2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Boni çok önemli katkı verdi, savunmada zaman zaman iki kişilik oynadı, hücumda da rakip için her zaman bir tehditti. Onun yerini doldurmak çok önemli...

Krstic'e ben pek ihtimal veremiyorum. Şu an Avrupa'nın en büyük bütçeli takımında kilit oyuncu rolünde.

Zaza Pachulia getirilebilse muazzam olur. Avrupa'da her pivota üstünlük kurabilecek bir uzun... Ancak o da kolay değil...

Aklıma gelen Euroleague'de üst düzey hedefler için alınabilecek kapasitedeki pivotlar Ian Vougioukas, Maciej Lampe, Ioannis Bourousis, Paul Davis... Ante Tomic gelmez, E. Lorbek, Khryapa gelmez bunları hiç hesaba katmaya gerek yok bence.

Macvan bu sene beklentilerin altında kaldı. Aynı performansı seneye de sürdürürse Euroleague'de 4 numarada zayıf kalmak kaçınılmaz... Aklıma direkt Fotsis geliyor. K. Hines, S. Lasme veya M. Slaughter tarzı atletik bir uzun da çok faydalı olabilir. Mesela Lampe gibi şutu olan bir pivotun yanına, Hines gibi içeriyi karıştıran ribaundları kontrol eden bir uzun amiyane tabirle cuk oturur. Veya Vougioukas & Fotsis ikilisi içeriden dışarıdan dişlileri çalıştırır...

Kısalarda kağıt üzerinde alternatifli bir kadro var diyebiliriz. Ancak, neredeyse geçen sezonun tamamını kaçırmış bir Domercant'a tam anlamıyla bel bağlamak doğru olmaz. Çok önemli bir oyuncu ama, ona olan beklentileri alt limite tutmakta fayda var. Arroyo çok önemli ancak, EL temposunda yardımcı bir kısa gerekecek. Jamont'un mutlaka oyunun akıl kısmında daha dengeli olması şart.

Arroyo - Ender - Engin - Can
Jamont - Domercant (transfer?)
Cenk - Markosvhili - Göksenin
Macvan (transfer?) - Ersin
Furkan - Transfer - Sertaç

Beyler Melih Mahmutoğlu hakkında ne düşünüyosunuz? Ben bugün milli maçta izledim şutu fena sayılmaz. Can Korkmazın yerine takıma dahil edilebilir bence.

Beyler Melih Mahmutoğlu hakkında ne düşünüyosunuz? Ben bugün milli maçta izledim şutu fena sayılmaz. Can Korkmazın yerine takıma dahil edilebilir bence.

Mantıklı duruyor, bence bu sezon Can, Sertaç ve Doğukan kiralanmalı. Yerlerine ise Mehmet Yağmur, Melih hatta Serhat'tan en azından biri ve İzzet alınmalı. Önümüzdeki sezon bizi daha zor ve tempolu bir sezon bekliyor o yüzden ideal 12 kişi dışında kalan oyuncularında bu 12'yi her an zorlayacak seviyede olması gerektiğini düşünmekteyim. Sertaç, Can ve Doğukan henüz bu seviyede değil gibi görünüyor.

Transfer başlığı olmuş hayal başlığı.

Hoca Spanoulis'le ilgilenmedik menajeriyle başka oyuncular hakkında konuşurken bilgi aldım.3 Milyon Euro verdirtmem Spanoulis'e dedi.

Bir kadrolar yazılıyor.Toplam değeri şu anki bütçemizin 3-4 katı değerine ulaşıyor.

Beklentileri yüksek tutmayın hayal kırıklığı fazla olur.Spanoulis-Krstic falan beklerken gelen transferleri beğenmeyeceğiz sonra.

Spanoulis zor, Diamantidis imkansız, Rody Fernandez imkansız, Krstic çok zor. Yani çok fazla hayale kapılmamak lazım, zaten bütçemiz de buna izin vermez.

Paul Davis ve Erceg (ya da Bjelica) gelse güzel olurdu.

Kadroya 5-6 takviye beklemiyorum.Hocamızın dediği gibi 2 yada 3 isim gelir.

Umarım bunlar;

Zaza,Kaimakoğlu(Printezis) ve Spanoulis olur.

