2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Maçı başından beri izliyorum,öncelikle Jawai'nin hazırlık maçlarına oranla daha hareketli olması sevindirici,ve pota altında topla buluştuğu zaman boş adamları iyi görüyor,burası tamam.

Fakat geçen sezon oynadığı süre boyunca gözlemlediğim şeyi şu ana kadar oynadığı maçlarda da gözlemledim,ribaundlara hiç konsantre olmuyor,pozisyon almıyor hiç. Savunmada da varlığıyla yokluğu belli değil,çok kolay geçiliyor ve bir caydırıcılığı yok ne yazık ki. Tamamen hücum odaklı bir pivot halinde Jawai.

Şu anda Meksika-Avusturalya maçının 4. periyodu oynanıyor.Jawai yine iyi sinyaller verdi.Tabi fikrim değişmedi.Sezona Furkan-Jawai'yle başlamak intihar.
8 yabancıyla başlamak çok lüks..Furkan-Jawai-Vuyukas rotasyonuna ise hayır demem.Tatmin olurum ama ilk tercih bu olmamalı.
Furkan-Jawai-Yerli uzunla başlayıp 8. yabancıyı duruma göre transfer etmek daha mantıklı gözüküyor
Bu arada Ayon'u ilk defa izledim.3 periyotta da fark yaratmadı.

Bence de Kerem yerine Barış Hersek ile anlaşsaydık keşke. Jawai ile Furkan'ın yanına da atletik bir uzun şart mutlaka. Jawai eski formuna ulaşamazsa o da ayrı sorun.

Ayon 3.periyoddan sonra açıldı 11 sayı 9 ribaund 2 top çalma 1 asist 1 blok yaptı. Jawai de 9 dkda 4 sayı 4 ribaund 2 asist yaptı. Oynadıkça açılıyor yavaş yavaş. Ben Jawai'den umutsuz değilim.

Su anda milli takim da oynayan oyunculardan Omer Asik haric hic bir tanesi turkiye disinda bir sene icin 500 bin usd lik yillik bir kontrat dahi alamazlar ki bence buna Emir Preldzic dahil. Senelerdir 3+2 sayesinde paralari indirdiler yazik gercekten. Birde bizim su takim da dahi sure alamayan Furkan'a verdigimiz yillik 1.3 milyon euro var ki ici yaniyo insanin.

Sent from my iPad using Tapatalk

Jawai sana göre hata bana göre değil. Domercant ise alınmaması gereken bir riskti ama sözleşmesi devam eden bir oyuncu sözleşmesinden çıkıp çıkamadığımızı biliyor muyuz? Eğer çıkabildiğimiz halde kaldıysa evet hata. İşte ben buna kızdığım nokta da bu iç yüzünü net bilmeden direk asıp kesmek.

Bu seneye gelirsek adı ciddi ciddi bizimle anılan uzunların ortak özelliği nedir? Hepsi pota altında bire biri iyi, savunma yerine hücum özellikleriyle öne çıkan adamlar. Koç oyununu ve sistemini buna göre kuruyor demek ki. Eleştirileri buna göre yapmak daha doğru. Hala gelen ya da gelecek adamı savunması yok diye eleştirmek de ayrı bir şey. Geleni değil de şimdiden koçun sistemini eleştirmek daha mantıklı.

Unutmadan her zaman birilerinden daha iyi oyuncu bulursun. Arroyo'dan da daha iyisi var Arrodori'den de. Buna göre yapılacaksa eleştiri çok işimiz var.

En iyi oyuncu = koçun istediği oyuncu.

Domercant'ın sözleşmesi devam etmiyordu. Sadece +1'i vardı. O kullanıldı. Feshetmek isteseydik, ederdik. Kimseyi asıp kesmiyorum. Sadece Fenerbahçe final serisinde bizim boyalı alandan Zoric,Oğuz'la %80'le oynadı. Böyle bir durum varken, uzun konusunda seçici olmalıydık. Bir sürü savunmacı uzun önerdik burda, tabi kimsenin görmediğini bile bile. Ama bu Jawai'den çok çok daha iyi oyuncular olduğu gerçeğini değiştirmiyor. En iyi oyuncu = koçun, teknik direktörün istediği oyuncularsa neden yıllardır transfer eleştiriyoruz?

Cenk bu gs takiminin en iyi yerli oyuncusu en yuksek yuzdeyle playofflarda 3luk atan sampiyonluk senesindeki final maclarinin en skoreri.Verdigi katki tartisilmaz 800 bin dolar deymez dersen katilirim.Ama verdigi katkiya ve o gidince ona saygi duymaman guzel bisey degil.Turk milli takimi sistem olarak cenkin hic uymayacagi bir tarzda.Bos kalan adam bile potaya baktiginda sut saatinde 1 saniyenin 2 saniyenin kaldigini gorup tedirgin oluyor.

Vuyukas iyi hoş ikili oyunları falan, sırtı dönük oyunu var da bu sene atletik oyuncu eksikliğini yaşayacağız gibi. Formsuz Bonsu bile fener pota altını her maç poster etmişti.

Domercant'ın sözleşmesi devam etmiyordu. Sadece +1'i vardı. O kullanıldı. Feshetmek isteseydik, ederdik. Kimseyi asıp kesmiyorum. Sadece Fenerbahçe final serisinde bizim boyalı alandan Zoric,Oğuz'la %80'le oynadı. Böyle bir durum varken, uzun konusunda seçici olmalıydık. Bir sürü savunmacı uzun önerdik burda, tabi kimsenin görmediğini bile bile. Ama bu Jawai'den çok çok daha iyi oyuncular olduğu gerçeğini değiştirmiyor. En iyi oyuncu = koçun, teknik direktörün istediği oyuncularsa neden yıllardır transfer eleştiriyoruz?

Bir daha yazıyorum en iyi transfer = koçun istediği transfer. Inşallah koçun istediği transferler yapılıyordur. Bu dediğimin branşı ya da ismi yok. Transferin tutacağı anlamına da gelmez ama gerçek bu. Yoksa koça ne gerek var.

Eleştiriye gelelim. Tabi ki eleştirilecek tersi durum doğaya aykırı. Ama koçun tercihine saygı duyarak ona göre eleştiri yapılmalı. Seni gördügünü hica görmedi mi sanıyorsun? Ama hocanın yabancı tercihi tutandan çok atandan yana. Pis işleri Furkan ile yapacak. Tabi gönül komple adam ister ama şartlar belli istenilen özellikler belliyken hala savunmacı adam önerip eleştirmek bana doğru gelmiyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...