• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wotws
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:52
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ya beyler bayanlar nerede olduğunuzun farkında değil misiniz?

Forum. Herkes kendi fikrini yazar. Yeter ki sebepleriyle açıklayıcı bir şekilde yazsın.

Açıklayıcı şekilde yazılmıyor fikirler. Kim ne diye senin düşüncene mantıklı desin?

Böyle olmayınca herkes karşılıklı fikrini kabullendirmeye çalışıyor. Sonrası boş boş tartışmalar. Kusura bakmayın da tartışmanın da bir güzelliği var.

Avrupa basketbolunda muadili yok yani Marko'nun?3 milyon isterse vereceksin demekle kadroda tutmak için fedakarlık yapacaksın da aynı olay değil ayrıca.3 milyon isterse kadroda falan tutmazsın.Marko geldiğinde sorsaydın yüzde kaç gelsin derdi onu da düşünmek lazım.Yüzde 5-10 belki.Galatasaray taraftarının da bir garip huyu kadroda olan oyuncuyu inanılmaz yüceltip dışarıda onun seviyesindeki oyuncuları kötülemek.2 sene önce sorsan Shipp-Andric ayrılırsa aynı kalitede başka isimler getiremeyeceğimiz oyunculardı. Marko'nun da Avrupada muadili gayet var. 3 isterse vereceksin saçma mantık.Markoishvili gitti diye takım BJK olur demek daha saçma mantık.Sen yerini doldurmak için ne yapacağımızı nerden biliyorsun ki seneye takımı izlemeyin tarzı tavsiye veriyorsun. Dediğim gibi Marko da geldiği dönem taraftara sorulsa yüzde 5lik dilimin burun kıvırmayacağı bir oyuncuydu

Büyük harflarle falan mı yazmam lazım bizim çapımızı anlatabilmek için? Yahu markonun muadili yok demiyorum ben var ama senin onları alacak gücün yok bunu anlatmaya çalışıyorum da pek anlamaya niyetli değilsin galiba. Markoşviliyi bize gelmeden önce bilmeyen adamla oturup basketbol konuşmam zaten merak etme o adamı cantudayken de öncesinde de takip ediyordum, bana göre avrupanın sayılı 3 numaralarındandır. Adam tam bi avrupa basketbolcusu, sistem oyuncusu ve biz hala %100 verimli kullanamıyoruz onu. Arroyodan zaman kalsa 10 numara p&r oyuncusudur, en büyük silahlarından birini kullanmıyoruz doğru dürüst.

Kendisini pek sevmem, itici bir oyuncu ama Mehmet Yağmur gibi agresif oynayan bir oyun kurucu Ender'den daha çok işimizi görürdü. Ender konusunu artık bir karara bağlamakta fayda var. Alınabilecek diğer isimler de kaçmasın. Barış Ermiş gibi.

Benim öyle kaynağım falan yok, buraya gelip de gizli kaynağım şunları söyledi de demem ama arkadaşlar arasında konuştuğumuz isimler olabiliyor. Dünkü Sofo, Bertans gibi isimler de bunun ürünüydü. Şutör oyuncu da Pocius idi ama artık yazıldıysa onu da yazmakta sakınca yok. Bana kalırsa Pocius da isim olarak çok verimli olmazmış gibi duruyor ama Marko gibi adamların verdiği katkıdan sonra yorum yapmamayı tercih ediyorum. Ergin Ataman oyuncuları serbest bırakmayı seviyor. Böyle yetenekli oyuncular da ne kadar düşüşte olsalar da her zaman için tehlikelidirler. Yalnız gelir mi bilmem.

Sofo da aslında yıllardır bildiğimiz bir isim ama şu anda hala 29 yaşında. 4 sene Oly'de, 2 sene Maccabi'de, 1 sene Pana'da, geçen sene de tekrar Maccabi'de hep üst düzey oynadı. Faul problemi malum ama bir de istatistik olarak bakayım dedim dakikalarına ve şunu gördüm. Geçen sene 14 dakika ortalamasıyla oynamış. 9.6 sayı ortalaması var. 29 maçta oynamış. 4 maçta 5 faul ile dışarıda kalmış, 10 maçta da 4 faul almış. Yaklaşık yarısı.

Pana'da 26 maç, 12 dk ortalama, 7 maç 4 faul, 1 maç 5 faul. 7.8 sayı.
Maccabi'de 21 maç, 16 dk ortalama, 7 maç 4 faul 1 maç 5 faul 8.7 sayı.
Maccabi'de 22 maç, 19 dk ortalama, 4 maç 4 faul 1 maç 5 faul 12.0 sayı.

