2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Jawai sakat değil hasta önce bu konuda bi anlaşalım. Ha tekrar hastalanır diyorsanız Allah göstermesin ölümcül bir sonuç doğurur ki milli takımda oynayabildiğine göre yeterince sağlık kontrollerinden geçirilmiştir ''uzmanlar'' tarafından diye düşünüyorum. Tek derdimiz Jawai'nin ne zaman form tutacağı.

Jawai'nin kalp sorunu var. Hatta yaşadığı boyun damarındaki yüzüne top çarpması ile meydana gelen ve kendisini komalık yapan sorunda bu hastalığa bağlı. Evet yıllarca kontrollerden geçmiş ve oynadığı zaman da 15 dakikayı ancak bulmuş süresi. Bizim 15 dakikalık adama mı ihtiyacımız var?

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Jawai'nin kalp sorunu var. Hatta yaşadığı boyun damarındaki yüzüne top çarpması ile meydana gelen ve kendisini komalık yapan sorunda bu hastalığa bağlı. Evet yıllarca kontrollerden geçmiş ve oynadığı zaman da 15 dakikayı ancak bulmuş süresi. Bizim 15 dakikalık adama mı ihtiyacımız var?

Evet o konuda haklısınız da şu an için alternatifler arasında Jawai(form tutacağını da düşünerek) birinci planda gözüküyor bizler için. Aldığı süreden fazla sayı atabilecek bir pivot ve şu takım düzenine şu alternatifler arasında en çok uyan pivot.

Görece az sure almasının kalp hastalığı ile ilgilisi yok ki . Belli bir sürenin üzerinde sahada kalmakta tetikleyecek bir sağlık sorunu olsa hiç bir hekim oynamasına musade etmez . Belki kısmen cüüsesi ile ilgili kaldı ki genel olarak 5 numaralar sahada az kalıyor . Asıl etken Barça ve Kazan gibi yuksek bütçeli ve çok geniş rotasyonu takımlarda aldı süreleri Barça'da EL Normal sezonunda Tomic 20 dk ortalama ile oynamış Jawai 18 Tüm EL sezonuna bakınca Tomic 23 dk oynamış Jawai 15 . Tomicin olduğu rotasyonda gayet iyı süreler almış. Realde on dk ortalama ile oynayan Mejri gelmedi diye uzulduk .Gelse şapkaları göğe atacağımız Pleiss Barcada muhtemelen Jawaiye yakın süreler alacak . Görece dar rotasyonu bir takım olan Partızan sezonu da ortalama 22-23 dakika sure almış kalp sorunu varsa o zamanda vardı. Geçmişe bakacaksak referans sezon Partizan sezonu .Daha öncede yazdım bu adam bir yıl top oynamadı bir daha eski formunu bulamaz denıyorsa bunu anlarım . Bu adamın sağlık sorunu tekrar tetıklenır bizi ortada bırakır deniyorsa bu riski işin uzmanları değerlendirmiştir risk çok düşük olmasa adam zaten baskwtbol oynamaya devam etmez arkadaslar can tatlı

Görece az sure almasının kalp hastalığı ile ilgilisi yok ki . Belli bir sürenin üzerinde sahada kalmakta tetikleyecek bir sağlık sorunu olsa hiç bir hekim oynamasına musade etmez . Belki kısmen cüüsesi ile ilgili kaldı ki genel olarak 5 numaralar sahada az kalıyor . Asıl etken Barça ve Kazan gibi yuksek bütçeli ve çok geniş rotasyonu takımlarda aldı süreleri Barça'da EL Normal sezonunda Tomic 20 dk ortalama ile oynamış Jawai 18 Tüm EL sezonuna bakınca Tomic 23 dk oynamış Jawai 15 . Tomicin olduğu rotasyonda gayet iyı süreler almış. Realde on dk ortalama ile oynayan Mejri gelmedi diye uzulduk .Gelse şapkaları göğe atacağımız Pleiss Barcada muhtemelen Jawaiye yakın süreler alacak . Görece dar rotasyonu bir takım olan Partızan sezonu da ortalama 22-23 dakika sure almış kalp sorunu varsa o zamanda vardı. Geçmişe bakacaksak referans sezon Partizan sezonu .Daha öncede yazdım bu adam bir yıl top oynamadı bir daha eski formunu bulamaz denıyorsa bunu anlarım . Bu adamın sağlık sorunu tekrar tetıklenır bizi ortada bırakır deniyorsa bu riski işin uzmanları değerlendirmiştir risk çok düşük olmasa adam zaten baskwtbol oynamaya devam etmez arkadaslar can tatlı

Kutay' ın son cümlesini daha da sağlamlaştırmak adına; Nathan Jawai' nin kariyerinde formasını giydiği takımları aşağıda yazıyorum:

