2013 Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası-Slovenya

Ya eyüp fenerlimisin nesin fenerin derdi seni gerip duruyor sürekli? Şerefsizlerin hükum süremeyeceğini anlatmak istedim milli takımmış.. umrumda değil şerefli insanlar orda olmadığı sürece o takım benim bayrağımı temsil etmiyor ve yineliyorum en büyük bayrak SARI-KIRMIZI bayraktır benim için... ŞEREF SAHİBİ İNSANLAR MİLLİ TAKIMIN İÇİNDE YERALANA KADAR DA BU BÖYLE OLACAK!
Anlaşıldı senin bayrağın sadece sarı kırmızı o zaman bu takım tanjevic'li demirel'li fener'li olmasın senin için farketmez.Fazla söze gerek yok bir adım bile geri atamıyorsan duvara yaslanmışsın demektir.O duvarları yıkmadıktan sonra seninle tartışmak zaten vakit kaybı.
Bu arada yiğiter uluğ'un yazısını herkes okusun.Ne var ne yok herşeyi çekinmeden yazıyor ama keşke tvde'de etkili olabilse yada daha karizmatik bir duruşu olabilse...Yalancının mumu… / YİĞİTER ULUĞ | Basketbol, Basketbol Haberleri, basketbol Dünyası, Basketbol Maçı, Basketbol Maçları

Bu başarısızlık Tanjevic'in istifasıyla falan kapatılmaya çalışılacak en çok buna üzülüyorum.2005'te Sırp'ların yaptığı gibi bir değişim yapma vaktimiz geçiyor.Onlarda Bodiroga-stojakovic-Pavlovic-Zeljko Rebraca -Predrag Drobnjak falan o turnuvadan sonra bırakmışlardı yeni bir kadro yaratmak için.Bizdeyse seneye yine Hidayetle oynarsak hiç şaşırmam.

Enes için çok fazla yorum yapmaya bile değmez Harun Erdenay'da açıkladı özür dile milli takıma alalım denildiğinde ben özür dilenicek birşey yapmadım demiş.

Enes yetenekleri müthiş ama karakter olarak sorunlu bir yapıya sahip.Milli takım konusunda ise bence her yıl gelmek istemiyor Enes ki haklı da böyle bir mecburiyeti yok.Gelmeyenlere vatan haini muamelesi yapıyoruz adamlar geliyor isteksiz sahada dolaşıyor.

Nba oyuncularımızı daha az kullanmalıyız diye düşünüyorum örneğin çoğu ülke gibi katılabilirsen Olimpiyat ve Olimpiyattan bir önceki Avrupa Şampiyonaları ideal.

Enes'in NCAA konusunda ise burda tek suçlu Enes ve onu yönlendirenlerdir.NCAA Kuralları açık oyuncular para kazanamaz diyor.Fenerbahçe'den paraları alırken aklı nerdeydi Enes ve akıl hocalarının.

Enes'e para verildi mi? Yoksa FB tarafından NCAA hayali kesilmek için mi yapıldı bunlar. Çocuğun problemi yok sistemin bu ülke de kendine neler yaptığını çok iyi biliyor. Turgay Demirel ve Fülker bağlantısı sürdüğü sürece de böyle olacak.

Enes'i şu ana kadar kariyerinde yaşadığı sıkıntılarda suçsuz görmek ona daha çok zarar verir, Enes ne kadar müthiş yeteneklere sahip olursa olsun, belki karakter tahlili yapmak doğru olmaz ama en azından oturmuş bir karaktere sahip olduğunu ve şu kısa kariyerine rağmen bir çok hata yaptığını düşünüyorum.

Enes'e para verildi mi? Yoksa FB tarafından NCAA hayali kesilmek için mi yapıldı bunlar. Çocuğun problemi yok sistemin bu ülke de kendine neler yaptığını çok iyi biliyor. Turgay Demirel ve Fülker bağlantısı sürdüğü sürece de böyle olacak.

Enes'in NCAA'da oynayamama nedeni Fenerbahçe'de para alması.Bu Türkiye ile ilgili değil NCAA'nın kurallarından birisidir.

Enes para almadı diyebilirsiniz ama o dönem NCAA'ya sunulan belgeler aksini gösteriyor.Ki bu belgeler olmasaydı Enes oynayabilirdi.

