2013 Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası-Slovenya

Geçenlerde babamla Slovenya-İtalya maçını izlerken "eskiden bir de bunlar ayrılmamıştı, düşün artık maçların ne kadar zevkli geçtiğini" dedi Yugoslavya'yı kastederek. Biraz hayal kurayım, eğer dağılmasaydı "Yugoslavya"nın kadrosu nasıl olurdu acaba diye. :) (sadece şampiyonaya katılan oyunculardan)

PG: G. Dragic, Ukic, Nedovic
SG: Z. Dragic, Krunoslav Simon
SF: Bogdanovic, Bjelica
PF: Teletovic, Nachbar, Saric
C: Krstic, Tomic, Dubljevic

Çok güzel oldu vallahi :)
 
Normalde Fransa'yı gram sevmem ama son iki maçta ortaya konulan performansı görünce ister istemez finalde onları destekleyesi geliyor insanın. Önemli eksikleri olmasına rağmen İspanya bu turnuvayı kazanabilecek kaliteye sahipti ama son top onların bu turnuvadaki durumunu özetliyordu. Finalde Litvanya favori ama onlara ters gelebilecek oyun yapısına sahip bir Fransa ve alev alev yanan bir Parker olacak karşılarında.
 
Yugoslavya dağılmasaydı heralde sadece basketbolda değil tüm branşlarda etkili olurdu.

Tüm oyuncuları düşündüğümüzde şöyle bir kadro çıkıyor ortaya

Milos Teodosic-G.Dragic-Bo McCallebb

Z.Planinic-Z.Dragic

Bogdanovic-Nachbar

Mirotic-Teletovic-Saric

Krstic-Ante Tomic

Ve daha sayamadığım birçok oyuncu var.Yugoslavya olsaydı şu an başka olabilirdi Avrupa Basketbolu.

Ve Yugoslavya deyince akla Espn'in yaptığı Ntv Sporda'da yayınlanan "Bir Zamanlar Kardeştiler " Belgeseli aklıma geliyor meraklılarına tavsiye edebilirim.
 
Final maçının ilk yarısı itibariyle, Fransa inanmış. Oyuna giren çıkan herkes mi mükemmel oynar, Batum önderliğinde çok konsantre durumdalar. Parker'ın 4 sayıyla bitirdiği, daha doğrusu ona pek ihtiyaç bile duyulmadığı devrede, Petro gibi bi kazma bile 6 sayı attı. Fransa ne kadar iyi bi ilk yarı geçirse de, ikinci periyod hızlı tempoya izin vererek Litvanya takımı ekmeklerine yağ sürdü.
 

Üst