2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Jamont tarzı fiziğiyle ön planda olan ve asıl silahı potaya gitmek olan atletik oyuncular uzun süreli sakatlıklardan sonra eski hallerine dönmekte sıkıntı yaşıyorlar. Kaldı ki bu sakatlıklardan sonra oyuncularda bir tedirginlik de oluyor genelde. Bu nedenle ben Jamont'a 1,5m civarı bir para verip kontenjanda ayırmakta hemfikir değilim açıkçası. Sezon başındaki Jamont bizi ligde şampiyon yapıp Euroleague'de Milano'ya götürürdü bence, orası çok ayrı ancak sakatlık sonrası Jamont'un yerine çok daha iyi isimler gelebilir.

2 numara için genelde şutör isimler yazılmış ancak burda oyuncu profilinin nasıl olacağı da önemli. Şutör isimler olarak Lofton'dan başlayıp Daçka'daki Doubby'ye kadar inebiliriz sanırım ama bu mevkide potaya gidip rakip savunmaları delen isimlerin varlığı hücumda çok daha fazla opsiyon yaratıyor. Mümkün olup olmadığından ziyade örnek olarak Gentile veya Langford tarzı isimler bize daha uygun bence.

Seneye 6 yabancı + 1 devşirme olacağını düşünürsek ben 6 yabancıdan birinin yan parça olması gerektiğini düşünüyorum. Gerekirse kadroya ana parça ekleyip Marko'yu veya Erceg'i yan parçaya devşirebiliriz mesela, ancak Euroleague'de büyük hedefler için benchten gelip oyuna etki edecek isimlere ihtiyacımız var, sahadaki 5'i dinlendirmekten başka vasfı olmayan isimlere değil.

Bu aşamada ben Panathinaikos'tan Maciulis ve Lasme'yi kadroda görmeyi çok istiyorum. Lasme'nin çok iyi bir ribaundçu olmasının yanı sıra orta mesafe şutlardaki isabeti çok işimize yarar bence. Maciulis'le ribaundlarda daha etken, post-up hücumlarıyla da hücumda daha fazla opsiyonu olan bir takım haline evrilebiliriz.

Arroyo - Barış - Ender (koçun takımda tutacağını düşünüyorum)
Langford - Cenk - Göksenin
Marko - Maciulis - Sinan
Erceg - Gönlüm - Kanter
Lasme - Furkan

Şu şekilde bir kadroyla gerektiğinde Erceg ve Arroyo'nun savunmada yarattığı problemleri örtebilir ve Langford - Marko - Maciulis üçlüsünü aynı anda kullanarak ön saha savunmasında çok daha iyi işler yapabiliriz. Ayrıca Langford'u kadroya katabilirsek Barış - Ender ikilisinden birinin yerine yabancı guard tercihi de yapılabilir bir ihtimalle.

Dediğim gibi Maciulis ve Lasme ikilisi çok önemli parçalar olabilirler takım için. Arroyo gibi bir beyin de takımdayken düşünülebilirler bence.

Kesinlikle doğru. Zaten sakatlık sürecinde hoca Henry'nin yerine Vujacic'i istedi ama bu transfer kulüp tarafından yapılmadı.

Henry sakatlik sürecinde derken anlamadim sezon icinde sasha zaten efesde yardiriyordu özellikle euroleaguede sene sonu icin dediyseniz malum kural belli aldigi yillik ucreti odememiz lazimdi efese boyle bir durum olduysa kulup dogru olani yapmistir ve ergin hocanin boyle bir hamle istediginide dusunmuyorum.

Serhat'a lüzum yok. Gecen sene olsa isterdim ama 6 yabancı ve 1 devşirme olursa zaten 3-4 Türk oyuncu yeterli olacak bizim icin. Furkan, Cenk, Sinan ve Ender yeterli olur diye düşünüyorum. Daha Kerem falan da deniyor.

Nick Calathes'e Türkiyeden bir takım teklif yapmış. Şahsen ben isterim.

Sayi katkisi olmayan bir oyuncu.Asist ozelliginin yanina sutorlugunu ekleyemedi bir turlu.Ekleseydi oli veya pana birakmazdi,getirirlerdi bir sekilde Yunanistan'a. Ne dis atisi var ne de serbest atis yuzdesi yuksek.Bana gore duz bir oyuncu.fenerbahce alsa sevinirim o derece.