Fenerbahçe'nin Enes'i şikayet etmesi ne kadar yanlışsa Enes'in babası ve Menajerlerinin NCAA kurallarını tam bilmeden oyuncuyu ABD'ye götürmeleride bir o kadar yanlış.

Benim düşüncem bu yönde bizde aynı durumda olsak aynı yolu izlerdik muhtemelen sonuçta yatırım yaptığın para ödediğin oyuncun hakkı olmadığı halde elinden kaçıyor.

Slovenya-İtalya maçı (taraftarın da katkısıyla) turnuvanın en güzel maçlarından biri oluyor. İki ekip de sert savunma yapıyor, seyir zevki yüksek baya.

Daha önce de değişik kereler yazmıştım, FB Ülker'in Vidmar'ı elden çıkarmasını isterdim ama adamlar oyun kurucu bulamayınca "eh 6. yabancı olarak Vidmar'ı tutalım bari" dediler ve bilinçli olmasa da doğru bir hamle yaptılar.

Slovenya'yı izlemek büyük keyif. Dragic kardeşler tribünleri iyice maça sokmayı başardı ve İtalya'ya geri dönüş şansı vermediler. Salonun atmosferi çok sağlamdı.

Muric'i de beğeniyorum ben baya, 22 yaşında henüz keşke transfer etsek.

Alessandro Gentile... Babasının kariyerinin anca son yıllarına yetişebilmişti bizim nesil ama kendisini uzun yıllar izleyecek olmak büyük keyif verecektir.

Çeyrek Final eşleşmeleri belli oldu.

18 Eylül Çarşamba

17:30 Sırbistan - İspanya
22:00 Slovenya - Fransa

19 Eylül Perşembe

17:30 Litvanya - İtalya
22:00 Hırvatistan - Ukrayna

En az bu turnuva kadar önemli bir olay da 2014 Dünya Şampiyonası ilk 6'ya girenler direkt katılıyor.

4 Adet Wild Card için çok sıkı adaylar var.

Çin-Brezilya-Rusya-Yunanistan başta olmak üzere 2013'te ilk 6'ya giremeyen her takım aday.Tüm Wild Cardların Avrupa'ya gitmeyeceğini düşünürsek işimiz çok zor

Krsticle anca buraya kadar. Şampiyon Litvanya olur gibi duruyor ama benim şampiyon olmasını istediğim takım Slovenya ya da Fransa. Şansa bu iki takımdan biri de akşam elencek :)

Fransa'nın dünkü savunması muazzamdı. dragic her drive'ında kayboldu neredeyse. bu savunmayı devam ettirilerse şampiyonluk şansları yüksek. çünkü hücumda bir şekilde sayı bulabiliyorlar, Parker, De Colo, Boris Diaw oldukça üretken. kaldı ki atletik oyuncularıyla hücum ribaundunu sürekli kovalıyorlar ve oradan da ciddi skor bulabiliyorlar.

Koç otoritesinden ve katkısından yoksun olsalar da Fransa hayli iddialı konuma geldi dünkü maçtan sonra

Sergio Rodriguez gerçekten çok değerli bir oyuncu, onu ilk kez 2004 FIBA U18 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda izlemiştim, topla teması, oyun görüşü, asist yeteneği muazzamdı. O turnavının da MVP'si olmuştu zaten, finalde Cenk Akyol, Oğuz Savaş, Semih Erden, Hakan Demirel'li kadromuzu yenmişlerdi. O günden beri kendisine ayrı bir hayranlığım var, gördüğüm en estetik, en yaratıcı oyun kuruculardan biri. İkinci turdan beri muazzam maçlar çıkarıyor, dün Sırbistan'ı ikinci periyot nakavt etti.

Bu arada 2004'teki U18'den de oldukça iyi oyuncular çıktı; Belinelli, Datome, Carlos Suarez, Markoishvili, Kalnietis, Velickovic, Sanikidze..

Fransa savunmaya konsantre olduğunda adeta duvar örüyorlar. Onları izlemek büyük zevk. Ama İspanya'nın da sınırsız hücum varyasyonları var. Çok zevkli olacak.

Bu arada Fransa adına sahada siyahiler, tribünde beyazlar var. Hiçbir göçmenin-siyahinin tribünde olmaması Fransa adına düşündürücü