• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wotws
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:52
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Pocius veya Aradori 7.yabancı olur

Batista'nın istatistiklere baktım. Sayı ve ribaund istatistikleri gerçekten güzel. Ama işte seviye farkını da hesaba katmak lazım.

O zaman Lawal ve combo guard alip transferi kapatacagiz. Lawal diyorum cunku ismi cok gecmeye basladi. Tank gibi takim kuruyoruz.

Batista'nın istatistiklere baktım. Sayı ve ribaund istatistikleri gerçekten güzel. Ama işte seviye farkını da hesaba katmak lazım.

Eurocupın en değerli pivotunun Golubovic olduğunu hatırlatmak isterim:)

Aynı şekilde Goudelock ve Draper da Eurocup MVP si oldular ama Eurolig seviyesinde soru işareti bence

Batista ise Eurolig oynadı mı hatırlamıyorum ama Laboralde , ACBde ciddi süreler almış, NBAde oynamış bir pivot

Herşey iyi güzelde şut anlamında zaten iyi bir takımdık . Erceg, Aroyyo, Cenk, Marko. Bu takıma birde potaya saglam giden bir adam lazım. Şutlar girmediginde sıkıntı olabilir. İsmi geçen isimler içinde Pocius sanki bu anlamda daha önde gibi tabiki pivot transfer çok önem kazandı.

Javtokas'a ben burun kiviririm.Tamam ücreti uygun olabilir ama çemberi savunma da sıkıntı çekebiliriz. Ayrıca sakatlığı sa bulunuyor.Ve sakatlıklar 35-36 yaşında nasıl döneceği belirsiz.Pota altına daha uçan kaçan blok tehditi olabilen bir uzun tercih ederim.Lawal, Dorsey hatta Batista da olur.

Eurocupın en değerli pivotunun Golubovic olduğunu hatırlatmak isterim:)

Aynı şekilde Goudelock ve Draper da Eurocup MVP si oldular ama Eurolig seviyesinde soru işareti bence

Batista ise Eurolig oynadı mı hatırlamıyorum ama Laboralde , ACBde ciddi süreler almış, NBAde oynamış bir pivot

5 EL sezonu geçirmiş Batista. Yani aşina. Eurocup konusunda zaten belirttim seviye farkı sorun olabilir diye. Ama Efes'teki performansından daha formda şu an. İstiyorum terich ederim diyemiyorum ama madem 1.tercih olmazsa Batista'yı alıcaz sevmeye çalışıyorum napayım yahu :)

herşey iyi güzelde şut anlamında zaten iyi bir takımdık . erceg aroyyo cenk marko bu takıma birde potaya saglam giden bir adam lazım. şutlar girmediginde sıkıntı olabilir. ismi geçen isimler içinde pocius sanki bu anlamda daha önde gibi tabiki pivot transfer çok önem kazandı

Pocius potaya gider. Aradori, Micov da eh diyelim. Ama Nolan Smith'i alacak gibiyiz o da bunu tamamlar.

Javtokas henüz 34 yaşında. Ayrıca çember savunması ve sırtı dönük oyunu ile ön plana çıkıyor zaten.

Gelirse Dong etkisi yapar sağlıklı olması şartıyla.

Ben Javtokas olduğunu düşünmüyorum. Zaten heyecanlandırabilecek bir isim dendi. Javtokas'a burda heyecanlanacak kişi sayısı bir elin parmağını geçmez.

Pocius-Aradori-Micov ismi geçen bu isimlerin hiçbiri 7.yabancı olmak için bir takıma gidecek oyuncular değil. Cenk Akyol-Sinan Güler-Ender Aslan bunlarında maç başına 10-15 dakika süre alacağını hesap edersek Arroyo ile birlikte 7 oyuncu oluyor kısa rotasyonunda
Bana kalırsa combo guard yerine geçen yıl mersinde oynayan Thedore alınabilir küçük takım oyuncusu diyen arkadaşlar çıkabilir ama zaten 7.yabancı olarak alırsak ligdeki düşük profilleri rakiplere karşı Arroyo tribünde oturur Thedore da 20-25 sayı aralığında maçı bitirir bana göre pivot transferinden sonra 7.yabancı olarak Thedore çok iyi iş yapar.

Batista 5 sezon EL ama Efesle 2 çöp sezon. Maccabide 1.5 , Laboralde 1 sezon ELde oynamış.

Furkan-Erceg
Batista-Kerem

şeklinde sahada olabiliriz. Keremin referansı da önemli bence Ergin hoca için

Pocius-Aradori-Micov ismi geçen bu isimlerin hiçbiri 7.yabancı olmak için bir takıma gidecek oyuncular değil. Cenk Akyol-Sinan Güler-Ender Aslan bunlarında maç başına 10-15 dakika süre alacağını hesap edersek Arroyo ile birlikte 7 oyuncu oluyor kısa rotasyonunda
Bana kalırsa combo guard yerine geçen yıl mersinde oynayan Thedore alınabilir küçük takım oyuncusu diyen arkadaşlar çıkabilir ama zaten 7.yabancı olarak alırsak ligdeki düşük profilleri rakiplere karşı Arroyo tribünde oturur Thedore da 20-25 sayı aralığında maçı bitirir bana göre pivot transferinden sonra 7.yabancı olarak Thedore çok iyi iş yapar.

7.yabancı olarak alacağımız adam sadece ligde değil yeri gelecek EL'de de iş görecek. Yani düşük kaçar.

Batista Laboral'da oynadığında hayranıydım valla bu seviyelerin oyuncusu olduğu tartışılmaz ama buy-out'u var zora giriyor o iş çünkü Efes'ten 960 bin euro alıyor diye biliyorum. Bence Tanju Abi'nin tarif ettiği pivot Lamont Hamilton. Eğer atletik pivot alıncaksa Dorsey'e o kadar para verileceğine daha ucuzu alınabilir. Gani Lawal, Patric Young gibi daha ucuza gelebilecek birisi alınabilir. Bu arada Avustralya milli takımının aday kadrosuna Nate Jawai çağrılmış. Bizle 200 bin euro civarlarında cüzzi bir rakama imzalayacağını düşünüyorum. Keşke Furkan-Hamilton-Jawai rotasyonu kurulsa, inanılmaz bir rotasyon olur.

Atlet uzun alırsak Kerem Gönlüm-Dudley değişimini yapmamız tamamiyle yanlış hamleye dönüşür.Dudley gibi hücum opsiyonunu gönderip Furkan ve alınacak atlet uzun gibi hücumda kendi sayısını üretemeyen K.Gönlüm uzun rotasyonunu çok düz yapar.3 tane aynı tip isim ve şahsen hiç sevmediğim Erceg.Bu güzel kısa rotasyonuna yazık edecek bir uzun rotasyonu cidden.
Post up uzunu alalım desen de alternatif yok akla gelen tek isim Batista.Cidden pivot konusu diğer mevkiilere göre biraz sıkıntılı olacak gibi.Aslında Batista falan alacağına Dudley'i skorer pivot gibi de kullanabiliriz.Sırtı dönük oyunu falan var makul düzeyde.Batista kadar oynar.Hem o sayedeNolan Smith'e de yer kalır rotasyonda.Yoksa Pocius'un da geldiğini varsayarsak yabancı pivot ve combo ile 7 yabancı oluyor.Yabancı pivot yerine -hele düşünülen isim Batista ise-Dudley'i tutup 6 yabancılı kadro daha mantıklı

7.yabancı olarak alacağımız adam sadece ligde değil yeri gelecek EL'de de iş görecek. Yani düşük kaçar.

Ama bütçe olarak bakınca olaya 7.yabancı almayabilir kulup zaten ki alınmayacak büyük ihtimalle tribunde oturacak adama para veremeyiz diyecek yönetim o yüzden cüzi miktara oynayacak oyunculara yönelebilir skorer amerikalılara kısaca :)

Batista Laboral'da oynadığında hayranıydım valla bu seviyelerin oyuncusu olduğu tartışılmaz ama buy-out'u var zora giriyor o iş çünkü Efes'ten 960 bin euro alıyor diye biliyorum. Bence Tanju Abi'nin tarif ettiği pivot Lamont Hamilton. Eğer atletik pivot alıncaksa Dorsey'e o kadar para verileceğine daha ucuzu alınabilir. Gani Lawal, Patric Young gibi daha ucuza gelebilecek birisi alınabilir. Bu arada Avustralya milli takımının aday kadrosuna Nate Jawai çağrılmış. Bizle 200 bin euro civarlarında cüzzi bir rakama imzalayacağını düşünüyorum. Keşke Furkan-Hamilton-Jawai rotasyonu kurulsa, inanılmaz bir rotasyon olur.

Ben şahsen Hamilton'u isterim. Çok da iyi gider hem de. Jawaii geçen sene 1.2m Euro kazanıyordu, 200 bin Euro'ya imza atmaz bence.

Jawai'nin Milli Takıma çağrılması beni çok şaşırttı,bir daha oynayamaz deniyordu halbuki.

Arkadaşlar herkesin alınmasını istediği Bourises (ismini yazamıyorum bir türlü :) ) , şimdi adı geçmeye başlayan Batista falanda iyi savunmacılar değil hücumlarıyla ön plandalar. Bence Zoran Erceg e haksızlık ediyoruz sadece hücum ediyor mantığıyla bakarsak hücumdaki yeteneklerini görmezden gelmiş oluruz.
Şunu kabul edelim ki günümüz basketbolunda 4 numaradan gelecek sayıların hücum düzenlerinde yeri çok fazla, savunma zaafları var evet ancak 2 tane yüzdeli 3lük attığı zaman Erceg onu savunan 4 mecburen dışarı çıkıyor ve içeri penetreyle kolay sayılar buluyoruz Sinan Gülerin BJK ve FB serilerinde penetre sonucu attığı nerdeyse tüm sayılar bununla ilintili bence olaya birazda hücum anlamında bakmak lazım.

Ama bütçe olarak bakınca olaya 7.yabancı almayabilir kulup zaten ki alınmayacak büyük ihtimalle tribunde oturacak adama para veremeyiz diyecek yönetim o yüzden cüzi miktara oynayacak oyunculara yönelebilir skorer amerikalılara kısaca :)

Pocius iptal olmadıysa ki olmadı deniyor, combo guard olarak da Nolan Smith geliyor + pivot. 7 yabancı olduk bile.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri