Ergin hocanın son yıllarda kurduğu takımlara bakarsanız eğer oturtmuş olduğu bi takım şablonu mevcut. Son 4-5 yılda sezon başı kurduğu bütün kadrolarda bunu çok net görebiliyoruz. Ana şablon oynatan bir guard, şutör bir kısa, penetre eden bir kısa, net bir skorer, şutör 4 numara ve post oynayan pivot ve son yıllarda şablona eklediği 3-4 oynayabilen oyuncu. Bu senede transfer düşünürken ve yorumlarken bu şablonu düşünerek konuşmanın faydalı olacağını düşünüyorum.
Elimizdeki isimlere bakarsak, Arroyo oynatan guarda, Marko ve Cenk şutör kısaya, Sinan penetre eden kısaya ve Erceg'te şutör 4 numaraya uyuyo. Ayrıca Furkan gibide ayakları hızlı mobil ve savunmacı bir uzunumuz var.
Transfere gelicek olursak bana göre ekleme yapmamız gereken elzem noktalar, net bi skorer ve post oynayan uzun. Net skorer oyuncu için, Bobby Brown ve Spanoulis isimlerinin geçmesi oldukça mantıklı bu yüzden. Uzun için adı geçen isimlerde açıkçası koçun şablonuna uygun isimler hangisi gelirse gelsin koçun memnun olucağına inanıyorum. Adı geçen Bertans'ta koçun bize geldiğinden beri istediği 3.5 numara için oldukça ideal bir isim. Forumda çok beğenilmese de uyum sorunu yaşamazsa sezon içi çok övgüler düzebiliriz kendisine. Son olarakta Pocius ismi açıkçası bende Marko giderse onun yerine düşünülen isim düşüncesi yarattı. Çünkü ne çok net bi şutör nede çok net bi penetreci. Yetenekli, hırslı, atletik bir isim. Oda takımı sahiplenirse Marko'nun katkısına yakın bi katkı verebilir. Ancak Marko kalırsa eğer daha net bir şutör(Carrol, Vujacic) alınması bence daha doğru olabilir.