• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wotws
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:52
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bence de Kleiza yi sakatlığı çok etkiledi,fakat fenerin ona göre bir oyun çizmediği aşikar.. Bu arada transferde sesimiz soluğumuz çıkmıyor maalesef, ayrıca haberlerde hep bogdanovicleri vs.gormekten sıkıldım . yapalım artık bişeyler.

Ben de transferde nispeten geç kaldığımızı düşünenlerdenim.Aylardan Temmuzun başı diye bakmamak lazım çoğu takım şu an kadrosunu tamamlamak üzere ama bizde yaprak kımıldamıyor ve üstüne Marko,Ender,Cenk'in durumları belli değil.En az 3 4 takviye lazım.Bütçe bile belli değil.Rakiplerimiz de hamlelerini yavaş yavaş yapmaya başladı.Anadolu Efes güzel transferler yapsa da kısa bölgesini güzel dolduramadı bu onları zorlayacaktır ve eğer Saric katkı vermezse 2 sene önceki yaşlılar ordusu,gelenden geçenden 30 40 sayı fark yiyen FbÜlker gibi olabilme ihtimalleri yüksek.FbÜlker'de ise Obradovic kendisinden beklenen tarzın dışına çıktı gözüken ortamda,ya da istediklerini alamayınca çıkmak zorunda kaldı.Hickman ve Goudelock güzel transferler olsa da yanlarına eğer Sportando'nun dediği gibi Bogdan Bogdanovic gelecekse o üçlü uyumsuz olur,kontenjan sıkıntısından 4-5 numarayı Semihlere(adı geçiyor)İzzetlere emanet etmek zorunda kalırlar bu bizim açımızdan iyi haber olur :)

Neyse rakiplerden çok konuştum bize gelirsek;Maciulis-Pocius-Dorsey transferleri olursa çok sert takım oluruz.Bazı arkadaşların içine sinmemiş ama bence güzel transferler olur.Tabii delicilik konusundaki sıkıntılarımız devam eder bu isimler gelse bile delici almak zorundayız ve eğer buy-out ödenmiyorsa Bo Mccaleb'tan daha iyisi yok Avrupada penetre konusunda.Arroyo ile de gayet uyumlu olurlar.Şutu yok denmiş,evet yok sayılır ama şut zaafını kapatamayan ve ondan yararlanamayan Fenerbahçe Ülker'di.Onların yapısal sorunu Bo'yu olduğundan daha sorunlu gösterdi.Bizde Ercegli-bol şutörlü yapıda gerekli boş alanı bulur.Bo'nun savunmaya katacağı artılar da cabası hele arkada potayı kapatan bekçi varken(Geçen sene arkada Vidmar varken Bo'nun savunmadaki veriminin fazla olduğunu izleyen arkadaşlar görmüştür)

Arroyo-Ender-Kerem
X-Pocius-Sinan
Marko-Maciulis-Cenk
Erceg-Kerem Gönlüm
Dorsey-Furkan-Kerem Kanter

X bölgesine gönül Bo'yu ister tabii ama "delici" oyuncu profilinden biri gelse de sıkıntı yok.Nikolov'un lisans sorunu devam edecek gibi duruyor ondan yazmadım malesef hallolursa da kiraya vermemiz gerektiğini düşünüyorum artık.

Ben de transferde nispeten geç kaldığımızı düşünenlerdenim.Aylardan Temmuzun başı diye bakmamak lazım çoğu takım şu an kadrosunu tamamlamak üzere ama bizde yaprak kımıldamıyor ve üstüne Marko,Ender,Cenk'in durumları belli değil.En az 3 4 takviye lazım.Bütçe bile belli değil.Rakiplerimiz de hamlelerini yavaş yavaş yapmaya başladı.Anadolu Efes güzel transferler yapsa da kısa bölgesini güzel dolduramadı bu onları zorlayacaktır ve eğer Saric katkı vermezse 2 sene önceki yaşlılar ordusu,gelenden geçenden 30 40 sayı fark yiyen FbÜlker gibi olabilme ihtimalleri yüksek.FbÜlker'de ise Obradovic kendisinden beklenen tarzın dışına çıktı gözüken ortamda,ya da istediklerini alamayınca çıkmak zorunda kaldı.Hickman ve Goudelock güzel transferler olsa da yanlarına eğer Sportando'nun dediği gibi Bogdan Bogdanovic gelecekse o üçlü uyumsuz olur,kontenjan sıkıntısından 4-5 numarayı Semihlere(adı geçiyor)İzzetlere emanet etmek zorunda kalırlar bu bizim açımızdan iyi haber olur :)

