2013-2014 Transfer Sezonu

Burak Yılmaz'ı sağda kanat forvet olarak kullanmak mantıklı ama o işi gerçeğe dönüştürmek zor gibi. Messi fazla gol atmak için kenardan en uca geçti. Uğrunda İbrahimovic ile Eto'o harcandı. Golle yaşayan bir adamı en uçtan 1 adım dahi olsa uzaklaştırmak çok zordur. Ciddi fedakarlık lazım. Burak yapar mı? Bilemiyorum.

Bi Schalke kadar olamadık arkadaş. Adamlar kanata 2 adam koydu tek forvetle birlikte akın akın oynuyorlar. Kanatları otoban yaptılar. Bize Keita'dan sonra ne yazık ki kanat gelmedi.

Yabancı sınırı varken; yerli oyuncu havuzu bu kadar darken "Burak'ı gönderin" demek nasıl bir mantıktır?

Hamit'in performansından Hamit'in kendisi de menun değil. Ama sağ kanatta kullanılabilecek seçenekler belli. Engin çok istikrarsız. Maç içinde bile inişler, çıkışlar yaşayan biri. Her an kart görebilecek olması da cabası... Yekta ve Erman denenebilir belki ama Fatih Hoca da idmanlarda mutlaka deniyordur zaten. Gönül ister ki Farfan, Nani gibi birini alalım ama yabancı sınırı elimizi kolumuzu bağlıyor.

Dany'i geldiğinden beri beğenmesem de gönderilmesinden yana değilim. Semih ve Göhkan sık sakatlanan oyuncular. Chedjou da henüz istenilen seviyede değil. Dany rotasyonda mutlaka kalmalı. Ayrıca hazırlık maçlarında yaşadığımız defans zaafiyetlerinin tek sorumlusu Dany değil. Onun önünde oynayan Selçuk ve Melo da henüz hazır değiller. Geçen sezon da aynı süreci yaşadık. İkinci yarı, Selçuk ve Melo toparlayana kadar saçma sapan goller yedik.

İlla bir yabancı yollayacaksak en uygun isim Elmander gibi görünüyor. Zaten müzmin sakatlığı var ve halen ilk senesindeki forumuna ulaşabilmiş değil. Ulaşabilecek gibi de görünmüyor. Aldığı maaş da çok yüksek değil bilidiğim kadarıyla. Sözleşmesini fesh etmek diğer yabancılara göre daha kolay olabilir.

Burak Yılmaz'ı sağda kanat forvet olarak kullanmak mantıklı ama o işi gerçeğe dönüştürmek zor gibi. Messi fazla gol atmak için kenardan en uca geçti. Uğrunda İbrahimovic ile Eto'o harcandı. Golle yaşayan bir adamı en uçtan 1 adım dahi olsa uzaklaştırmak çok zordur. Ciddi fedakarlık lazım. Burak yapar mı? Bilemiyorum.

Ve gol bölgesinden uzak kalacağı için etkinliği sıfıra düşecek Burak'a taraftar tahammül eder mi? Burak kanat oynayama. Antalya'da kanat değil forvet oynadı. Lakin o'nun sağ açık olarak oynaması alanları yanılttı. Kanat oyuncularının top kontrolü ve sürme kabiliyeti üst düzey olmalı.

Sol bek'e atila turan alınmalı bence sporting alt yapısı görmüş biri ordu'da bu sene çok iyi maçlar cıkardı.
Asıl sorun yabancı sayısı seneye 5 e düşecek bu federasyonu acilen indirmeliyiz.

