2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Öncelikle selamlar forumda ilk mesajım.

Konuya gelecek olursak Arroyo'yu 1 sene daha tutmanız sizin için iyi olur Arroyo gibi winner bir guard zor bulunur.Jamont Gordunu ben olsaydım tutmazdım.Bu sene başı sizin transferlerde oyuncu sakatlıkları göze alınmadan transferler yapıldı.Domercant gibi ciddi sakatlık riski olan bir oyuncu varken Jawai Erceg sonradan da Bonsu gibi sakatlık ihtimali fazla olan oyuncular alındı.Bu senede Jamont neredeyse tüm sezonu kaçırdı.Seneye yine ona göre yapılacak bir transfer planlaması sezon ortasında problem çıkarabilir.Dunston ismini görüyorum sizlerden ama ben olsam Dunstonu almazdım.Sizin takımda Furkan gibi savunması üst düzey bir isim varken tamamlayıcı olması için hucumu iyi bir pivot lazım.En ideal 2 isim Lampe ve Paul Davis
Arroyo-Ender-Nikolov
Hickman-Sinan-Toolson
Marko-Cenk
Erceg-Derrick Brown-Ersin
Lampe(Paul Davis)-Furkan
Bu kadroyu ben ideal olarak görüyorum.Toolsonda Euroleaguede rotasyona girer 7 yabancılı güzel bir kadro oldu.Drake Diener Vujacic yada Loftondan çok daha güvenilir.Hem Lofton kadar BBL'yi tanır hem Vujacic kadar Avrupa tecrübesi var kritik anlarda da serbest atışlar için sahaya girebilir yüzde 95le serbest atıyor

Hoşgeldin, açık yürekliliğin için teşekkürler. Burada kurulan birçok kadrodan daha mantıklı, daha birbirine uygun parçalardan kurulu bir kadro yazmışsın bana göre. Hem de bu kadro çok yüksek maliyetli de değil. Sadece Lampe'li pota altı rotasyonun biraz yumuşak kalmış. Erceg, Derrick Brown, Lampe ve Furkan'dan oluşan boyalı bölge Euroleague'de üst düzey sertliğe çıkamaz. Ya Derrick Brown varken Paul Davis olacak, ya da Lampe'nin 5 oynadığı takımda 4 numaraya daha güçlü, daha sert bir uzun olacak. Kadro ancak böyle dengelenir.

Mbakwe'yi son bi haftadır oldukça dillendiriyorum bende forumda hatta önceki sayfalarda ufak bi analiz yapmıştım hakkında. Açıkçası Fenerin tam aradığı oyuncu ancak Obradovic atletik bekçi pivot tercih etmiyo. O yüzden o tarafa gideceğini sanmıyorum. Çok daha fazla kendini göstermeden ucuz yollu biz kapasak çok sert, kemik gibi bi pota altımız olur.

Öncelikle bazı arkadaşlarımız yine köpürecek ama bu konu başlığı Galatasaray ile ilgili transfer haber ve önerilerinin konuşulacağı bir başlık. 15 seneden fazladır GSbasket.Org forumlarında düzen bu şekilde sağlanır yani konu başlıklarında sadece alakalı mesajlara izin verilir, konu başlığı ile ilgili olmayan mesajlara izin verilmez. Evet hassas bir konu üzerinde tartışılıyor ama bu konuyu okuyan yüzlerce, binlerce insan transfer haberleri hakkında bilgi almak istiyor ve bilgiyi almalarına malesef bu şekilde uzun tartışmalarla engel oluyoruz.

GSbasket.Org forumu ile ilgili öneri ve şikayetlerinizi alttaki konudan dile getirebilirsiniz. Forum yöneticileri de size her zaman için yardımcı olacaktır.

Şimdi lütfen Galatasaray Erkek Basketbol Takımı'nın transfer gelişmelerini konuşmaya devam edelim.

Not: Geçen gün de bir laf gönderme oldu ama bu bölümde düzeni sağlamak her arkadaşım kadar benim de görevim olduğu gibi bölüm yetkilisi olarak da ekstra özen göstermek zorundayım. Eğer bu uyarılarla ilgili bir şikayetiniz varsa lütfen yine aynı konudan yazmaya özen gösterin.

http://www.gsbasket.org/forum/duyur...mp-sikayetler-amp-oneriler-27.html#post584463

Tesadüf mü bilmiyorum. Bugün Zaragoza'dan Rudez'i övüyorduk, seneye kadroya katalım diyorduk ki Kazan ciddi bir teklif yapmış. Seneye Kazanda gibi. Kubanda Pashutin'nin ayrılması ile Derrick Brown ve Hendrix'in de ayrılması bekleniyormuş.

Bu sezon harika şut yüzdesiyle İtalya liginde sayı kralı olan Drake Diener için sezon
bitiminin ardından Milano tekrar devreye girecekmiş.

Darüşşafaka'daki Erbil Eroğlu üçüncü guard olarak düşünülebilir aslında. Giresun serisinde çok iyi işler yapıyor, delici ve oyun görüşü olan bir oyuncu. Yaşı da uygun, gayet iyi bir tercih olur bence.

Nikolov'u kazanmamız gerek bence.Erbil'i ben de beğendim ama Nikolov gibi cevheri değerlendirmek lazım.Tabii Nikolov kiralanacaksa bir yerlere Erbil gelsin.

Pana deplasmanda Oly'yi yenmiş. Kendi sahalarında Pana son maçı alır diye düşünüyorum. Eğer Pana şampiyon olursa Oly'de dökülmeler başlar. Bryant Dunston'ı kaçırmamak lazım.

Milano 83-90 Sassari

Drake Diener 20 Sayı - 3 Ribaund - 3 Asist
Langford 11 sayı - 1 ribaund

Ya arkadaş neden istediğimiz adamların yolu bi şekilde Kazan'la kesişmek zorunda? Domercant, Kaimakoglou, Chuck Eidson... Şimdi de Rudez.

Ulan kimi istesek ya Kazan'dan koparmak zorunda oluyoruz ya da istediklerimiz Kazan'a gidiyor. Ne bela bi takımsınız siz ya.

Reggie Redding nasıl olur sizce? 2-3 numaralarda oynuyor. Vujacic'e göre çok daha fazla verim alacağımız bi isim bence. Tam takım oyuncusu takıma ne lazımsa onu veriyo sahada. Alba'da çok iş yaptı bu sene. Piyasası düşüktür şu anda, bikaç sene içinde patlama yaptıktan sonra büyük kontratlar vericeğimize şimdiden ucuz yollu kapatsak hiç fena olmaz. Mbakwe ile ikisini parçalı forma altında görmeyi çok istiyorum.

Bu arada habire Vujacic diyoruz ama bu transfer kesin mi? Ya da kaynak kimdi, nerden türedi? Tam olarak anımsayamadım ama bi maçımıza geldikten sonra çıktı bu haberler bir anda :)

Drake Diener senelerdir İtalya' da oynayan benim açımdan vasat bir oyuncu. Hatırlarsanız 2009-2010 sezonunda Air Avellino' dan ayrıldığı zaman yerini Cenk Akyol ile dolduran kulüp fazla güç kaybetmiş değildi.
Ayrıca Akyol' un 1987' li , Diener' ın ise 1981' li olduğunu belirtmekte fayda var ;)

Bununla beraber Off Topic; Armani Milano' nun kendisinin peşinde olduğu yazılmış, böyle bir kadro mühendisliği hatası yapacaklarını sanmıyorum. Jerrells, Langford, Hackett ve Gentile' ye sahip Milano için Diener epeyce saçma bir hareket olur. Ayrıca Diener' ın bu saydığımız isimlerden daha potansiyelli olduğunu da düşünmüyorum.

Sasha Vujacic konusuna hiç girmiyorum; Ergin Ataman' ın bu tarz oyuncuları beğenmediğini düşünüyorum, geçmişte Igor Rakocevic ile yaşadığı sorunları unutmamak gerekir.
Carlos Arroyo' nun en azından bir sene daha devam edeceğini öngörürsek, sakatlıktan eskisi gibi dönebilecek bir Jamont Gordon bu pozisyon için yeterli katkıyı verecektir. (Ender Arslan ile beraber bu üçlü yeterlidir.) Domercant' a artık teşekkür edilmesi elzemdir ve bu oyuncunun yerine Pietro Aradori ya da Vitaly Fridzon tarzı keskin bir şutör düşünülebilir.

Manuchar Markoishvili, Cenk Akyol ve Sinan Güler ile beraber 3 numara aynı şekilde devam edebilir. Ancak özellikle 2 numaraya farklı bir isim bulunamazsa 2-3 oynayabilecek Alessandro Gentile taraftarla beraber liglerin tozunu atar. Pota altı rotasyonunda ise Furkan Aldemir ve Zoran Erceg' in bana kalırsa yerleri kesin. Erwin Dudley' nin durumu da farklı bir devşirme oyuncu düşünülüp düşünülmemesi ile alakalı. (Ki zaten etrafta bu şekilde kaç tane isim var ki?) . Boban Marjanovic ve beğeneni kadar beğenmeyeni de olan patlamaya hazır bomba Sofoklis Schortsanitis ile rotasyon tamamlanabilir.

