2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
5 numara konusunda herkes isim veriyor ama ağır-ateletik özellikleri zayıf- blok tahediti olmayan oyunculardan uzak durmak gerkeiyor. EL de ön şart potayı iyi koruyan 5 numara olmalı Sofo-Kristiç gibi isimler aradığımız oyuncular asla değiller. Bize Nondg özelliklerinde oyuncu lazım ah be Ndong keşke kalsaydın.

nedense siteye 2-3 hafta giriş yapamadım..konuya dönersek,duygusal olmaya gerek yok..kadro kurarken eurocupda nasıl bir netice aldıysak onu düşünün ve ona göre kadro kurun derim..+ domercant muamma,kimse bilemez nasıl döneceğini..

kerem tunçerinin efesle opsiyonu kullanmayacağı söyleniyo ben enginin yerine çok isterim yıllar sonra yuvaya dönmüş olur EL tecrübesi üst düzey katkı sağlar diye düşünüyorum Ndong un yerine yine ayakaları çabuk ve atletik bi uzun DORSEY olabilir ligide tanıdı ve EL tecrübeside var Macvan yarinede chuck davis olabilir gerçekten eşleşme problemi yaratan bi oyuncu geleceğe yatırım içiinse izzet bence çok iyi hamle olur ergin atamanın ellerinde çok değerli bi oyuncu olabilir görüşündeyim

O kadar şanslıyız ki Ünal Aysal vizyonu müthiş olan, Ergin Ataman vizyonu müthiş olan, Fatih Terim keza öyle bir adam. Rahat olun altın çağlarımız kapıda :) NTVspora çıkmadan önce Aysal-Ataman toplantı yapmış ve sanırım başkan gerekli her türlü desteği vereceğini söylemiş, başkanın amacı baskette de en az F4 yapmak.

Engin ATSÜR'den malesef ocak veya şubat ayında verim alabiliriz.Buda bizim planlarımızda sıkıntı yaratır.Kerem TUNÇERİ hayırlı olsun derim.O zaman

Sofo ile anlaşmışız. Pek sıcak bakmıyorum bu hamleye. Hayırlı olsun demek düşer bizlere.

Ek olarak Engin'in sakatlığını düşünürsek mutlaka Kerem Tunçeri takıma katılmalı. Euroleague içinse Saras kesinlikle düşünülmeli.

Umarım serbest atışı kötü olan ve çemberin dışından şut atamayan Dorsey, Sofo gibi adamları almayız. Hele Sofo' yu hiç istemem. Zaten elimizde Furkan gibi çemberin uzağında sorun yaşayan bir adam varken, ikinci bir adam hiç olmaz. Çünkü Avrupa Liginde en çok serbest atışları uzunlar kullanıyor. Sonra Avrupa' da 1-2 sayı farkla kaybettiğimiz maçların ardından burda dövünüp dururuz kaçan serbest atışlar yüzünden.

Ayriyeten, Dorsey' i Dong' un yerine düşünenler büyük yanılgıya düşer. Ha pota altında caydırıcılık oluştursun diye isteniyorsa anlarım fakat Dorsey' in atletikliği dışında Dong ile hiçbir benzer tarafı yoktur. Dediğim gibi orta mesafe şutu yoktur. Sırtı dönük oyun oynamayı hiç bilmez. Sadece perde üzerinden hücum edebilir. Sırf blok yapacak diye hoplayıp zıplayan adam seviye atlamamızı engeller. Oktay hoca sistemine uyar fakat Ergin hoca' ya göre kesinlike uygun değil bu oyuncu. Dikkat ederseniz Ergin hoca bileği düzgün uzunlarla, yeri geldiğinde oyunun tıkandığı bölümlerde kendi pozisyonunu yaratacak oyuncularla oynamayı sever. Birde topla bu kadar oynamayı seven bir uzunu hiç sevmem. Basketbol aklını Jamont Gordon' a benzetiyorum. Ben Dorsey' e Gordon' un pivot hali diyorum. Gordon' u elimizden çıkarmamışken bu oyuncuyla beraber sahada olduğunu düşünemiyorum. Artık oyun kurucunun eline top geldiğinde şaşırırız.

Engin'in muhtemelen şubat ayına kadar doğru düzgün verim veremeyeceğini düşünürsek Kerem Tunçeri katiyetle yapılması gereken bir hamledir. EL tecrübesi üst düzey ve Galatasaraylı bir isim bu takıma katkı verecektir. Efes de bırakmışken FB'ye falan kaptırmamak lazım. KG için de bi nabız yoklanmalı bence.

