2014-2015 Şampiyon GALATASARAY!

Joel Campbell çok iyi ekleme olurdu. Campbell'ı Olympiakos takımında oynarken de çok izledim. Sadece Dünya Kupasında izleyenler forvet olarak düşünebilir ama asıl mevkisi sağ kanat. Kosta Rika'da yokluktan forvet oynadı. Sağ forvet diyebiliriz aslında. Yıllardır bulamadığımız kenar forvet kendisiydi ama almamız imkansız. Anca kiralayabilirdik o da olmamış.

Wenger takımda tutacağız demiş. Bugün Benfica maçında süre verecekmiş.(Emirates Cup)
Sağ kanat olarak düşünse Sanchez ve Walcott var. Hatta Ox bile oynar. Forvet için rotasyonda Bendtner'in önüne yani Giroud arkasına düşünüyorlar muhtemelen.

Bu arada transferden çok Eboue,Dany,Amrabat,Ontivero dan kurtulmak lazım. Duruma göre Amrabat ya da Ontivero'dan biri +3 olabilir ama Eboue ve Dany'den kesin kurtulmak lazım. Birçok genç gidecek. Zan, Engin, Sabri(iyi alternatif ama alınan karar var), Çolak falan bunlardan da kurtulmak lazım.

Takıma gelirsek ne oynayacağını bilmiyoruz ama 4-2-3-1 ise takımın profili buna uygun değil. Ne Burak 4-2-3-1 in tek forveti ne Sneijder dikine gidebilen forvet arkası ne de kanatların skorer isimler.(Olcan hariç)

Madridte Ronaldo-Bale, Tabi Ronaldo komik örnek oldu. City'de kanatlar. Kanatlar atmasa da Yaya deli gibi skor yapıyor. Dortmunda Reus falan çift haneli gol sayılarına ulaşıyorlar. Bizde Amrabat-Aydın falan toplasan 3 gol atamıyor. Bruma düzenli oynayıp şanssızlığını kırarsa 8-10 gol atar gibi. Burak 30 attığında bile ciddi şekilde skor yapma problemi vardı. Mühim olan birinin ön plana çıkması değil. Elmander 15 atıyordu ama Selçuk-Melo 25 attı o sezon. Sneijder'de bu sezon haricinde skor yapabilen biri değil. Bakalım hoca ne düşünüyor. Bence böyle devam edeceksek kenar forvet işimizi çok kolaylaştıracak. Misal Podolski gibi. FB Kuyt ve Sow'u kullanıyor kenarlarda. Forvetten bozma adamlar bunlar. Biz denesek Umut falan beceremez. Burak zaten iyi bir oyuncu değil top kontrolü falan kötü kenarda oynayamaz. Geçen sene gördük. Pivot santrafor olmaz heralde bu saatten sonra. Drogba çok eleştirilse de özetleri izleyince çok etkili olduğu bariz belli. Umarım çok aramayız kendisini.

Muslera-Telles-Melo-Sneijder yeri garanti 4lü. Semih-Selçuk-Burak-Olcan-sağ bek(Veysel/Tarık) yerliler.

Stoper ve hücumun bir tarafında bir yabancı olabilir ancak. Şu an kalitesi +3 olsa da Bruma'ya kalacağız gibi.

5: Muslera-Melo-Telles-Sneijder-X
+3: Bruma-Chedjou-X

yapılabilir. Amrabat falan kalacağına Aydın yedek olsun çok şey değişmez. Eğer golcü kenar oyuncusu bulamayacaksak Drogba'yı kullanarak Chelsea'den Moses'i falan kiralasak. Keita etkisi oluşturabilecek bir oyuncu. Kanat oyuncularının %99'u gibi beyinsiz falan ama güçlü süratli iş yapabilir.

Bu arada alt yapımız çok iyi çalışıyor.

Deniz,Serdar,Turgut,Ishak iyi transferler alt yapımız için :)

Birde Cardozo'yu alacaklar sanırım.