Uzun yillardir forumu takip etmeme ragmen uye olmak yeni nasip oldu. Transfer calismalari ile ilgili yazilari takip ediyorum.Birkac isimde ben ekleyeyim.

Barca' daki Jacob Pullen bana gore Arroyo 'nun yanina aradigimiz oyuncu olabilir.Genc yasina ragmen hem oyunu okuyusu,hem iceri penetreleri hemde yuksek yuzdeyle dis atisi artilari.Savunma yonu de yasina ragmen fena degil.Barca'da fazla sure alamiyor,aldigi zamanda harikalar yaratiyor.Birakirlar mi ya da bize gelir mi bilmem. Gecmiste Ukrayna ve Rus liginde oynayan Randy Culpepper' da bu tarz oyuncu. Ayrica sayfalarca bakindim ama Mantas Kalnietis' in ismine rastlayamadim.Son derece istikrarli ve oyun konusunda akilli biri.Bize en cok gelmesini istedigim oyunculardan biri.

Uzun yillardir forumu takip etmeme ragmen uye olmak yeni nasip oldu. Transfer calismalari ile ilgili yazilari takip ediyorum.Birkac isimde ben ekleyeyim.

Barca' daki Jacob Pullen bana gore Arroyo 'nun yanina aradigimiz oyuncu olabilir.Genc yasina ragmen hem oyunu okuyusu,hem iceri penetreleri hemde yuksek yuzdeyle dis atisi artilari.Savunma yonu de yasina ragmen fena degil.Barca'da fazla sure alamiyor,aldigi zamanda harikalar yaratiyor.Birakirlar mi ya da bize gelir mi bilmem. Gecmiste Ukrayna ve Rus liginde oynayan Randy Culpepper' da bu tarz oyuncu. Ayrica sayfalarca bakindim ama Mantas Kalnietis' in ismine rastlayamadim.Son derece istikrarli ve oyun konusunda akilli biri.Bize en cok gelmesini istedigim oyunculardan biri.

Mantas Kalnietis iyi bir oyuncu ancak Carlos Arroyo takımdayken Kalnietis' e girmezler. Geçmişte Lokomotiv Kuban' da Yunan Nick Calathes ve Litvanyalı Mantas Kalnietis 1-2 numara olarak beraber süre almışlar ve takımlarının Euro Cup' ı kazanmalarını sağlamışlardı ama bence bu tarz ikililer Euroleague seviyesi için biraz yumuşak kalıyor. Bunu Euroleague sahnesinde son senelerde başarıyla yapan tek takım Olympiakos oldu. Spanoulis' in yanına Sloukas ve Mantzaris ikilisinden birini monte edip takımın arka alanını oluşturuyorlar. Bu sezon sıkıntı yaşamış olsalar da son iki senedir Euroleague şampiyonu olduklarını da unutmamak gerekir ;)

jacob pullen cok ise yarar.Kalnietis in bu takima uyacaginin zannetmiyorum.Diener i izlediniz mi bilmiyorum ama diener hakkinda 3 4 mac izleyerek yorum dogru olmaz bu sene 1 macini izledim belki bos sut degil dolu sut sokuyor ki bu takimda arroyo sayesinde cok bos sut atar ve skor problemi oldugunda ortaya cikabilir.Sonucta lofton da zayif takimlarda oynadi ama bence 10 ustunde 7 si belki 8 i olan bi oyuncu bu takima uyum anlaminda

Merak ettiğim bir husus var; genelde 1-2 numara Combo Guard potansiyeli olan oyuncular yazılıp çiziliyor da Jamont Gordon' dan umudu mu kestik anlayamadım açıkçası. Sağlıklı bir Gordon ile beraber Arroyo-Gordon-Arslan rotasyonu 1 numarayı sorunsuz kapatacaktır. Asıl düşünülmesi gereken konu Domercant' in yerine bir oyuncu planlamaktır. Bu da yukarıda da belirtmeye çalıştığım gibi Pietro Aradori, Alessandro Gentile, Vitaly Fridzon gibi isimler olarak seçeneklendirilebilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...