2014-2015 Şampiyon GALATASARAY!

Hoca olarak Mustafa Denizli'yi bekliyordum şahsen ancak Prandelli'nin gelmesi hem şaşırtıcı hem de kendi adıma sevindirici bir durum oldu.

Çoğu Gs'li arkadaşım gibi bende hemen bir analiz işine giriştim hoca hakkında. Lecce , Verona , Venezia , Roma , Fiorentina çalıştırdığı kulüpler.

Leccede başarısızlıktan dolayı kovulmuş. Veronayı Seri B'den alıp üst lige çıkartarak 9. yapmış. Venezia Seri B'den üst lige çıkarmış. Romayı eşinin hastalığı yüzünden yarıda bırakmış, Fiorentinada ligte ve avrupada önemli işler yapmış bir hoca.

İtalyan milli takımıyla yaptıkları ortada hocanın.

Oyuncu parlatması ,keşfetmesi bakımından önemli referansları var. Örn Gilardino ve Luca Toni.

Şikeye karşı güzel duruşlarından biri de Seri B'de takımını rapor eden oyuncuyu milli takıma davet etmesi.

Oyuncularıyla arasında üst seviyede bir ilişkisi olduğu ve oyuncularının gelişiminde önemli katkılar verdiği bir çok önemli isim tarafından deklare edilmiş.

Hoca bakımından Ünal Başkan biraz ters köşe yaptı birazda şansı yaver gitti gibi. İtalyan basını Prandeli'nin bize gelmesine bayağı şaşkın. Biz burada daha gelmeden hocayı gömüyoruz.

Ben kendi adıma umutluyum.

Bu da dip not paylaşım olsun. İtalya - Bulgaristan maçında Bulgarların marşını ıslıklamaya başlayan taraftara Prandelli'nin tepkisi.

https://www.youtube.com/watch?v=J3mhLYFo2Zw

Prandellinin gelişine sevindim ilk duyduğumda piyasada adı geçen herkesten bir tık üstteydi hele Hikmetten,Denizliden bin tık üstteydi ve bana göre Italyayı Avrupa şampiyonasında final oynatması büyük bir olaydı çünkü İtalya jenerasyon olarak pek iyi değil Deli Balo ve 35 lik Pirlo ile herkesin saygı duyduğu bir takım yarattı.Her neyse bu nedenler ile mutlu oldum gelmesine ama hep bir acabam vardı taa ki araştırana kadar her şeyden önce çok saygı duyulmasıgereken bir karakter geliyor kişilik olarak bu ülkenin çok çok üstünde yaşadıklarını okuyup etkilenmemek güç başarılı olur mu olmaz mı bilemem ama bu muhteşem insanın şimdiden canı sağolsun başarısız olsada.

Hiç bu kadar bekledikten sonra bu denli içime sinen bir Hoca beklemiyordum.

Olcan Adın Galatasaray’da

Galatasaray Sportif AŞ, profesyonel futbolcu Olcan Adın ve kulübü Trabzonspor ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya vardığını duyurdu. Galatasaray Sportif AŞ'nin, KAP'a gönderdiği açıklama:

Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş. ("Trabzonspor") profesyonel oyuncularından Olcan Adın ile 2014-2015 sezonundan başlamak üzere 4 futbol sezonu için anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne (Trabzonspor) 4.000.000 Avro ödenecektir ve Şirketimiz profesyonel oyuncularından Salih Dursun 2014-2015 ve 2015-2016 sezonları için Trabzonspor'a bedelsiz olarak kiralanacaktır. Trabzonspor, profesyonel oyuncumuz Salih Dursun'u kira sözleşmesi devam ettiği süre içerisinde net 1.750.000 Avro transfer bedelini Şirketimize peşin ödemesi durumunda transfer etme hakkına sahiptir. Kiralama süresi boyunca Salih Dursun'un tüm maaş, prim, vs. ödemelerinden Trabzonspor sorumlu olacaktır.

Futbolcuya ise, 4 futbol sezonunun her bir sezonunda sırasıyla 1.600.000 Avro, 1.700.000 Avro, 1.800.000 Avro ve 1.900.000 Avro sabit transfer ücreti ve 15.000 Avro maç başı ücreti ödenecektir. Futbolcuya yapılacak ödemeler her yıl sabitlenecek döviz kurundan Türk Lirası olarak ödenecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Olcan Adın’dan İlk Açıklamalar

Galatasaray’ın yeni transferi Olcan Adın, GSTV’ye transferini değerlendirdi. Başarılı oyuncu çok mutlu olduğunu belirterek, transferde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Olcan, “Bu transferde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Eski kulübüm Trabzonspor’a da bana gösterdikler kolaylıktan dolayı teşekkür ediyorum. Hedeflerim vardı ve bu hedeflerime ulaşıyorum” diye konuştu. Dördüncü yıldızı takacaklarına inandığını belirten Olcan Adın, “Bu sene bir aksilik olmazsa dördüncü yıldızı takacağız. Bunu tüm takım arkadaşlarıma güvenerek söylüyorum” şeklinde konuştu.

Burak ve Selçuk ile 15 yaşından bu yana tanıştıklarını ifade eden Olcan Adın, “Burak ve Selçuk çocukluk arkadaşım. Birbirimizi iyi tanıyoruz ve sürekli görüşüyoruz. Benim için çok güzel olacak” dedi. Son olarak Prandelli’nin dünya çapında tanınan bir teknik adam olduğunu belirten başarılı futbolcu, “onun bize kattıkları ile daha başarılı olacağız” diyerek sözlerini noktaladı.

Olcan çok iyi oldu. Süratini çok takdir ederim, topla çabuk ve adam geçebiliyor, hem de yerli statüsünde. Eksik bölgemize NOKTA atışı yaptık, ben memnun oldum baya. Hayırlı olsun :)

Mevlüt,Ishak,Koray,Tolgay(Bilal) ve Uğur Kavuk transferleri yapılırsa yerli açıdan çok kaliteli bir takım oluruz.

Olcan hayırlı olsun !!

Takımın kısa ve gobekli oyuncu kadrosuna adam aldık.

Bir önceki için bkz; Engin Baytar.

Şu fiziklerle tahminim yalnızca Türkiye'de spor yapılıyor.

-----------------------------------------------Muslera---------------------------------------
----Tarık(Şener)--------Astori(Rodolfo)---------Koray--------------Telles--
--------------------------------------Melo-------------Selçuk-----------------------------
----------Hamit(Bruma)------------Wesley------------------Olcan-------------
-----------------------------------------------Burak--------------------------------------

Eboue, Chedjou, Dany ne yapıp edip gönderilmeli. Ontivero yetenekli. Kiraya verilebilir. Amrabat'ta hoca karar verir.

Olcan son derece kaliteli bir futbolcudur. Geçen sene 46 maçta 15 gol 15 asist yapmış. Tabela oyuncusudur. Set oyunu oynar. Birebir oynar. Gol atar, asist yapar. Yaşı da 28dir. Kilo almaya yatkın bir vücut yapısı var tıpkı emre belözoğlu gibi. Ama göbeğini özellikle bu sene erittiğini düşünüyorum. Takımımıza hayırlı olsun. Sırada Tarık Çamdal var. Veysel Sarı'ya yada Hamit'e mahkum kalmak istemiyorum alın şu çocuğu. Bir de mümkünse yabancı vücudunu iyi kullanan sırtı dönük oynayan gerektiğinde yüzü dönük oynayabilen bir forvet. Aklıma Dzeko geliyor ama o iş zor. Aslında Papis Cisse bizim takımda oldukça iş yapar.

Olcan göbekli olsa da çabuk oyuncudur. Duran top yeteneği de var, çalım yeteneği de fena değil. Yerli piyasasında iyi iş çıkardık bence.

Muslera-Alex-Semih-Chedjou-Tarık-Melo-Selçuk-Sneijder-Gökhan Töre-Olcan-Burak

Yedekler:Türk Kaleci-Koray-Bruma-Yabancı sağ bek(Eboue'nin yerine)-Yekta-Hakan Balta-Yabancı forvet

Türkiye ligi maçları

Muslera-Alex-Semih-Chedjou-Yabancı kaliteli bir sağ bek-Melo-Selçuk-Sneijder-Bruma-Gökhan Töre-Yabancı forvet yada Burak

CL Maçları

Gökhan Töreyi bende isterdim ama sanırım o topu ayağından bırakmayışı fıtık eder bizi bence bi kanatta Olcan ile rahatlattık bir yerli sol bek alırsak ligde çok rahat Bruma ya da Amrabatı diğer kanatta kullanırız .
Muslere - Veysel - Semih - Hakan(Chedju-Koray)- Tarık( Telles)-Melo- Selçuk- Olcan- Sneıjder-Bruma(amrabat)-Burak(Mevlut)

Bu kadro ile hem yabancı sınırı derdin olmaz hem de çok iyi bir kadroya sahip olmus olursun .

"Göbekli ama hızlı, çabuk."
"Göbekli ama iyi koşuyor."

Bu ve buna benzer ifadeler yanıltıcı. Çünkü gobekli biri haliyle ne seri olabilir ne de hızlı. Olsa olsa "o göbeğe rağmen kosabiliyor" denir ki bu da normal şartlarda kabul edilemez fakat bu memlekette ne normal ki?

Bu arada Aydın'ın idman fotografları eğer photoshop harikası değilse sonunda akillanmış ve bir kanat oyuncusunun üst gövdesinin de kuvvetli olması gerektiğini öğrenmiş.

Kulüpten okuayn olursa "Gökhan Töre" için aman diyorum aman. Bunun yaptığı ne Emrenin terbiyesizliği ne Melonun hırsını kontrol edememesine benzer. Silahla gece otelde başka futbolcuyu tehdit. Bu lavuk garanti kendini belaya bulaştırırda. Bizle adı bile geçmemesi lazım. İsterse Ronaldinho yeteneğinde olsun.

Ben Prandeli'yi tanımıyorum ama Mustafa Deniz'linin olmamasına sanki Morinho hocamız olmuş kadar sevindim. Yaşı müsait olanlar bilirler. Bizdeki önceki 2 macerasını. 1. si çok başarılı. (Kendinin ne kadar payı var. Bana göre sıfır) 2. si berbat. Avrupa şampiyonasında yaptığı çeyrek final, medyadaki yalakaları yere göğe sığdıramasada bana göre tarihin en büyük başarısızlığıdır. 1 ay önce elinde uefa şampiyonu olmuş, hemde oynadığı oyunla herkesi sahadan silerek Galatasaray takımı varken. Ne uğruna. Şikecilere antrenör olabilemek için. Elinde 4-5 tane 10 numara varken birde 10 milyon dolara Tabata'yı aldırmış antrenör bozuntusudur bana göre. Diğer konuları yazmıyorum. Fb, İran, Azarbeycan, Almanya....

Hasan Şaşın Türk versiyonuna eyvellah da Alman Hasan Şaş (Gökhan Töre) fıtık eder sadece . Kişilik anlamında da normal bir referansı bile olmayan oyuncu ile Dertsiz Başa dert almaya gerek yok.

edit: Alman menşeili Türk Oyuncular 80ler sonu ile bitti. Uğur Tütüneker ler yok artık. Sorumsuz Takım ruhundan eksik amatör ruhu küçümseyen ama profosyonel ruhuda kazanamayan bir oyuncu topluluğuyla doldurmaya gerek yok takımı. Milli takım bile ne zaman almanlaştı ozaman dan beri sıfırız

Gökhan Töre o kadar da elzem bir oyuncu değil bana göre. Bir kere şutu yok. İkincisi set oyununa yatkın bir oyuncu değil. Daha çok dripling, birebir üzerinden oynayan bir oyuncu. Bize Tarık Çamdal ya da Şener Özbayraklı lazım. Özellikle Şener çok beğendiğim bir oyuncu. Savunması ve hücumu son derece dengeli, kuvvetli iyi orta kesen bir futbolcu. Veyselden falan 4-5 gömlek üstün bir oyuncu.

Kulüpten okuayn olursa "Gökhan Töre" için aman diyorum aman. Bunun yaptığı ne Emrenin terbiyesizliği ne Melonun hırsını kontrol edememesine benzer. Silahla gece otelde başka futbolcuyu tehdit. Bu lavuk garanti kendini belaya bulaştırırda. Bizle adı bile geçmemesi lazım. İsterse Ronaldinho yeteneğinde olsun.

Kesinlikle katılıyorum. Derbi maçından sonra bara gidiyor, bara gittiği yetmezmiş gibi bir de mevzu çıkarıyor adam. Üstelik bulunmaz hint kumaşı da değil, uzak olsun.

Olcan'a ise formamızla başarılar dilerim, beklentileri karşılayacağına inanıyorum. Keşke daha önceden kesişseydi yollarımız ama herşeyin hayırlısı. Salih Dursun'un maaşından kurtulmamız ayrıca güzel oldu.

- Öncelikle kadronun biraz "hafiflemesi" lazım.

-Hajrovic kendi çekti gitti, umarım ekstradan bir tazminat ödemeyiz. Ufuk ve Aykut'la da sözleşme yenilenmedi ve umarım yenilenmez de. Boşuna maaş ödememize gerek yok. Gönderilebilirler.

-Chedjou'nun yerine Astori ya da Ranocchia'dan birini getirebilsek güzel olur. Olmazsa Chedjou takımda tutulabilir.

-Dany ve Amrabat kiralanmalı ya da takasta kullanılmalı. Mesela Tarık Çamdal için.

-Eboue kendini toparlar mı bilmiyorum ama takımda kalırsa yedek kulübesinde yer bulur +3 kontenjanından. Ayrılırsa da yabancı sağ bek düşünülebilir.

-Yani özet olarak, en azından Ufuk, Aykut, Dany, Amrabat'la yollar ayrılmalı. Bu listeye Ceyhun, Ontivero, Chedjou ve Eboue de eklenebilir.

-Yabancı forvet şu şartlarda çok lüks gibi duruyor. O yüzden Berk İsmail'in iyiden iyiye takımla çalışması hatta süre bulması lazım.

-Sakatlıktan dönen Aydın ve Bruma inşallah sağlıklı ve formda bir şekilde sezona giriş yaparlar.

---------------------Muslera-----------------------

Veysel------Semih-------Hakan------Telles

--------------Selçuk------Melo-------------------

Bruma-------------Sneijder-------------Olcan

-------------------Burak--------------------------

Yedekler: Eray, Sabri, Koray, Gökhan Zan, Hamit, Umut Bulut, Umut Gündoğan, Yekta, Aydın, Emre Çolak, Berk İsmail, Eboue (transfer), Chedjou (transfer)