2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
O8Vtzh0.jpg

Kristic ve Tomic ile birlikte Avrupa'nın en post up yapan oyuncusu.Savunma zaafları var ve reboundlarda pek etkili değil.15 dakika sahada kaldığında skor anlamında bu sürede verilebilecek maksimum skor katkısını verir

İngilizcesi Vougioukas değil Vougiouskas.. Birtane bile ingilizce kelimesini doğru yazan yok...

Nathan Jawai gayet atletik... Ligde de atletizme pek ihtiyaç duyacağımı sanmıyorum ki zaten rakiplerimiz Fener ve Efes'te pivot olarak Krstic ve Zoric var. Onlarda havada uçan pivotlar değil. Belki hoca şutör bolluğundan dolayı Jawai'yi lige çekip Pocius veya Nolan'ı tribüne yollayabilir ligde. Jawai-Vuyukas ikilisi birbirini tamamlar çünkü.

8 yabancımız var kardeş.Yani ligde 2 yabancı tribüne gidecek.Yani Pocius veya Nolan'dan birisi her halukarda dışarda kalacak.Keşke Vougiouskas'ın yazılışına dikkat ettiğin kadar, yabancı sayımızı saysaydın

8 yabancımız var kardeş.Yani ligde 2 yabancı tribüne gidecek.Yani Pocius veya Nolan'dan birisi her halukarda dışarda kalacak.Keşke Vougiouskas'ın yazılışına dikkat ettiğin kadar, yabancı sayımızı saysaydın

Doğru , aklımda 7 yabancı olarak yer etmiş. Yanlış yazdıysam kaldırayım da boş yere yanlış bilgi dolaşmasın.

Bizim pota altımız zayıf derken rakiplerinde pek iyi olduğu sanmıyorum. Zoric'in performansı yerlerde sürünüyor, Krstic'i izleyen var mı bilmiyorum...

Doğru , aklımda 7 yabancı olarak yer etmiş. Yanlış yazdıysam kaldırayım da boş yere yanlış bilgi dolaşmasın.

Bizim pota altımız zayıf derken rakiplerinde pek iyi olduğu sanmıyorum. Zoric'in performansı yerlerde sürünüyor, Krstic'i izleyen var mı bilmiyorum...

Bence de bu transferle iyi durumdayız.Vougiouskas her türlü Bonsu kadar idare eder.Savunmada zaaf yaşasa da hücum etkinliği ile bunu kompanse eder.Rakiplerin de pota altı yumuşak oyunculardan kurulu.Bu anlamda sadece Lasme fark yaratabilir.Ancak Efes'in, o kısa rotasyonuyla bize rakip olabileceğini sanmıyorum.Ligde Fb ile finali oynarız, saha avantajı kimdeyse o kazanır.

Avrupa'da da Arroyo vites küçültmezse final four adayıyız

Bence fenerle efes eslesse efes feneri eler ama bizi eleyemez diye dusunuyorum.Fenerin oyuncularin birkaci tam kapali kutu cunku 3 numaralari kim olucak sorusu var.Ciddi bir 5 numaralari yok.Iyi sutor ve combolari var ama gercek bir 1 numaralari yok.Yine en dengeli takim bence biziz.

Vuyukas kesinse bence geçen seneden çok daha kaliteli bi kadroya sahip olduk tabi inşallah hiç bi sakatlık Yaşamaz oyuncularimiz

ARROYO - ENDER -NOLAN
SİNAN - POCUIS - ARADORI
MICOV - GÖKTÜRK
EGE - ERCEG - KEREM
FURKAN - JAWAI - VUYUKAS

İMPARATOR ERGIN ATAMAN

Bu kadro ligde final Euroleague de zorlar eğrisi doğrusuna*denk gelirse final four neden olmasın atletik 5 e gerek yok bence ayağı yere sağlam bassin yeter jawaii yi eleştiren arkadaşlar şimdilik haklı ama sadece şimdilik :) jawaii çok doğru tercih ligde 5 maç sonra eski jawaii yi seyrettircek eminim buna tek isteğim kombinelere hucum edilmesi bu kadro normal maçlarda 1 bin kişiye oynamayı hak etmio en azından 8bin ortalama lazm ki bunuda yapabilecek gerçek basketbol severlerin olduğuna eminim. ..

Vougioukas hamlesine sevindim.Alınabilecek bir isimdi ve ben fena bulmuyorum.3 takımın da transferleri tamamladığını düşünürsek kadro kıyaslaması yapmaya başlayabiliriz.

Anadolu Efes

Planinic-Draper-Doğuş
Janning-Birkan-Cedi
Perperoglu-Cenk-Okben
Saric-Bjelica-Deniz
Krstic-Lasme-Emircan

Fenerbahçe Ülker

Hickman-Kenan-Berk
Bogdan-Goudelock-Melih-Can
Emir-Serhat
Bjelica-Vesely-İzzet
Zoric-Oğuz-Semih

Bizim kadro

Arroyo-Nolan-Ender
Aradori-Pocius-Sinan
Micov-Göktuğ
Erceg-Kerem-Ege
Vougiokas-Furkan-Jawai

