2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Rakiplerimizde Krstic, Lasme, Saric, Vesely, Bjelica, Zoric bizde Kerem Furkan Jawai kabus gibi.

Ne zaman bıkacaksınız ''adamlar x'i alıyor, bizde bu var'' demekten bu işte elimizdeki malzeme kardeşim. Biz daha zor zamanları da gördük. Elimizdeki bu. Beğenmeyen takip etmez, yorum yapmaz. Geçen sene 2.5 yabancıyla Final Eight yaptık, 7 maçlık final serisi oynadık. Geçen seneden daha iyi bir takım kuruluyor.

Sürekli memnuniyetsizlik yaratacak bir şeyler bulmak zorunda değiliz. Ya transferler bitmiş belli, ama niye tek tek açıklıyoruz diye burada olay çıkacaktı neredeyse! Ondan sonra niye önce sözleşme uzatmaları açıklayıp da, yeni transferleri sona bırakıyoruzlar. Biraz rahat olalım, korkmayın bir şey olmaz.

Öngörülen uzun rotasyonu sıkıntılı mı, yani evet soru işaretleri var. Risk mi alıyoruz, evet. Ama Jawai'yi form tuttuğunda bu adamlardan kalite olarak aşağıda bir adam mı? Yada saydığınız Zoric'i geçen sene, beğenmediğimiz Lawal paspas etmedi mi? Basketbolda takım kimyası ve güçlü yönleri öne çıkarmanın her şeyin üstesinden geldiğini anlamamız için daha ne kadar şey görmemiz lazım? Furkan Dillice demiş, biz geçen sene Arroyo'nun sırtında EL'de son sekiz, ligde final serisi yedinci maç gördük. Bir görelim bakalım, nasıl olacak, biraz bekleyelim.

Şöyle düşünelim; ağırlıklı olarak dört kısalı beşler kullanma ihtimalimiz var, ağırlıklı demesek de bunu kullanacağımızı öngörüyoruz. Erceg'i 25 dakika uzun forvette kullandığımızı varsayalım, geriye o pozisyon için 15 dakika kalıyor. Bunun bir kısmını Kerem Gönlüm, bir kısmını Micov ile geçtik diyelim. Kısa rotasyonumuz konusunda pek şüphe olmadığı için oraya hiç girmeden konuşuyorum. Şimdi 5 numarada, bir 40 dakikamız var. Ve orada Furkan (20) / Jawai (15) / KG (5) yapsak, çok acayip sıkıntılar yaşar mıyız? Bence öyle abartıldığı kadar sıkıntı olmaz. Hatta Jawai beklenildiği gibi dönerse hiçbir sıkıntı olmaz. Biraz zamana bırakıp, bazı şeyleri görmek lazım.

Açıkça söyleyeyim Jawai'ye güvenmiyorum ve adamdan da tam randıman beklemenin haksızlık olduğunu düşünüyorum. Kasım ayında Jawai çıksın pota altını karartsın beklentisine girmek herşeyden önce Jawai'ye yapılmış bir ayıp olur...

Ergin hocanın ilk tercihinin Jawai olmadığına eminim ama işte transfer stratejisi Ağustos başı değil Temmuz başında belli olsaydı belki de Dorsey'i alabilir ve GS basketbol tarihinin en muhteşem takımını kurabilirdik. Yazık oldu yani.

Yine de umarım Maric, Raduljica gibi alternatifler zorlanır... Ya da Jawai alınacaksa bari 4'e Macvan getirilsin ki geçen sezon olduğu gibi Macvan-Erceg'i ya da Macvan-Kerem'i 4-5'te kullanabilelim...

Bu arada kısa rotasyonumuz muazzam oldu. Allah nazardan saklasın.

Bu teoriden yola çıkarsak; CSKA son 3 yılın şampiyonu olması gerekli ;)

Aynen kardeş. İzlemesek "vayy bee" dicez. Ben anladım ki baskette isimden vay be demiceksin bak Markoisvili yokları oynuyordu. GS'ye geldi CSKA'ya transfer oldu. Aynen Cenk yokları oynuyordu gitti Efes'e. Şuan mesela Zoric geçen sene büyük fayda vermedi. Ve Krstic, Saric Efes'te ne kadar fayda sağlayacak merak konusu...

Ne zaman bıkacaksınız ''adamlar x'i alıyor, bizde bu var'' demekten bu işte elimizdeki malzeme kardeşim. Biz daha zor zamanları da gördük. Elimizdeki bu. Beğenmeyen takip etmez, yorum yapmaz. Geçen sene 2.5 yabancıyla Final Eight yaptık, 7 maçlık final serisi oynadık. Geçen seneden daha iyi bir takım kuruluyor.

Abi doğru söylüyosun seninle aynı düşüncelerdeyim aslında ama uzun rotasyonu cidden endişe ettiriyor.

Omer Yalcinkaya uzun transferinde dedigine gore bir transfer mutlaka yapilacak sanirim. Acaba supriz dedigi Jawai mi? Hani olacagi yok ama Zaza olurda elimiz inanilmaz rahatlar kisa rotasyonunda butun yabancilarimizi kullanabiliriz alayina yururuz. Top 16 onceside atletik uzun aliriz ucuza 7. Yabanci icin mis...

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Aynen kardeş.......İzlemesek vayy bee dicez..... Ben anladımki baskette isimden vay be demiceksin bak markosvili yokları oynuyodu gs ye geldi cska ya transfer oldu.... Aynen cenk yokları oynuyodu gitti efese.... Şuan mesela zoric geçen sene büyük fayda vermedi.Ve kristic saric efeste nekadar fayda sağlıcak merak konusu......

Overrated Teodosic o takımda olduğu sürece plan onun üzerine çizildikçe CSKA başarılı olamaz.

Ben rakiplerin uzun rotasyonundan korkmuyorum, tam dersi uzunrotasyonlarını en zayıf yanları olarak görüyorum. Özellikle Ülkerin. Semih, Oğuz, Zoric, Bjelica. Savunmada berbat ötesi bir rotasyon....Belki Vesely ki onunda hücumu yok.
Efesinde öyle ahım şahım bir uzun rotasyonu yok. Krstic-Lasme tamam ama tamamlayıcı oyuncuları yok. Deniz ile Emircan ile tamamlayamazlar...
Kısaca isim olarak iyi olabilirler ancak kimya olarak bu kimyalar tutmaz.
İyi bir Jawai her halükarda hem Efesi hem FB Üler uzunlarını tek başına dağıtır. Ancak Jawai'nin iyi ve formda olması lazım. Ben almak istemem ama karar hocanın sonuçta. Zaten Jawai riski tutarsa çok büyük bir avantaj kazanırız. Tutmazsa umarım erken davranır, iyi bir uzun kopartırız...

Jawai olacaksa Bir Türk uzun daha kadroya eklemeliyiz. Ermal, Ali Karadeniz veya imzalamadıysa Dudley olmalı.

Aklıma gelen başka bir fikir ise 5-10 dk oynayacak Hüseyin Beşok. Ayrıldığında çok üzülmüştüm, Geçen seneyi nasıl geçirdi bilmiyorum ama sakatlıklar belini bükmediyse takıma abilik yapacak, Furkan ve Ege'nin gelişimine yardım edecek, GSli ve beyefendi kişiliğe sahip biri. (Santiagonun halen porto riko milli takımında oynadığını görünce neden olmasın diyor insan)

Anlaşılan teknik heyet Jawai ile devam edilebileceğini düşünüyor . Teknik heyetteki profesyonellerin bu işi bizden daha iyi bildiği gerçeğini bir kenara bıraksak bile gözardı edilemeyecek başka bir gercek var teknik heyet bu kararı verirken çok dahaz fazla veri ile çıkarsama yapıyor . Oyuncunun sağlık durumu ile ilgili birkaç gazete haberi üzerine kulaktan dolma tıp bilgisi ile çıkarsama yapmakla oyuncunun tıbbı verilerini muhtemelen bir nöroloji bir kardiyoloji uzmanına değerlendirterek çıkarsama yapmak arasında fark var yada oyuncunun maçlarını netten takip etmekle bizzat turnuvaya gidip izleyip çıkarsama yapmak arasında fark var .Çok az veri ile çok iddialı çıkarsamalar yapıyoruz bence ..

