Hastalanan Jawai'nin GS'a gelmesi konusunda çekinceleri olanlar (haklı olabilirler) Cenk'in gelmemesine de sevinmişlerdir o zaman. Malum Cnek de Zatürre geçirdi. Bİldiğiniz gibi Zatürrre ciğerlerden kaynaklanan bir hastalık. Cenk de maçlarda efor sarf ettiğinde ciğerlerine yük biniyor Allah korusun parkelerde ölme riski var ki bu ihtimal %10 seviyelerinde diyebiliriz.
İşte hastalıklara bu mantıkla bakarsak Cenk Jawai gibi oyuncuları takımlardan uzak tutmak lazım. FB'nin kalp hastası diye gönderdiği Washington var Veya hepinizin bildiği A.Cassano var İtalyan futbol milli takımının yıldızı. Kalbi delikti. Ameliyatla deliği kapattılar futbola döndü.
Burda kahvehane sohbeti çerçevesinde geçen muhabbeti takip ediyorum anlıyorum da insanların çekincelerini ama hayat sizin dediğiniz gibi akmıyor. Vay anam ölüm tehlikesi geçirdi dediğin adamı
Avustralya milli takımına almazlar. Türk milli takımına bile alınmaz ama
Avustralya'nın altını çizdim. İnsan sağlığına en çok dikkat edilen bir kaç ülkeden biri orası. En ufak bir ihtimal varsa hiç oynatılmaz. Avustralya'nın da ihtiyacı yok zaten illa Dünya şampiyonasında vuralım voleyi başarılar kazanalım gibi duygulara.
Tekrar diyelim Jawai hasta. Sakat değil. Yani Domercant, Engin Atsür Bonsu ile bir tutmayın. Domercant zaten artık yaşlanma eğilimine giren vücuduna hakim olmaya çalışırken o diz bağlarını kopardı. Geri dönüşünde de aynı hıza kavuşamadı. O adamından kurtulup dönüp attığı şutları atacak hızı olmayınca atamadı attığında da zamanı az yarattığından aynı tepkiyi veremedi. Bu ve benzeri sıkıntıları sakatlık yaşayan her oyuncu yaşar. Kiminin geri dönüşü 1 seneyi geçebilir. Hastalık ise farklıdır. Kondisyon problemi yaşayabilir işte antrenmanlarla onu atlatmaya çalışır
Hepsinden öte Yağızer Uluğ bizim teknik kadromuzdaki en önemli isim. Ergin hoca ile beraber takımın mimarlarından. Bİlakis Avustralya'nın maçlarını seyretmeye gitmiş antrenmanları takip etmiş adamın, eğer "Jawai bu sene kalsın" diye bir raporu varsa, kafam rahat olur, hiç başka bir şeye de bakmam. Ama o böyle bir şey dememiş, buna rağmen alınıyorsa (ki hayatta böyle bir durum olmaz) o zaman konuşuruz.
N Dong için 30-35 dk oynadı denmiş
) N Dong kariyeri boyunca 20 dk'yı neredeyse görmemiş bir adamdı. Hata bir maç (sanırım Efes maçı idi) hiç unutmuyorum öyle yoruşmuş ki Elini kaldırıyordu oyundan beni al diye. Kenara Ender geldiğinde bile N Dong ben mi? Der gibi işaret ediyordu çok gülmüştük. GS'da hoca bazen ona bakmaya bakmaya derken 20-25 dk arası süre aldı. Ama her ihtimale karşı takımda Macvan, Ersin, Furkan vardı. Yani Furkan ve NDong'un yerine orada oynayabilecek adamdı bunlar. Jawai Furkan dışında bence gene de oraya biri lazım. Ege diye kimse beklemesin
Jawai de ilk zamanlar belki yavaş olur ama 20-25 dk süre alacaktır. Furkan da aynı süreleri alabilir ama faul sıkıntısı baş gösterdiğinde orayı dolduracak bir adam daha lazım bu konuda tüm forum hem fikir. Hele ki atletik bir uzun olursa tadından yenmez. Ama bu şartlarda o yabancının alınabileceğini sanmıyorum. Alınacaksa bile ocak beklenecektir
Şunu da şuraya ekleyeyim NDong'un bizdeki istatistikleri . Dediğim gibi Efes maçıymış o maç
http://www.tbl.org.tr/beko/oyuncu.asp?sezon=2012-2013&TakimKod=1008&Kod=4700