2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yardım

Kerem Gönlüm bu takıma gelmesini isteyeceğim son isimdir, daha geçen yıl bizle adı geçerken yine Efes'le sözleşme yenilemedimi bu adam, hemde 35 yaşında, neymiş büyük Galatasaray'lıymış vaybe, mümkünse sadece tribünlere gelsin desteklesin, bu formayı hakeden adamlar giysin, İzzet'i Kerem'e tercih ederim ayrıca yaş itibariyle...

Krstic (Mithat abinin duyumu), Sofoklis (hoca söyledi), Zoric, Lasme, Paul Davis.

Pivot listemiz böyledir umarım. Son üç isim tamamen tahminim tabii.

Sinan Güler'e teklif yaptığımızı söyleyenler var.Serbest bir isim faydası olur.

Ergin Ataman'ın Sinanla 2007-2010 yılları arasında Beşiktaş ve Efes'te çalıştı.Hoca teklif götürüyorsa bir planı vardır diye düşünüyorum.

Khimki'nin küçüldüğünden bahsetmesi,fırsat transferi peşinde olduğumuzu söylemesi.Bize teklif edilen oyuncular var ama en uygun fiyata oyuncuyu almak istedigimizi söylemesi.Bana Paul Davis geliyor hissi verdi alınırsa gerçekten katkı verir.

Engin'i hala Türkiye' nin yerli oyun kurucular içerisinde en iyisi olarak görmeme rağmen, yaşadığı aşil kopmasından ötürü bu sezon etkili bir şekilde devreye girebileceğini düşünmüyorum. Ben olsam bu sezon Engin' i, 1 numaraya çok ihtiyacı olan Banvit'e kiralarım. Arroyo' nun da bu sene bizimle kaldığını varsayarsak, yaşı itibariyle gelecek yıl basketbolu bırakması olasıdır. Engin' de Banvit veya X bir kulüpte sağlıklı bir sezon geçirebilirse gelecek yıl Arroyo' nun yerine takımda yerini alabilir. Bizde bu sezonu tedirgin geçirmemiş oluruz. Elde zaten Domercant var soru işaretli birde Engin lüks kaçar. Gordon' un ipiyle de Euroleague kuyusuna kesinlikle girmem. Macvan' ın kalmayacağı konusunda herkes hemfikir. Ben Banvit'ten Chuck Davis' i isterim 4 numaraya. Sebebi ise sırtı dönük oyunu var, orta mesafe şutları oldukça iyi, bire birde uzun adam geçmekte oldukça etkili ayrıca N' Dong' un uzun kollarıyla savunmada yaptığı caydırıcılığıda üstlenebilir. Savunmadaki alan paylaşımında da çok iyi. Serbest atışı çok yüzdeli. Yani adamda her numara var. Tek sıkıntı müzmin sakatlığı olduğu söyleniyior. Bu sakatlığı ne kadar ciddi bilmiyorum. Hem de bu transferle atletik 5 numara transferine de gerek kalmaz. Banvit' e Engin' i ve Sertaç' ı 1 seneliğine kiralık verme şartıylada bonservisini ödemiş olursak bizim içinde maliyetli bir transfer olmaktan çıkış olur. Sinan söylentileri umarım doğru değildir. 2 numarada zaten Göksenin gibi bir değer varken aynı bölgeye benzer yapıda üstelik hücum yönünden hiçbir şey beklenmeyecek bir oyuncu alıp o bölgeyi şişirmek doğru bir hamle değil. Göksenin' in hem hücumu hem de savunması ondan kat be kat iyidir. Arroyo' nun da koca bir sezon 30- 35 dakika ortalamayla o yaşıyla hem ligi hem de Avrupa' yı sakatlanmadan ve aynı verimle götürmesi mümkün değildir. Yanına Kerem Tunçeri olabilirfakat ben kesinlikle istemem. Nedeni ise bize gelme ortamı oluştuğunda geçmiş yıllarda, parayı bize tercih etmesinden ve bazı maçlarda akıl tutulması yaşayıp hiçbir şey üretememesinden ki bir oyun kurucu için olmaması gereken yegane durumlardan biridir. Ben Arroyo' nun yanına gene Arroyo gibi direksiyonun başına geçtiğinde tedirgin olmayacağım bir oyun kurucu isterim. Saras' ın yapısı bizim takıma uygun gibi duruyor fakat kimyamıza uyum sağlayabilir mi bilmiyorum. Spa' yı alabilirsek ve Arroyo ile uyumunu sağlayabilirsek 40 dakika arkana yaslanıp basketbol şöleni seyredebilirsin.Tabi bu transferin gerçekleşmesi kolay değil ve gerçekleşse dahi takımına faydalı olacağının garantiside yok. Örneğin Oly' de ki Spa-Teo birlikteliği.

