2013 Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası-Slovenya

Milli Takım'ın aday kadrosu belli oldu

2013 Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'na katılacak A Milli Takım'ın aday kadrosu belli olurken, Milli takımın kadrosunda Hidayet Türkoğlu da yer aldı.

Slovenya'da 4-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2013 Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Takım'ın aday kadrosu belli oldu.

Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, başantrenörlüğünü Bogdan Tanjevic'in gerçekleştirdiğ A Milli Takım aday kadrosunun belirlendiği bildirildi.

Sezon içinde doping yaptığı gerekçesiyle NBA'de 20 maç ceza alan Hidayet Türkoğlu aday kadroya çağırılırken, Enes Kanter ise kadroda yer almadı. Beko Basketbol Ligi'nin son şampiyonu Galatasaray Liv Hospital'dan sadece Ender Arslan kadroya davet edildi. Uzun yıllardır milli takım forması giyen Kerem Tunçeri de aday kadroya davet edilmeyen oyunculardan biri oldu.

Milli takım aday kadrosunda şu oyuncular yer aldı:

Doğuş Balbay, Birkan Batuk, Kerem Gönlüm, Semih Erden (Anadolu Efes),
İzzet Türkyılmaz, Dusan Cantekin (Banvit),
Serhat Çetin,Cemal Nalga (Beşiktaş),
Melih Mahmutoğlu (Erdemir),
İlkan Karaman, Oğuz Savaş, Ömer Onan, Barış Ermiş, Emir Preldzic (Fenerbahçe Ülker),
Ender Arslan, Sinan Güler (Galatasaray Liv Hospital),
Ömer Faruk Aşık (Houston Rockets),
Ersan İlyasova (Milwaukee Bucks),
Hidayet Türkoğlu (Orlando Magic),
Mükremin Deniz Kılıçlı (WVU-ABD).

Aday kadro 16 Temmuz Salı günü toplanacak

A Milli Erkek Basketbol Takım aday kadrosu, 16 Temmuz Salı günü Sheraton İstanbul Ataköy Hotel’de toplanacak.
İstanbul'da bir gece kalacak milli takım aday kadrosu, 17 Temmuz Çarşamba günü 11 gün sürecek kondisyon kampı için İtalya’nın Bormio kasabasına gidecek.
 
Cenk Akyol nasıl olmaz akıl alır gibi değil.
Hiç haketmeyen İlkan gibi Hido gibi Dusan gibi oyuncular varken,en çok hakeden Cenk gibi bir oyuncu yok.
Allah ıslah etsin sizi ne diyeyim başka...
 
Yine, yeniden torpilliler karması izleyeceğiz. Fiyasko bir sezon geçiren Fenerbahçe'den, taraftarın saç baş yolduğu adamlar kadroda; ama müthiş sezon geçiren Cenk Akyol yok?.. Enes Kanter hala cezalı... Bitmiş; okeye dönen Hido'nun yeri garanti...

Bundan Milli takım olmaz.
 
Yapmayın etmeyin kardeşlerim.
Fülkerli oyuncuların hepsi birer Süperstar. Lebron James ayarındalar vesselam. Onlara ihtiyacımız var. Cenk Akyolda kimmiş. :)

Şu saatten sonra Milli takımı destekleyeni Allah çarpar. Belli ki birilerinin çiftliği olmaya devam edecek.
RTE, Aziz Yıldırım, Yıldırım Demirören, Turgay Demirel.. Bu zatlar spordan elini ayağını çekmediği sürece bize huzur yok malesef.
Nefret ediyorum bu ülkede yaşamaktan.
Tiksindirdiler artık.
 
Deniz Kılıçlı, Dusan, Birkan, Melih ve İlkan'ın kadroda olması skandal. Doğuş'u da ekleyebiliriz. Oğuz Savaş falan hadi neyse bazen iyi skor üretebiliyor o ruhsuz savunmasına rağmen. Hala Tutku yok Barış Ermiş falan var. Cenk yok sebebi belli. Bare Serkan Erdoğan'ı falan al. Hak edenler oynamıyor şu takımda. Madem Ömer Onan falan var nerede Kerem Tunçeri. Adalet denen şey yok şu ülkede. Resmen milli takımlardan nefret ediyorum artık.

Bu arada Ersin Dağlı'nın milli takımda oynama şansı var mıdır? Merak ettim birden. Varsa neden çağırılmaz İlkan'ın yerine anlamak güç.
 
Bizim kadromuz dışında bu yıl sönük ve favorisi belli bir Eurobasket olacak gibi.

