2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
OOOO Burak iki doğru tespit diyorum.SEÇENEKLERE MALAGA'yı ekle

Ooo. Mithah abi baya bir cosmusun. :) Cosmusun derken sakin yanlis anlama, baya bir mutlu gördüm seni. Insallah Langford ve saglam bir 5 numara transferi gerceklesir. Iki transfer iki nokta atisi yapmis oluruz.

__

Edit: Bu arada fenerli arkadas. Langford Efese, Farmarin da Ülkere gidecegini diyorsun. Tamam eger fikirin ve aldigin duyum böylese bunu bir defa yazmak sanirsam yeterli. Defalarca yazip burda ki ortami germe lütfen. Hepimiz burada yazilanlari okuyoruz ve defalarca senin ayni mesajlarini ben sahsen okumak istemiyorum. Kimin ligi domine edip etmedigini, kimin Final Four yapip yapmadigini, kimin hangi süper yildizi getirip getirmedigini sonucta hepimiz ayni basarali bir takimin sadece paralari savurmakla olusmadigini gördügümüz gibi görecegiz.

Twitter yüzünden foruma olan ilgi biraz azalmışken burada sert kurallar uygulamaktan yana değilim ama arkadaşlar biraz da abartıyoruz sanki. Bu foruma üslubuna dikkat etmek üzere herkes yazabilir, anlayış gösterilir ama bu transfer başlığı da tamamen Galatasaray ile ilgilidir. Arada küçük haberler paylaşmakta sıkıntı yok ama bu başlık altında lütfen artık Efes ve Fenerbahçe haberlerini sayfalarca konuşmayalım. Bu şekilde devam ederse geçmiş yıllardaki gibi Play-Off oynanıyor diye sayfayı kapatmak zorunda kalırım.

http://www.gsbasket.org/forum/basketbol-dunyasi/8649-bbl-de-transfer-hareketleri-60.html#post602202

Drake Diener Milano'ya karşı 19 sayı - 4 asist ile oynadı. Vujacic'in en son maçı ne zaman bilen bile yok. Jawai ve Bonsu'da antremansız maçsız geldi olanları görüyoruz. Antremansız maçsız oyuncuyu iyi bekleme hayali kuruyoruz. Profesyonel sporda hayale yer yoktur!

Arroyo-ender-
Langford(türk)-jamont
Marko-vujacic-cenk
Erceg-anosike-k.kanter
Furkan-baynes

Vujacic sadece euroleague'de oynar. Mbakwe ile baynes arasında kaldım fakat baynes'in hücumu daha iyi bence. Eğer anosike olmazsa kerem gönlüm alınıp vujacic lig kadrosuna alınır.

Drake Diener Milano'ya karşı 19 sayı - 4 asist ile oynadı. Vujacic'in en son maçı ne zaman bilen bile yok. Jawai ve Bonsu'da antremansız maçsız geldi olanları görüyoruz. Antremansız maçsız oyuncuyu iyi bekleme hayali kuruyoruz. Profesyonel sporda hayale yer yoktur!

Kesinlikle katılıyorum, Vujacic gibi1 yıldır eline top değmemiş adamı alacağımıza, takım oyununa da ters bir adam geleceğine cidden Darüşşafaka'dan Douby'i alalım daha iyi. Bu arada Douby dedim aklıma geldi, Holman ya da Giresun'dan Heytvelt nasıl olur sizce? Giresun'da deyip geçmemek lazım, kariyeri de iyi sayılabilecek bir oyuncu bence ve Ergin Ataman'ın istediği tarzda bir pota altı oyuncusu.

OOOO Burak iki doğru tespit diyorum.SEÇENEKLERE MALAGA'yı ekle

Pivot olayına bakalım:

Barcelona: Tomic, Dorsey, Lampe, Lorbek
Real: Bourusis, Felipe Reyes, Salah Meijri, Slaughter
Malaga: Fran Fazquez, Rafael Hettshiemmeır, Stimac

Barca Tomic'i asla bırakmaz. Joey Dorsey'i de bırakacaklarını zannetmiyorum. Lampe'yi yüksek ihtimal bırakacaklar. Lampe'yi severim hucumda çok iyi bir uzundur. Post'u ve şutu var. Savunmada çok kötü ve ayakları çok yavaş. Komple bir uzun alsak daha iyi olur ama Lampe'ye de hayır demem. Ha birde Lorbek var. Barca yüksek kontratından kurtulmak istiyor ve bırakacağı konuşuluyor. Pf ama C'de oynar ama Center olarak pek düşünülmez bence. Gelirse hayır demem; sonuçta Lorbek bu.

Real Slaughter ile 2 yıl uzatacak. Reyes'in yaşından ötürü gelme şansı yok. Real sezon başı Bourusis ile 1 yıllık imzalamıştı. Takımda tutacaklar diye düşünüyorum. Sırtı dönük oyunu, orta mesafe ve dış şutu olan bir uzun. Savunmayı kafası eserse yapıyor ama alınırsa çok iyi olur. Bir diğer uzun Salah Meijri, geç keşfedilen Tunuslu bir çok uzunun parladığı Obradoiro'da parlayıp 1yıl Realle sözleşme imzaladı. Hem orta meafe şutu hem de dış şutu var. (çok kullanmasada) 2.17'lik boyu ile post up oyunlarında etkili, ayakları o kadar yavaş değil ikili oyunları iyi bitiriyor. Savunmada boyunun avantajını iyi kullanıyor. İyi bir blokçu. Ne bileyim çoğu kişi beğenmesede ben Meijri'nin takımımıza faydalı olacağını düşünüyorum.

Malaga: Mithat abi büyük harflerle Malaga yazmış. Hettshiemmeır'ı geçen sezon Madrid'den hatırlıyoruz. Şuttu olan bir uzun. Atletik bir isim ama bizim seviyemizde değil. Stimac'ı Olin ve Banvitten hatırlıyoruz. O'da bizim seviyemizde değil. Geriye kalıyor Fran Vazquez; kötü oyuncu değil savunması çok iyi potayı karartır iyi blokçu'dur. Hucumda onu beslemek lazım. Ortam mesafesi çok iyi değil. Bildiğim kadarıyla bu adam drafta yüksek bir sıradan seçilmişti ve ailesi'nin yüzünden hiç bir zaman İspanya dışına çıkmamayı tercih etmişti. Mlaga kadrosunda alınacak tek adam ama gelir mi şüpheli ? Forvet olarak Kuzminskas ve Medley var.

Carlos mutlak bir yil daha kalmasi lazim ama tabii onu benchden cokk iyi destirecek oyuncu lazim aroyo olmayinca biraz vites atmasi lazim bence Mehmet Yagmur iyi sutor, hizli oyuna takimi cikariyo bence iyi transfer olur. tabiiki Hoca biliyor daha iyi bunlarii

Turk takimlari nasil da kendi ayagina sikiyor senelerdir anlamiyorum su yabanci sinirlamasi ile. Basketbolde en cok yatirim yaban ulkelerden biriyiz senelerdir karsiligi yok, en buyuk nedeni yabanci sinirlamasi..

Cidden merak ediyorum ne zaman kalkacak bu yabanci siniri..

size çok ilginç gelebilir ama ben Mantas Kalnietis oyun kurucu pozisyonu için arroyu tamamlayacak atletik hızlı öğrenmeye açık ve yeterince ayakları hızlı bi guard olarak takımımda görmek isterim...

Öncelikle selamlar forumda ilk mesajım
Konuya gelecek olursak Arroyo'yu 1 sene daha tutmanız sizin için iyi olur Arroyo gibi winner bir guard zor bulunur.Jamont Gordunu ben olsaydım tutmazdım.Bu sene başı sizin transferlerde oyuncu sakatlıkları göze alınmadan transferler yapıldı.Domercant gibi ciddi sakatlık riski olan bir oyuncu varken Jawai Erceg sonradan da Bonsu gibi sakatlık ihtimali fazla olan oyuncular alındı.Bu senede Jamont neredeyse tüm sezonu kaçırdı.Seneye yine ona göre yapılacak bir transfer planlaması sezon ortasında problem çıkarabilir.Dunston ismini görüyorum sizlerden ama ben olsam Dunstonu almazdım.Sizin takımda Furkan gibi savunması üst düzey bir isim varken tamamlayıcı olması için hucumu iyi bir pivot lazım.En ideal 2 isim Lampe ve Paul Davis
Arroyo-Ender-Nikolov
Hickman-Sinan-Toolson
Marko-Cenk
Erceg-Derrick Brown-Ersin
Lampe(Paul Davis)-Furkan
Bu kadroyu ben ideal olarak görüyorum.Toolsonda Euroleaguede rotasyona girer 7 yabancılı güzel bir kadro oldu.Drake Diener Vujacic yada Loftondan çok daha güvenilir.Hem Lofton kadar BBL'yi tanır hem Vujacic kadar Avrupa tecrübesi var kritik anlarda da serbest atışlar için sahaya girebilir yüzde 95le serbest atıyor

Kalnietis'i ben de çok beğeniyorum, hatta çaylak bir Arroyo gibi diyebilirim. 1 yıl beraber oynadıktan sonra 2. yılında yeni bir Arroyo olabilir. Kontrat ve maliyet sorun oluşturabilir ama.

Altyapı çalışması yapmadan yabancı sınırlaması ile sporun ilerleyecegi ve milli sporcu yetişeceği gibi bir zihniyet olan ilginç bir ülkede yaşıyoruz. Bu zihniyet olduğu sürece yüksek bütçelere rağmen belirli noktanın ötesine geçemeyiz zira futbol ve basketbolda bu şartlarda en yüksek seviyelere zaten ulaşıyoruz da. Futbol ve basketbolun yöneticilerine basiret dileyelim.

Arroyo ve Marko dışında giden olursa üzülmem Gordon'da kalmalı bence ama sakatlık riskini alırmıyız bilmiyorum.

EL'ye katılacağımızı düşünüyorum.5 Yabancılı kemik kadro oluşturulmalı gerekirse ilk turda denemek için ucuz Amerikalılar getirebiliriz.D-League'de iyi oyuncular var Goudelock örneğini gördükten sonra denenebilir.

Curry iyi olabilir mesela iyi bir şutör.

Yada Devin Ebanks var boşta Lakers'ta fena değildi.Hatta beğendiğim bir oyuncudur.Savunması iyi bir oyuncudur.Atletikte diyebiliriz.

Sadece EL için ikisini alıp deneyebiliriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...