusunda bir kargaşa oluşuyor, Gordon'ın rolü çok krtikik, Marko önemli parça. İş garip bir hal alıyor, öyle bir durumda Gordon'dan vazgeçmemek adına Marko'yu feda edebiliriz, bu da bir senaryo olabilir.

sertaç şanlı gibi bir basketbol özürlüsü yerine 5 6 dk oynayıp katkı da verebilecek bir mutlu demir transferini neden bukadar eleştiriyorsunuz arkadaşlar ben hakikaten anlamakta güçlük çekiyorum!!! pardon da siz ergin atamandan daha iyimi biliyorsunuz bu işi???

Carlos Arroyo - Ender Arslan - Engin Atsur

Vassilis Spanoulis - Henry Domercant - Sinan Guler

Jamont Gordon - Cenk Akyol - Goksenin Koksal

3/4 Yabanci Sutor - Erwin Dudley

Yabanci Pivot - Furkan Aldemir - Mutlu Demir

Ben Ergin Ataman'in bugune kadar verdigi roportajlardan ve transfer yorumlarindan bunu cikardim. Kesinlikle aklinda boyle bir rotasyon var.

Kisa rotasyonunu Arroyo - Spanoulis/Planinic - Gordon - Domercant kurup, 4 numaraya zaman zaman 3 numaraya kaydirabilecegi keskin sutor istiyor.

Doellman - Kaimakoglou mantikli olur bu noktada ama kontratlari ne durumdadir bilgim yok.

Carlos Arroyo - Ender Arslan - Engin Atsur

Vassilis Spanoulis - Henry Domercant - Sinan Guler

Jamont Gordon - Cenk Akyol - Goksenin Koksal

3/4 Yabanci Sutor - Erwin Dudley

Yabanci Pivot - Furkan Aldemir - Mutlu Demir

Ben Ergin Ataman'in bugune kadar verdigi roportajlardan ve transfer yorumlarindan bunu cikardim. Kesinlikle aklinda boyle bir rotasyon var.

Kisa rotasyonunu Arroyo - Spanoulis/Planinic - Gordon - Domercant kurup, 4 numaraya zaman zaman 3 numaraya kaydirabilecegi keskin sutor istiyor.

Doellman - Kaimakoglou mantikli olur bu noktada ama kontratlari ne durumdadir bilgim yok.

Markonun gideceğini pek sanmıyorum

Açıkçası Spanoulis'e ekstra bir yıllık ücret verip gelecek sezonların bütçesinin olumsuz manada etkilenmesini istemiyorum. Zaten Jamont ve Arroyo'nun da maaşları yüksek. Bir ara Olympiakos'un yaşadığı krizi yaşama durumumuz olmasın... (Onlar işin b.kunu çıkarmıştı gerçi)

ergin ataman ın söylemlerinden yola çıkarak henry ve milan ın takımdan gideceğini anladım böylece takımda arroyo gordon ve marko kalıyo takıma bir 5 numara bir şutör 4 numara alınacağını biliyoruz.herkes zaza yı istiyo ama zazanın nba de mutlu olduğunu tahmin ediyorum.lampe yi de çok istiyoruz ama bakalım inşallah sofo olmaz.4 numaraya erceg i isterim ama geçen sene sakatlığının etkisiyle iyi performans gösteremedi. davis i de beğeniyorum ama onun geliceğini zannetmiyorum.sonuçta bir şutör 4 numara alıcaz.son olarak spanoulis i hepimiz bekliyoruz ama ben ihtimal vermiyorum bu yüzden yapılacak en mantıklı transfer planinic gibi duruyor ki bence mükemmel olur ve transferi kapatıcaz.ama ben marko nun takımda kalmasını açıkçası istemiyorum oraya daha iyi bir oyuncu bulabiliriz ama tabi ki marko nun bu sene bize kattığı katkı görmezden gelinemez.

Markonun gideceğini pek sanmıyorum

Ergin Ataman'in Arroyo'yu takimda ne kadar cok tutmak istedigini biliyoruz, kendiside soyluyor zaten. Arroyo kalsa da gitse de bir oyun kurucu almak istiyoruz dedi ayrica. Henry Domercant'in sapasaglam donecegini dusunuyorum, kolay kolay vazgecemez Ergin Ataman Domercant gibi bir oyuncudan. Jamont Gordon'u gondermek istemedigini kendisi belirtti.

Boyle bir durumda Arroyo - Transfer - Gordon - Domercant oluyor kisa rotasyonu. Buna Markoishvili'de eklendigi zaman 5 kisa yabanci rotasyonda siskinlik yaratir. Bence burada kilit nokta Domercant. Eger beklenildigi gibi doner, Ergin Ataman birini gondermek durumunda kalirsa - tahminim - Markoishvili gonderilir.

Krilenko nasıl olur

vala ben de Kevin Love derim 4 numara için ama zor gibi görünüyor.. :)

geyigi bir yana kleiza'lar kirilenko'lar falan diyip abartmamakta fayda var..bu adamlar saglıklıyken hala nba'de 25-30 dk arası süre alan avrupalılar..

bu husustaki tek istisna; rudy fernandes.. nba'de kıymetli bir parçayken avrupa'da star olmayı tercih etti..

Kirilenko'nun özel anlaşması var CSKA Moskova ile.

Avrupa'da kariyeri boyunca sadece CSKA Moskova forması giyebilir. Opsiyon CSKA'da; ne zaman ki Kirilenko'dan sıkılır o zaman bu kontratı kaldırma hakkına sahip.:)

Zaza'nın geleceğini düşünmüyorum hala daha. Açıklamaları vs. orada çok mutlu olduğunun ve yeni sözleşme yapacağının göstergesi gibi.

Yabancı pivot şart gibi duruyor şu ortamda.Sanırım bu sezon 6 yabancı ile oynamak zorundayız rotasyon gereği.

Marko'ya sağlam bir bonservis vermiştik sezon ortasında (500.000 Euro galiba). Marko'nun bırakılacağını zannetmiyorum. Anlaşılırsa Arroyo kalır, Henry gider gibi. Anlaşılamazsa Arroyo gider. Henry gibi bir adamın oynamadan gitmesi de can sıkıcı (Muhtemelen yaz ligi performansı sonrası karar verilecek). Gordon-Arroyo-Marko-Henry 'den biri illaki gidecekse (Yabancı kısa alınması durumunda) kimin gönderileceği de sıkıntı. Dördü arasında seçim yapmak çok zor. Söylemek içimden gelmese de en zayıf halka Henry gibi ve yanılmayı çok isterim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...