• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wotws
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:52
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yahu mali genel kurulda şubenin bütçesi 40 milyon tl açıklanmadı mı? Bu da 20 milyon dolar civarı yapıyor. 15 milyonu rahat rahat erkek şubesine kullanılır. 15 milyon dolar da 11,5 milyon avro yapar. Spa için başkan bütçeden değil cebinden ödeme yapacak deniyor. Keşke olmazsa aynı parayı başka biri için de kullansa lakin bu işi prestij olarak görüyor.

Mali genel kurulda "sadece" erkek takım bütçesi 44 milyon tl olarak açıklandı. Buda 22 milyon dolar(12.5-13 milyon avro) eder. Bu bütçede sponsor katkısı düşünülmüş müdür yada ne kadarlık bi katkı düşünülmüştür bilemiyorum. Ancak bütçe nasıl 10 milyon avro olucak onada anlam veremiyorum. Bence en az 15 milyon avro civarı bi bütçe söz konusu olucaktır takım için

Salon planlaması daha yeni bir olay değil Adnan Polat döneminde de olan bir durum olmasını çok istemiştim ben 13 bin az gelicektir.
Bence salon yapılırsa Ülker Arena dan az olmaz çünkü ilerde düzenlenicek turnuvalarda daha çok boy göstermesi için salonun kapasitesi yüksek tutulucakdı ben Ünal Aysal ın bir açıklamasında böyle bişey hatırlıyorum.
Bilmiyorum yanlışmı hatırlıyorum ama böyle bişey aklıma yer edinmiş ki salon bence olmazsa olmaz bir basketbol takımı için her türlü gelir sağlarsın salondan.
Çok daha önceden yapılması gerekliydi hatta.

Hatırlıyorum AYSAL'ın salon hakkındaki konuşmasını.. 15-16 bin kapasite olmalı her organizasyonda menfaat sağlar kulübümüze tarzı konuşmuştu..Bize bu kapasite gider demişti..

En az 13 bin dedim ama yeri güzel olduktan sonra en az 15 bin kapasite olsun bana kalırsa ki yapmışken şu şikecilerden fazla kapasitemiz olabilir..Asıl çoşkulu basket taraftarı biz olduğumuza göre fazlasını hakediyoruz.. ;) 2015 yılı içinde ilk kazmayı vurabiliriz inşallah..!

Yahu mali genel kurulda şubenin bütçesi 40 milyon tl açıklanmadı mı? Bu da 20 milyon dolar civarı yapıyor. 15 milyonu rahat rahat erkek şubesine kullanılır. 15 milyon dolar da 11,5 milyon avro yapar. Spa için başkan bütçeden değil cebinden ödeme yapacak deniyor. Keşke olmazsa aynı parayı başka biri için de kullansa lakin bu işi prestij olarak görüyor.

O bütçenin word belgesi halini saklıyordum, kaybetmişim bulamadım. 40.750.000 TL bu sene belirlenen bütçe, geçen sene 37´ydi, sakatlıklardan dolayı 44 ´e çıktı. 7 milyon lira zarar ettik muhabbeti oradan geliyor. 40 milyon sadece erkek şubesi için bayan şubesinin rakamı ayrı. Sabah da bu soruyu sordum bir Allah´ ın kulu cevap vermedi, anlatamadı. Sponsor dahil ya da değil 40 milyon 14.1 milyon Euro yapar. Bütçe 8-10 milyon olacakçılar bunu nasıl açıklayacak bekliyorum doğrusu yönetim dahil.

Oyuncu bütçesiyle takım bütçesini karıştırmayınız, o mali tablodaki muhtemelen toplam bütçeydi, söylediğimiz 29 milyon tl ise sadece oyuncuların maaşından oluşan kısım, sezon içindeki her türlü gider + teknik ekibin aldığı para ile toplanınca 40 olur mu onu bilemiyorum.

