2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Pops Mensah'in sakatligindan dolayi da olsa takim bulamamasindan supheleniyorum Geri doner mi acaba diye. Jawai+ Pops nasil olur?

Kelimenin tam anlamıyla saatli bomba olur. Her zıpladığında acaba yere inerken sakatlanacak mı ya da her yerde kaldığında acaba kalkabilecek mi diye bakmadığım bir uzun istiyorum. Bonsu'ya teşekkür edip bir daha kulüpten içeri sokmamak gerekli.

Kerem 37 yaşında. Adam basketbol hayatın bitince Galatasaray'a geldi. Pek birşey verebileceğini sanmıyorum. Kerem'e emanet edilmez pota altı.
Bende idare etmek için sağlam ve güvenilir olma şartı koydum zaten. Yoksa dediğin gibi Kerem yaşlı, Jawai'nin sonu ne olacak belli değil, Euroleague sezonunun %80'ini boş geçen Furkan ve istikrar problemleri olan Erceg. İsmail Şenol'un bu sefer yanılacağını düşünüyorum.

Arkadaşlar herkes 4 uzun diyor ancak takımımızda Ege Arar gibi pırlanta gibi bir yetenek var. Onu da rotasyonlarımıza eklemeliyiz. Ana rotasyonda olmayacaktır ama şampiyon olan genç milli takımımızın ilk 5 oyuncusu kendisi.

Arkadaşlar herkes 4 uzun diyor ancak takımımızda Ege Arar gibi pırlanta gibi bir yetenek var. Onu da rotasyonlarımıza eklemeliyiz. Ana rotasyonda olmayacaktır ama şampiyon olan genç milli takımımızın ilk 5 oyuncusu kendisi.

18 yaşında çocuk neyin katkısını verecek daha ilk sezonunda. Hayatında hiç 1.ligde oynamamış, Avrupa seviyesinde oynamamış birisi daha ilk sezonunda birşey veremez. Oynatılır ama rotasyonda fark yaratmaz.

Arroyo-Nolan-Ender
Aradori-Pocius-Sinan
Micov-Göktürk
Erceg-Kerem-Ege
Jawai-Furkan

1 ve 2 pozisyonunda geçen seneye göre çok çok daha iyiyiz.

3 numara pozisyonunda ise bence geçen seneki Marko-Cenk ikilisi daha iyiydi. Marko hem savunması hep şutu olan komple bir oyuncu, Cenk'te net bir şutördü. Birbirlerini tamamlıyorlardı. Micov maç başına 1-2 şut kullanıyor, Göktürk'ün üçlük yüzdesi %12...

4 numara pozisyonunda da Kerem ve Ege belirli düzeyde katkı verebilirse geçen seneden daha iyi bir mevki olur. Geçen sene zaten Ersin senenin çoğunda sakattı ve 2 uzunla devam etmiştik. Eğer Kerem ve Ege her maç belirli düzeyde katkı verebilirse geçen seneden daha iyi bir pozisyon olabilir 4 numara... Ancak Kerem hazırlık maçlarındaki gibi hiç şut atmayarak attıklarını kaçırarak süregelen bir sezon geçirirse geçen seneden bir farkı olmaz bu pozisyonun.

5 numara ise Jawai'nin performansına bağlı. Geçen sene play-off finallerinde çok az verim alabildik 5 numaradan. Bonsu'nu performansı çok düşmüştü son aylarda. Eğer Jawai eski Jawai gibi olursa geçen seneden daha iyi bir 5 pozisyonu görürüz. Olamazsa Allah kerim..

Kısaca 1-2 pozisyonunda geçen seneden çok daha yukarıdayız, 3 numara pozisyonu bence geçen sene daha iyiydi, 4-5 numara ise oyuncu performanslarına bağlı. Sizin de yorumlarınızı bekliyorum.

18 yaşında çocuk neyin katkısını verecek daha ilk sezonunda. Hayatında hiç 1.ligde oynamamış, Avrupa seviyesinde oynamamış birisi daha ilk sezonunda birşey veremez. Oynatılır ama rotasyonda fark yaratmaz.