Ben rakiplerin uzun rotasyonundan korkmuyorum, tam dersi uzunrotasyonlarını en zayıf yanları olarak görüyorum. Özellikle Ülkerin. Semih, Oğuz, Zoric, Bjelica. Savunmada berbat ötesi bir rotasyon....Belki Vesely ki onunda hücumu yok.
Efesinde öyle ahım şahım bir uzun rotasyonu yok. Krstic-Lasme tamam ama tamamlayıcı oyuncuları yok. Deniz ile Emircan ile tamamlayamazlar...
Kısaca isim olarak iyi olabilirler ancak kimya olarak bu kimyalar tutmaz.
İyi bir Jawai her halükarda hem Efesi hem FB Üler uzunlarını tek başına dağıtır. Ancak Jawai'nin iyi ve formda olması lazım. Ben almak istemem ama karar hocanın sonuçta. Zaten Jawai riski tutarsa çok büyük bir avantaj kazanırız. Tutmazsa umarım erken davranır, iyi bir uzun kopartırız...

Bence bu sene takımın risk almaması lazım.2 senedir büyük riskler alıp sakat oyuncularla sezon içi uğraşmak zorunda kalıyoruz.Tabiki her oyuncunun ne zaman sakatlanıcağını allah bilir.Jawai insanlığına bişey demem iyi niyetli bir insan fakat sezon içi ağır eurolig maçlarında nekadar katkı vereceği merak konusu ona güvenip mutlaka ve mutlaka yola çıkılmaması lazım forumda biir çok arkadaşla hemfikiriz.

Jawai maçları kaldıramayıpta busafer ölürse bu taraftar kahrından ölür..

Basketfaul'ün haberinde Yağızer hocanın Jawai'yi yerinde izlediği yazıyor,antremanları da takip etmiştir diye tahmin ediyorum,raporlanmıştır hepsi,bundan sonra yapmamız gereken şey desteklemek.

Ergin Hocanın 2 senedir 4 ana uzunla sezona başladığını hep yazıyoruz,yine böyle bir tercihte bulundu,yetersiz kalırsa Top 16 öncesi hamle yapılır zaten.

Ayrıca Hala Zaza yazan var,yapmayın.

Şimdi Jawai'yi iki açıan değrlendirmek lazım. Hücum bağlamında Jawai bize eksiklik hissettirmez rotasyonda. Hücumda iyi işler yapıyor, pasörlük de yapıyor aynı zamanda. Ama savunmada nerdeyse üzerinden oynanan her pozisyon sayı. Caydırıcılığı yok, sertliği yok, ribaundlarda etkinliği yok. Eğer önümüzdeki süreçte savunmadaki zaaflarını giderirse alacağız orta halli bir pivot kadar iş görür zaten. Sağlığının problem olacağını ise düşünmüyorum.

Umarım Jawai, Ege ve Göktürk bizleri yanıltır.

Oğuzhan öyle bir konuşuyorsun ki..

Pek süre bulacaklarını düşünmesem de, -çünkü çok gerek olacağını düşünmüyorum-, çıkıp bu çocuklara süre versek, iki kötü oyunda gömeceksin sanırım. Göktürk'ü bilemem de, Ege şöyle beş dakika civarı bir süre alsa, hafiften alışsa, kötü mü olur? Kimse zaten onları ana rotasyonun içine dahil ederek konuşmuyor.

Evet Ege ve Göktürk altyapımızdan geliyor kazanmamız lazım onları ama bence en azından 1 sene başka takıma kiralık olarak gitseler hem onlar için hem galatasaray için hem türk basketbolu için faydalı olur. Gidip Torku Konya olsun, Antep olsun bu tarz takımlarda 20-25 dk civarı süre alıp oynamasıyla galatasarayda kalıp 3-5 dk süre alması arasında bu yaştaki oyuncular için dağlar kadar fark var.

Cedi Osman geçtiğimiz sezon Efes'te birçok EL ve lig maçına çıkmıştı sanırım. Oynaya oynaya takımın bir parçası olmuştu ve oynadıkça güzel de oynuyordu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...