Arkadaşlar yorumları okuduğum da bütçeyle ilgili farklı rakamlar söylendiğini görüyoruz.Geçen yılın bütçesi 11-12 milyon dolar civarıydı.Bu yılki bütçenin biraz daha azalacağı konusunda bir açıklama gelmiş murat özyer'den. Bazı arkadaşlar 13-14 milyon avro gibi rakamlar telaffuz ediyor.14 milyon avro yaklaşık 42 trilyon ediyor.Dolara çevirsek 19-20 milyon dolar eder.Şube koordinatörünün açıklamalarına bakacak olursak bu seneki bütçe 10 milyon dolar civarı.Hadi 11-12 milyon dolar diyelim yine.Bu paralara bu bahsettiğiniz oyuncular alınamaz. Spanoulis,langford ve bu ayardaki oyuncular çok zor.1 ve 2 numara oynayabilen iyi bir yabancı alınabilir muhtemelen ama ötesi için çok büyük beklentilere girmemek lazım.Kerem Gönlüm'ün herkes yaşına takılmış durumda ama Kerem'in ne kadar iyi bir profesyonel olduğu ve kendine ne kadar iyi baktığı ortada.Ben bizim takımızda da iyi bir performans göstereceğini düşünüyorum.Tabi ki 30 dk süre larak değil.15-20 dk süre alarak efektif şekilde verim alınabilir.Yerli oyucuların kadroda tutulması çok önemli.Cenk ve ender kesinlikle kalmalı .Manu sakatlıktan sonra çok hazır durumda geldi ve çok iyi katkı verdi.Hem iyi şutör,hem penetresi var hem de iyi savunmacı.Anlaşılamazsa yazık olur.Yerine alınacak adamın da uyum süreci düşünülürse ve 750.000 avro bonservisle alındığı düşünülürse kesinlikle tutmak lazım.Ben Kerem Tunçeri'nin de alınacağını düşünüyorum.Eğer daha iyi bir yabancı alınmayacaksa o da Gönlüm gibi 15 dk civarı katkı sağlayabilir. Arroyo'nun tutulması isabetli bir karar.Yaşı 34 bile olsa verdiği katkı inanılmaz.Eğer 1-2 oynayacak iyi bir yabancı alınmazsa barış ermiş de iyi olabilir.Aslında pota altı için gönlümden geçen isimler Valencia'dan justin doelmann ve dubljeviç çok iyi olurdu.2 senedir bu isimleri söyledim hep ama şu an almak çok zor. Doelmann için barcelona deniyor.Dudley Türk statüsünde oynayamayacak olduğu için gönderildi ama yabancı kontejanında da olsa bence kalabilirdi.Umarım 4 numara pozisyonu için daha iyisi alınır.5 numara için javtokas ismi geçiyormuş,umarım asılsız haberdir.Sofo ve ya mariç'i tercih ederim.Her ne kadar gönlümden başka isimler geçsede...

Sağolasın Oğuzhan, eğer bizim sağlayacağımız para 14 milyon avroyu bulursa varsın sponsor sadece salon için para versin. Salon herşeyden değerli.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Oyuncu bütçesiyle takım bütçesini karıştırmayınız, o mali tablodaki muhtemelen toplam bütçeydi, söylediğimiz 29 milyon tl ise sadece oyuncuların maaşından oluşan kısım, sezon içindeki her türlü gider + teknik ekibin aldığı para ile toplanınca 40 olur mu onu bilemiyorum.

Tanju abi, doğru söylüyorsunda o bütçe açıklanırken sponsor katkısı göz önüne alınmış mıydı yada ne kadarlık bi katkı düşünülmüştü? Liv Hospital çok iyi bir para vermiyodu açıkçası, yeni sponsor daha iyi paralar verecektir.

Tanju abi, doğru söylüyorsunda o bütçe açıklanırken sponsor katkısı göz önüne alınmış mıydı yada ne kadarlık bi katkı düşünülmüştü? Liv Hospital çok iyi bir para vermiyodu açıkçası, yeni sponsor daha iyi paralar verecektir.

Burada bir çok kişi yönetime sallıyor ama cidden cepten basketbol şubesine çok büyük paralar verilemez, dediğiniz gibi çok önemli bir sponsorluk anlaşması lazım onun için, Ülker ile Efes ile bir tutmayın, onlar nasılsa vergiden düşüyorlar buraya harcadıkları parayı, Fb yönetiminin cebinden para mı çıkıyor sanki? Biz 14 milyon dolara da bal gibi çok iyi takım kurarız, yabancı sınırı kalkmışken hoca bu işleri iyi bilir.

