Pocius veya Aradori 7.yabancı olur
Batista'nın istatistiklere baktım. Sayı ve ribaund istatistikleri gerçekten güzel. Ama işte seviye farkını da hesaba katmak lazım.
Eurocupın en değerli pivotunun Golubovic olduğunu hatırlatmak isterim![]()
Aynı şekilde Goudelock ve Draper da Eurocup MVP si oldular ama Eurolig seviyesinde soru işareti bence
Batista ise Eurolig oynadı mı hatırlamıyorum ama Laboralde , ACBde ciddi süreler almış, NBAde oynamış bir pivot
herşey iyi güzelde şut anlamında zaten iyi bir takımdık . erceg aroyyo cenk marko bu takıma birde potaya saglam giden bir adam lazım. şutlar girmediginde sıkıntı olabilir. ismi geçen isimler içinde pocius sanki bu anlamda daha önde gibi tabiki pivot transfer çok önem kazandı
Pocius-Aradori-Micov ismi geçen bu isimlerin hiçbiri 7.yabancı olmak için bir takıma gidecek oyuncular değil. Cenk Akyol-Sinan Güler-Ender Aslan bunlarında maç başına 10-15 dakika süre alacağını hesap edersek Arroyo ile birlikte 7 oyuncu oluyor kısa rotasyonunda
Bana kalırsa combo guard yerine geçen yıl mersinde oynayan Thedore alınabilir küçük takım oyuncusu diyen arkadaşlar çıkabilir ama zaten 7.yabancı olarak alırsak ligdeki düşük profilleri rakiplere karşı Arroyo tribünde oturur Thedore da 20-25 sayı aralığında maçı bitirir bana göre pivot transferinden sonra 7.yabancı olarak Thedore çok iyi iş yapar.
7.yabancı olarak alacağımız adam sadece ligde değil yeri gelecek EL'de de iş görecek. Yani düşük kaçar.
Batista Laboral'da oynadığında hayranıydım valla bu seviyelerin oyuncusu olduğu tartışılmaz ama buy-out'u var zora giriyor o iş çünkü Efes'ten 960 bin euro alıyor diye biliyorum. Bence Tanju Abi'nin tarif ettiği pivot Lamont Hamilton. Eğer atletik pivot alıncaksa Dorsey'e o kadar para verileceğine daha ucuzu alınabilir. Gani Lawal, Patric Young gibi daha ucuza gelebilecek birisi alınabilir. Bu arada Avustralya milli takımının aday kadrosuna Nate Jawai çağrılmış. Bizle 200 bin euro civarlarında cüzzi bir rakama imzalayacağını düşünüyorum. Keşke Furkan-Hamilton-Jawai rotasyonu kurulsa, inanılmaz bir rotasyon olur.
Ama bütçe olarak bakınca olaya 7.yabancı almayabilir kulup zaten ki alınmayacak büyük ihtimalle tribunde oturacak adama para veremeyiz diyecek yönetim o yüzden cüzi miktara oynayacak oyunculara yönelebilir skorer amerikalılara kısaca![]()