2013-2014 Transfer Sezonu

Şu 3 ismi alsak Galatasaray'ın en az 15 puan farkla şampiyon olacağını bildikleri için it gibi tırstılar ve ellerinden geldigince akla mantığa aykırı kurallar koymaya başladılar.

Fatih Hoca'nin ilk kez söylediği ve bu tip ahlaksizliklara maruz kalinca aklima gelen o söz "Herkesin adaleti şaşar,Allah'ın adaleti şaşmaz."

Kerim Frei geldi diyorlar.

Ben Anadolu takımlarından herhangi bir solbekin de denenmesi taraftarıyım.

Kerim sol açık oynar daha çok. Kerim ile beraber orta sahada ki yerli rotasyonu iyice coğaldı. Selçuk-Hamit-Emre-Engin-Kazım-Ceyhun ve Kerim. Ayırca ben de sol bek konusunda Kerem Abi'ye katılıyorum. Yabancıların hangi birini keseceksin de ligde oynatacaksın ? Sadece Şampiyonlar Ligi'nde oynatacaksak çok maliyetli olur ki elimizde daha çıkaramadığımız yabancı oyuncular var.

Kerim Frei transferi güzel olur eğer ki gerçekleşmişse. Şu dakikadan sonrada sol bek transferi olmasını beklemiyorum. Belki son bir hamle yapılır ama elden 2-3 tane oyuncunun çıkarılması lazım. Tüpçü git artıkta rahatlayalım git.

Şu anda elimizde Muslera, Eboue, Chedjou, Dany, Riera, Melo, Sneijder, Amrabat, Drogba, Elmander ve Culio olmak üzere 11 yabancı var. Yolla Elmander ve Culio'yu 9 hatta Dany'yi de kiralık verebilsek yerine Türk stoper bulabilsek eimizde 8 tane yabancı oluyor ve böylelikle sağlam bir sol bek ve bana göre ihtiyacımız olan "sağlam" bir sağ açık bulabilirsek eder 10 yabancı. Şampiyonlar Ligi'nde gerçekten alternatifli bir kadromuzda olmuş olur. Üzerine Kerim Frei transferide güzel olur.

Fatih hoca Carlinhos'u kesin olarak istemiş Aysal'dan. Taffarel de harekete geçmiş Carlinhosla görüşmüş. Sağ açık için de yeniden Farfan ismi dolanıyor.

Yabancı oyuncu kuralının değişmesini istiyoruz ama bizimkiler de değişmeyeceğini bile bile niye bu kadar efor harcıyorlar cidden anlamıyorum. Bunun yerine eldeki oyuncuları gönderme yollarını arasak, onun için çabalasak daha iyi olmaz mıydı? Madem Nani, Farfan, Carlinhos gibi oyunculara verilecek paramız var eldekilerden 1-2'sini de yollayalım hem hoca rahatlasın hem de biz rahatlayalım. Yabancı oyuncu kuralını bizden başka dile getiren yok. Bence biraz takımı temizlemeye uğraşalım.

Bu arada o kadar yüzsüzler ki bazıları yabancı oyuncu kuralı 1 gecede bile değişebilir. Bunu da yok saymıyorum ama biz istersek değil Fener isterse olur. Ne kadar acı ama malesef.

Muslera
Sabri-Chedjou-Semih-Carlinhos
Selcuk-Melo
Burak-Sneijder-Arda
Drogba

Burak'i tam bir sag acik gibi dusunmedim tabi ki. Fenerbahce'nin Sow'u kullandigi gibi kullanabiliriz. Zaten Fatih Hoca da lig tv'de Burak'a yeni bir gorev vericegini belirtmisti. Kastettigi buydu sanirim. Eboue, Carlinhos, Chedjou uclusu formda kalmalari acisindan degisik haftalarda tribune cikabilirler.

Amk son dakika geçti. Arda Turan 14 milyon euro arti Riera karsiliğinda transfer edilmis. İnsaAllah bu rakam dogru değildir. 5-7 milyon euro arasi arti Riera enfes olur. Ama daha fazlasi cidden büyûk zarardir...

Metehan 5-7 milyon + riera desek döverek yollarlar bizi İspanya'dan. :) 10 M + riera flan olsa güzel olurdu. Ama Arda inanılmaz geliştirdi kendini, bunu da görmek lazım. Gerçekten önemli tecrübe edindi ve üzerine koyarak kendini geliştirdi.

Fb'nin emenike hamlesinden sonra yabancı mevzusu degişebilir ve açıklama olarak "kulüplerin iradesine kayıtsız kalınmamıştır" denilirse şaşırmam.. arda da gelecek gibi görünüyor carlinhosla birlikte..

Arda ve Carlinhos'u alabilirsek ligte bizi Allah'in izniyle kimse durduramaz.. Ağabey Madrid'in de bize borcu yok mu ? Ben bunu da katarak dedim..

Arda ve Carlinhos'u alabilirsek ligte bizi Allah'in izniyle kimse durduramaz.. Ağabey Madrid'in de bize borcu yok mu ? Ben bunu da katarak dedim..

Arda'yı çok istiyoruz belki ama ben bizim altyapımızdan çıkıp yeniden bize 10-15 milyon euro verip geri almaktansa alyapıdan yeni bir Arda çıkartsak daha iyi olur ki başımızda Fatih hoca varken...

Arda alınması zor bir oyuncu büyük ihtimal alınmayacaktır.

Kerim Frei alınırsa faydalı olacaktır.

Sol bek için Riera gitmiyorsa bence fırsatı değerlendirip genç bir sol bek almalıyız en azından lig maçlarında oynar.

Atilla Turan alınabilir.1992 doğumlu Geçen yıl Ordu'yla süper lig tecrubesi yaşadı Sporting Lizbon'da bonservisi.

Oğuzhan Berber'de iyi olurdu Rize'de oynuyor 1992 doğumlu ve son 2 yılda 63 Resmi maça çıkmış.Rize Ali Adnan'ı almışken zorluk çıkarmazlar.

Lig için bu yıl deneme yapılabilir olmazsa gelecek yıl Riera'nın kontratı bitiyor.Hakan yerine denenmeli bence bu isimlerden birisi.

Şu anda Galatasaray'ın ne genç bir sol bek ne de altyapıdan kanat çıkarmayı bekleme lüksü yok. 1.sınıf kalite sol bek aldık aldık, yoksa orası kanayan yara olmaya devam eder. Arda transferi ile arası açık olan makası kapanmamak üzere daha da açarız.