Takımımızda ve ligimizdeki diğer takımlardaki önemli eksiklerden scouting sistemi Emre Utkucanla beraber bizde oturdu artık. Sistem kesinlikle çok doğru ama bir o kadar da başarısız ilerliyor. Geçen sezon Mancini Türk oyuncuları tanımadığı için doğal olarak transferi scout ekibimiz yaptı. Sabri+Eboue den katkı alamıyorduk Veysel+Salih hamlesi yapıldı bir mevki için 2 transfer gereksizdi. Salih(olmayacağı çok belliydi) Olcan karşılığında verildi, şimdi yine sağ bek için Şener veya Tarık'a bakıyoruz ve tabi yine scoutlarımızın tavsiyesi üzerine.Devre arası yapılan diğer 8-10 transferi konuşmuyorum bile.Sabri'nin Şenerden kötü olduğunu düşünmüyorum.Tarık transferine makul fiyatlar doğrultusunda sevinirim çünkü kontenjan dolayısıyla Telles'in yedek başlayacağı maçlar olacak ve Tarık sol bekte de gayet başarılı ama Şener'in alınması net fiyasko. Tarık konusunda geçen sezon dönem ortasında istenilen paranın 3 katını ödeyecek gibiyiz ayrıca not düşelim.

Kale ; Muslera , Sinan ve Eray var. Güzel bir rotasyon ama saçılan paralar akılsızlık. Sİnan Bolat bana kalırsa çok net overrated bir oyuncudur , daha düşük yıllık ücrete oynayacak yerli kaleci çok daha rahat bulunabilirdi .

DEFANS ; Tarık olursa sol bek ve sağ bek kulanabileceğimiz için çok iyi bir hamle olur(Sol bek durumu açısından diyorum yoksa plansızlık) . Telles'in alternatifinin Balta olması içe sinmiyor. Melo,Wesley,SOL İLERİ,Muslera = 4 etti. Kalan yabancıyı sol bek ve stoperde dönüşümlü kullanacağımız maçlar diğer mevkilerde yapacağımız rotasyondan daha fazla olacak. Bu yüzden iyi bir sol bek şart işte Tarık bunun için önemli transfer. Telles , Tarık arasında aman aman fark yok. Telles iyi bir oyuncu ama overrated olma yolunda gidiyor inş ben yanılırım ve Telles Brezilya'nın en iyi sol beki olur.

Veysel/Tarık Semih Balta/Chedjou/Koray Telles/Tarık/Balta

Hazırlık maçlarına bakarsak savunmamız fecaat durumda tabi henüz hazırlık dönemindeyiz ama kafalarda oluşan soru işaretlerini belirginleştiriyor. Beklerle stoperler arasına atılan toplarda ciddi defomuz ortaya çıkıyor.Semih'in çabukluğu bunu biraz örtebilir yıl içerisinde ama Semih'in yanına sert ,hava hakimiyeti iyi , mental bilgisi iyi beton gibi bir lider oyuncu bulmamız gerekir . (VLAAR tipinde) Ama görünen o ki transfer yapılmayacak , bana kalırsa stoper transferi sağ bekten çok daha önemli çünkü orada kullanabileceğimiz Sabri ve Hamit'de var. Semih+Balta hata yapmaya müsait ve çabuk oyuncular karşısında sıkıntı veriyor. Semih/Chedjou pozisyon bilgisi açısından sıkıntılı.Chedjou hava hakimiyeti çok iyi olması dışında düz bir stoper.