Diamantidis-Gasol-İbaka-Noah-Jasikevicius-Khryapa-Kaun-Kirilenko-Nowitzki-Navarro yok.

Diamantidis'e rağmen Yunanistan ağır favoris olarak geliyor.

Calathes-Spanoulis-Sloukas
Zizis-Vasilaidis
Perperoglou-Papanikolaou-Bramos
Kaimakoglou-Printezis-Fotsis-Mavrokefalidis
Bourousis-Schortsanitis-Vougioukas

Böyle bir kadro net favori olur.
 
Benim Milli Takım´ım değil bu!

Dolayısıyla elde edeceği başarılı ya da başarısız sonuç beni ilgilendirmiyor...
 
Cenk Akyol olayı resmen skandal. Müthiş geçirdiği bir sezonda takımda olmaması komik. Paragöz Hido'nun, İlkan'ın falan ne işi var onu da anlamadım. Geçen turnuvada kolej takımlarını yenince gaza geldiler galiba.

Ondan daha ciddi bir sorun ise takımın başında hâlâ Tanjevic'in olması. Tamam zamanında iyi işler yapmış olabilir ancak yeter yahu. Ömürlük sözleşme mi imzaladınız? Ergin Ataman gibi, Oktay Mahmuti gibi kaliteli hocalar dururken milli takım niye 100 yaşındaki Tanjevic'e emanet? Takımda savunma-hücum sisteminin ne olduğu belli değil. Tbf başkanı sırf Galatasaray düşmanlığından Ataman gelmesin diye yaptı bunu. Neyse ben de desteklemiyorum bu takımı. Ne halleri varsa görsünler. Zaten Tanjevic'in çağ dışı sistemiyle birşey de yapamazlar.
 
Bu arada Ersin Dağlı'nın milli takımda oynama şansı var mıdır? Merak ettim birden. Varsa neden çağırılmaz İlkan'ın yerine anlamak güç.

Milli Takımlarda tek devşirme oynayabiliyor. Biz de hakkımızı çok da tartışmaya yol açmayan Emir Preldzic' den yana kullanıyoruz. Yoksa aksi taktirde Erwin Dudley, Michael Wright, Trence Kinsey gibi basketbolcuların milli takıma çağırılma hakları var tabi ki.


Bizim kadromuz dışında bu yıl sönük ve favorisi belli bir Eurobasket olacak gibi.

Diamantidis-Gasol-İbaka-Noah-Jasikevicius-Khryapa-Kaun-Kirilenko-Nowitzki-Navarro yok.

Diamantidis'e rağmen Yunanistan ağır favoris olarak geliyor.

Calathes-Spanoulis-Sloukas
Zizis-Vasilaidis
Perperoglou-Papanikolaou-Bramos
Kaimakoglou-Printezis-Fotsis-Mavrokefalidis
Bourousis-Schortsanitis-Vougioukas

Böyle bir kadro net favori olur.

Yunanistan Diamantidis' in yokluğuna rağmen iyi takım doğrudur. Bununla beraber şampiyonaya Bargniani+Gallinari+Belinelli gibi 3 NBA oyuncuyla beraber gelecekleri yazılıp çizilen İtalya' da hafife alınmamalı.
Ki o Italya NBA' siz kadrosuyla bizi perişan etmişti :)
 
Bu sene Gezi veya başka nedenlerden dolayı bazı oyuncular alınmasa da Tanjevic-Harun-Turgay döneminde bu tür kararlara hep şahit olduk. Geçmişte de birçok oyuncu defalarca milli takıma alınmadı değişik nedenlerle. Bu yüzden ben Cenk'in olmamasına şaşırmadım. Mesela Enes Kanter'in de olmaması büyük eksiklik. En aç oyunculardan biri. Gerçi onun egosu biraz yüksek ama başarılar bu tarz egosu yüksek adamları yönetmekle geliyor.

Bu arada diğer kadrolara da bakma imkanım oldu. İspanya'da Gasol ve Navarro büyük eksiklik ama guardları çok sağlam İspanya'nın. Rudy takımın liderliği alacaktır. M.Gasol de içeride önemli bir güç olacak ama yükselen grafiğiyle Mirotic'in de olmaması yine büyük eksiklik. Yukarıda yazılan Yunanistan kadrosuna göre kağıt üstünde geride görünüyorlar. Resmi haberlere bakamadım ama Interbasket forumda şöyle yazmışlar İspanya'nın kadrosunu;

PG: Jose Calderon, Ricky Rubio, Sergio Rodriguez
SG: Rudy Fernandez, Sergio Llull
SF: Fernando San Emeterio, Alex Mumbru
PF: German Gabriel, Pablo Aguilar, Victor Claver
C: Marc Gasol, Xavier Rey

Yine Fransa kadrosunu da aynı forumdan aldım. Artı eksisi varsa yazabilir biri. Onların da iyi kadroları var ama Parker'ın eline bakacaklar her zamanki gibi. Fransa da yukarıdaki kadronun gerisinde görünüyor.

