2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
David Pick öncelikle şunu kesin olarak söylüyor, Jawai yeniden imzaladı! Kaynaktan geldiğini söylediği bir bilgiyle de Vougioukas'ın bizden teklif aldığını söylüyor. Ayrıca Galatasaray'ın Jawai'ye kitlenmiş durumda olduğunu söylüyor.

@IAmDPick · 1 Eyl Source confirms free agent center Ian Vougioukas has offer from Turkish power Galatasaray. Nate Jawai re-signed.

@IAmDPick · 1 Eyl
Gala hope to "complete roster with Ian Vougioukas," per source. Turks have locked up Aussie Nate Jawai.

Dünkü kısa sürede iyi performans göstermesini de övmüş ki bana göre de aldığı süre itibariyle güzel istatistik yaptı. Doğru yüzde 100 değil ama toparlayacak bence.

@IAmDPick · 9 sa.
Nate Jawai on hardwood is a great sign for Gala fans. He's not 100% so 4 points and 5 boards is real solid.

--------

Bu arada Arroyo ciddi bir teklif gelmediğini, şu an bir takım için mücedele ettiğini ve en azından bir yıl daha orada kalacağını söylemiş. Röportajda her ne kadar düşünürüm dese de öyle bir durum olsa dahi reddedecektir.

Her ne kadar Raduljica, Baynes, Ayon gibi birisinin gelmesini istesem de Vouigoukas,Furkan, Jawai de razı olurum.Netice de bu 3'lü sahada ortalama10-15 dakika arasında kalacaklar.Özellikle Jawai ve Vouigoukas kısa sürelerde önemli katkı veren oyuncular.

Süreleri uzadığında ise özellikle savunmada fiziksel eksiklikleri ortaya çıkıyor.Çabuk faul problemine giriyorlar.Ancak kısa sürelerde ciddi katkı verebilirler.Özellikle Vouigoukas

Ancak Jawai'nin tek başına düşünülmesi tam bir facia olur

Euroleague Kadrosu;

Arroyo-Nolan-Ender
Sinan-Aradori
Micov-Pocius
Kerem-Erceg
Jawai-Vuyukas-Furkan

Euroleague için çok iyi bir kadromuz oldu. Özellikle kısa rotasyonumuz Avrupa'nin en iyi 3-4 kısa rotasyonlarindan biri oldu.

Uzun rotasyonumuz da atletizm ve biraz da savunma da eksiklik görülüyor.

Ergin Hoca ve bu kadrodan beklentim geçen sene olduğu gibi bu sene de Allah'ın izniyle en az son 8e kalmak.

Her ne kadar Raduljica, Baynes, Ayon gibi birisinin gelmesini istesem de Vouigoukas,Furkan, Jawai de razı olurum.Netice de bu 3'lü sahada ortalama10-15 dakika arasında kalacaklar.Özellikle Jawai ve Vouigoukas kısa sürelerde önemli katkı veren oyuncular.

Süreleri uzadığında ise özellikle savunmada fiziksel eksiklikleri ortaya çıkıyor.Çabuk faul problemine giriyorlar.Ancak kısa sürelerde ciddi katkı verebilirler.Özellikle Vouigoukas

Ancak Jawai'nin tek başına düşünülmesi tam bir facia olur

Beş uzun içinde savunmasına güvendiğim tek uzun Furkan...Keremde ciddi düşüşler başlar artık, yaş 37 kolay değil...Ama bende senin gibi düşünüyorum Burak..Oyunda kalma süreleri azaldıkça savunma katkıları artacaktır..Tabii bu dediğimiz Eurolegue için geçerli...Sanırım Jawai 8. yabancı olarak kalacak...Ergin Hoca'nın vardır kafasında zaten birşey..En büyük güvencemde o....

Beş uzun içinde savunmasına güvendiğim tek uzun Furkan...Keremde ciddi düşüşler başlar artık, yaş 37 kolay değil...Ama bende senin gibi düşünüyorum Burak..Oyunda kalma süreleri azaldıkça savunma katkıları artacaktır..Tabii bu dediğimiz Eurolegue için geçerli...Sanırım Jawai 8. yabancı olarak kalacak...Ergin Hoca'nın vardır kafasında zaten birşey..En büyük güvencemde o....

Kerem ölmüş ağlayanı yok Cem abi...