Henry sakatlik sürecinde derken anlamadim sezon icinde sasha zaten efesde yardiriyordu özellikle euroleaguede sene sonu icin dediyseniz malum kural belli aldigi yillik ucreti odememiz lazimdi efese boyle bir durum olduysa kulup dogru olani yapmistir ve ergin hocanin boyle bir hamle istediginide dusunmuyorum.
Efes'te oynadığı zamanı söylemiyorum, Henry'nin sakatlığı uzun ve tekrarlayan bir süreçti biliyorsun. Sakatlıktan nasıl döneceği belli olmaması sebebiyle ve başka sebeplerse 2013-2014 sezonu kadrosunda Henry yerine Vujacic'i istedi. Ne zaman gittiğini hatırlamıyorum ama Efes'ten sonra NBA'e gitti Vujacic. Bildiğim kadarıyla bu durumda bonservis ödemek durumunda değiliz.

Drake Diener düşünülmeli.Bize gelirse ilk 5 için değil yedeğe Domercant yerine gelecek zaten.Vujacic'e de tavım ben benchden gelecek şutör olarak ücreti uygunsa.3 numaraya Malik yerine aynı sertlikte ve daha fazla hücum katkısı verecek birinin zaten alınacağını varsayıyorum şutör transferinden bağımsız olarak

Şutu sağlam 1-2 oynayabilen bir oyuncu(şu an aklıma uyan bir isim gelmedi)+Mejia+Derrik Brown+Lasme. Müthiş bir takım oluruz kağıt üzerinde.Mevcut takımdan Macvan+Bonsu+Malik+Domercant gönderilmeli. Enderi hediye paketi yapıp yollayalım:)

Mevcut takımdan Macvan+Bonsu+Malik+Domercant gönderilmeli.
Manu ve Erceg kesin takımda kalacak. Arroyo kalmak istiyor. Diğer tüm yabancılar kesinlikle gönderilecek.
Yerli olarak gönderilecek ve kiralanacak isimler olacak ama final serisi devam ederken bu isimleri yazmak doğru olmaz. Sezon bitince yazarım.
Alınacak isimleri önceden yazmak huyum değildir. Onları da bekleyip görelim.

Manu ve Erceg kesin takımda kalacak. Arroyo kalmak istiyor. Diğer tüm yabancılar kesinlikle gönderilecek.
Yerli olarak gönderilecek ve kiralanacak isimler olacak ama final serisi devam ederken bu isimleri yazmak doğru olmaz. Sezon bitince yazarım.

Gordon ?

Efes'te oynadığı zamanı söylemiyorum, Henry'nin sakatlığı uzun ve tekrarlayan bir süreçti biliyorsun. Sakatlıktan nasıl döneceği belli olmaması sebebiyle ve başka sebeplerse 2013-2014 sezonu kadrosunda Henry yerine Vujacic'i istedi. Ne zaman gittiğini hatırlamıyorum ama Efes'ten sonra NBA'e gitti Vujacic. Bildiğim kadarıyla bu durumda bonservis ödemek durumunda değiliz.

Vujacic'e Nba'de oynadığı için değil, Efes sözleşmesini feshettiği için bonservis ödemek zorunda değildik o dönemde.

En azindan devsirme hakkinda bi tiyo verseniz cok guzel olurdu. Malum pek iyi haberler dusmuyor bu konuda.

Turk Telekom Hidayet'i istiyormuş. Hidayette aylık ciddi bir meblag istemiş. O parayı verecekse TT parayı sokağa atmakla eş değer. Yine nasıl bir kadro kuracaklar merak ediyorum.

Engin Atsür yerine Tutku'yu istiyormuşuz. Menejer oyunu olabilir. Ender tek başına yapamıyor. Arroyo-Ender-Tutku daha mantıklı. Hem endere mecbur olmayız.

Sayi katkisi olmayan bir oyuncu.Asist ozelliginin yanina sutorlugunu ekleyemedi bir turlu.Ekleseydi oli veya pana birakmazdi,getirirlerdi bir sekilde Yunanistan'a. Ne dis atisi var ne de serbest atis yuzdesi yuksek.Bana gore duz bir oyuncu.fenerbahce alsa sevinirim o derece.

şaka gibi calathes geçen sene mvp olmuştu eurocupta harika oynuyor bence bize karşıda coşmuştu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...