Furkan Aldemir'i Fenerbahçe istiyor diye ortamı aleve veren menajeri Misko ve Türkiye temsilcisi Ati Koç'un şu an ortağı Mirsad Türkcan farkettiniz mi bilmiyorum. O Mirsad Türkcan işte Furkan'ın parasının artmasındaki başrol isim, Fenerbahçe gerçekten teklif yaptı mı bilemiyoruz bile. Sene sonu yabancı sınırının kalkacağı barizken 1,3milyon euroya o sözleşmeyi imzalamak aptallıktır, o sözleşme yapılırken koçun fikri sorulmadı bile, o kontrat yüzünden Cenk de Marko da veya yeni gelecek yerli de fazla para istiyor. Furkan'ın o kontratla oynamasından ise gitmesini isterdim şahsen, gider Oğuz Savaş'ı alırdım yarı parasına sırtı dönük oyunumu onla çeşitlendirip pota altına da uçan kaçan bir uzun alırdım Lasme, Dunston türevi savunmada da ortalığı karartacak. Neyse o sözleşme bize çok şeye maloldu, Furkan'ı çok sevmeme ve kalmasını normalde istememe rağmen sözleşme imzaladığında inanılmaz mutsuz oldm miktarı görünce, çünkü sene sonu bunların olacağı belliydi. Bazıları da siz Galatasaray'ın muhasebicisiminiz laflarına giriyor ama her şeyi etkiliyor işte bu ayrıntılar, domino taşı etkisi gibi yeni oyuncuların fazla para isteyecekleri belliydi.

Sağolasın Oğuzhan, eğer bizim sağlayacağımız para 14 milyon avroyu bulursa varsın sponsor sadece salon için para versin. Salon herşeyden değerli.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Abi varsın bütçe 8-10 olsun hadi.Biz bu renklere gönül verdik her türlü sonuna kadar destekleyeceğiz zaten,kaldı ki bütçe=başarı olmadığını hepimiz biliyoruz o paralara da mantıklı kadrolar kurulabilir.

Benim zoruma giden daha 1 hafta önce başkan ve kulup resmi siteden açıklama yapmışken,ne küçülmesi aksine daha da büyüyeceğiz Galatasaray'ın gücünü bu federasyona göstereceğiz demişken şimdi kalkıp biri çıkıyor bu sene daha ekonomk davranacağız ,kalan paramızı uygun dağıtmamız lazım diyor,sıkıntı burda işte.

Gönül ister ki 20 milyon euro gibi bütçeler olsun ama kabul edelim ki mevcut şartlarda maalesef ki hayalden öte gitmesi zor fakat oyuncu bütçesi olarak 14-15 milyon dolarlarla çok iyi takımlar pek tabi ki kurulabilir.

Burada bir çok kişi yönetime sallıyor ama cidden cepten basketbol şubesine çok büyük paralar verilemez, dediğiniz gibi çok önemli bir sponsorluk anlaşması lazım onun için, Ülker ile Efes ile bir tutmayın, onlar nasılsa vergiden düşüyorlar buraya harcadıkları parayı, Fb yönetiminin cebinden para mı çıkıyor sanki? Biz 14 milyon dolara da bal gibi çok iyi takım kurarız, yabancı sınırı kalkmışken hoca bu işleri iyi bilir.