Cairns Taipans (2007-2008)
Toronto Raptors (2008-2009)
Idaho Stampede (2009)
Minnesota Timberwolves (2009-2010)
KK Partizan (2010-2011)
UNICS Kazan (2011-2012)
Cairns Marlins (2012)
FC Barcelona Regal (2012-2013)
Galatasaray Liv Hospital (2013-günümüz)

Kısacası Kutay Çamcı' nın da belirttiği gibi senelerce çeşitli takımlarda oynayarak hatırı sayılır kazançlar elde etmiş ve geleceğini garantiye almış 27-28 yaşında olan bir oyuncu, önünde sorunsuz ve refah içinde yaşayacağı seneler olmasına karşın canını hiçe sayarak basketbola devam etmez.
Hepimizin normal olarak görüp yazıp çizdiği yılda ortalama 400-500 bin Euro transfer ücretli sporcuların senelik kazançlarını senelerce okuyup da kalburüstü firmalarda çalışan birçok mühendis yaşamı boyunca alamıyor :)

Hastalık/Sakatlık riski bir yana. Sezon içinde Furkan özelinde herhangi bir sıkıntı yaşadığımızda Jawai tek başına 30 dakika alacak bir oyuncu değil. Ben bundan çekiniyorum. Biz yeri geldi N'Dong'u 30-,35 dakika sahada tuttuk. Jawai'de böyle bir şansımız yok maalesef. Jawai+yabancı uzuna hayır demem. Ancak uzun rotasyonumuz Jawai'ye güvenebilecek kadar yeterli değil.

Hastalık/Sakatlık riski bir yana. Sezon içinde Furkan özelinde herhangi bir sıkıntı yaşadığımızda Jawai tek başına 30 dakika alacak bir oyuncu değil. Ben bundan çekiniyorum. Biz yeri geldi N'Dong'u 30-,35 dakika sahada tuttuk. Jawai'de böyle bir şansımız yok maalesef. Jawai+yabancı uzuna hayır demem. Ancak uzun rotasyonumuz Jawai'ye güvenebilecek kadar yeterli değil.

Nathan Jawai + Sofoklis Schortsanitis ' e ne dersin? <=-P x-x

Conrad McRae hepimizin malumuyken Jawainin oynaması -bizi geçtim- kendisi için riskli. O kadar ciddi (ölümcül) bir rahatsızlık olmasa bile benim içime sinmiyor.

Yaşanılan sakatlıklar kadronun kötü olduğunu göstermez. Geçen sene harcanan para ve alınan oyuncular bu seneye göre daha iyiydi. Sadece tercihler hatalıydı. Domercant riskine girilmemeliydi mesela. Sezon öncesi burada yazılanlara bakınca Domercant süper ötesi dönecekti. Bonsu da tercih edilmemeliydi ama acele edildi. Belki biraz araştırma yapılıp daha iyi katkı verecek bir uzun alınabilirdi. Hairston da çok iyi bir takviyeydi ama tutmadı. Sisteme uymadı belki de. Yani geçen sene kurulan kadro gayet masraflı ve isim olarak iyi bir kadroydu ama yanlış tercihler vardı. Ben bu sene de Jawai riskine girilirse aynı sorunlarla boğuşabilme ihtimalimiz olduğunu düşünüyorum. Nasıl ki geçen sene iyi bir Domercant süper ötesi katkı verecek diyorsa herkes bu sene de Jawai için aynısını diyor. Bence hatalardan ders almak gerekiyor. Ayrıca Jawai kesinlikle maçın 25+ dakikasını domine edecek bir oyuncu değil. En iyi dönemlerinde bile değildi. Kariyeri ortada. Hani ben mi yanlış biliyorum diye tekrar tekrar bakıyorum ama Jawai konusunda beklentiler çok iyimser burada. Şunu hatırlatmakta fayda var. İstisnalar kaideyi bozmaz. Jawai'nin birkaç maçtaki performansı sezon genelini kapsamaz. Elimizde Furkan da varken son derece riskli görüyorum bu tercihi.

JAWAI, NATE - Welcome to EUROLEAGUE BASKETBALL

Bunun dışında çok kişi 8 yabancıya doğru kaymış ama biraz beklemekte fayda var. Yine aceleci davranıyoruz. Fenerbahçe Ülker bile şişkinliğe rağmen 6 yabancı hakkını kullandı henüz. NBA'den düşecek oyuncu beklediklerini düşünüyorum. Biz de bekleyebiliriz.

