Kendisini pek sevmem, itici bir oyuncu ama Mehmet Yağmur gibi agresif oynayan bir oyun kurucu Ender'den daha çok işimizi görürdü. Ender konusunu artık bir karara bağlamakta fayda var. Alınabilecek diğer isimler de kaçmasın. Barış Ermiş gibi.
Benim öyle kaynağım falan yok, buraya gelip de gizli kaynağım şunları söyledi de demem ama arkadaşlar arasında konuştuğumuz isimler olabiliyor. Dünkü Sofo, Bertans gibi isimler de bunun ürünüydü. Şutör oyuncu da Pocius idi ama artık yazıldıysa onu da yazmakta sakınca yok. Bana kalırsa Pocius da isim olarak çok verimli olmazmış gibi duruyor ama Marko gibi adamların verdiği katkıdan sonra yorum yapmamayı tercih ediyorum. Ergin Ataman oyuncuları serbest bırakmayı seviyor. Böyle yetenekli oyuncular da ne kadar düşüşte olsalar da her zaman için tehlikelidirler. Yalnız gelir mi bilmem.
Sofo da aslında yıllardır bildiğimiz bir isim ama şu anda hala 29 yaşında. 4 sene Oly'de, 2 sene Maccabi'de, 1 sene Pana'da, geçen sene de tekrar Maccabi'de hep üst düzey oynadı. Faul problemi malum ama bir de istatistik olarak bakayım dedim dakikalarına ve şunu gördüm. Geçen sene 14 dakika ortalamasıyla oynamış. 9.6 sayı ortalaması var. 29 maçta oynamış. 4 maçta 5 faul ile dışarıda kalmış, 10 maçta da 4 faul almış. Yaklaşık yarısı.
Pana'da 26 maç, 12 dk ortalama, 7 maç 4 faul, 1 maç 5 faul. 7.8 sayı.
Maccabi'de 21 maç, 16 dk ortalama, 7 maç 4 faul 1 maç 5 faul 8.7 sayı.
Maccabi'de 22 maç, 19 dk ortalama, 4 maç 4 faul 1 maç 5 faul 12.0 sayı.
Tamam dakika ortalaması az ama her maçta 5 faule kadar zorlanarak dakika ortalaması yukarı çekilebilir ve dakika başına düşen sayı verimi de yüksek olduğundan bence son derece de yararlı olur. Ayrıca Furkan da aldığı ücret karşılığında yüksek dakikalarda oynama şansını yakalayabilir.