Furkan Aldemir'i Fenerbahçe istiyor diye ortamı aleve veren menajeri Misko ve Türkiye temsilcisi Ati Koç'un şu an ortağı Mirsad Türkcan farkettiniz mi bilmiyorum. O Mirsad Türkcan işte Furkan'ın parasının artmasındaki başrol isim, Fenerbahçe gerçekten teklif yaptı mı bilemiyoruz bile. Sene sonu yabancı sınırının kalkacağı barizken 1,3milyon euroya o sözleşmeyi imzalamak aptallıktır, o sözleşme yapılırken koçun fikri sorulmadı bile, o kontrat yüzünden Cenk de Marko da veya yeni gelecek yerli de fazla para istiyor. Furkan'ın o kontratla oynamasından ise gitmesini isterdim şahsen, gider Oğuz Savaş'ı alırdım yarı parasına sırtı dönük oyunumu onla çeşitlendirip pota altına da uçan kaçan bir uzun alırdım Lasme, Dunston türevi savunmada da ortalığı karartacak. Neyse o sözleşme bize çok şeye maloldu, Furkan'ı çok sevmeme ve kalmasını normalde istememe rağmen sözleşme imzaladığında inanılmaz mutsuz oldm miktarı görünce, çünkü sene sonu bunların olacağı belliydi. Bazıları da siz Galatasaray'ın muhasebicisiminiz laflarına giriyor ama her şeyi etkiliyor işte bu ayrıntılar, domino taşı etkisi gibi yeni oyuncuların fazla para isteyecekleri belliydi.

Şahsen bende çok büyük paralar harcanması gerektiğine inanmıyorum son üç yılda ortada olan Oly ve Maccabi örnekleri varken hele. 14-15 milyon dolara çok iyi takımlar kurulabilir ve taraftarla çok daha iyi kaynaşan bi takım olur. Ancak son olaylar ve başkanın açıklamaları göz önüne alındığında da bütçe düşürmemiz, gösterilen o duruşun arkasından çok büyük hata olacaktır.

Furkan olayında kesinlikle size katılıyorum hepsinin altına imza atarım.

Furkan Aldemir'i Fenerbahçe istiyor diye ortamı aleve veren menajeri Misko ve Türkiye temsilcisi Ati Koç'un şu an ortağı Mirsad Türkcan farkettiniz mi bilmiyorum. O Mirsad Türkcan işte Furkan'ın parasının artmasındaki başrol isim, Fenerbahçe gerçekten teklif yaptı mı bilemiyoruz bile. .

Aynı menajer yanılmıyorsam bonservis vererek aldığımız İlkan Karaman'ı KSK´ye özel sözlesmeyle kiralik verdiğimizde oradan FB´ye getiren adam. Ve hala biz bu adama para kazandırıyoruz bu adamın oyuncusunu oynatıyoruz. Babamın oğlu olsa bile Galatasaray'ın 1 kuruşunu ziyan etmiş adama acımam onla çalışan adama hiç acımam.

Yabancı sınırının kalktığı yılda Furkan´a 1.3 milden 2-3 yıllık sözlesme imzalarsan performansa göre Marko 2 de ister 2,5 da. Cenk 1,5´da ister 2 de ister ve bu adamlara da çok istiyorsun veya paramız yok masalını da anlatamazsın.

Paul Davis sakat, soğuk bakıyorum açıkçası. Hatta Shawn James'i de istemiyorum, lütfen artık bile bile lades olmayalım.

Adımlarımızı sağlam atmalıyız...

El de kaç takımın +20 bütçesi var ki bizim olsun üstelik son 3 yıldır kupayı 14-15 milyon Euro civarı bütçe ile kurulan takımlar kazanıyor.Doğru takım kimyası kurarak yapılan kadrolar bütçe olarak zaten normal şartlarda 15 i geçmez.

Arkadaşlar yine yazıyorum bakın; Ergin Hoca milli takım yogunlugu nedeniyle hamlelerini Murat Özyer´e bıraktıysa ya da alternatifi bol bir liste vermediyse çok sıkıntı yaşayacağiz ve ucu ayrıliğa kadar gidecek, yani gidebilir.. Görüyosunuz bizde nasıl sıkıntı çekiyoruz, Mariç, Javtokas, Pocius gibi isimleri duyunca.. E hal böyle olunca piyasada da oyuncu kalmayacak Hickman gidecek o gelmeyecek bu gelmeyecek, sonunda çok büyük sıkıntılar bekleyecek bizi.. Hele ki elimizdekileri de tutamazsak.. Umarım Ergin Hoca alternatifi bol kadroyu vermiştir ve Galatasaray´ı da milli takım yoğunluğunda düşünüyodur, korkarak söylüyorum bunu..

Bu arada dikkat çekici bir nokta, Sofo ismi üç yazdır, Maric ismi de geçen yaz ve bu yazdan beri devamlı bizimle anılıyor. Demek ki bir ilgimiz var ya da alternatif olarak tutuyoruz bu isimleri.