Geçen sene arroyo, erceg ve manu dışında hiç bir yabancımızdan tam randuman alamadık. bu sene ki hamleler bu yüzden çok önemli. eğer ciddi bir sorun olmazsa ben bu yeni takımın geçen seneye göre 2-3 kademe daha iyi olacağı ve daha iyi performans göstereceğini düşünüyorum

Youtube'da geçen sene ki maçlarımıza bir göz attımda biz Ligde final yaparak büyük başarı elde etmişiz ve Top 8 yaparak, takım resmen 5-6 kişi oynamış. Bir grup hiç fayda vermemiş.

Hastalanan Jawai'nin GS'a gelmesi konusunda çekinceleri olanlar (haklı olabilirler) Cenk'in gelmemesine de sevinmişlerdir o zaman. Malum Cnek de Zatürre geçirdi. Bİldiğiniz gibi Zatürrre ciğerlerden kaynaklanan bir hastalık. Cenk de maçlarda efor sarf ettiğinde ciğerlerine yük biniyor Allah korusun parkelerde ölme riski var ki bu ihtimal %10 seviyelerinde diyebiliriz.

İşte hastalıklara bu mantıkla bakarsak Cenk Jawai gibi oyuncuları takımlardan uzak tutmak lazım. FB'nin kalp hastası diye gönderdiği Washington var Veya hepinizin bildiği A.Cassano var İtalyan futbol milli takımının yıldızı. Kalbi delikti. Ameliyatla deliği kapattılar futbola döndü.

Burda kahvehane sohbeti çerçevesinde geçen muhabbeti takip ediyorum anlıyorum da insanların çekincelerini ama hayat sizin dediğiniz gibi akmıyor. Vay anam ölüm tehlikesi geçirdi dediğin adamı Avustralya milli takımına almazlar. Türk milli takımına bile alınmaz ama Avustralya'nın altını çizdim. İnsan sağlığına en çok dikkat edilen bir kaç ülkeden biri orası. En ufak bir ihtimal varsa hiç oynatılmaz. Avustralya'nın da ihtiyacı yok zaten illa Dünya şampiyonasında vuralım voleyi başarılar kazanalım gibi duygulara.

Tekrar diyelim Jawai hasta. Sakat değil. Yani Domercant, Engin Atsür Bonsu ile bir tutmayın. Domercant zaten artık yaşlanma eğilimine giren vücuduna hakim olmaya çalışırken o diz bağlarını kopardı. Geri dönüşünde de aynı hıza kavuşamadı. O adamından kurtulup dönüp attığı şutları atacak hızı olmayınca atamadı attığında da zamanı az yarattığından aynı tepkiyi veremedi. Bu ve benzeri sıkıntıları sakatlık yaşayan her oyuncu yaşar. Kiminin geri dönüşü 1 seneyi geçebilir. Hastalık ise farklıdır. Kondisyon problemi yaşayabilir işte antrenmanlarla onu atlatmaya çalışır

Hepsinden öte Yağızer Uluğ bizim teknik kadromuzdaki en önemli isim. Ergin hoca ile beraber takımın mimarlarından. Bİlakis Avustralya'nın maçlarını seyretmeye gitmiş antrenmanları takip etmiş adamın, eğer "Jawai bu sene kalsın" diye bir raporu varsa, kafam rahat olur, hiç başka bir şeye de bakmam. Ama o böyle bir şey dememiş, buna rağmen alınıyorsa (ki hayatta böyle bir durum olmaz) o zaman konuşuruz.

N Dong için 30-35 dk oynadı denmiş:)) N Dong kariyeri boyunca 20 dk'yı neredeyse görmemiş bir adamdı. Hata bir maç (sanırım Efes maçı idi) hiç unutmuyorum öyle yoruşmuş ki Elini kaldırıyordu oyundan beni al diye. Kenara Ender geldiğinde bile N Dong ben mi? Der gibi işaret ediyordu çok gülmüştük. GS'da hoca bazen ona bakmaya bakmaya derken 20-25 dk arası süre aldı. Ama her ihtimale karşı takımda Macvan, Ersin, Furkan vardı. Yani Furkan ve NDong'un yerine orada oynayabilecek adamdı bunlar. Jawai Furkan dışında bence gene de oraya biri lazım. Ege diye kimse beklemesin:)

Jawai de ilk zamanlar belki yavaş olur ama 20-25 dk süre alacaktır. Furkan da aynı süreleri alabilir ama faul sıkıntısı baş gösterdiğinde orayı dolduracak bir adam daha lazım bu konuda tüm forum hem fikir. Hele ki atletik bir uzun olursa tadından yenmez. Ama bu şartlarda o yabancının alınabileceğini sanmıyorum. Alınacaksa bile ocak beklenecektir

Şunu da şuraya ekleyeyim NDong'un bizdeki istatistikleri . Dediğim gibi Efes maçıymış o maç

http://www.tbl.org.tr/beko/oyuncu.asp?sezon=2012-2013&TakimKod=1008&Kod=4700

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...