Tamam dakika ortalaması az ama her maçta 5 faule kadar zorlanarak dakika ortalaması yukarı çekilebilir ve dakika başına düşen sayı verimi de yüksek olduğundan bence son derece de yararlı olur. Ayrıca Furkan da aldığı ücret karşılığında yüksek dakikalarda oynama şansını yakalayabilir.

Javtokas'ın rebo haricinde sırtı dönük oyunu vardır. Hatta old school hook shot'ı hala kullanan nadir pivotlardan biridir. Fiziğinin hakkını veren bir adam. Gelirse sevinirim.

troll mode: on

Zaza biletleri almış beyler Yunanistan aktarmalı geliyormuş. Kesin bilgi. Yayalım.

özet geçeyim fazla kirlettik buraları, bana göre takımda yerini dolduramayacağımız 2 oyuncudan biridir Marko. (ki bana göre arroyodan da önce gelir) 2 sene önce bu adamı büyük takımlar kapmadan bir şekilde aldık getirdik, yaptıkları sana kazandırdığı ortada. Şimdi sen bu adamı zam istedi diye elinden kaçırırsan bir daha böyle bir şansı yakalayamazsın çünkü onun kadar verimli oynayan her şeyiyle komple bir oyuncuyu alacak gücümüz şu an yok. Çünkü takımın daha bir çok yerine hamle yapılacak bu yüzden yok.

en basitinden bizim seviyemizdeki takımların kadrolarına bakıp markonun değerini anlayabilirsiniz. Zaten top8 yapmamız da buna örnek kimin sayesinde yaptık arroyo ve marko, kubana karşı başka türlü fark yaratabilir miydik? fenerdeki bogdonovici görüyorsunuz mesela marko gidince o tarz ne yapcağı belli olmayan adamlara mı bel bağlayalım? kısacası arroyo ve markodan vazgeçmek bana göre intihardır, cenkte çok önemlidir çünkü markoyla birbirlerini çok iyi tamamlıyorlar. sadece oyunculardan fedakarlık beklemekle olmaz hele bu başımızdakı murat özyerle hiç olmaz ya neyse.

Kendisini pek sevmem, itici bir oyuncu ama Mehmet Yağmur gibi agresif oynayan bir oyun kurucu Ender'den daha çok işimizi görürdü. Ender konusunu artık bir karara bağlamakta fayda var. Alınabilecek diğer isimler de kaçmasın. Barış Ermiş gibi.

Benim öyle kaynağım falan yok, buraya gelip de gizli kaynağım şunları söyledi de demem ama arkadaşlar arasında konuştuğumuz isimler olabiliyor. Dünkü Sofo, Bertans gibi isimler de bunun ürünüydü. Şutör oyuncu da Pocius idi ama artık yazıldıysa onu da yazmakta sakınca yok. Bana kalırsa Pocius da isim olarak çok verimli olmazmış gibi duruyor ama Marko gibi adamların verdiği katkıdan sonra yorum yapmamayı tercih ediyorum. Ergin Ataman oyuncuları serbest bırakmayı seviyor. Böyle yetenekli oyuncular da ne kadar düşüşte olsalar da her zaman için tehlikelidirler. Yalnız gelir mi bilmem.

Sofo da aslında yıllarda bildiğimiz bir isim ama şu anda hala 29 yaşında. 4 sene Oly'de, 2 sene Maccabi'de, 1 sene Pana'da, geçen sene de tekrar Maccabi'de hep üst düzey oynadı. Faul problemi malum ama bir de istatistik olarak bakayım dedim dakikalarına ve şunu gördüm. Geçen sene 14 dakika ortalamasıyla oynamış. 9.6 sayı ortalaması var. 29 maçta oynamış. 4 maçta 5 faul ile dışarıda kalmış, 10 maçta da 4 faul almış. Yaklaşık yarısı.

Tamam dakika ortalaması az ama her maçta 5 faule kadar zorlanarak dakika ortalaması yukarı çekilebilir ve dakika başına düşen sayı verimi de yüksek olduğundan bence son derece de yararlı olur. Ayrıca Furkan da aldığı ücret karşılığında yüksek dakikalarda oynama şansını yakalayabilir.

Geçen yıl Jawai.Bu sene Sofo ve Javtokas gibi isimler gündemde.Şu belli oldu ki Ergin Ataman sırtı dönük oynayacak oyuncu istiyor.Burda sorun Furkan 22-23 dakika nasıl oynayacak? Bu yıl ilk çeyrekten sonra bile Furkanı oyuna sokmuyordu hoca şimdi +20 dakika nasıl süre verecek?