Vaybe herkes yönetime sallamaya başlamış, daha geçenlerde arkasındaydınız, hani duruş sergilemişlerdiya!!! Ünal Başkan destekleyen biri olarak fb'ye hediye ettiği şampiyonluğu unutmayacağım, birde o kadar karar aldıkya ne değişti, soruyorum Tbf'de değişen birşey varmı, Şikecilee olan birşey varmi? yada seneye yine aynı şartlar olacak ve biz yine duruş sergileyeceğizmi? Değişen birşey olmamasına rağmen Ünal Başkan erkek takımının bu ligde bu şartlarda devam etmesine göz yumacaksa neden maça çıkmamış...
Sadece çok güçlü bir takımla her takı her şartta yeneriz...

O kararı ben de desteklemiştim ama bu yazının da altına imzamı atarım, eğer seneye TBF bazında hiçbir şey değişmeyip Ergin hoca da o TBF ile çalışacaksa biz resmen hediye etmiş olmakla kalacağız şampiyonluğu.

Arroyo-Ender-K. Tunçeri
Sasha Vujacic-Sinan Güler
Marko- Cenk
Erceg-Bertans-K.Gönlüm
Yabancı-Furkan

11 kişilik bir kadro yazdım Sasha ´yı İpekçi de yarı final serisinde gördüm,önümüzdeki sezon için kendisiyle anlaşılmış havasını sezdim. Aynı şey Kerem Gönlüm'de de oldu ve Kerem Gönlüm ile anlaşılmak üzere. Yakın zamanda Sasha ´nın da ismi daha fazla ortaya çıkar diye düşünüyorum. Ben Arroyo ve Ender in yanına Kerem t Tunçeri ´yi imkanlar dahilinde kadroya katmaya çalışırdım. Yoğun maç programında K. Tunçeri fazlasıyla katkı verecek bir isim ve fazla maç olması nedeni ile rotasyonda süre bulamam sıkıntısı kesinlikle olmaz. Zaten Arroyo´ nun geçen sezon yaşadığı yoğunluk ve yaşı herkesin bildiği şeyler. 3 pg ´ye 40 dk çok rahat paylaştırılır ve 3 pg´ninde sezon boyunca diri kalması sağlanabilir. Ayrıca olası bir sakatlıkta (örneğin Barça maçındaki Arroyo ´nun sakatlığı) oluşacak hasarı minimuma indirmiş oluruz.

Özet olarak Davis Bertans,Shawn James (sağlamsa)ve Keith Langford(Sasha olsun istemiyorum) ve K. Tunçeri transferleri benim için oldukça yeterli olacaktır. Keşke Jamon Gordon sağlam dönse de o bölgede onu izleyebilsek.

Markoishvili'nin kalmasının herkesin aksine elzem olmadığını düşünmekteyim . Zaten mevki olarak 2.5 numara denebilecek pocius'u 3 numara gibi kullanıp deliciliği yüksek bir 1.5 numara alalım. Jamont Gordon gibisini bulamayız belki de ama kendi üzerine düşen görevi çok iyi yapacak birini bulabiliriz. İyi deliciliği orta seviye bir p&r bilgisi biraz da savunma kabiliyeti olan bir combo bence ihtiyacımız. Jamont Gordon'un da şampiyon olduğumuz sezonda eleştireni çok fazlaydı. Zaman geçtikçe herkes değerini anladı.

Yanliz dusununce Jamont´a denk bir oyuncu gercekten goremiyorum belki Law olabilir ama o da kayboldu ortadan sakatlik sonrasi.

Arroyo, Spanoulis, Jamont, Markoishvili, Bertans, Printezis, Lawal, Zaza tarzinda rotasyon kurabilirdik bu sezon ama Erceg ve Furkanin kontratlari elimizi kolumuzu bagliyor.

Nikolov ve Ege yi bu sezin A takimda izleriz umarim, arada TBL de sure alsinlar mutlaka. Ozellikle Arroyo ve Spanoulis olursa yerli guarda gerek yok bana gore Nikolov u hazirlariz alacagi 7-8 dk cok degerli olur.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri