2013 Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası-Slovenya

Eyüp, evet bu milli denilen takımın karşısında yunanlılar olsa da rakibi tutmaya devam edeceğim! İnşallah 5´te 0´la bitirecekler bu turnuvayı da ne değişir ne değişmez bilemem ama bildiğim bir şey varsa oda bu ülkede gaflet ve delalet hatta hiyanet içinde olabilir (sporun bir dalı baskette ihanete uğratılmıştır bu ülke turgay ve yandaşlarının sayesinde) bu ihanet içinde olanlar o koltuklarından inecekler! O koltuğa orayı hak eden o koltuğa ihanet etmeyen işini renklerin önünde tutacak ADAM GİBİ ADAMLAR gelecek oralara! DEVAM YUNANİSTAN...

Eyüp ergen dediğin adam 33 yaşında kendi düşüncelerin ben nasıl senin düşüncelerine saygı duyuyorsam sende benimkine saygı duyacaksın kardeş! Evet bu milli denilen takımın karşısında yunanlılar olsada rakibi tutmaya devam edeceğim! İnşallah 5te 0la bitirecekler bu turnuvayıda ne değişir ne değişmez bilemem ama bildiğim birşey varsa oda bu ülkede gaflet ve dalelet hatta hiyanet içinde olabilir (sporun bir dalı baskette ihanete uğratılmıştır bu ülke turgay ve yandaşlarının sayesinde) bu ihanet içinde olanlar o koltuklarından inecekler! O koltuğa orayı hakeden o koltuğa ihanet etmeyen işini renklerin önünde tutacak ADAM GİBİ ADAMLAR gelecek oralara! DEVAM YUNANİSTAN...

Dikkat edersen bende ergen heyecanıyla yaşının tavrını göstermediğini söylemek istedim.Fikre saygı duyarımda kötü üsluba duymam.Yoksa temelde aynı şeylerden bahsediyoruz.Bu takımı tutmak içimden gelmiyor desen tamam ama sen çoçukca naralar atıyorsun.Bari "kazanamaz ki!,kazanamaz ki!" diyede söylen tam olsun.Ayrıca hayırlı olsun kına yakarsın...

Milli takım kaybetsin diye beklemek, istemek bize yakışmaz. Tıpkı Olimpiyat'ı almadık diye sevinmek gibi. Gerçi Olimpiyat'ı bize vermeyeceklerini biraz kafası çalışan, gündemi ve olayları takip eden herkes anlardı zaten.

Ama insanı öyle bir hale getirdiler ki açıkcası hiç üzülmedim kaybettiğimiz için. Koç seçimindeki hata ile başladı her şey, ardından kadro seçimindeki yanlışlar, politik kararlar bu takımı bu hale getirdi. Bakalım suçlular gereğini yapacak mı?

Türkiye için söylenecek pek birşey yok muhtemelen en rezalet turnuvamız 2005 ve 2007'de kötüydü ama bu rezalet.Galibiyetsiz kapatacağımızı düşünüyorum.

Grubumuzdaki Rusya-Finlandiya maçı süper devam ediyor.2.Uzatmada şu an 76-76 eşitlik var.Finlandiya bir türlü bırakmıyor maçı

Finlandiya, inanılmaz geçen maçın sonunda (2 uzatma) Rusya'yı yendi.

Gerçekten ortaya koydukları mücadele inanlmaz, helal olsun. Rus olmayan herkes Finlandiya'yı tuttu diyebilirim. Büyük bir emek koydular ortaya.

Ama normal sürenin sonunda, Finlandiya 2 sayı gerideyken, molaları yokken ve topu pota altından çıkarıyorlarken Rusya'nın yaptığı hata akıl almazdı. O hatayla maçı kaybetmeyi hak ettiler neredeyse. 37 yaşındaki bir pivota, 3-4 saniye kalmışken, 2 sayı öndeyken, orta sahanın gerisinde faul nasılır yapılır? Olacak şey değil.

Finlandiya'ya helal olsun. Onlara bakıp ders almamız gereken çok şey var. Özellikle de mücadele konusunda...