4numarada Erceg,Bertans gibi oyuncular olduğunu da düşünürsek atletik , savunmacı 5numara eksiği doğuyor gibi bu transferlerde. Ve Sofo nun ribaunt ortalaması 2.1 falan.

javtokas in savunmasi iyidir hucumu fena degildir rakip pivotu yildirir ise yarayabilir.Daha iyisini uygun paralara bulmakta kolay degildir.

Bertans için Olympiakos ile yarıştığımızı yazmış Djordje Matic.

Sofoklis'in faul problemine ben çok takılmıyorum,çünkü Ergin hoca hem Jawai'yi,hem Bonsu'yu,geçen sezon da N'dong'u hep 2. periyotta aldı oyuna,10 dakikada da 3 faul yapacakları maç sayısı bir elin parmağını geçmez.Yalnız Sofo'da asıl problem,faul probleminden bağımsız olarak 15 dakikanın üstünü gördüğü maç sayısı.Bu sayı oldukça az ve Furkan'ın 25 dakika üstü alacağı maç sayısı çok olur,bu işten karlı çıkmamız kolay gözükmüyor eğer Furkan bu yaz bir eşik atlamazsa.7. yabancı olarak da 4-5 oynayan değil (Lawal),3-4 oynayan (Bertans) bir ismi alacağımız konuşuluyor,bunun içinden de anca Kerem Gönlüm'ün 5 numara oynadığı dakikaları hesaplayarak çıkabiliriz.

Pocius'tan daha net bir şutöre gitseydik bence daha iyi olurdu fakat 600-700 bin civarına kapatmayı düşünüyoruz herhalde şutörü,Vujacic ismi bile geçmişti.Parayı Aaron Jackson-Sofo'ya yatırıp,2-3'ü Pocius-Bertans-+1 oyuncuyla geçmeyi düşünüyor olabilir koç,oraya bir savunmacı-delici lazım +1 olarak tabi.Tremmell Darden yine önerim.

Arroyo-Jackson

Darden

Pocius-Bertans

Erceg-Bertans

Sofo

Sofo da aslında yıllardır bildiğimiz bir isim ama şu anda hala 29 yaşında. 4 sene Oly'de, 2 sene Maccabi'de, 1 sene Pana'da, geçen sene de tekrar Maccabi'de hep üst düzey oynadı. Faul problemi malum ama bir de istatistik olarak bakayım dedim dakikalarına ve şunu gördüm. Geçen sene 14 dakika ortalamasıyla oynamış. 9.6 sayı ortalaması var. 29 maçta oynamış. 4 maçta 5 faul ile dışarıda kalmış, 10 maçta da 4 faul almış. Yaklaşık yarısı.

Abi iyi güzel özetlemişsin durumu da Furkan-Sofo ile sezona girmek çok riskli bence. Sofo'nun faul problemi+Furkan'ın maç sonlarında pek tercih edilmemesi uzun rotasyonuna 1 kişi daha eklenmesini gerekli kılıyor bence. Ucuzundan birini bulmak zor değil ama 2 yabancıyı center için kullanmak da çok mantıklı değil.

Sofo 5 numarayı 3 kişiyle oluşturan takımlar için çok iyi transfer olur.

Kerem abi, arkadaş arasında konuştuğumuz isimler diyosun, bu isimler Ergin hocanın da düşündüğü isimler mi yoksa sadece beyin fırtınası mı? Yani Pocius, Bertans ve Sofo'yu alma ihtimalimiz nedir?

Keith Langford yaptığımız teklife olumsuz cevap verir ise Bobby Brown'a teklif götürecekmişiz.

spanoulis zaza printzeis den bertans javtokos pocius gibi adamların ismi geçiyor yazık vallaha bu kadar spa için umutlanmışken yine döndük başa tek isteğim seneye sadece arroyonun eline bakan bir takım yaratmamaları ki adamı max verimle kullanabilelim

Abi iyi güzel özetlemişsin durumu da Furkan-Sofo ile sezona girmek çok riskli bence. Sofo'nun faul problemi+Furkan'ın maç sonlarında pek tercih edilmemesi uzun rotasyonuna 1 kişi daha eklenmesini gerekli kılıyor bence. Ucuzundan birini bulmak zor değil ama 2 yabancıyı center için kullanmak da çok mantıklı değil.

Sofo 5 numarayı 3 kişiyle oluşturan takımlar için çok iyi transfer olur.

Doğancan da yazmış aslında benim de aklımdaydı ama yaşı soru işareti olan Kerem Gönlüm de var. Bir de asıl risk Euroleague için çıkacağından 7. yabancı olarak düşünülen isim Bertans olursa 5'li uzun rotasyonunda o da olur. Bir de benim aklımda Ege Arar var. Rotasyona dahil edilebilir bence. Ligde özellikle birçok maçta süre alabilir. Euroleague'de belli dakikalarda uzunları rahatlatmak için kullanılabilir. Herkes Nikolov diyor da Ege de gayet güzel back-up olur.

Arroyo-Hickman-Langford-Marko-Bertans(7.yabancı)-Erceg-Dunston. çok pahalıya geleceğini düşünmüyorum. Ayrıca Bertans yerine ucuza kapanırsa Nocioni´yi isterim.

Furkan o parayı alıyorsa kusura bakmasın Sofo ile süreleri paylaşacak 15-20 dakika arası oynayacak.Ona göre çalışsın bu yaz.

Carlos Arroyo (25) - Bobby Brown (25) - Ender Arslan
Martynas Pocius (20) - Sinan Güler (15)
Manuchar Markoishvili (25) - Cenk Akyol (10) - Davis Bertans
Zoran Erceg (25) - Kerem Gönlüm (20)
Sofoklis Schortsanitis (15) - Furkan Aldemir (20)

Sofo ve Bertans isimlerini İsmail Şenol da belirtti. Kendisinin Ergin Hoca ile olan yakınlığını bildiğimize göre bu isimlerin listede olduğunu söylemek zor değil. Bunun dışında Pocius ismi de farklı yerlerde yazıldı, Kerem Abi de belirtti zaten. Bir de skorer guard olayımız var ki, bunun için Bobby Brown'ın adı geçmişti. İsim Bobby Brown olmasa da en yüksek bütçe ayıracağımız isim sanırım orası olacak gibi. Bu belki Başkan'ın ısrar ettiği söylenen Spanoulis de olabilir. Veya bir ara Arroyo'nun önerisi olan Latin Amerikalı muhabbeti vardı.

Eğer pivot için gelecek isim Sofo olursa, süre dağılımı konusunda soru işaretleri beliriyor. Benim olası rotasyonda süre dağılımı düşüncem, kadro üzerinde. Ben şu kadronun hücum yönünde oldukça iyi olduğunu düşünmekle beraber olası savunma handikapları can sıkabilir. Mesela benim pivot için ilk önceliğim savunmaydı, ancak Ergin Hoca geçen sene de istemişti Sofo'yu, olmamıştı. Sonra Jawai gelmişti. Buradan hocanın önceliğinin savunmadan ziyade set hücumlarında, iş sıkıştığında güvenebileceği bir hücum opsiyonunun olmasını istiyor. Bu da anlaşılabilir bir durum ama Sofo'nun 15 civarı süreler alması, artan sürelerin dağılımını nasıl yapacağımız sorunsalını ortaya çıkarıyor. Furkan'ın aldığı ücrete mukabil bir oyun sergilemesi, artık 20+ süreler alabilecek kıvama gelmesi lazım. Eğer o olmazsa yer yer dört kısalı, yer yer Kerem + Erceg'li 5'ler kullanmak gerekecek. Kısa rotasyonunda ise Arroyo ve Bobby Brown'ın savunmada açıklarının tolere edilmesi gerekecektir. Pocius da bir beyaz kısaya göre atletik ve fena savunmacı olamayan bir oyuncudur, Sinan ve Marko ile savunmaya ayak uydurabilir.

Şu kadronun hücumda ise Arroyo'nun yükünü hafifletecek olması su götürmez bir durum. Arroyo dışında yaratıcı oyuncu eksikliği giderilmiş oluyor (Bobby Brown), potaya giden ve şutu ortalamanın üstünde bir kısa var (Pocius), pozisyonu şutla bitirecek kısalar var (Marko&Cenk), pota altında set hücumlarında opsiyon oluşturacak bir uzun (Sofo), Arroyo ile P&R oynayacak uzun (Furkan), şutör uzunlar (Erceg&Bertans).

Furkan bize geldiğinde şutlarımı geliştireceğim demişti. Kaç yıl oldu geleli 3?

Kaba sakalı aldık mı kızların başarısını erkeklerde tekrar edebileceğimizi tahmin ediyorum.

Jamont Gordon'la yola devam edilmeyecek gibi görünüyor bu transfer haberlerinden sonra.Sizce ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri