Sevgili arkadaşlar; bu sitenin kuruluş aşamasında bulunurken ve yıllarca amatör olarak şubeye bir kaç arkadaş her türlü desteği verirken bu web sayfasında şampiyon Galatasaray demeyi çok arzu etmiştim ve şimdi izninizle önce haykırmak istiyorum; ŞAMPİYONUZ!!!ŞAMPİYON GALATASARAY!!!
Şimdi analizlere geçebiliriz, öncelikle yönetime Galatasarayımızı Ülker esaretinden kurtardığı için teşekkür ediyorum zira CafeCrownken her platformda söyledim, adımız Ülkerin bir alt kuruluşuyken şampiyon olmamız hayal...Nitekim o esaretten kurtulduk...
Transferler konusunda Ergin Hoca'nın transfer politikasında en kısasından en uzununa kadar şut atma yeteneğinin üst düzey olması ön plana çıkmış durumda. Nitekim bunu hem BJK başındayken yaptığı transferlerde, hemde Galatasarayın başındayken yaptığı transferlerde gördük. Bu duruma baktığımızda açıkcası Dudley'ninde üstün performansı ile Macvan bu sezonu hayal kırıklığı içerisinden bitirdi. Ndong ise basketbolu bıraktı. Bu bağlamda bu iki oyuncu yerine Ergin Hoca'nında tercihlerine bakacak olursak para konusunda anlaşılırsa 5 numaraya Lampe, 4 numarayada Goran Erceg çok yakışır diye düşünüyorum. Spanoulis büyük bir oyuncu fakat Arroyoda çok büyük bir oyuncu bunu unutmamak lazım. Şayet Engin Atsürün perfomansında şüphe edilecekse ki şüphe duymak son derece normal Kerem Tunçeri veya mümkün olabilirsa FB den Barış alternatifi çok uygun olabilir. Zaten kısa bir konuşmada Ergin Hoca kısa yabancıların hiçbirinden vazgeçmeyeceğini bildirmişti. Tutku alternatifi bence yanlış olur zira bire bir savunmada ciddi problemleri olan bir oyuncu. Düşünülseydi zaten bu sezonda bizim kadromuzda yer alırdı. Yine yerli bir 4 numara düşünülüyorsa belki son 5 yıldır çok büyük bir istikrar yakalamış ancak hakkı yenmiş olan Ümit Sonkolda düşünülebilir.
Buna göre;
Arroyo - Ender - Engin - Kerem(Barış)
Domercant - Gordon - Göksenin
Cenk - Manuchar
Furkan - Dudley - Sertaç - Lampe - Erceg(Ümit Sonkol)
çok kaliteli, şut ritmi çok yüksek ve birbirini tanıyan bir kadro ortaya çıkacaktır.