2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Carlos Arroyo-Engin Atsür-Ender Aslan

Jamont Gordon-Henry Domercant-Göksenin Köksal

Manuchar Markoishvili-Cenk Akyol

Nemanja Bjelica-Erwin Dudley-İzzet Türkyılmaz(Yada 7.Yabancı olmayı kabul edecek bir uzun daha önce burası için Pops Mensah Bonsu demiştim)

Maceij Lampe-Furkan Aldemir

Şu kadro F8 yapar Euroleague'de buna inanıyorum 2-3 takviye olacaktır muhtemelen takıma abartmayacağımızı biliyorum.Bjelica bize tam oturur kontratı var ama 1 oyuncu içinde bonservis ödeyebiliriz.Lampe'nin kontratı bitti 2013'te.

1-2 ve 3 numara için size aynen katilıyorum ağabey. 4 numara Erceg-Ersin-Cevher. 5 numara Paul Davis-Furkan ve Sertaç. Bu kadro Ergin Hoca bu takıma en kötü F8 yapar. Arroyo ve Henry'nin performanslarina bağli olarak F4 bile hayal değil...

Sevgili arkadaşlar; bu sitenin kuruluş aşamasında bulunurken ve yıllarca amatör olarak şubeye bir kaç arkadaş her türlü desteği verirken bu web sayfasında şampiyon Galatasaray demeyi çok arzu etmiştim ve şimdi izninizle önce haykırmak istiyorum; ŞAMPİYONUZ!!!ŞAMPİYON GALATASARAY!!!

Şimdi analizlere geçebiliriz, öncelikle yönetime Galatasarayımızı Ülker esaretinden kurtardığı için teşekkür ediyorum zira CafeCrownken her platformda söyledim, adımız Ülkerin bir alt kuruluşuyken şampiyon olmamız hayal...Nitekim o esaretten kurtulduk...

Transferler konusunda Ergin Hoca'nın transfer politikasında en kısasından en uzununa kadar şut atma yeteneğinin üst düzey olması ön plana çıkmış durumda. Nitekim bunu hem BJK başındayken yaptığı transferlerde, hemde Galatasarayın başındayken yaptığı transferlerde gördük. Bu duruma baktığımızda açıkcası Dudley'ninde üstün performansı ile Macvan bu sezonu hayal kırıklığı içerisinden bitirdi. Ndong ise basketbolu bıraktı. Bu bağlamda bu iki oyuncu yerine Ergin Hoca'nında tercihlerine bakacak olursak para konusunda anlaşılırsa 5 numaraya Lampe, 4 numarayada Goran Erceg çok yakışır diye düşünüyorum. Spanoulis büyük bir oyuncu fakat Arroyoda çok büyük bir oyuncu bunu unutmamak lazım. Şayet Engin Atsürün perfomansında şüphe edilecekse ki şüphe duymak son derece normal Kerem Tunçeri veya mümkün olabilirsa FB den Barış alternatifi çok uygun olabilir. Zaten kısa bir konuşmada Ergin Hoca kısa yabancıların hiçbirinden vazgeçmeyeceğini bildirmişti. Tutku alternatifi bence yanlış olur zira bire bir savunmada ciddi problemleri olan bir oyuncu. Düşünülseydi zaten bu sezonda bizim kadromuzda yer alırdı. Yine yerli bir 4 numara düşünülüyorsa belki son 5 yıldır çok büyük bir istikrar yakalamış ancak hakkı yenmiş olan Ümit Sonkolda düşünülebilir.

Buna göre;
Arroyo - Ender - Engin - Kerem(Barış)
Domercant - Gordon - Göksenin
Cenk - Manuchar
Furkan - Dudley - Sertaç - Lampe - Erceg(Ümit Sonkol)

çok kaliteli, şut ritmi çok yüksek ve birbirini tanıyan bir kadro ortaya çıkacaktır.

Ben jamontun kalmasını istemiyorum açıkcası, domercant çünkü guard değil skorer 2 numara ama arroyo-spa-domdom da çol süre paylaşımında sorun çıkmaz mı sizcede

Takımın kısa rotasyonunda Engin ve Domercant gerçekten transfer gibi. Furkan Ümit Avcı'ya verdiği röportajda bu yıl Euroleague'de oynayıp ardından NBA'e gitmek istediğini belirtmiş. O yüzden yerli uzun takviyesi önümüzdeki 2 sezon için önemli bir madde. Ayrıca ben Doğukan, Sertaç ve Can'ın bu sezon kiralanmasından(mümkünse bir BBL takımına) yanayım. Bunun dışında mevcut kadrodan sadece Macvan'ın gönderilmesi kalan oyuncuların takımda tutulup 2-3 transferle önümüzdeki yıl için iyi bir takım oluşturulacağına inanıyorum.

