2014-2015 Şampiyon GALATASARAY!

Melo-Selçuk-Sneijder dışında elle tutulur bir yanımız yok maalesef. Bruma için ise konuşmak için erken. Görünen o ki, bu sezon gol atma konusunda oldukça sıkıntı yaşayacağız. Sorunlu bir sezon bizi bekliyor gibi geliyor bana.

Ya Allah aşkına başlamayın ümitsizlik olayına. Önceki 2 sezonun şampiyonu bizdik, alıp başımızı gidiyorduk. Şikeciler sezona yine ümitsiz girmişlerdi ama bi şekilde oldular şampiyon. İyi futbol oynayalım yeter.

Hakan Balta'nin kalmasını birazcık anlıyorum da kendisine dolar euro dönüşümünden %35 zam yapmayı anlamıyorum. Bütçe diyen yöneticiye severim ben çok net. Maaşlar inanılmaz şişmeye başladı.

Ya Allah aşkına başlamayın ümitsizlik olayına. Önceki 2 sezonun şampiyonu bizdik, alıp başımızı gidiyorduk. Şikeciler sezona yine ümitsiz girmişlerdi ama bi şekilde oldular şampiyon. İyi futbol oynayalım yeter.

Muhammed ümitsizlik değil de heyecan yok. Son 3 sene bir an önce lig başlasın diyordum şu anda gram heyecan yok.

Takımda eksiklikler çok net belli. Ve bu eksiklikler kapanacak mi belli değil.

Doğru bende de heyecan yok. Özellikle son yıllarda ilgim hep basketbol şubemizde. Ama yine de Galatasarayız. Bu sene 4.yıldız senesi olacak, o yüzden FB ve biz kıyasıya kapışıcaz. Asıl bu sene ümitli olmamız lazım.

Tarık transferi için Eskişehir ile anlaşamamışız. Şimdi Bursa'dan Şener'e yönelmişiz. Bence daha iyi oldu böylesi.

Edit : Son Dakika : Tarık için Eskişehir ile 3.5 Milyon Euro'ya anlaşmışız 4 yıllık.

Tarık transferi için Eskişehir ile anlaşamamışız. Şimdi Bursa'dan Şener'e yönelmişiz. Bence daha iyi oldu böylesi.

Edit : Son Dakika : Tarık için Eskişehir ile 3.5 Milyon Euro'ya anlaşmışız 4 yıllık.

Son Dakika haberin umarım doğrudur Muhammed. Gerçi pek sanmıyorum ama.

Bu arada hazırlık maçlarımizin niteliği ve niceliği beni pek memnun etmedi. Bakalım hayırlısı artık.

NTVSpor Şener'e yöneldiğimizi söylerken TRT Spor Tarık ile anlaştık diye son dakika geçti. Ben NTVSpor'a güveniyorum açıkcası ama bilemiycem aslı astarı nedir.

Şu anda galatsaray'ın bir çok branşında bir sessizlik var sebebini anlayabilmiş değilim. Hala sponsorlar belli değil, kurumsallaşma diyerek Ali Dürüst'ü, Abdülrahim Albayrak'ı hatta ve hatta Terim'i harcayan başkan napıyor anlamış değilim. Terim sonrası daha doğrusu yönetim değişikliği sonras gözle görülür bir kargaşa ve ne olacağı belli olmayan bir hava var. Prandelli nasıl uyum sağlar bir birlik oluşturabilir miyiz ben şüpheliyim, Lucescu'yu bu takım ruhu açısından herkes gibi bende çok istiyordum olmadı nese önümüze bakacak olursak önce bir sponsorluk meselesini halletmek lazım ve sonrasında transeferlerde elzem olan bir kaç yere takviye lazım.