Neyse rakiplerden çok konuştum bize gelirsek;Maciulis-Pocius-Dorsey transferleri olursa çok sert takım oluruz.Bazı arkadaşların içine sinmemiş ama bence güzel transferler olur.Tabii delicilik konusundaki sıkıntılarımız devam eder bu isimler gelse bile delici almak zorundayız ve eğer buy-out ödenmiyorsa Bo Mccaleb'tan daha iyisi yok Avrupada penetre konusunda.Arroyo ile de gayet uyumlu olurlar.Şutu yok denmiş,evet yok sayılır ama şut zaafını kapatamayan ve ondan yararlanamayan Fenerbahçe Ülker'di.Onların yapısal sorunu Bo'yu olduğundan daha sorunlu gösterdi.Bizde Ercegli-bol şutörlü yapıda gerekli boş alanı bulur.Bo'nun savunmaya katacağı artılar da cabası hele arkada potayı kapatan bekçi varken(Geçen sene arkada Vidmar varken Bo'nun savunmadaki veriminin fazla olduğunu izleyen arkadaşlar görmüştür)

Arroyo-Ender-Kerem
X-Pocius-Sinan
Marko-Maciulis-Cenk
Erceg-Kerem Gönlüm
Dorsey-Furkan-Kerem Kanter

X bölgesine gönül Bo'yu ister tabii ama "delici" oyuncu profilinden biri gelse de sıkıntı yok.Nikolov'un lisans sorunu devam edecek gibi duruyor ondan yazmadım malesef hallolursa da kiraya vermemiz gerektiğini düşünüyorum artık.

X bölgesine Errıck mccollum olmaz mı?

Kleiza yazarak gülünç duruma düşmeyin oynadığı basketbola aldığı paraya bakarsak avrupada ender bulunan basketcılerden.
Bence her sayfaya aynı oyuncu için alalım yazmaktan daha komik birşey yazacak yetenekte değilim. Neticede bilirsiniz ; güldürmek zor ve yetenek isteyen bir iştir. Bu yüzden sizi takdir ettiğimi belirtmeliyim öncelikle. Foruma neşe katıyorsunuz . Bundan şikayet eden arkadaşlara bakmayın siz onlar da çok gülüyorlar aslında :)

Bir de size önerim , transferleri düşünürken , oyuncunun geçmiş zamandaki değil , reel zamandaki piyasasını tahlil edip öyle yazmak olacaktır. Bunu da yaparken oyuncunun pozisyonu , oynadığı pozisyonda eksiği olan takımlar ve bütçeleri , bu takımların koçlarının transfer tercihleri , oyuncunun yaşamak istediği yer tercihleri , oyuncunun aradığı çalışma ortamı ve takım sistemi gibi konuları araştırırsanız daha sağlıklı bir değerlendirme yaparsınız.

Unutmayın , serbest bir piyasada bir malın ya da hizmetin fiyatını , arz-talep dengesi belirler.

Şuanda yazılan çizilenlere göre kadromuzu yazmak istiyorum. Bu takım Euroleague'de bile sahasında çok zor maç verir. Her maç kemik sesleri duyarız, 75'in üstünde zor yeriz. Son yıllarda bizi en çok mest eden takım olabileceğini düşündüğüm için yazmak istedim. Bir Pao/Oly takımı gibi sanki..

Arroyo-Spanoulis-Nikolov
Sinan-Pocius
Cenk-Maciulis-Marko
Erceg-Kerem G.-Kerem K.
Dorsey-Furkan

Umarım bu kadroyu kurarız. Abdi İpekçi yıkılır bu takımla...

