2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Abi şimdi 5 kat faydalı dediğin isimler muhtemelen Yaz ligi veya Geliştirme Ligindendir diye düşünüyorum. Bu sene maddi olarak sıkıntılıyız gibi gösteriliyor bu branşta. Belki de bu yüzden o tarz oyunculara yönelemiyoruz.

O takımın koçunun istediği transfer = dünyanın en iyi transferi. Takımı sen ben yönetmeyeceğiz. Tabi ki eleştirilir ve eleştirilmeli ama ben genel olarak tarzı doğru bulmuyorum.

Eğer ciddi manada başkalarını alacak bütçemiz ve birinden gelecek mali yardım da yoksa, Vougioukas öyle ya da böyle Jawai'den iyidir. Hatta ben Jawai ile de 8. olarak anlaşılabilir diye düşünüyorum. Ancak ikisinin alacağı paraya cidden hiç mi kimse bulamayız orası da bir muamma. Haddadi ve Ayon için hatta Raduljica için nabız yoklanmalı diye düşünüyorum. Tabii bunları birinin Murat Özyer'e veya şubeye fısıldaması lazım yoksa göreceği yok Özyer'in. Twitter'den kendisine yazıyorum ama okuduğu meçhul. Bütçemiz dahilinde alabileceğimiz bir Ayon'u alamamış olursak cidden yazık olur.

Jawai ve VOUGIOUKAS ın 2 sayı 2 ribaund ortalamaları varken Hammadi ve Raduljianın 15 sayılık performansları akıl karıştırıyor.

Jawai ve VOUGIOUKAS ın 2 sayı 2 ribaund ortalamaları varken Hammadi ve Raduljianın 15 sayılık performansları akıl karıştırıyor.

Hammadi iyi bir oyuncu ve beğendiğim bir oyuncu öncelikle yanlış anlaşılmasın. Keşke gelirse Vigouskas'dan çok daha fazla sevinirim. Ancak milli takımdaki ortamalar şaşırtmasın, İran'da Hammadi ilk opsiyon. Radulucia'da Sırbistan'ın pota altında en önemli kozu. Vigouskas Türkiye'de oynasa 10s 5r ortamaları rahatlıkla yakalar...

Kısaca Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Oyuncular tanıdığımız sporcular. Oyuncuların milli takım ile klüp performansları farklı olabilir....

Hammadi iyi bir oyuncu ve beğendiğim bir oyuncu öncelikle yanlış anlaşılmasın. Keşke gelirse Vigouskas'dan çok daha fazla sevinirim. Ancak milli takımdaki ortamalar şaşırtmasın, İran'da Hammadi ilk opsiyon. Radulucia'da Sırbistan'ın pota altında en önemli kozu. Vigouskas Türkiye'de oynasa 10s 5r ortamaları rahatlıkla yakalar...

Kısaca Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Oyuncular tanıdığımız sporcular. Oyuncuların milli takım ile klüp performansları farklı olabilir....

Haddadi konusunda haklsınız. Lakin en azından sağlıklı ve Avrupa'da etki yapabilir. Arroyo gibi bir saha için liderle çok işler yapar. Tabi görmesi lazım birilerinin.

Gelirse eğer parçalı için teri akan herkes gibi başımızın üstünde yeri var o ayrı ama bnce Vougioukas avrupa basketbolunun en kofti uzunlarından biri. Hücümuda savunmasıda düşük seviyede ve bence en kötüsü kolay sinen bir oyuncu "son topa kadar" mottosuna uygun değil. Yunan değil de Leton, Belçikalı falan olsaydı ne bu kadar şöhret ne de para kazanamazdı. Eğer böyle sınırlı bir oyuncu gelecekse Kelsey Bone örneğindeki gibi en azında boyalı alan savunması olan atlet bir yeni mezun genç bir uzun için yatırım düşünülebilir.

Vouigoukas, Avrupa'nın birebirde durdurulması en zor oyuncularından birisidir.Post oyununu şiir gibi oynar.İki eliyle de bitirir.Kısa sürede ciddi skor katkısı verir.Bir uzuna göre serbest atışları da iyidir.Ancak savunması zayıftır.İtiş kakışı sevmez.Erceg ve Vouigoukas aynı anda sahadayken ciddi savunma zaafı olabilir.

Vouigoukas, nereden baksanız minimum 600-700 bin dolar ister.Buna Jawai'ye verilecek 300'ü de eklersek, 1 milyon dolarlık bir pivot bütçesi olur ki bu da Raduljica için yeterli

Vuyukas...Haziran ayında transfer nöbetinde, alınması gereken ama Kazan'da alınması zor bir performansla piyasa yapmış oyuncu olduğu fikri ağırlıktaydı.Şimdi tam tersi.
Şu anda bizim aradığımız; kısalara karşı baskılı savunma yapan takımlara karşı pota altında birebir oynayabilen, yardıma gelen rakip oyuncunun adamını bulabilecek pas kabiliyetine sahip bir uzun.
Vuyukas tam da bu özelliklere uyuyor.Savunması da Pops'tan kötü değildir emin olun.Kıyaslama yapmak adına bu örneği verdim.
D-League'de böyle bir oyuncu var mı bilmiyorum takip etmedim ama birebiri kuvvetli bir uzun arıyorsak Vuyukas isabetli bir transfer olur.
Ben hem Jawai'nin hem de Vuyukas'ın alınacağını düşünmüyorum.Bir yabancı pivot bir de 4-5 oynayabilen bir yerli uzun alınması elzem.Bu bağlamda Ersin Dağlı büyük kayıp

Vougioukas anladığım kadarıyla birebirde güzel bitirişlere olan, potaya güzel top bırakabilen bir hücumcu ama savunma sertliği ve atletizmi yok sanırım. Benim de içime pek sinmedi ama bakalım ilerleyen günler ne gösterecek.

Öncelikle Vougioukas, Ergin Hoca'nın istediği sırtı dönük oynayabilecek, sete set kaldığımızda topu verip oyun kurmasını bekleyebileceğimiz bir oyuncu. Fundamentalinin iyi olmasının yanı sıra bilekleri de çok yumuşak bir oyuncu. Dudley kadar 3 sayıya yakın mesafeden değil ama orta ve yakın mesafeden şutuna rahatlıkla güvenebileceğimiz bir isim. Bu yıl Jawai'den de verim alamayınca, hücumda tamamen dış oyuncuların yaratıcılığına ve ikili oyunlara kalmışken,sırtı dönük hücumu avantaj. Oyun zekası da yüksek, gerektiğinde ekstra pas yapabilen bir oyuncu ve p&r'ü de çok iyi diyemeyiz ama vasat üstü oynar. Bu bakımdan hücumumuza çeşitlilik katacağı kesin.

Eksiklerine bakacak olursak atletik, ayakları hızlı bir oyuncu hiç değil. Bu yüzden erken faul alıp oyunda çok kalamadığı maçlara şahit olacağız. Oyun bilgisiyle bu eksiklerini gidermeye çalışsa da kötü bir p&r ve çember altı savunucusu. Ribaundlarda da çok etkili bir oyuncu değil, Erceg'le beraber oynarken sıkıntı yaşayabiliriz, kısalarımızın neredeyse tamamının ribauntlara katkı yapan oyuncular olması bir avantaj.

Son olarak Jawai'yle beraber alınması durumu da söz konusu sanırım. Bu epey kötü bir tercih olur. 8. yabancı hakkını ligin ortasına bırakmak lazım, illa ki şimdi alalım diyorsak da daha atletik ve ayakları çabuk bir çember savunucusundan yana kullanalım bu hakkı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...