Zaza ve Poul Dawis müthiş olur. Diamantidis ile ligili bir yazı okumuştum, Pana atina'ya taşınmaya bile yıllarca dil döktükten sonra ikna edebilmiş. O'nun değil ülke dışına çıkması, Atina dışına çıkması bile çok ama çok zor

Kerem Tunçeri'nin opsiyonu kullanılmamış. An itibariyle boşa çıkmış. Forum ne der bilmiyorum ama düşük ücrete ikna edilirse fırsat transferi gibi duruyor.

Var yok bilemem ama Spanoulis isminin geçmesi bile heyecan yaratırken olur da Kerem'i alırsak Spanoulis ihtimali tamamen ortadan kalkar gibi. Bakalım neler olacak.

Farmarın aldığı maaş 3 milyon eurodan fazla 3 yıllığına 10,5a anlaşmışlardı koç spaya 3 m verdirtmeyip farmara mı verdirecek arkadaşlar yapmayın ya

Benim Kerem'lere bakış açım belli; ikisi de seneler boyu bizi ağızlarına doladı. Hadi ilk zamanlar anlıyorum, takımımız ve basketbola verilen önem yeterli değildi. Ama son dönemlerde de ağızlarına Galatasaray'ı doladılar, ama rahatlarını bir bozup da gelmediler. Bu saatten sonra da mümkünse gelmesinler. Onların Galatasaraylılığı, "tatlı su balıklığı"ndan öteye gitmedi, yıllar yılı masal anlatıp durdular.

Bu sene 30-40 m euro (ya da dolar) bütçemiz var muhtemelen. Bir oyuncuya 3-4 m euro verebiliyoruz galiba.
Bunları da bir kenara koyalım, yıllardır Euroleague'de Final Four oynayan takımların ilk 5'indeki oyuncular da hemen bizi seçecek.
Öneriler güzel ama gerçekçiliği tartışılır. Henüz Avrupa'da büyük takım değiliz ama 2-3 seneye durum daha farklı olabilir. Daha uygun maliyetli (aldığı paraya göre maksimum verimi verecek, kalitesiz değil) oyuncular seçilmeli. Ama artık basketbol şubesi de bir takım gelir kaynakları üretsin (gs store, organizasyonlar vs). Bütçe aşılacaksa da bir temele otursun en azından.
Gönül şampiyon olmak ister ama F8 başarıdır bence, hedef bu sene F8 olmalıdır.
Mevcut kadroya Göksenin ve Henry transferleri yapılmış gibi zaten :) Kısa rotasyonuna Tutku ya da Kerem gibi Arroyo'yu yedekleyebilecek bir yerli alırsak yeterli olabilir.
Arroyo-Ender-Ergin-Jamont-Henry-Göksenin-Yerli guard rotasyonu kaç takımda var ki?
3 numarada Cenk-Marko ikilisi ile kısalar fena olmaz.
N'dong'un yerini doldurmak kritik. Zaza'nın maliyeti nedir bilmiyorum ama yüksek para verilecekse de ona verilsin.
6. yabancıya gerek bile kalmaz.
Macvan'ı şutu olan 4 diye aldık. Bazı oyuncular tutmayınca yapacak bir şey yok işte.
Furkan-Sertaç-Dudley-5 (mümkünse Zaza)-4 de F8 düzeyinde uzunlar olur.
Hasılı Tutku (Kerem)-Zaza-ve 4 numara transferleriyle hem mevcut kadro üzerinde çok oynamamış oluruz hem de bütçe sınırlarını fazla aşmamış oluruz.

Carlos Arroyo-Engin Atsür-Ender Aslan

Jamont Gordon-Henry Domercant-Göksenin Köksal

Manuchar Markoishvili-Cenk Akyol

Nemanja Bjelica-Erwin Dudley-İzzet Türkyılmaz(Yada 7.Yabancı olmayı kabul edecek bir uzun daha önce burası için Pops Mensah Bonsu demiştim)

Maceij Lampe-Furkan Aldemir

Şu kadro F8 yapar Euroleague'de buna inanıyorum 2-3 takviye olacaktır muhtemelen takıma abartmayacağımızı biliyorum.Bjelica bize tam oturur kontratı var ama 1 oyuncu içinde bonservis ödeyebiliriz.Lampe'nin kontratı bitti 2013'te.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...