2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Post-up yaptıktan sonra saha görüşü asist özelliği nasıl ?

Yok , post oynarken fazla yardım savunmasına gelmiyor rakipler dolayısıyla ben izlediğim 3 Sırbistan maçında post-asist kombinasyonu uyguladığını görmedim. Çok güçlenmiş , takım savunmasına muazzam faydalı olur ama çok sert bilekleri . Yani en basit pozisyonu bile bitiremeyebiliyor çok defa saç baş yoldurur ama takım savunmasına çok şey katar. Avrupa basketbolu için çok güçlü , hazırlık maçlarında 10 dolaylarında sayılar attı hep.

Jawai-Raduljica bana da mantıksız geliyor. Raduljica yerine 4-5 oynayan güçlü savunması kuvvetli birisi olsa daha iyi olabilir ama Jawai-Raduljica'ya hayır demem şu koşullarda.

Raduljica burun kivirilacak bir oyuncu degil bence, en azindan suan icin boyle.

Yasi da genc 25 dakikayi rahatlikla kaldirir, bence yakin mesafe sutunuda gelistirmeye musait bir Furkan degil mesela.

Değerli renktaşların sıkça değindiği üzere, Raduljica'nın post oyununda dönüşleri kalın/iri fiziğin kıyasla oldukça hızlı, ancak bitirişleri gerçekten de çok sert, dönüş sonrası hareketine smaç ortamı varmışcasına devam ediyor ve haliyle eylemini çoğu kez tek hamlede sayıyla tamamlayamıyor.

Arkadaşların aksine savunmasını pek beğenmedim, blok tehdidi yok gibi bir şey, hareketli uzunlara karşı çok sıkıntı yaşar gibi duruyor, sırtı dönük oyunda var olan dönüş ayak çabukluğu topsuz oyunda ve de savunmada ilginç bir şekilde yok oluyor, rakibi karşılarken ayaklarını çabuk çekememesi önemli bir handikap.

Muhakkak katkı verir, hele de hücumsal anlamda, sıklıkla çift haneli sayı üretme potansiyeline sahip, fakat şahsen daha kreatif bir uzun tercih etmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Fit durumdaki Jawai'yi net bir şekilde öndedir Raduljica'dan, tabi kanaatimce.

[h=1]Darussafaka eyes Ian Vougioukas[/h] on August 19th, 2014 | 0 Comments

By Nikos Varlas/ varlas@eurohoops.net
Greek center Ian Vougioukas, who participates in Greek national team’s preparation remains free agent after Unics Kazan didn’t keep him for next season, but according to Eurohoops sources will not take long to put his signature on a new contract.
Some contacts with big clubs in Greece did not go on – mainly because of financial differences – there are also some teams from Russia, but last days the player is in contact with Dogus Darussafaka.
Oktay Mahmuti still looking for experience and scoring from inside game and Ian Vougioukas probably seems as a good solution for his team. The requirements of the player remains relatively high and Dogus Darussafaka can be one step ahead of the other teams to lure him.

NBA'de 2017 sonuna kadar 1.5m dolar garanti kontratı olan geçen yıl 48 maçta ortalama 10 dakika süre alan biri neden bize geliyor tam anlamadım...Çok ciddileşmeden dedikodular kapılmayın derim...

Arkaşlar herkese mutlu günler.Transfer haberlerinin büyük hareketlilik gösterdiği bu günlerdede pivot transferinde adı geçen isimler hakkındada birazcık be yorum yapmak istiyorum.Kimsenin dediklerine karşı değil sadece kendi fikirlerim doğrultusunda yazacağım.
1 Jawai:Takımın sistemine çok uyumlu,ama çok uzun süredir basketbol oynamıyor ve eğerki yeniden anlaşırsak pivot pozisyonunda birden bire 20 dakika ve üzeri süreleri alması kolay değil.Açıkçası riskli bir transfer gibi gözüküyor.
2 Baynes:Yetenekleri ve avrupa basketboluna uyumu inanılmaz derecede iyi.Union olimpiada yaptıklarını herkes hatırlıyodur mutlaka.Ama nba'den dönmesi çok zor ve dönse bile bizim bütçemiz el vermez.
3 Sofoklis:Benim gözümde avrupanın en iyi hücumcu pivotu.Ama oyun zekası ve defansı çok zayıf.Pivotlar arasında en çok isteyeceğim odur çünkü efes hariç ligimizdeki hiçbir takımın sofoyla eşleştirebileceği bir pivotu yok.Bu kadar oversize ve bu kadar formda bir isim alınabilrse bence başta tbl olmak üzere euroleaguedede fırtına gibi eseriz.
4 Lampe:Şutu olan basketbol zekası iyi olan ve yetenekli bir ism.Ama sonuçta Lampede power forvetten pivota dönmüş bir isim.Tam olarak aradığımız uzun değil bence.Alınmaması gereken isimlerden biri.
5 Raduljica:post oyunu,çabuk ayakları,savunması gayet iyi ve oyun zekasıda üst seviyede.Tüm bu isimler arasındaki en dengelisi.Ama yine bütçeyi zorlama ihtimali olabilir nbaden geleceği ve avrupada başka talipleride olabileceği için.
6 Vougioukas:Bitiricilği,oyun zekası,dengesi çok iyi ama ribaunt ve süre konusund asıkıntı yaşayacağını düşünüyorum.Kazana gittiğnden beride euroleaguede üst seviye olabileceğini düşünmüyorum.

Hayırlısı olsun,sakatlık olasın inşallah,saygılar.

NBA'de 2017 sonuna kadar 1.5m dolar garanti kontratı olan geçen yıl 48 maçta ortalama 10 dakika süre alan biri neden bize geliyor tam anlamadım...Çok ciddileşmeden dedikodular kapılmayın derim...

2017 sonuna kadar kontratı var ama sadece 2014-2015 senesi garanti. 2015-2016 takım, 2016-2017 oyuncu opsiyonlu yani garanti kontratı sadece önümüzdeki yıl için. Rotasyonda Larry Sanders ve Zaza'nın arkasında üçüncü opsiyon. Bence aldığı 10 dk onu çok memnun etmeyecektir. Takımdan ayrılıp Avrupa'da daha büyük bir rol alacağı takıma gitmek isteyebilir. Dedikodunun gerçekliği nedir bilmiyorum ancak Avrupa'ya dönmek istemesi çok anormal değil bence.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...