Jawai riski alınmaması gereken bir risk. kronik kalp sorunu var lakin dinleyen yok. Git Haddadi'yi al ve uçan kaçan bir uzunla işi bitir.

Oğuzhan; Oyun sistemi (Kerem'in şutu yok), Ersin'in yerine alınması(oyun sistemimize çok daha uygun bir oyuncu), yaşı (enerjiyle oynayan biri olunca daha çok önem kazanıyor), bundan önceki yıllarda yaşanan transfer süreçlerindeki durum vs hangi noktadan bakarsam bakayım yanlış transfer...Ama mutlaka bilmediğimiz şeyler olduğunu düşünüyorum..Belki Ersin'i cidden elde tutamadık bütçe olmayan dönemde veya sakatlığı riskli vs...Vardır bir bildiği Ergin Hoca'nın...Barış Hersek'in bu üst seviyedeki mücadelesini çok beğendim ama keşke onu alsaydık...Neyse yapacak birşey yok artık, umarım Kerem yanıltır bizi..

Jawai ve Vuyukas gibi benzer özellikteki 2 oyuncunun birden alınmasının hiçbir mantığı yok. Diyelim ikisini birden aldık ve 2 ay sonra Jawai ile yolları ayırma kararı aldık. Vuyukas-Furkan ikilisinden istediğimiz verimi alamazsak takviye şansımız da kalmayacak. Ya da Nolan ya da Arroyo'ya bi şey olması durumunda guard takviyesi de yapamayacağız.

Jawai ve Vuyukas gibi benzer özellikteki 2 oyuncunun birden alınmasının hiçbir mantığı yok. Diyelim ikisini birden aldık ve 2 ay sonra Jawai ile yolları ayırma kararı aldık. Vuyukas-Furkan ikilisinden istediğimiz verimi alamazsak takviye şansımız da kalmayacak. Ya da Nolan ya da Arroyo'ya bi şey olması durumunda guard takviyesi de yapamayacağız.

Mehmet Bütçe açısından söylüyorsan haklısın ama kontrat sayısı anlamında söylüyorsan 10'a çıktı sezon boyunca yapılabilecek yabancı kontratı sayısı...

Valla bizim beğenmediğimiz uzunları iddialı takımlar havada kapıyor. Maric de Maccabiye gitmiş. Muhtemelen Tim Duncan gelse yaşlı, Dwight Howard gelse şutu yok diyicez.
Gerçek şuki hem savunması hem hücumu iyi olan uzun oyuncu Avrupa'yı geçtim NBA'de yok malesef. Bir yerden mutlaka patlak vermemiz gerekiyor, Vigoukas bizim savunma özürlü Oğuz'dan hücumda iki gömlek daha iyi bir oyuncu, ancak savunması onun kadar kötü. Gelirse bence yararlı olur, bize acil olarak sırtı dönük oyuncu lazım. Açıkcası ben Ergin Hoca'nın Jawai ısrarını da buna bağlıyorum.
Kerem G. konusunda ise, uzun ve yaşlı oyuncular her zaman geç form tutarlar. Ndong gibi... Beklemek lazım sadece, Kerem'inm oyununu biliyoruz, yeniden keşfe gerek yok....

Vuyukas ın şutu varya o yüzden Ergin hoca istemiştir onu.

Şutu olan oyuncuyu seviyor olmayanı sevmiyor.Ancak Ömer Aşık gibi çok üst düzey lursa tabiki severde bak bizim Furkan a milli takımda çok süre bile vermiyor.

Vuyukas ın savunma zaafını Furkan la oynatarak örtebilirim diye düşünüp alabilir yunanlıyı.Bence mantıklı.

Baris Hersek'i hic sevmem ama Ergin Ataman ile gercekten cok faydali olurdu, TBL'de her turlu 10 dakika sure alirdi keske alabilseydik.
Hem sistemimizede uyuyor, Milli Takim performansi tatmin edici.

Vukuyas 1 ay oncesine kadar burada goz bebegi degil miydi yahu ne ara tukaka yaptiniz adami.
Jawai'nin yanina daha atletik biri tercih edilebilirdi evet ama Jawai TBL'de oynamayacak ki, TBL'de yine post oynatacak uzunumuz olmayacak atletik alirsak.
A Lisansimiz yok bu unutuluyor sanirim, TBL cok onemli.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...