PG: Tony Parker, Nando de Colo, Thomas Huertel, Leo Westermann
SG: Antoine Diot, Yannick Bokolo, Evan Fournier, Edwin Jackson
SF: Nicolas Batum, Charles Kahudi, Mickeal Gelabale
PF: Boris Diaw, Florent Pietrus, Kim Tillie
C: Ronny Turiaf, Joffrey Lauvergne, Alex Ajinca

Slovenya kadrosu da açıkçası beni pek memnun etmedi. Evsahibi olsalar da final falan yapabileceklerini sanmıyorum. Maksimum yarı final oynarlar herhalde o da maksimum.

Slovenia preliminary squad: Beno Udrih, Goran Dragic, Jaka Lakovic, Jaka Blazic, Zoran Dragic, Klemen Prepelic, Edo Muric, Boštjan Nachbar, Domen Lorbek, Luka Lapornik, Jure Balazic, Jaka Brodnik, Gezim Morina, Mirza Begic, Uros Slokar and Gasper Vidmar.

Son olarak da Sırp takımının kadrosunu yazıyorum. Sırp takımı son yıllardaki Teo-Krstic liderliğindeki takım ekolüne devam ediyorlar. Fena olmayan bir kadroları var ama takımın yıldızları loser olunca işleri haliyle zor oluyor.

Milos Teodosic, Stefan Markovic, Vasilije Micic, Nemanja Nedovic, Bogdan Bogdanovic, Danilo Andjusic, Nemanja Bjelica, Nemanja Dangubic, Vladimir Lucic, Vladimir Micov, Milan Macvan, Stefan Bircevic, Nenad Krstic, Rasko Katic, Vladimir Stimac, Djordje Gagic, Dejan Musli, Nemanja Krstic and Nikola Kalinic.
 
Spanoulis-Diamantidis ikilisine Avrupa'da yaptıkları ile ciddi saygı duyan biriyim ama Parker-Batum ikilisi kalite olarak 1 tık üstte bence.Batum'u izlediğim her Fiba organizasyonunda hayran kalıyorum.Çok özel bir oyuncu.Parker'ı herkes biliyor zaten

O takımda Noah olursa Fransa favoridir bence.Yunanistan'ın yan parçaları daha iyi ama lider oyuncu kalitesi daha ileride Fransa'nın
 
Dusan,Oğuz,Cemal,İlkan bu sezon ne performans göstermiş de milli takıma alındı?Hadi Hidayet,Ömer tecrübeli dedin aldın diyelim.Bari o zaman Keremi, Ermali al şunların yerine
 
Micov-Gallinari-Kostas Koufos-Turiaf da gelmeyeceklermiş.

Tony Parker'ın bir sakatlık sorunu olduğu yüksek ihtimal kadrodan çıkacağı söyleniliyor.

Enes Kanter'in alınmamasıyla ilgili son derece haklı buluyorum ama Enes Eurobaskette olmayacak diye ilk defa Tanjevic değil.Federasyon başkanı açıklıyorsa kimse bana Cenk konusunun Tanjevic'in kararı olduğuna inandıramaz.
 
BASKET DERGİSİ – Gezi olaylarındaki yayın tutumu nedeniyle eleştirilen NTV mikrofonunu atıp konuşmayan Cenk Akyol milli takıma alınmadı. Sizin bu konuyla ilgili görüşünüz nedir?

DOĞAN HAKYEMEZ: 2006′dan bu yana Tanjevic’in prensi olan ve kendi takımında oynamadığı zaman bile milli takıma çağrılan Cenk Akyol neden yok? Bu sezon müthiş bir performans sergileyen ve şampiyonluk maçında üstün bir oyun ortaya konan Cenk Akyol’un milli takıma alınmamasıyla ilgili teknik bir açıklama bekliyorum. Beni tatmin etmeleri gerekiyor.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Galatasaray Spor Kulübü, resmi sitesinden Cenk Akyol ile ilgili açıklama yaptı:

Galatasaray Spor Kulübü olarak ülkemizi FIBA Avrupa Şampiyonası’nda temsil edecek basketbol A Milli Takımının kadrosunun açıklanmasını müteakip değerli oyuncumuz Sayın Cenk Akyol’un ismi etrafında gelişen tartışmaları büyük bir kaygı ile takip ediyoruz. Geçtiğimiz sezon gösterdiği performans ile taraflı tarafsız tüm basketbol severlerin takdirini kazanmış olan Sayın Cenk Akyol’un Milli Takım kadrosu dışında neden bırakıldığına dair Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan ve Milli Takım yönetici ve koçundan doyurucu bir açıklama bekliyoruz. Şu ana kadar yapılan açıklamaların hiç kimseyi tatmin etmediği son derece açıktır.

Her ne kadar milli takımların oluşumunda milli takımlar teknik heyetlerinin takdir yetkilerini kullanması doğru ve doğal ise de bu değerlendirmelerin herhangi bir medya organının etkisi ile değil sadece ve sadece sportif başarı verileri, takım uyumu, sporcu ahlakı gibi spora dair kriterler üzerinden yapılması gerektiğine inanıyoruz.

Her Türkiye Cumhuriyeti yurttaşının gururla destek verdiği ve arkasında durduğu, başarılarıyla sevinip, yenilgileri ile üzüldüğü, bir millet olarak bizleri birbirimize yakınlaştıran milli spor takımlarımızın her türlü art niyetten ve menfaat ilişkisinden uzak tutulması için herkesten önce milli takım yöneticilerinin önemli bir sorumluluk altında olduklarını düşünüyoruz. Yasalar ve teamüller gereği siyasetler üstü olması gereken, özerkliklerini korumak görev ve sorumluluğu altında bulunan federasyonların da bu konuya özel dikkat göstermeleri gerektiğine inanıyoruz.

Umudumuz ve beklentimiz sosyal medya kaynaklı bu haberlerin doğru olmadığıdır. Galatasaray Spor Kulübü olarak değerli bir sporcumuz olan Sayın Cenk Akyol’un bu süreçte yıpratılmaması için her türlü tedbiri almaya ve girişimi yapmaya kararlı olduğumuzun da bilinmesini isteriz.

Galatasaray Spor Kulübü
 
Bogdan Tanjevic, Cenk Akyol ve Hidayet Türkoğlu’yla ilgili açıklamalarda bulundu.

Cenk Akyol 2004 yılından itibaren geçtiğimiz seneye kadar hep kadromuzda yer aldı. Kendisi, hiç şüphesiz Türkiye’deki yıllarımda en fazla desteklediğim oyunculardan birisi. Hatırlamanız gerekir, daha 19 yaşındayken A Milli Takım’da tecrübeli oyuncularla birlikte forma şansı buldu. Geride kalan dönemde Milli Takım’da oynama şansı kendisine birçok kez sunuldu. Geçtiğimiz yıl Eleme Grubu müsabakaları için risk alarak, takımın yarısını yeni oyunculardan kurdum. Bizim dışımızdaki hiçbir Milli Takım bu tür bir oluşuma gitmedi. Cenk benim programımı tanıyan bir oyuncu olarak, takıma dâhil edilen yeni oyunculara yardımcı olmalıydı. Ama o bunu yapmadı. 7-8 günlük hazırlık döneminin ardından “Ben bunu yapamam, kendimi iyi hissetmiyorum ve gitmek istiyorum” dedi. Dolayısıyla, bu yıl kadroda olmaması teknik bir konudur.”

Hidayet Türkoğlu’nun Avrupa Şampiyonası’nda yer alması Milli Takımımızın daha da güçlü olması için önemli. Hidayet, takımımıza başarıyla kaptanlık yapıyor, bunun da ötesinde liderlik ediyor ve bu konumunu hak ediyor. Teknik politikamızdan bahsedersek; 1979 ve öncesinde doğmuş sadece üç oyuncumuz var. Şu anda kariyerinin sonuna yaklaşan Ömer Onan, Kerem Gönlüm ve Hidayet Türkoğlu kadromuzda. 1987 doğumlu sporculardan oluşan ve Nihat İziç’in yetiştirdiği jenerasyon da şimdi en iyi yıllarındalar. Burada belirleyici olan Federasyon’un teknik politikası. Ben de takımı bir yılda 10 oyuncu değiştirmeden yavaş yavaş yenileme konusunda katkı veriyorum.

BasketDergisi
 

Üst