ORTA SAHA ; Orta 2 liden ve önlerindeki Sneijder'den başlayalım . Selçuk+Melo ikilisinin formu bu sene bizim gidişatımızı belirleyen en ana faktör olacak.Korkum merkez hatta bulunan Selçuk(30) , Melo (31) , Sneijder (30) 'in yaşlarından dolayı yeteri kadar tempolu olamamaları.Merkez hatta tek ön kesicili( 4/3/3 Mancini ve 4/1/2/1/2 baklava Terim ) sistemle oynamıyoruz artık. Selçuk 'un sol içe göre bu şekilde daha verimli olduğu aşikar; Melo ise ön kesici,sağ iç, 2li her türlü oyuna uyum sağlayabiliyor ve başarılı oluyor. Selçuk/Melo/Sneijder hattındaki en büyük defo bu oyuncuların hepsi(biraz Melo hariç) denge oyuncusu(Yüksek oyun IQ su ve yüksek pas yüzdesi en büyük avantaj). Merkezde patlayıcılık çok az ve hiçbiri adam geçip rakibi eksiltemiyor(biraz Melo) , orta alanda adam eksiltiğiniz anda oyun enine büyüyor bu Olcan ve Burak'ın işini çok kolaylaştırırdı .3 oyuncudan birinin merkezde rakip eksiltebilmesi gerekirdi ama malesef hiçbiri yapamıyor. Rotasyon için Yekta+Furkan+Çolak+ biraz Hamit +(satılmazsa belki Gündoğan) ve artık yavaş yavaş süre alması gereken çok çok çok büyük potansiyel BİRHAN ATASEVER var. Alternatif olarak as oyuncularla rekabet edecek oyuncumuz neredeyse yok yani Selçuk Melo Wesley kötü de oynasa muhtemelen
sahada kalmaya devam edecekler. 10 numara ve orta 2 li de bu oyuncularla rekabet edebilecek bir oyuncu almak gerekirdi ama böyle bir transfer de zor görünüyor(Mali). .Geçen yıl dönem ortasında saçılan gereksiz paralar yerine aynı günler koyu Galatasaraylıyım Türkiyede başka takımda oynamak istemiyorum diye televizyon kanallarına açıklamalar yapan Çalhanoğlu’nun alınsa şimdi elimiz çok rahatlayacaktı.Yıl sonunda değeri daha da arttı ve transfer yaptı.

KANATLAR ; Sağ taraftaki Olcan çok akıllıca transfer oldu. Lige o yıl damga vuran yerlileri yaz döneminde almaya devam ediyoruz. 11/12 (Selçuk) , 12/13(Burak) , 13/14 (Alper) , 14/15 (Olcan) . Alper son yıllardaki tek firemiz oldu. Frikik atar,adam eksiltir ,ligde ortalama 10-14 arası gol atar, içe kat edip rakip beki kendine çeker ve sağ beke koridor açar , içe kat edip şut atar , içe kat edip orta açar ,içe kat edip ara pas atar (Honved hazırlık maçı 1.gol ), en kötü içe kat ederek set oyununa çeşitlilik katar. Ama en önemlisi KARAKTER koyar.Muazzam patlayıcı,tempolu ,hızlı,seri(sol bileği). Sol taraftan gelişen ataklarda Burak'ın yanına sokulup 2.forvet gibi davranması gerekiyor topsuz oyunda, bu yönünde biraz sıkıntı var. Topsuz oyunda daha akıllıca oynayarak bir kademe daha yükselebilir ama mental olarak asla kötü değil ( Töre’nin en büyük eksikliği=topsuz oyun) ) .
Sol tarafa geçersek Bruma/Amrabat gibi görünüyor şimdilik.Buraya bir transfer şart oğlu şart. Amrabat'a yeterince şans verildi artık vedalaşmak gerekiyor. Buraya yapacağımız transfer aynı zamanda forvet pozisyonunda Burak'ı da yedekleyebilmeli yani kanat forvet bir oyuncu olmalı. Geçen sezon karşı tarafın solunda Sow oynuyordu o tip bir hamle olabilir. Ya forvetten bozma kanatlara(Sow tipi ) bakmalıyız ya da orjini kanat olup önde de oynayabilen oyunculara bakmalıyız (Campbell ,Lavezzi gibi). Bruma'dan bu sene iyi işler bekliyoruz hazırlık maçlarında çok etkili oldu ama 4-2-3-1 oynadığımıza göre buraya 'kanat forvet' tipinde oyuncu almazsak çok sıkıntı çekeriz. Tüm seneyi sakatlıktan dönmüş , genç yıldız adayına bağlamak ve alternatif olarak Amrabat'ı seçmek delilik olur. Bruma ile rekabet edebilecek , gerektiğinde forvet olarak da kullanılabilecek bir oyuncu bulmalıyız bu bölgenin iyi işlemesi kalitemizi çok öne atacak.