EA7 Armani Milano formasıyla geçirdiği iki sezonun ardından İtalyan takımıyla yollarını ayıran Yunan pivot Ioannis Bourousis'e Galatasaray Medical Park kancası...
23 yıl aradan sonra Beko Basketbol Ligi'nde şampiyonluğa ulana ve önümüzdeki sezon THY Euroleague'de mücadele edecek olan Sarı-Kırmızılıların 2.13'lük deve 2 yıl için 2 milyon Euro'luk bir teklifte bulunulduğu iddia edildi.
Sezon sonunda basketbolu bıraktığını açıklayan Boniface N'Dong'un yerine pota altına Euroleague seviyesinde bir uzun almak isteyen Galatasaray Medical Park'ın 29 yaşındaki Yunan milli oyuncudan cevap beklediği kaydedildi. 2012-13 sezonunda Milano formasıyla vasat bir sezon geçiren Bourousis'in Euroleague'de yer alan bir takıma transfer olmak istediği ve Galatasaray'ın teklifini değerlendirmeye aldığı söyleniyor.
Bu arada Bourousis'in iki İspanyol devinin, Real Madrid ve Regal Barcelona'nın da radarında olduğu belirtildi.

Mete Aktaş

Eurohoops'un haberi Bourousis'le ilgilendiğimiz Mete Aktaş alıntı yapmış.

Bence müthiş bir hamle olur Bourousis.Vasat sezon geçirdi dediği Euroleague istatistikleri 14 sayı-8.3 Ribaund.Milano beklentileri karşılayamadı.

Bourousis benim çok beğendiğim bir uzun. Hem kalıplı, hem orta mesafe şut tehdidi olan, hem de ciddi bir hücum opsiyonu olan bir oyuncu. Olursa, güzel olur.

Bobby Brown'ın kontratı 1 yıllıktı. Herhangi bir kontrat uzatma durumu olmadı.

Şu an boşta. Siena bi yapılanmaya gidecek ve küçülme durumları var. Koçları da ayrılıyor. Bütün üst düzey kulüplerin guardı mevcut. Brown çok ilgi görmeyebilir.

Düşünülebilir bizim açımızdan Eğer Carlos gelmeyecekse. Tunçeri-Ender ikilisi Türkiye'yi götürür fakat EL'yi tahmin etmek zor. Brown hamlesini vurkaçlayabilirsek muazzam olurdu:)

Hines çok iyi savaşçı ama orta mesafesine ve hızlı ayaklarına rağmen onunla sıkıntı yaşayabiliriz. Macvan ın yerine 4 numara gelirse onun özelliklerine göre bir 5 numara alınmalı bence.

Ayrıca sadece Euroleague için Avrupa dışından eşleşme problemi yaratabilecek bir swingman ya da 4-5 oynayabilen oyuncular getirilebilir bence. Hassan Whiteside, Marcus Williams, Ike Diogu gibi.

Ben normalde Bourousis yerine daha hızlı ayakları ve daha iyi şutu olan Vougioukas ı tercih ederdim ama onun da rebound sezgisi biraz problemli izlediğim kadarıyla. Sofo da iyi oyuncu ama getirdikleriyle götürdükleri iyi hesaplanmalı. Buna rağmen Sofo gibi bir oyuncu iyi dış atıcılara sahip bir takımı uçurabilir, en yakın örneği bu yıl Bryant sayesinde ummadığı kadar başarılı olan Ulm.

EA7 Armani Milano formasıyla geçirdiği iki sezonun ardından İtalyan takımıyla yollarını ayıran Yunan pivot Ioannis Bourousis'e Galatasaray Medical Park kancası...
23 yıl aradan sonra Beko Basketbol Ligi'nde şampiyonluğa ulana ve önümüzdeki sezon THY Euroleague'de mücadele edecek olan Sarı-Kırmızılıların 2.13'lük deve 2 yıl için 2 milyon Euro'luk bir teklifte bulunulduğu iddia edildi.
Sezon sonunda basketbolu bıraktığını açıklayan Boniface N'Dong'un yerine pota altına Euroleague seviyesinde bir uzun almak isteyen Galatasaray Medical Park'ın 29 yaşındaki Yunan milli oyuncudan cevap beklediği kaydedildi. 2012-13 sezonunda Milano formasıyla vasat bir sezon geçiren Bourousis'in Euroleague'de yer alan bir takıma transfer olmak istediği ve Galatasaray'ın teklifini değerlendirmeye aldığı söyleniyor.
Bu arada Bourousis'in iki İspanyol devinin, Real Madrid ve Regal Barcelona'nın da radarında olduğu belirtildi.

Mete Aktaş
Bourousis'in İtalya'ya tranfer olma nedenini hatırlayan var mı? Hiç girmeyelim böyle transferlere.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...