Transferlerle ilgili öncelik tabi ki(Macvan'ın gideceğini düşünerek) 4 ve 5 numarada. 4 numara için Moskova taraflarına bakmak gerek bence; Khryapa olmadı Erceg takımımız için çok iyi bir iş olmuş olur. 5 numara için Zaza muhteşem olur çünkü hem özellikleri gereği hem de Furkan'ın 1 yıl sonra gitmekten söz ettiğini düşünürsek Türk olması gereği takımı planlamada teknik ekibimizi rahatlatan bir oyuncu olur. Ayrıca bu sezon Zaza'yı alırsak 5 yabancı ile sezona rahatlıkla başlayabiliriz. Euroleague'de işler iyi gider ve F8-F4 gibi hedeflere doğru yol alınırsa sezon içinde fark yaratacak bir oyuncu olarak 6. yabancı da düşünülebilir.

Öncelikli transferler olan 4 ve 5 numaraları aldıktan sonra Engin ve Domercant'in nasıl döneceğini tam olarak bilemeyeceğimizden ve zorlu sezonda rotasyonu genişletmek adına Kerem Tunçeri, Mehmet Yağmur, Melih Mahmutoğlu, Serhat Çetin gibi kısa oyunculardan 1 veya 2'si düşünülebilir. Ve yine rotasyonu genişletmek artı geleceğe yatırım yapmak adına bu sezon İzzet de mutlaka alınmalı diye düşünüyorum.

Kafamdaki 2013-2014 Galatasaray kadrosu;

Arroyo-Ender-Engin
Domercant-Gordon-Göksenin
Marko-Cenk
Khryapa(Erceg)-Dudley-İzzet
Zaza-Furkan

+Kısa rotasyonuna saydığım isimlerden 1-2 tanesi belki düşünülebilir.

Arroyo-Ender-Kerem(Enginin iyileşmesi ve form tutma süreci göz önüne alınarak)
Henry-Göksenin-Gordon
Marko-Cenk
Datome-Ersin
Lamont Hamilton-Furkan

Kenan Fenerbahçe Ülker ile anlaştı.
Engin'in sakatlığından dolayı Kerem Tunçeri düşünülebilir. Sinan da olabilir o bölgeye.
4 numaraya Gönlüm veya İzzet güzel bir hamle olabilir.

Göksenin varken bence Sinana pek gerek yok. Ender ve Engin guard rotasyonunda iken Kerem veya Tutku fazla olur. Sakatlıktan dolayı Enginden vazgeçilirse o zaman Kerem Tunçeri olabilir.
Domercant sağlam döncekse Gordonla beraber o pozisyon zengin olacak.
3 numara Cenk ve Marko değişmez.
4 numara için Chuck Davis (avrupalı kontenjanı) , Eliyahu, Barcelonada performansı düşen Lorbek olabilir. Türk olarak Cevher Ergin hocayla performans verebilir.
Sadece 4 numaraya takviye olacaksa bence tüm imkanlar seferber edilip Zaza alınmalı. Türk olması çok çok büyük avantaj. Olmazsa Paul Davis, Shortsanitis (Ergin hoca ilgilenmişti bi aralar) Aleks MAric,Lampe düşünülebilir.

Sonuç olarak

Arroyo-Ender-Engin (Kerem veya Tutku)
Domercant-Gordon-Göksenin
Cenk-Marko
Dudley-C.Davis (Lorbek-Cevher-Eliyahu)
Furkan-Zaza (Paul Davis-Shortsanitis-MAric)

12 kişik kadroya ek olarak Sertaç tutulabilir. Mümkün olduğunca 6. yabancıdan kaçınılmalı

Sorulara istinaden: Fenerbahçe Ülker'de henüz bir transfer gelişmesi yok. Sinan Güler dahil kimseyle anlaşılmadı.

@ismailsenol

Fener şunla bunla anlaştı yazmayın artık. Ayrıca sanmıyorum ki koç almadan oyuncu alsınlar.

İzzet yerine Kerem Gönlüm'de iyi olur bence Banvit'e buy-out ödemektense

Lütfi aribogan euroleague a lisansı icin ciddi sekilde uğraşıyormuş bu arada. Bu da ciddi bir sekilde basketbolda soz sahibi olmaya başlayacağımız gosterir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...