Daha çocuğu hazırlık maçında bile görmeden bu kadar katı düşünmek bence yanlış bir bakış açısı. Bu çocuklar oynaya oynaya gelişecekler. Biz oynatmazsak nerede Avrupa tecrübesi kazanacak. Çıksın 20 dakika oynasın demiyorum tabi ki ama yavaş yavaş yedirmek gerekli Avrupa'da. Ligde bence oynayabilecek kapasiteye sahip bir isim.

3 numara rotasyonumuz Micov-Göktürk değil.Aradori Cantu'da ve İtalya'da 3 numarada süreler almış bir oyuncu. Pocius da kayabilir 3 numaraya. Sıkıntı uzun rotasyonunda .5 numara Yabancı+Furkan ve geçen sene Efes'te sık sık 5 e kayan Gönlüm . 4 numarada Erceg'in formsuzluğunda(ki devamlılık sorunu var ) veya sakatlığında(inş olmaz) ne yapmayı planlıyoruz ?

M94WWM.jpg

y29RLn.jpg

Göktürk ve Ege'nin istatistikleri.

Ekli dosyalar

• gfdgfdgfd.jpg
    gfdgfdgfd.jpg
    37.8 KB · Görüntüleme: 26
  • gfdgfgf.jpg
    gfdgfgf.jpg
    34 KB · Görüntüleme: 23
Son gelişmeler ışığında, Jawai ile yeniden anlaşılacak gibi görünüyor. Ancak, bu yüksek olasılıkla hatalı bir karar olacak. Zaten iki sezondur alınan hiç bir risk tutmadı. Kısa rotasyonu bu kadar iyiyken uzunlarda kumar oynamamak lâzım. Raduljica'nın transfer edilmesi gayet yerinde olur. NBA'de bariz bir şekilde gelişmiş. Dominant pivot olarak bütçeye göre en doğru tercihlerden biri Maric görünüyor.

4/5 olarak NBA tecrübesi olan ve gerçek manada underrated diyebileceğim DJ WHITE çok faydalı olacaktır. Üst düzey atlet, savunmada sert, orta mesafe şutu olan ve post oynayabilen bir oyuncudur. Avrupa'da kesinlikle çok etkili olur. 350-400 bin dolar gibi bir ücrete oynayacağını düşünüyorum.

Kisalarimiz İstanbul, uzunlarimiz Hakkari.

Koskoca 2 aylik surecte uzun olarak 40'ina yaklasmis Kerem'i al, pivota da hazirlik maclarinda birsey yapamamis Jawai'yi cek. Cok sikinti yasariz bu uzunlarla. İndirimidir, davadir, giden oyunculardir birsuru yerden maddi gelir olustu, bu parayi nereye harcayacagiz? Bi zahmet saglam uzunlar alinsin. Hayatinda 1.ligde oynamamis Ege'den ve 10 aydir basketbol oynamayan Jawai'den umutlanacak kadar transfer kitligi yok piyasada. 4-5 numarada gecen seneye gore gerideyiz.

İsmail Şenol:Jawai'nin sağlık durumunda olumsuz bir gelişme olmadığı sürece Galatasaray başka pivot almaz.

Jawai Twitter profilini Galatasarayla donatmış.Takımda kaldığına delalet bu.Bazen diyorum Pocius'la Aradori'den biri alınmayıp bir uzun daha mı alınsaydı?
Erceg Kerem Furkan Jawai uzun rotasyonu bana hic güven vermiyor.

Kisalarimiz İstanbul, uzunlarimiz Hakkari.

Koskoca 2 aylik surecte uzun olarak 40'ina yaklasmis Kerem'i al, pivota da hazirlik maclarinda birsey yapamamis Jawai'yi cek. Cok sikinti yasariz bu uzunlarla. İndirimidir, davadir, giden oyunculardir birsuru yerden maddi gelir olustu, bu parayi nereye harcayacagiz? Bi zahmet saglam uzunlar alinsin. Hayatinda 1.ligde oynamamis Ege'den ve 10 aydir basketbol oynamayan Jawai'den umutlanacak kadar transfer kitligi yok piyasada. 4-5 numarada gecen seneye gore gerideyiz.

Çok talihsiz bir benzetme. Yakıştıramadım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...