Bence her sayfaya aynı oyuncu için alalım yazmaktan daha komik birşey yazacak yetenekte değilim. Neticede bilirsiniz ; güldürmek zor ve yetenek isteyen bir iştir. Bu yüzden sizi takdir ettiğimi belirtmeliyim öncelikle. Foruma neşe katıyorsunuz . Bundan şikayet eden arkadaşlara bakmayın siz onlar da çok gülüyorlar aslında :)

Bir de size önerim , transferleri düşünürken , oyuncunun geçmiş zamandaki değil , reel zamandaki piyasasını tahlil edip öyle yazmak olacaktır. Bunu da yaparken oyuncunun pozisyonu , oynadığı pozisyonda eksiği olan takımlar ve bütçeleri , bu takımların koçlarının transfer tercihleri , oyuncunun yaşamak istediği yer tercihleri , oyuncunun aradığı çalışma ortamı ve takım sistemi gibi konuları araştırırsanız daha sağlıklı bir değerlendirme yaparsınız.

Unutmayın , serbest bir piyasada bir malın ya da hizmetin fiyatını , arz-talep dengesi belirler.

Benim amacım takımın guard bolgesıne yararlı olacak bir oyuncunun,forumda gerektiğini kadar on plana çıkmadığı tartısılmadıgı için sıkı sık tekrarlıyorum.İnsanları iğnelemeye çalışmaktan vaz geçip,yararlı olacağını düşündüğünüz bir oyuncu varsa söyleyin onu tartışalım.

Benim amacım takımın guard bolgesıne yararlı olacak bir oyuncunun forumda gerektiğini kadar on plana çıkmadığı tartısılmadıgı için sıkı sık tekrarlıyorum insanların ıgnelemeye çalışmaktan vaz geçip yararlı olacağını düşündüğünüz bir oyuncu varsa söyleyin onu tartışalım.

Noktalama kullanırsan daha rahat anlayabiliriz seni. Bi an anlamadım bu mesajını cidden. Bir de iğnelemeye çalıştığın biri dönüp seni iğneliyorsa fazla şikayet etme hakkın yok. Neyse konu transferden sapmasın.

David logan serbest kalmış görüşleriniz nelerdir

David logan serbest kalmış görüşleriniz nelerdir

Kesinlikle düşünülebilir.Berlınde iyi bir sezon gecırdı,yalnız maliyeti ne olur onu kestıremıyorum,bilgili arkadaşlar varsa,beni aydınlatırsa sevinirim.

Bo McCalebb'in tazminat sorunu olacağını sanmıyorum. Zira şurada bakın böyle bir haber var Bo McCalebb'in menajeri kulüp bakıyor - BASKETFAUL - Türkiye'nin basketbol portalı.

Haberin sonunda aynen şöyle yazıyor " Fenerbahçe Ülker kontratı feshetmek için 300 bin euro ödeyecek " Bu net bilgi. Adı geçen site FB Ülker'e yakın bir haber sitesi ve o takımla ilgili verdiği haberlerin neredeyse tamamı doğru çıkıyor. Zaten bilen biliyor malum siteyi.

Ergin Ataman eğer Bo'yu isterse ve Bo ile uygun rakamlarda anlaşılırsa FB Ülker'e para vermeden transfer edebiliriz. Şahsen ben oldukça iyi bir hamle olabileceğini düşünüyorum. Takımın açık alanda oynama seçeneklerini çoğaltır. Arroyo'ya oldukça yararlı olur. Ayrıca, Arroyo ve Bo rotasyonuna katkı sağlamak için; oyuna girdiğinde 9-10 dakika oynayabilecek bir Kerem Tunçeri hamlesi de düşünülebilir. Şut atar, asist yapar, oyunu kontrol eder. Arroyo bu rotasyonda 20 dk civarı oynar ve sıkıntı olmaz.

Diğer yandan basketbolda en sevmediğim durum, rakip takımdan saçma sapan turnikeler yemek. Bu yüzden hep potayı koruyan orada korku salan, içeri turnike atmak için giren oyunculara 2 kez düşündüren bir uzun oyuncu istiyorum. Bu konuda da Dorsey mükemmel bir hamle olur.

Arroyo-Bo-Kerem Tunçeri
Sinan-Pocius-
Marko-Cenk
Kerem Gönlüm-Erceg
Furkan-Dorsey

7. yabancı olarak Bertans düşünülebilir. Ligde sağlık ve yorulma durumlarına göre oynarlar. Arroyo'yu bazı maçlarda dinlendiririz.

Beyler Dorsey´in ikili oyundan başka bir şeyi yok ya, neden bu kadar takıldınız cidden merak ettim.