Ben de bütçe, yıldız oyuncu transferi ve takım kimyasının dört dörtlük oturduğu bu üçlünün gerçekleştiğini varsayarak hayalimdeki kendi beşimi yazayım.

Arroyo-Spa(Saras)-Ender
Domercant-Göksenin
Cenk-Marko
Ersin-Chuck
Zaza-Krstic-Furkan ya da

Arroyo- Spa(Saras)-Ender
Domercant-Göksenin
Cenk-Marko
Ersin-Chuck-İzzet
Krstic-Furkan

İlk beşte Krstic'in savunma zaafını 4 numaradan Ersin veya Chuck' ın atletizmiyle, sahada iki pivot olduğunda 5 numaradan Zaza' nın sertliğiyle giderebiliriz. Marko' yu 6. yabancı olarak oynatıp, ligde Marko' nun yerine Göksenin' i 3 numaraya kaydırabiliriz. Zaman zaman çift oyun kurucuya dönerekte Arroyo-Spa ikilisinin dakikalarını arttırabiliriz.

İkinci beşte Ersin'i zaman zaman 5 çekerek oynatabiliriz fakat Zaza gibi bir sertliğin olmayışı ve İzzet gibi tecrübesiz bir oyuncunun varlığı bizi Avrupa' da sıkıntıya sokar gibi fakat maliyet olarak biraz daha ucuz olur.

Temennim bu şekilde olmasına rağmen Ergin Hoca' nın sezona gireceği kadronun bizi tatmin edeceğine ve büyük başarılara götüreceğine eminim.

A) Arroyo-Ender-Tutku
Domercant-Göksenin
Marko-Cenk
Erceg-Ersin
Zaza-Bryant-Furkan

B) Arroyo-Ender-Tutku
Domercant-Göksenin
Marko-Cenk
Erceg-Ersin-İzzet
Zoric-Furkan

6. yabancı:Gordon

+Serhat Çetin veya Serkan Erdoğan düşünülebilir.

Nedense Engin Atsür'ün sakatlığı çapraz bağ kopması olarak kalmış aklımda ama üstte bir arkadaş yazınca hatırladım, aşil tendonu kopmuştu. Bu da çapraz bağ kopmasından da daha ağır ve dönüş süresi daha uzun bir sakatlık türü. Bu yüzden maalesef Engin'den bu sezon verim alamama ihtimalimiz var.

Bu sebepten guard rotasyonuna boşa çıkan Kerem Tunçeri'yi ekleyebiliriz diye düşünüyorum:
Ermal ve Kerem de Efes'ten ayrlyor! - Basketbol - Ajansspor.com

Arroyo-Ender-Engin
Spa-Göksenin-Sinan(Engin gelene kadar combo)
Marko-Cenk
Erceg-Ersin
Zaza-Furkan-Deniz Kılıçlı

Bu kadro inanılmaz iyi ama kafama takılan soru şu.5. Yabancıyı sofo mu yapalım domdom mu?

Ntvsporda hoca Velickovic ile ilgili birşey söylemedi de bence olası bir Velickovic hamlesi ile son yıllarda klasik işe yaramayan Galatasaray 4 numaralarına bir çeltik daha atarız.

Sırp pazarından çıkıp ülkesi dışında etkili olamayan Yugoslav'lardan olarak görüyorum Velickovic'i Şutör 4 numara isterken hayal kırıklığı yaratır.

Velickovic R.Madrid ile 3 sezonda 42 Euroleague maçında 5.2 sayı-3.1 Ribaund ile oynamış ve bu maçlarda 10/28 Üç sayılık isabeti var.

Kadro kuracaktım ama vazgeçtim.Ergin hocaya güvenimiz tam.Bence o en doğru oyuncuları seçecektir.Kadro kurmak yerine iki tane isimi çok istiyorum SPA ve SOFO.Jamont Gordon kesinlikle 6. yabancı olarak kalmalı.Euroleague de çok işimize yarayabilir.6. yabancı olarak kalsa ligde oynama şansı oluyor mu?Mesela bir maç Arroyo kendini iyi hissetmiyor onun yerine Gordon oynayabilir mi?Eğer oynarsa kesinlikle kalmalı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...