FORVET ; Olcan,Selçuk,Burak ... Kankalar biraraya toplandı .Saha dışında olduğu gibi saha içinde de birbirlerini arıyorlar sürekli. Hatta Drogba ve Amrabat Selçuk'un sürekli saha içinde Burak'ı aradığını söyleyerek sitem etmişlerdi . Şimdi Olcan da dahil oldu . Burak bu sezon bizi çokça çıldırtır ama sakatlık olmazsa 20 tane yazar. Burak/Umut gibi görünüyor bu bölge. Mevlüt ismi geçiyor bir de kanat forvet alırsak alternatifler çoğalıyor.Mevlüt transferi eğer Dany'den çıkmamıza yardımcı olacaksa(takas) ve makul ücretlerde olacaksa kabulüm. Sırtı dönük oyunu biraz var ve topla oyunu mevcut forvetlerimizden daha iyi. Buraya yedek olarak pivot forvet gerekirdi (oyun çeşitliliği , deplasman maçları , skor üstünlüğünün sağlanamadığı maçların son 15dakikası) ama yabancı kontenjanı ve mali durum buna izin vermeyecek gibi.Karşı taraf yıllardır bu planlamayı iyi yapıyor ve çok kez puan veya puanlar kurtardılar(Semih ve Webo ). Mevlüt yerine Almeida daha mantıklı olurdu ama kontenjanın pek açılası yok :) Muhtemelen olmayacak ama olacaksa iyiden ziyade mantıklı transfer olur Almeida ,tabi yıllık ücretinin 1.8 - 2.2 aralığında olması ve 2 yıllık anlaşma yapılması şartıyla.

Savunma(Chedjou yerine stoper , Tarık ) , tempolu!! dikine oynayıp servis yapan 2 yönlü orta saha , sol taraf için kanat forvet , yedek Pivot forvet gereken transferler. Mali durum ve yabancı kontenjanı göz önünde bulundurulursa hepsinin olması mümkün değil . Kanat forvet + Tarık(Şener asla) + Stoper beni mutlu eder. Kanat forvet veya Mevlüt + sağ bek şeklinde 2 transfer olacak gibi görünüyor.

Bu sene lig, gerek Trabzon'un yaptığı transferlerle gerek Beşiktaş'ın daha oturmuş kadrosuyla, şenol güneşli bursa ile Avrupa da olmayan sadece 4. yıldızı düşünecek bir fenerbahçe ile çok daha zor olacak bizim için. Bizim takımda ise çok fazla belirsizlik hakim. Çokça dillendirilen bir tempo ve hız sorunumuz var. Telles,bruma ve olcanla bu sorun biraz daha çözülüyor gibi lakin takımın yaş ortalaması bunun önünde engel de teşkil etmekte.Bence net sağlam bir stoper sıkıntımız var ve bunun çözülmesi gerek. Basında çıkan Doria ismini tanımamakla beraber daha tecrübeli bir stopere ihtiyacımız olduğu kanaatindeyim. Zaten semih ve koray gibi iki genç stoperimiz var. Tarık transferi önemli gibi gözüküyor ama Es Es den gelen bize mecburlar açıklaması sıkıntılı. Yine de Tarık zaman zaman sol beke türk alternatif olabilecek olması ve hücumcu bir kanat beki olması özelliği ile takımda var olan bir eksikliği kapatacaktır. Genelde sağ bek kullanılacak olması ile beraber sol bek içinde bir alternatif. Melo ve Selçuk kötü olduğunda onları yedekleyecek bir oyuncu eksikliği hala yaşıyoruz. Yekta, Çolak ve Umut burayı ne kadar kotarabilir bilemiyorum. Hamit bir ihtimal burası içinde bir alternatif olabilir, sağ iç oynamışlığı var. Para, bütçe kısmı gözönüne alınarak Gökhan İnler hamlesi gelebilir.(Geçen sene ara transferde hakanı kaçırmayacaktık. En çok yandığım alamadığımız 3 oyuncudan biridir kendisi. Shakiri, Emrecan ve Hakan Çalhanoğlu) Ama daha acil gibi gözüken hamle golcü kanat forvet. 4-2-3-1 sisteminde kanatlarının golcü olması skor yapması önemli. podolski tarzı. Bu anlamda Campel alınabilse kıymetli olur yine de ayağında top tutabilen bir forvet eksikliği var. Burak bu sistemin tek forveti değil gibi geliyor bana. Bize sağlam, ayağında top tutabilen, güçlü bir bitirici de gerek ama aklıma gelen çok da oyuncu yok açıkçası, tek Forvet oynayacak Drogba tarzı biri. Balotelli olurdu ama o çok pahalı. Zaten yabancı sınırı da elimizi kolumuzu bağlıyor.

Bence net bir stoper
Tarık
Campell(ya da skorer kanat forvet) transferleri yapılmalı.

Bütçe ve yabancı sınırı ayarlanabilirse bir santrafor da alınabilir. bir de Gökhan İnler transferi olabilir.(geçen sene alperi biz alabilse idik çok faydalı olurdu)

Tarık + Erkan için istenilen rakam 6.2 miyon euro . Hatırlayalım devre arasında sadece Erkan için konuşuluyordu bu paralar,Türkiye piyasasında kaliteli yerli oyuncular 3 civarında gidiyor(Olcan damga vurdu o ayrı ) . Eskişehir geçen yıl vasat Türk oyunculara verdiğimiz paraları gördükten sonra çok fazla geri adım atmayacaktır kaldı ki bazı Anadolu takımları gibi anormal fiyat çekmiyorlar şu anda. 5.5 + Gündoğan(Furkan) dolaylarında biterse mali açıdan verimli bir paket olur.Bu işin rakamsal yönü.

Gelelim taktiksel yönüne.
TARIK=Daha öncede belirttim hem sağ bek hem sol bey oynayabilmesi açısından Tarık transferini çok önemsiyorum. Muslera+Melo+Sneijder i koyduktan sonra 2 hakkımız kalıyor. Sol ön-stoper-sol bek poziyonlarında rotasyon uygulayarak kalan 2 hakkımızı kullanacağız.Telles yerine de değerlendirebileceğimiz bir oyuncu olması transferi verimli kılıyor. Diğer 3 defansımızın boy ortalaması . 1.80 dolaylarında kısa boy bir dezavantaj ama Rıdvan Dilmen'in kısa boylu bu yüzden kanat olması gerekir defans değil mantığı bana çok biçimsiz ve ezberci geliyor. Hücum yönü iyi ve gayet çabuk . 23 yaşında 5 senelik imzalayacağını düşünürsek iyi hizmetler edebileceğini düşündüğüm bir oyuncu, iyi çalışırsa uzun yıllar sonra Gönül'den formayı alan yerli bekimiz olabilir ( Gönül ezbere konuluyor sağ beke , verimliliği düşüyor her sene ) .

ERKAN= Top hakimiyeti gayet iyi yeteneklerinden fazla bahsetmeye gerek yok . Ama bu transferde ciddi soru işaretlerim var . Eğer Erkan alınıp sol öne kanat forvet alınmayacaksa -ki alınmaz- bu transferi istemem. Sneijder ve sol öne çok iyi alternatif olabilir , gelsin isterim o ayrı. Ama Erkan gelirse yabancıyı forvet mevkisi için kullanırız bu biraz sıkntı verir planlama adına. Oyun merkezinde daha önce de bahsettiğim gibi denge oyuncularına sahibiz. Sol tarafa da aynı şekilde Erkan gelirse takımın gol yükü Burak(Arena golcüsü , deplasman ?)-Sneijder(deplasman ? )-Olcan a çok kalır ve deplasmanlarda gol yollarında acayip derecede sıkıntılar yaşarız bu 2x2 = 4 . Selçuk-Melo-Erkan-Sneijder-Olcan bize çok iyi pas trafiği sunabilir ama sonuca etki etme anlamında çok ciddi sıkıntılarımız olur. Erkan transferi sol öne kanat forvet tipinde oyuncu almamızı engelleyecekse istemem . 4-2-3-1 de skorer kanatlar çok önemlidir bu şekilde dezavantajımız çok olur. Kanatlar ters kanattan gelişen ataklarda 2.forvet olmak zorundadır(Erkan?,Bruma?) , 10 numara ceza sahası çevresine kilidi vurmalıdır . Erkan'ın 10 numarada da oynayabilmesi bu bölgedeki alternatif(Çolak?) sorunlarımıza çözüm olabilir . Erkan + Tarık+Kanat forvet(Ya forvetten bozma sol ön ya da forvet de oynayabilen kanat ) +Stoper transferleri ile güzel planlanmış bir takım oluruz tabi stopere ve hücum için gelecek yabancıların kalitesi önemli. Ama Erkan gelirse yabancı forvet alınacağını düşünüyorum görüntü o yönde.

Karşı tarafta sistem değişikliği !!! Yeni sistem baklava ( 4/1/2/1/2)

Sevinsem mi üzülsem mi bilemedim.Sonuçta zor bir sisteme alışmaya çalışıyorlar ve taşları yerinden oynuyor bu sevindirici ; ama tutarsa etkili olabilirler. Diego transferi karşıda dengeleri şimdiden bozdu . 4/3/3 gibi sahaya dağılıp Topal'ı savunmanın önünde ön kesici olarak kullanıyorlardı ve Topal sık sık savunma arasına kayarak çok başarılı defansif hamlelerde bulunuyordu . Bekleri bu kadar çok çıkaran takımlar oyun merkezini savunma gücü yüksek olarak kurgulamalılar karşı taraf bunu iyi başardı geçen sene. Daha net değil ama herkes Diego'nun gelişiyle sistemin 4/2/3/1 e evrileceği kanaatindeydi keşke öyle olsa . 2 li orta sahada oyunun her 2 yönünü iyi oynayan oyuncular gerekir kadroların bu tip Alper ve (ismi lazım olmayan arkadaş) var . Birisi çok sakatlanıyor diğeri verimli oldu ama beklenen seviyede değil. Topal savunma önünde tek olmadığı sürece verimli olması çok zor. 2 li orta saha kullandığın zaman bir de bekleri ölümüne çıkardığın zaman oyun merkezinde ve savunmada inanılmaz zaaaflar yaşarsın. Bekleri ölümüne çıkaran ve Topal'dan max verim elde eden hocaları varken bu taktiksel değişiklik denemesi akla uygun . Burada Diego , bekler ,Topal'dan verim elde etmek için böyle bir deneme içerisindeler ama denedikleri sistemde oyunu açmak , gol pozisyonuna girmek , rakibe hükmetmek kolay değil. Ve Topal'ın önünde oynayacak 2 yönlü oyuncuları çok yok . Mantıklı ama zor bir deneme sonuçlarını göreceğiz. Şu taktiksel dönüşümü gördükten sonra Salih'i iyi ki sattılar diyorum yoksa çok etkili olabileceği bir taktik ve takıma evriliyorlardı :) Sonuç olarak medyada sürekli oturmuş hazır takım , bu ligin favorisi gibi cümleleri sıkça adledenlere itibar etmeyiniz :)

Halilhodzic beğenmemiş ve Emre Güral'ı gönderecekmiş. Bence kesinlikle düşünülmelidir. Emre çok iyi bir forvet...

Yasin ÖzTekin ismi var şu anda medya da. Iyi bir yedek ve Türkiye Kupası oyuncusu olur.

Son dakika:Kayseri Erciyes başkanı Ziya Eren,Yasin Öztekin'in transferi için Galatasaray ile anlaştık açıklaması yaptı.

Hayırlı olsun...

Konusulan ısımlere bakarmısın Tarık, Yasin, Erkan Bu adamlar bıze sınıf atlatacak veya sınıf atlatmayı gectım ıyı yedek olacaksa vay halımıze konusulan rakamlarda sankı sudan ucuz gıbısınden Galatasaray'da bu transferlerı kım yaptırıyorsa Galatasaray sınıf atlamaz sadece gerıye goturur. Ebue'yı beğenmıyoruz yerıne Alacağimız adam Tarık sankı Arsenal'dan Tarık gelıyor Dısarıdan bı adama sorsan Ebue mı? Tarık mı? dıye adam herhalde bıze guler.