Acaba maçtan sonra Koponen, "maddi-manevi.." demiş midir?

Bilmiyorlarsa o işleri Maddi-Manevi Hidayet Efendi Hazretleri'nden öğrensinler, bu işin piridir.

Dikkat edersen bende ergen heyecanıyla yaşının tavrını göstermediğini söylemek istedim.Fikre saygı duyarımda kötü üsluba duymam.Yoksa temelde aynı şeylerden bahsediyoruz.Bu takımı tutmak içimden gelmiyor desen tamam ama sen çoçukca naralar atıyorsun.Bari "kazanamaz ki!,kazanamaz ki!" diyede söylen tam olsun.Ayrıca hayırlı olsun kına yakarsın...
Eyüp kardeş olayı ikili tartışmaya çevirmeden bişey söyleyeyim : Bu milli takım denilen bize sunulan takım F.ülkerin arka bahçesi haline gelmişse kimse kusura bakmasın ben bu takımı tutmam! Benim için Önce Galatasaray ın menfaatleri gelir bu durumda haa bu milli denilen takım gerçekten milletin galatasaraylısının bjk lsnin trabzonlusunun kayserilsinin .... olur eyvallah der sonuna kadar arkasında dururuz o ayrı. Ama tanjeviç geldiğinden bu yana fenerbahçe ülker in arka bahçesi haline getirilen zaman zaman o takıma oyuncu kazandırmak için GALATASARAY lı basketbolcuları tehdit ederek fenerbahçe ülkere gitmesi konusunda bu takımın formasını giyeceğini söylemek TEK KELİMEYLE ŞEREFSİZLİKTİR! bu şerefsizlik karşısında GALATASARAY ımın menfaatleri kusura bakma ama bu fenerbahçe ülkerin arka bahçesi olan takımdan ÇOOOOOOK DAHA ÖNDEDİR BENİM İÇİN KARDEŞİM... KENDİNE İYİ BAK SAOL..

Kına yakma konusuna gelince gram üzülmedim bu rezil takıma rezil koça rezil federasyon başkanına NEDENMİ? HEPSİ REZALET ÇÜNKİ... ÇOK GÜZELDE REZİL OLDULAR...

Beyim büyük oyuncu ya, nasılsa iddiamız kalmadı. Enayi değil niye oynasın? Zaten kötü de oynuyor millet laf sokup duruyor. Geç otur kenarda tabi!

Eyüp kardeş olayı ikili tartışmaya çevirmeden bişey söyleyeyim : Bu milli takım denilen bize sunulan takım F.ülkerin arka bahçesi haline gelmişse kimse kusura bakmasın ben bu takımı tutmam! Benim için Önce Galatasaray ın menfaatleri gelir bu durumda haa bu milli denilen takım gerçekten milletin galatasaraylısının bjk lsnin trabzonlusunun kayserilsinin .... olur eyvallah der sonuna kadar arkasında dururuz o ayrı. Ama tanjeviç geldiğinden bu yana fenerbahçe ülker in arka bahçesi haline getirilen zaman zaman o takıma oyuncu kazandırmak için GALATASARAY lı basketbolcuları tehdit ederek fenerbahçe ülkere gitmesi konusunda bu takımın formasını giyeceğini söylemek TEK KELİMEYLE ŞEREFSİZLİKTİR! bu şerefsizlik karşısında GALATASARAY ımın menfaatleri kusura bakma ama bu fenerbahçe ülkerin arka bahçesi olan takımdan ÇOOOOOOK DAHA ÖNDEDİR BENİM İÇİN KARDEŞİM... KENDİNE İYİ BAK SAOL..
Sanki bir milli takım kurulmuş desteklesek mi acaba diye düşünmüşsün biz Galatasaray'lıyız duruma göre bakarız demişsin gibi bir tavır sergiliyorsun.Galatasaray'lı olarak elbette bize yapılan yanlışları görmezden gelmiycez ama türk milli takımına fener nefretini yansıtmamak gerekir.Sporu spor için sevmeli Galatasarayı severkende başkalarına nefret hissi beslemeye gerek kalmadan bağlanmalıyız.Unutma ki milli takımlar kulüplerin karması olmadığından birlik meselesi sadece aynı toprağı paylaşanlarla sınırlıdır.

Rezaleti Enes Kanter'e sosyal medya'da saldırı yaparak örtmeye çalışıyorlar. Kepaze olmuşsun tesadüf isveç'i yenmişsin bir tek gelmiş konuşuyorsun. Harun Erdenay iş işten geçtikten sonra konuşuyor. Kalemşörleriniz bile sırt döndü.

Yalnız Enes'in yaptığının da açıklaması yok, ve bu anlık reaksiyon da değil, daha önce de Yunanistan maçının ardından böyle küstahça bir tweet attı, sonra sildi, kardeşime yazmıştım falan dedi. Sonra döndü asıl olayları bilmiyorsunuz, bir anlatsam dedi. Son maçın ardından bir daha o saçma tweet'lerinden bir tanesini attı, Mehmet Okur ona tepki gösterdi, sonra tweet'i tekrar sildi.

Yalnız Enes'in yaptığının da açıklaması yok, ve bu anlık reaksiyon da değil, daha önce de Yunanistan maçının ardından böyle küstahça bir tweet attı, sonra sildi, kardeşime yazmıştım falan dedi. Sonra döndü asıl olayları bilmiyorsunuz, bir anlatsam dedi. Son maçın ardından bir daha o saçma tweet'lerinden bir tanesini attı, Mehmet Okur ona tepki gösterdi, sonra tweet'i tekrar sildi.

Enes NCAA'de oynanaması için Fülker'in yaptıklarını biliyor. Milli takımda olanları da emin olun biliyor. NBA kariyeri için biliyorsunuz Fülker'i bırakıp ABD'de lise oradan da NCAA yapacaktı lakin NCAA hayalinin önünü kestiler. Oraya gittiği günden itibaren Fbtv yorumcusu Murathanoğlu fülker'de kalsaydı daha iyiydi teranesine başladı. İlkan'ın ne hale geldiği ortada.

Ya eyüp fenerlimisin nesin fenerin derdi seni gerip duruyor sürekli? Şerefsizlerin hükum süremeyeceğini anlatmak istedim milli takımmış.. umrumda değil şerefli insanlar orda olmadığı sürece o takım benim bayrağımı temsil etmiyor ve yineliyorum en büyük bayrak SARI-KIRMIZI bayraktır benim için... ŞEREF SAHİBİ İNSANLAR MİLLİ TAKIMIN İÇİNDE YERALANA KADAR DA BU BÖYLE OLACAK!

Bu başarısızlık Tanjevic'in istifasıyla falan kapatılmaya çalışılacak en çok buna üzülüyorum.2005'te Sırp'ların yaptığı gibi bir değişim yapma vaktimiz geçiyor.Onlarda Bodiroga-stojakovic-Pavlovic-Zeljko Rebraca -Predrag Drobnjak falan o turnuvadan sonra bırakmışlardı yeni bir kadro yaratmak için.Bizdeyse seneye yine Hidayetle oynarsak hiç şaşırmam.

Enes için çok fazla yorum yapmaya bile değmez Harun Erdenay'da açıkladı özür dile milli takıma alalım denildiğinde ben özür dilenicek birşey yapmadım demiş.

Enes yetenekleri müthiş ama karakter olarak sorunlu bir yapıya sahip.Milli takım konusunda ise bence her yıl gelmek istemiyor Enes ki haklı da böyle bir mecburiyeti yok.Gelmeyenlere vatan haini muamelesi yapıyoruz adamlar geliyor isteksiz sahada dolaşıyor.

Nba oyuncularımızı daha az kullanmalıyız diye düşünüyorum örneğin çoğu ülke gibi katılabilirsen Olimpiyat ve Olimpiyattan bir önceki Avrupa Şampiyonaları ideal.

Enes'in NCAA konusunda ise burda tek suçlu Enes ve onu yönlendirenlerdir.NCAA Kuralları açık oyuncular para kazanamaz diyor.Fenerbahçe'den paraları alırken aklı nerdeydi Enes ve akıl hocalarının.