Arkaşlar herkese mutlu günler.Transfer haberlerinin büyük hareketlilik gösterdiği bu günlerdede pivot transferinde adı geçen isimler hakkındada birazcık be yorum yapmak istiyorum.Kimsenin dediklerine karşı değil sadece kendi fikirlerim doğrultusunda yazacağım.
1 Jawai:Takımın sistemine çok uyumlu,ama çok uzun süredir basketbol oynamıyor ve eğerki yeniden anlaşırsak pivot pozisyonunda birden bire 20 dakika ve üzeri süreleri alması kolay değil.Açıkçası riskli bir transfer gibi gözüküyor.
2 Baynes:Yetenekleri ve avrupa basketboluna uyumu inanılmaz derecede iyi.Union olimpiada yaptıklarını herkes hatırlıyodur mutlaka.Ama nba'den dönmesi çok zor ve dönse bile bizim bütçemiz el vermez.
3 Sofoklis:Benim gözümde avrupanın en iyi hücumcu pivotu.Ama oyun zekası ve defansı çok zayıf.Pivotlar arasında en çok isteyeceğim odur çünkü efes hariç ligimizdeki hiçbir takımın sofoyla eşleştirebileceği bir pivotu yok.Bu kadar oversize ve bu kadar formda bir isim alınabilrse bence başta tbl olmak üzere euroleaguedede fırtına gibi eseriz.
4 Lampe:Şutu olan basketbol zekası iyi olan ve yetenekli bir ism.Ama sonuçta Lampede power forvetten pivota dönmüş bir isim.Tam olarak aradığımız uzun değil bence.Alınmaması gereken isimlerden biri.
5 Raduljica
ost oyunu,çabuk ayakları,savunması gayet iyi ve oyun zekasıda üst seviyede.Tüm bu isimler arasındaki en dengelisi.Ama yine bütçeyi zorlama ihtimali olabilir nbaden geleceği ve avrupada başka talipleride olabileceği için.
6 Vougioukas:Bitiricilği,oyun zekası,dengesi çok iyi ama ribaunt ve süre konusund asıkıntı yaşayacağını düşünüyorum.Kazana gittiğnden beride euroleaguede üst seviye olabileceğini düşünmüyorum.
Hayırlısı olsun,sakatlık olasın inşallah,saygılar.