Yasin transferi yedek isim olarak iyi bir isim.

Türkiye Kupası'nda da çok işimize yarar.

Ben yeni Engin Baytar olarak görüyorum kendisini.

Kendisi topla oynamayı çok seven,topu sağa ya da sola vermeyi değil ileriye taşımayı seven bir oyuncu.

Hayırlı olsun.

Edit:Serdar Taşçı'yı kiralama çabalarımız olduğu yönünde haberler var şu anda medyada...

Yasin Öztekin , Erkan Zengin'den kesinlikle daha verimli oyuncudur . Ama hala kağıt üzerinde [COLOR=#0000FF !important]direkt[/COLOR] olarak ilk 11'e yazabileceğimiz transferler yapılmıyor işin garibi medyada isim de dolaşmıyor. Amrabat satılamıyorsa kiralanmalı . Sol önde Amrabat haricinde Bruma , Yasin var bu oyuncular sağ tarafta da oynayabiliyor.X(Sol öne kanat forvet) - Olcan - Bruma -Yasin ve zaman zaman Umut-Çolak(sol)-Aydın? kanat rotasyonumuzu tamamalar. Kanat forvet transferi üzerinde çok duruyorum hücum gücümüz, forvette de değerlendirebilmemiz ve deplasman maçlarımız açısından çok önemli.

veyse sarı neden alındı anlamıyorum
yabancı kısıtlaması en çok bizi vuracak
sağ bek sorunu nasıl çözülecek çok merak ediyorum
yeni sezon da hamit, amrabat, koray günter ve emre çolak bizde olmayacak gibi

Dün maçın en iyi adamıydı Veysel Sarı. Zaten aksayan takımda en azından defansif olarak aksamadı , hücum katkı verdi. Evet aradığımız ideal sağ bek değil ama o bölge için çok iyi bir alternatif.

Emre Güral için 1 dk beklememiz lazım.

Tam yazmak için girmiştim ki daha önce yazan renkdaşlar olmuş.

Emre Güral'ı kesinlikle almalıyız. Umut'tan daha çok yarar sağlar bize...

takım planlamasını maalesef yapamadık
takımın ciddi olarak sağ bek, sol bek, stoper ve forvet sorunu var
ve hepsi de yabancı sorununa takılıyor
işimiz zor bu sene

Takımda o kadar çöp var ki. Ya arkadaş şu Veysel Sarı'nın nesini beğeniyorsunuz anlamıyorum ki. Adam top sürmekten aciz dünyanın en yavaş oyuncusu. Adamın topu ayağına alıp ayağından çıkarması 1 saat sürüyor. Bu takıma bek şart. Telles de Veysel de anca rotasyon oyuncusu olur Galatasarayda. İkincisi forvetler. Ya abartmıyorum dünyanın en kötü forvet hattına sahibiz. Burak Yılmaz denen yetenek yoksununu ben daha fazla izlemek istemiyorum yeter ya. Umut Bulutu izlemek istemiyorum ya. Adamlarda Sow Emenike var. Gerektiğinde Webo da oynuyor. Bizde iki tane kalas var. Adamakıllı birini alın forvete adamın canını sıkmayın. Yabancı stoper diye diye yırtınıyorsunuz. 7 tane stoper oynayabilecek adam var bu takımda Gökhan Zan ne diye kadro dışı böle saçmalık mı var? Meloya bağırmışmış. Aynı Meloyu Rieranın ağzını burnunu kırdıktan sonra kadro dışı bıraksaydın ya bakalım. Geçiniz bu işleri. Forvetinde 1 adet kalas bulunduran bir takım izlemek istemiyorum. Topu aldığında dönecek ver kaç yapacak deplase olacak bir forvet istiyorum. Yasin Öztekin denen çöplere para vereceğinize adamakıllı oyuncu alın. Huntelaar yada Campbell. bu ikisinden birini kazandırın bu takıma 3 yıldır eşşek yüküyle para girdi bu kulübe saçma salak teknik direktör maaşları vereceğinize tabanca gibi forvet alsaydınız şu takıma keşke.