1-) 5+3 yabancı kuralı 0'lı olana göre iyi lakin yine de elimizi bağlayan bir sınır. Buna göre Sinan hamlesi çok kıymetli bazan muslerayı yedekleyecek, yerine oynaycak.
2-) Ben kesinlikle Gökhan İnler hamlesi bekliyorum arada melo yerine oynayacak selcuk kötü olduğunda oynayabilecek tecrübe ve yeteneğe sahip. Keşke hızlı davranıp hakan çalhanoğlunu alabilseydik çok büyük iş yapmış olurduk.
3-) Ben Koray Günter'in çok iyi oyuncu olacağını düşünüyorum ama Ömer Toprak da alınsa çok çok iyi olurdu. Tecrübeli stoper sıkıntısı yaşayacağımız aşikar Semih-Koray SSL için yetebilir ki bazan yetmeyecektir, Şampiyonlar Ligi içinse kesinlikle yeterli tecrübeye sahip değiller. Buraya Ujfaluiji benzeri tecrübeli ve ayağına hakim defansı toparlayacak bi stoper şart!!! Chedjou ile olmaz onu Fransa liginde parlatan yanındaki oyuncu idi.
4-)Terim döneminden beri kanat oyuncusu sıkıntısı yaşıyoruz. Bruma iyi oyuncu ama henüz olmuş biri değil +3 olarak düşünülmeli bence. Olcanla beraber net 2 kanat oyuncumuz var zaten (aydını saymıyorum) yani sayısal olarak o mevki de az. Kader Keita tarzı ama oyunu daha olgun bir oyuncu alınmalı. Nani olabilir man. U bırakıodu en son.
5-) Ve gelelim en büyük soruna kesinlikle tek forvet oynamalıyız. Sneijder en iyi öyle kullanılır etkili kanat oyuncuları ile de gayet iyi olabilir ben bruma (tecrübesiz ve pişmemiş de olsa) ve olcandan umutluyum.Tek forvet için Burak asla tek başına yetmez. Geçen sene bi durdu kaç maç gol atamadı birde onun sinerjisi selcuk dahil herkese yayılıyor. Yanına mutlaka tek forvet oynayabilecek bir forvet alınmalı.
Adaylarım tabi ki Balotelli ve Fernando Torres bizle tekrar bir çıkış yakalayabilir. Yada Chealse den Lukaku kiralanabilir.

Tüm bunlar için para lazım ve sanırım bizim ekonomik sıkıntılarımız var. Tabiki yabancı oyuncuların elden cıkarılması da gerek bunlar zor işler. Bence kötü yoldayız başkan yönetimini değiştirerek kendi ayağına sıktı. Yanında da sacma adamlar gezdiriyor. Tulun ve Özyer gibi...

-----------Burak Y.----------

--------<Sneijder>-------

Bruma------------Campbell

-------Melo----Selçuk-------

Olcan------------------Tarık
------Hakan----Semih-----

---------Muslera---------

Şu kadro düzeni hiç fena sayılmaz, ligde çok can yakar.
Burak yerine daha net bir oyuncu yazmak isterdim ama malum yabancı sınırı.

Maddi durumdan dolayı transfer olmayabilir,Sabri bile gitmeyebilir bence.Tam bir kaos var kulüpte genel olarak.

1 ay var süper kupaya iyi hazırlanıp geleneği devam ettirmek lazım üst üste 3.kez kupayı kazanmak için.

Takımda hâlâ güvenilir bir stoper yok. Balta, Semih, Chedjou, Dany ile yine rezil oluruz Avrupada. Bunlardan anca yedek olur. Ligde de her maç gol yeriz. Telles'in hücumu iyi fakat savunması kötü. Sağ bek konusu da muamma. Allah sonumuzu hayretsin.

BtklUbWIgAAenax.jpg

Teknik direktörlüğünü oturur tartışırız, kaldı ki ben başarısız olduğunu düşünmüyorum, kalsa daha da iyi olurdu.

Ama bu kulübe iyiki gelmiş diyeceğim insanlardan biri, umarım yolu açık olur Mancini Hocamın..

Ünal Başkan,Sneijder'in kalacağını söyledi. Bu güzel haber.

Transferle ilgili hiç konuşmadi. Bence taraftarı heyecanlandıracak bir oyuncuya ihtiyaç var.