Burak değerlidir, yerli olması değerini daha da artırıyor ama bu sene gitmesi iyi olacaktır.
Avrupa'da forvet piyasası çok arttı. Monaco da ortaya çıkınca 60 lar 70 ler havada uçuşuyor. Böyle ortamda Burak da 20 civarı gönderilebilir. Seneye böyle bir piyasa olmayabilir. Ayrıca geçen seneki ŞL performansı bu sene zor. Burak gönderilip Arda + yerli stoper alınması daha cazip.
Taktiksel anlamda da Burak-Sneijder-Drogba üçlüsü takım savunması için zaafiyet oluşturuyor. Tek forvet bu sene daha mantıklı. Umut da Drogba'yı gayet güzel yedekleyebilir.
Burak geçen sene çok iyi işler yaptı. Bu sene de ligde 20 gol atar. Aynı zamanda yerli. Tüm bunlara rağmen gönderilmesi taraftarıyım.
Muslera-Chedjou-Melo-Sneijder-Drogba yeri garanti yabancılar.
6. da duruma göre ya sağ bek (Eboue), ya sol bek (mümkünse yeni transfer) ya da Amrabat olur.
Elmander-Culio-Riera-Dany diğer yabancılar, 12 oluyor. Keşke alıcıları çıksa demekten başka seçenek de yok.

Objektif olmayı öğrenip öyle yorum yapın.
Burak trabzonda 33 bizde 25 gol attı adamı Drogba beğeniyor büyük golcü diyor ronaldo bile çok iyi bir bitirici diyor ama bizim taraftara uyurken sakatlanan baroş lazım.
Hamite laf edenler 2 sene önce aglıyorlardı hamit top bilir tekniktir Hatada yapabılır ama onun kadar şanssız kimse yoktur direkten dönen topların 3 veya 4 ü girse şimdi kraldı.

takım taraftarlıgı başlı başına subjektif bir olaydır,sen olayın özünü yanlış kavramışsın kime ne ögretiyorsun?

kaldı ki galatasaray taraftarlıgını bir kenara koyup bakmaya çalıştıgında da ne hamit ne burak yerli kontenjanında yer alıyor olmaları dışında bir olayları yok...

daha önce basketbol sayfasında da belirtildigi gibi kendinizden farklı düşünenlere tahammül etmeyi ögreneceksiniz!

Ben şu İngiltere takımıyla yaptığımız hazırlık maçında Erman'ı gördüm, hiç sırıtmadı. Kumaşının kaliteli olduğunu zaten yıllardır biliyordum. 11 de oynatılmalı, çok iyi bir futbolcu ve mesele uzaktan şutsa EN AZ Hamit kadar iyi vuruyor uzaktan.

Muhammed kardeşim;

Bende seninle aynı görüşteyim. Erman Alper'den çok daha iyi bir oyuncu. Tek eksiği (!) Alper gibi transferde ses getirmemiş olmasıydı. Bence çok faydalı olacak.

HOCA YETERKİ KULLANMASINI BİLSİN.

Emre Can haberleri dolaşıyor.Bonservisiyle gelmesi zor zaten ama kiralık gelirse 6+0+4 konusunda güzel bir hamle olur.Emre çok yönlü bir oyuncu zaten.Sol bek ve stoperde de denenebilecek biri.Ayrıca zaman zaman Melo'yu yedek bırakabiliriz.

Sinan Bolat Porto'ya gitmiş.Baya şaşırdım diyebilirim.Çoğu kişi beğenmezdi Sinan'ı(bende dahil) ama Porto 2-3 sene sonra yüksek fiyatlara satarsa garip olmaz.Bir de Muslera'nın arkasında ikinci kaleci olarak Sinan iyi bir isim olabilirdi.Eray diyeceksiniz biliyorum ama Eray çok ham gözüktü bana hazırlık maçlarında.Kiraya verilip pişmesini isterdim.

Ünal Aysal: "A. Madrid, Arda'ya çok ihtiyacı olduğunu ve bu transferi daha fazla kurcalamamamız gerektiğini söyledi. Biraz daha bekleyelim."

Ünal Aysal : "Biz bu sene yabancı konusunda risklere girmek istemedik ama ne yapalım. İman gücüyle yine Avrupa'da başarılı olacağımızı düşünüyoruz."

Emre Can haberleri dolaşıyor.Bonservisiyle gelmesi zor zaten ama kiralık gelirse 6+0+4 konusunda güzel bir hamle olur.Emre çok yönlü bir oyuncu zaten.Sol bek ve stoperde de denenebilecek biri.Ayrıca zaman zaman Melo'yu yedek bırakabiliriz.

Sinan Bolat Porto'ya gitmiş.Baya şaşırdım diyebilirim.Çoğu kişi beğenmezdi Sinan'ı(bende dahil) ama Porto 2-3 sene sonra yüksek fiyatlara satarsa garip olmaz.Bir de Muslera'nın arkasında ikinci kaleci olarak Sinan iyi bir isim olabilirdi.Eray diyeceksiniz biliyorum ama Eray çok ham gözüktü bana hazırlık maçlarında.Kiraya verilip pişmesini isterdim.

Arda dışında kiraya verilip sonra yarar sağlayan var mi?
kiralama boş iş.

Arda dışında kiraya verilip sonra yarar sağlayan var mi?
kiralama boş iş.

Haklı yönünüz var elbet.Kiraladığımız isimlerden fayda sağlayamadık Arda haricinde.

Ama Eray konusunu biraz farklı görüyorum.Kendisini izlemedim ama fena değil diyorlar.Belli kapasitesi var diyorlar.O zaman kiraya verelim diyorum ben de.Çünkü kalecilerin oynaması lazım ki tecrübe kazansınlar.Mesela Fenerbahçe'de Mert-Ertuğrul örneği buna çok uygun.Fenerbahçe Ertuğrul'u kiraya verdi,Mert'i vermedi.Ertuğrul gayet gelişti,Mert ise kova oldu neredeyse.

Arda konusundaki haberleri görüyorum bu arada bana hiç mantıklı gelmiyor.Zaten Atletico'nun pek satmak istemeyeceği bir yana bir de kendisinin askerlik problemi var.En azından bu yıl için bu iş zor gibi.Basında ısrarla yazıp hayal satmaya çalışıyor.

Drogba maç içinde bile temposu düşüyor.Ben bir seneye kaldırabileceğini düşünmüyorum.Burak'ı göndermek intihar olur.Ayrıca bence hoca 4-2-3-1 dönmeli..Ligte Drogba ve Burak ,Hamit ve Eboue ya da Chedjou ve Gökhan dönüşümlü oynar. yabancı sorunuda çözülmüş olur.
Lİg için Riera-Chedjou(Gökhan)-Semih-Hamit(Eboue)-Melo-Selçuk-Amrabat-Sneijder-Engin(Hamit/Umut)-Drogba(Burak)

Burak'ı satmamız için adamın ederinden fazla bonservisle gelmeleri lazım ki aklımız çelinsin.Yoksa satmanın,satmayı düşünmenin hiç bir mantığı yok.Tüm sezon Drogba ile geçmez.Drogba da insan.Zaman zaman fena düşüyor oyundan.Burak değerli oyuncu.

Galatasaray, Emirates Cup için İngiltere'ye giderken, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal da Arda Turan için Atletico Madrid'den Gil ile görüşmek için İspanya'ya gidecek.

Aysal'ın Galatasaray'a yeniden kazandırmak istediği Arda için tüm şartları zorlayacağı ve teknik direktör Fatih Terim'in de Arda'yı çok istediği biliniyor.

Şu Arda olayı gerçekleşirse İLAÇ gibi olur şu ortamda. Hem kendini çok çok iyi geliştirdi hem de Türk statüsünde. Ligin açık açık açık ara favorisi oluruz. Bırak artık Atletico Arda'nın yakasını :)

Valla öncelikle ben herkesin aksine, şu dakikadan itibaren sol bek transferi yapılmasını istemiyorum. Nedeni ise Riera'dan daha iyisini bulamayacağımızı düşünüyorum. Hayır iyi de oynuyor, top da yakısıyor ayağına. güvenmek lazım, sözleşmesi de ağır. tribünde bekletilcek bi para almıyor kendisi. bence bizim asıl sorunumuz kanatlarda. kanat olarak oynayabilen tek adamımız var mevcut şartlarda, o da Amrabat. Bana ne yaparsa yapsın güven veremeyecek sanki :( Keitanın ilk seneki performansı verecek bi oyuncu var hayalimde. Ama sanırım yabancı kuralından dolayı o mevkiye yapacağımız en iyi transfer, kesinlikle Arda Turan olucak. Umarm gerçekleşir, küslükler sona erir. 66 olarak taht kurduğu kalbimizde, yeni bir sayfa açar