Kısalardan başlarsak..En zayıf Anadolu Efes.Lider tipte kısaları yok.Janning düzen ismi.Düzen dışı skorerleri ya da saha içi oyun aklı olan biri yok.Planinic kıpırdanırsa en azından çarklar döner.Savunma olarak iyi seviyede kalacaklardır diye düşünüyorum.Birkanın dönüşü sonrası belki benchten aradıkları şutör takviyesine ulaşırlar.FbÜlker'de ise işler biraz kapalı kutu.Obradovic geçenlerde katıldığı programda general oyun kurucu bulma konusunda gelen soruya biraz bozuldu,muhtemelen almak istediklerini alamadıklarından ve plan değişiminden memnun değiller.Guard transferini rafa kaldırıp bir buçuk ve iki numaralar ile kadroyu doldurdular.Riskli hamle yaptılar.Yine de geçen seneye göre topa yön veren oyuncu sayıları fazla,dış şut tehditleri çekinilecek seviyede,Goudelock hariç alınan isimlerin de savunma karnesi fena değil.Kenan'ın vereceği katkı transfer olmazsa onların sene içindeki başarısını doğrudan etkiler.Bize gelirsek bizde hala Arroyo var.Yaşlı dersin,savunması yok dersin,yıprandı iyice dersin ama ölüsü hala bizde olduğu sürece hala ligde tepelere oynamaya devam ederiz.Çünkü rakiplerimizde olmayan lider oyun kurucu bizde var.Lideri bulunca etrafını serpiştirmek kalıyor.Bizde bu işi fena yapmadık gibi kağıt üzerinde.Oyun aklı yüksek,topa yön verebilecek ve skor potansiyeli(özellikle Aradori)yüksek bir kısa rotasyonu oldu.Nolan'ın vereceği katkı da bizi etkileyecektir.O da düzene girerse muhtemelen en verimli kısa rotasyonu bizde olacaktır.

3 numaralar gelince o konuda yukarıda yazdığım kadroya göre bakarsak rotasyonda Efes bir hayli önde orada.Efes sistemi oturtursa Perperoglu iyi katkı verir.Tam düzen adamıdır.Arkasında da Cenk var.Efes orayı güzel toparladı.Fener'in de durumu orada Emir'e bağlı.Emir fena oyuncu değil ama aşırı yükleme yaparsanız takımı mahveder,savunması zaten yok.Serhat da fena olmayan yerli.Bizde orada Micov var,Micov iyi isim,ceza şutları postta etkinliği vs. güzel.Umarım Marko'yu aratmaz.3 numarada alternatif olarak bizde Göktuğ var ama pek oynayacağını sanmıyorum Pocius o bölgeye alternatif olacaktır.Bizim sıkıntı yaşayacağımız en önemli konu Cenk'in gidişi sonrası ve kontenjandan dolayı ligde rotasyonları nasıl ayarlayacağımız ve kimin tribüne çıkıp çıkmayacağı.

4 numarada ise rakiplerimizden geride olduğumuzu düşünüyorum.Kerem Gönlüm'ün yaş geldi artık,zaman zaman zorlanacaktır ki turnuvayı da pek iyi geçirmiyor.Erceg istikrar sorunu yaşayan oyuncu.Ege de ligde süre alacaktır.Erceg'e istikrarsız desem de şu beklentim var.Geçen sene dış şutta belli başlı isimlere çok bağlı kaldığımız için Ercegin üstüne binen yük fazla olunca en önemli silahını etkin kullanmakta zorlandığı anlar oldu.Bu sene kısa rotasyonumuzun daha yıpratıcı olacağını düşünürsek Erceg daha çok tehdit olacaktır.Rakiplerimize bakınca FbÜlker bu konuda 3 takım arasında en önde diyebiliriz.Bjelica zaten gayet iyi oyuncu fazla konuşmaya gerek yok ama Vesely takviyesi de gelmesi üstüne onlar için iyi oldu.Vesely,takımının sıkıntı çektiği ribaund,atletizm,savunma gibi problemlere merhem olacaktır.Tabii dezavantajı da o sahada olunca oluşacak alan paylaşımı problemi.Efes'teki Bjelicada daha çok rol oyuncusu düzen içinde katkı verir.Saric ise güzel hamle oldu.Severim kendisini.Ülkeye gelmesine ve 1 2 yıl oynayacak olup İvkovic tedrisatından geçmek kendisine iyi gelecektir.Saricin de en ciddi sorunu istikrarlı şut.Onun dışında büyük takım havası da alacak bu sene daha da pişecektir.

Pivotta ise tartışmasız en iyi takım Efes.Çok güzel rotasyonları var.Krstic normal haline dönerse işleri baya rahat.Bizim ve Fenerin rotasyonu arasında fark yok,İkisi de harika değil ama yine de biz bütçe doğrultusunda işi daha güzel kotardık sanki :) Yine de geçen seneki play-off final serisinde helva kıvamındaki Fener pota altına karşı savunmada çok zorlanmıştık ve rakip oradan baya iş yapmıştı ki Bonsu da vardı o zaman atletik tehditti.Şimdi o da yok.İki takımın da 5 numaraları yumuşak.Olası final serisinde bu 5 numaradaki rekabeti baya merak ediyorum.

Çok uzun oldu,özür diliyorum ama hazır fırsat varken yazayım dedim.Son hamle ile birlikte daha da heveslendim ben takımım ve kendim adına.Ha gönül isterdi Jawai yerine atletik biri alınsın ama olsun.Bu sene lig-avrupa ekseni yoğun ve zorlu olacak.Ligde rekabetçi takımda çok.İnşallah güzel bir sezon olur.

Arkadaşlar burada aslında olay basit. Lig maçlarınį önemseyip ligi 1.ci bitirirsek final'e kadar büyük bir ihtimalle fb ve efes'den kaçarız ve bir birleriyle oynatıp yıpratırız, tabi saha avantajıda cabası. Lig sıralaması bu yıl çok önemli...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...