Kesinlikle düşünülebilir.Berlınde iyi bir sezon gecırdı,yalnız maliyeti ne olur onu kestıremıyorum,bilgili arkadaşlar varsa,beni aydınlatırsa sevinirim.

David Logan iyi bir alternatif olabilir çok fazla bir miktar isteyeceğini düşünmüyorum 700-800 e oynar bence eurolig tecrübeside olan bir oyuncu .Ergin hocada bu tarz isimlerle çalışmayı seven bir koç yeni serbest kaldı girişimimiz olabilir pullen den daha iyi bir alternatif olduğunu düşünüyorum

Mustafa Denizli geldi mi ya söyler misiniz acaba? dün kesin geldi diyordunuz? Bourousis ve Pocius'a ilgi yoktu hani, 1 gün içinde Pocius'la anlaşma aşamasına mı geldik. Duyumlarınıza doğru yanlış diyecek kadar bilgim yok tanıdığım yok ben basketboldan anlarım o adamı yorumlarım o takıma ne fayda verir ne zarar getirir onun derdindeyimdir ama her dediğiniz gerçekleşmiş gibi bir hava yaratıyorsunuz. ayrıca çok ciddi soruyorum bunu. siz kimsiniz de insanları tehtit edebiliyorsunuz -ki Kerem abi bu normal bir yazar değil gerçi yazar olsa da edemezsiniz bence de- neyinize güveniyorsunuz ya? bakın saygı olarak sen diye hitap etmedim sonra sen küçüksün bana saygısızlık yapma diyorsunuz forumun düzeni bozuluyor. yeter cidden yeter ya.

Sakin kardeş sakin; ne bu şiddet bu celal derler adama ...
Tamam kimse kimseye yaşından dolayı hürmet etmek durumunda değil dedik ama her ne kadar belli bir kısım sevmiyor/beğenmiyor olsa da bu ortamda Mithat Duran' ın yazı ve fikirlerine son derece saygı duyan bir topluluk da var. Lütfen beyler gerçek hayatta insanların yüzüne söyleyemeyeceğimiz cümleleri/kelimeleri burada sarf etmeyelim.

Tamam yönetim transfer çalışmlarını (tabi öyle bir çalışma varsa) gizli yürütsün ancak en azından bizleride merakta bırakmamak açısından hangi bölgelere takviye yapılacak onlar açıklansın, Markoshvili ve Cenk in durumları ne? Cenk Akyolu Efesin istediği yazılmaya başlandı yetenekli oyuncularımızı elimizden kaçırma konusunda üstümüze yok..

Langfordla yeniden temas sağlandığını öğrendim hayırlısı.

Mithat Duran;

Yakında Lebron ile temastayız yazmandan korkuyorum :)
Bu kadar çok isim yazıyorsun ki genç arkadaşlar herhangi bir olumsuz havada -kendilerine göre- haklı olarak sitem ediyorlar.

Çok değil daha 10 sene önce Play Out tecrübesi yaşamış bir külüpte şimdi Pocius, Maciulis, Javtokas, Bertans gibi isimler beğenilmiyor. Hadi Spor Sergi günleri için ben de genç sayılırım (Babamın omzunda fotoğraflar var ama onları sayamayız ayıp olur.) ama Ahmet Cömert' de takım 10 kişiye oynarken (İsimleri tek tek sayabilirim, o kadar net yani) neredeydiniz eyy cemaat diyesi geliyor insanın ;)

Bo, 2.2m Euro alıyormuş. Bize gelecek olduğunda ne kadara inebilir ki? 1.5m bence min. O paraya daha iyilerini de bulabiliriz, sonuçta 1.5m Euro'yu bir oyuncuya ayırıyorsak. Ayrıca Arroyo'nun yükünü tamamiyle hafifletecek bir guard bulamazsak muhtemelen sezonun yarısını Arroyo sakat geçirir, çünkü vücut artık bi yerden sonra bayrağı çekecektir. 70 maç oynayacak durumu yok artık Arroyo'nun. Tüm EL sezonu + ligdeki önemli maçlar dersek 40-45 maçlık kullanmalıyız onu. Bu yüzden alacağımız guard Arroyo kalitesinde olmasa bile bir takımı oynatabilen bir guard olmalı.

Malaga'dan Earl Calloway, Antep'le anlaşmış.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri