2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Q1q3Z3.jpg

Sezon öncesi en belirleyici turnuvamız olacak. 27 Eylül'de başlayacakmış.

Resimden anlaşılacağı gibi Galatasaray-Loko maçının galibi Pana-Zalgiris galibiyle eşleşiyor.

Bir de lig pivotu kim olacak diye peşin karar vermeyelim. Hocanın elinde çalışsın ikisi de, hazırlık maçlarını oynasınlar sonra hoca karar versin. Tahminim bir tık Vougioukas önde.

Bu sene Ligde efes ve ülkersporun arkasında bitirecek takım direk euroleague gruplarına kalacak. Bunu atlamışsınız. Ligdeki hedef en kötü 3. olmaktır, tabi efes ve ülkerin ardında. Yarı finalde de efesle eşleşmek isterim. Tüm maçlarda Galatasaray taraftarı olacak. Finalde yine ülkersporla oynamak güzel olur.

Vuyukas'ı Ermal'in iyi zamanlarına benzetiyorum. Sırtı dönük oynar, potaya yakın alınca iyi bitirir ama savunmada ayakları pek yerden kalkmaz ve ribo da çekmez.

Vuyukas'ı Ermal'in iyi zamanlarına benzetiyorum. Sırtı dönük oynar, potaya yakın alınca iyi bitirir ama savunmada ayakları pek yerden kalkmaz ve ribo da çekmez.
Vuyukas da Ermal gibi hücum ile öne çıkan bir isim ama ribaunt ve savunmada Ermal kadar büyük bir karadelik de oluşturmaz yine de.İstatistikle açıklamak gerekirse Ermal'in tüm kariyerinde 10 civarı bloğu var toplamda.Galatasaray sezonu da sadece 2 blok lig ve Avrupa dahil.Bayağı utanç verici istatistik bir uzun için.Bu seviyelerde oynayıp kariyerinde en az bloğu olan uzun bile olabilir tüm Avrupada

<blockquote class="twitter-tweet" lang="tr"><p>As I've noted, GM for Galatasaray assures the signing of Aussie muscle Nate Jawai. Also confirms deal with Ian Vougioukas.</p>— David Pick (@IAmDPick) <a href="https://twitter.com/IAmDPick/status/507451507961118720">4 Eylül 2014</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

<script async="" src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script><iframe id="rufous-sandbox" scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" style="display: none;"></iframe>

Yalnız Pocius 3 oynuyor ağırlıklı olarak... Orada Göktürk'un çok süre alacağını düşünmeyin. Yani kullanılacak rotasyon şöyle olur:

PG: Arroyo, Nolan, Ender
SG: Aradori, Sinan, Nolan
SF: Micov, Pocius, Göktürk
PF: Erceg, Kerem, Ege
C: Vouigoukas, Furkan, Jawai

Aslında Galatasaray'ın Efes ve FB Ülker'den güçlü olduğu mevkiiler 1 ve 3 numara. En zayıf mevkii ise 4 numara.

Bence bütün oyuncular üzerinden rotasyonlarda sıralama şöyle:

PG: Gala 1, Efes 2, Fb 3
SG: Fb 1, Gala 2, Efes 3
SF: Gala 1, Efes 2, Fb 3
PF: Fb 1, Efes 2, Gala 3
C: Efes 1, Gala 2, Fb 3

Ancak, FB Ülker'in önemli bir avantajı var ki, o da hiçbir yabancısının dışarıda kalmaması. Yani TBL için FB Ülker'in özellikle uzun rotasyonunda derinliği çok fazla.

8 yabancı olacağını yazdığımda da belirtmiştim bence 7 yabancı olalım, uzun için de çok sağlam birini alalım 2 yabancıya vereceğimize diye. Saçma oldu bence bu şekilde ama bakalım umarım dengeleri sağlarız.

Yönetimin bu transfer döneminde ne şerefi ne haysiyeti kaldı ama yine en iyi transferleri yaptılar bana göre. Helal olsun. Geç oldu güç olmadı.

Arkadaşalr 8 yabancı olursa eğer, ligdeki rotasyonu 8'i üzerinden ayarlayabiliyor muyuz ? Mesela ligde bir maç Jawai Arroyo kenardayken, diğer maçta Smith ve Erceg'i kenarda bırakabilecek miyiz ? Yoksa burada 6+1 mi geçerli olacak ?

Eğer öyle olacaksa bence 8 yabancı mantıklı oldu. Takıma ve form durumuna göre oyuncu seçebiliriz.

Bence ülkerin en önemli avantajı 6 yabancı olmaları yani yerli rotasyonu. Efes'e gelicek olursak kısa rotasyonu berbat. Erken eslesme olmazsa finalin adı aynı olur.
PG: 1 GS 2 FB 3 EFES
SG: 1 FB 2 GS 3 EFES
SF: 1 GS 2 EFES 3 FB
PF: 1 FB 2 EFES 3 GS
C: GS=EFES=FB

Arkadaşalr 8 yabancı olursa eğer, ligdeki rotasyonu 8'i üzerinden ayarlayabiliyor muyuz ? Mesela ligde bir maç Jawai Arroyo kenardayken, diğer maçta Smith ve Erceg'i kenarda bırakabilecek miyiz ? Yoksa burada 6+1 mi geçerli olacak ?

Eğer öyle olacaksa bence 8 yabancı mantıklı oldu. Takıma ve form durumuna göre oyuncu seçebiliriz.

TBL'de on yabancıya kadar lisans çıkartılabilecek bu sezon. Yani sekiz yabancıyı da dönüşümlü kullanmak mümkün.

Takım, kadroda 6 yabancı bulundurabilirken aynı anda en fazla 7 oyuncuya lisans çıkarabilmesi mümkün...Toplamda sezon boyuncada en fazla 10 yabancı oyuncu ile sözleşme imzalayabiliyor...

Özetle, sezon başında oyunculardan birine lisans çıkarmayacağız, diğer oyuncular arasında maça göre rotasyon mümkün...Sözleşme sayısı da en fazla 10 olduğu için sezon başında çıkaracağımız yedi lisansta 3 kere değişiklik hakkımız var...

3 Sene önce Ülkerin 6 yabancısı olması ve hiçbirinin dışarıda kalmayacak olması avantaj derdim. Ancak artık değil. Hele bu sene hiç değil Euroleague takımları artık NBA kadar maç yapıyor.
Geçen sene, önceki sene biz sakatlıklardan çok fazla çektik. Ayrıca bu sene GS-Efes-FB üçlüsünden galibiyet almaya potansiyel takım sayısı fazla. Banvit, KSK, Trabzon, TOFAŞ, BJK, Datçka bu 5 takım yukarıdaki üçlüden galibiyetler çıkartacaktır. Her oyuncu her an mental açıdan tam, formda ve hazır olmayabilir, yorgun olabilir. Biz şimdi özellikle PG ve Pivot bölgelerinde yaşı itibarıyla Arroyo ve kondisyon olarak Jawai'yi dinlendirebilecek bir ortam hazırladık. Sakatlık olursa da çok fazla hissetmeyiz. En azından geçen sene Arroyo oynamayacağı zaman ahlar vahlar çekerken, şimdi o mevkiyi Nolan çoğu maçta götürebilir.

Pivot bölgesinde FB de pota altını savunacak Vesely dışında hatta savunma yapmayı geçtim potansiyeli olan tek oyuncu yok. Vigouskas, form tutarsa Jawai o bölgeyi dağıtır.... Efes de Lasme faktörü etkili olabilir. Krstic de ortalama bir savunmacı. Bizde Furkan'ın bu seneki performansı belirleyici olacaktır. Ancak Ülkerden üstün olduğumuz bir gerçek...
2 numarada Andrew bu seviyelerin oyuncusu mu değil mi belli değil. Bogdanovic Partizan'da yıldızdı ama nice Partizan yıldızları diğer takımlarda kayboldu. Can ve Melih'in doğru düzgün süre alacağını sanmıyorum. Aradori-Pocius-Sinan üçlüsünün FB'nin 2 numaralarından artısı var, ekisiği yok.
PG mevkisini Efes ile hiç kıyaslamıyorum bile. 1 numarada açık ara en iyiyiz. Kenan'ın sakatlık dönüşü performansı Ülker için belirleyici olacaktır. Çünkü ancak o zaman Hickman sevdiği bölge olan 2 numaraya kayabilir.
3 numarada Micov'un performansı çok önemli. Yedeği yine 2 numaradan geçme Pocius veya Sinan olacaktır. Rakiplerde 3 numarada Predzic-Serhat, Cenk-Perperoglu-Birkan var. Efes ile eşit sayılırız. FB'de Predzic bu kadar skorer içinde egolarından sıyrılıp oynayabilecek mi ? Serhat defalarca başaramadığı büyük takımlarda oynamayı başaracak mı ? Eğer Emir ve Serhat oynarlarsa üç takım bu bölgede eşit olur. Oynamazlarsa biz ve Efes 1 adım öndeyiz.
PF de bende bizi en geride görüyorum. Kerem'in form durumu çok önemli. FB bu alanda Vesely'ide kullanabilecekleri göz önüne alındığında en etkili takım. Ama Efes de Bjelica-Saric hatta Lasme ile aşağı kalmaz....

Bunlar tabiki kağıt üzerindeki kadrolar. Önemli olan kimya. Ancak kağıt üzerinde takım kimyasına sahip olabilecek tek takım da biziz. Bizde rolleri rahatlıkla dağıtabiliriz.
Efes'de oyun kurucu yok, tabi Planinic birden Khimki'deki günlerini hatırlamazsa.

FB'de skorer bol, ama oyun kurucu yok. Sahada topu elinde isteyen o kadar çok kişi olacakki, Emir, Bogdanovic, Hickman, Andrew, Zoric, Bjelica,Oğuz, NBA'den gelip kendini göstermek isteyecek Vesely. Bu takıma bir maçta birden fazla top lazım...

Bizde skorerler belli. Arroyo, Aradori, Erceg, Jawai (Vigouskas). Savunmacılar belli Smith, Kerem, Furkan, Pocius ve Sinan. Ceza şutörleri belli Micov, Pocius. Oyunu kurabilecek adamlar belli Arroyo, Smith, Ender....

Hocalarda çok önemli bir farkın olduğunu düşünmüyorum. Obra'yı geçen sene Ergin Hoca karşısında gördük.

Kağıt üzerinde bizde lezzetli bir yemek çıkabileceğe benziyor. Diğer takımlarda belirli noktalardaki tadı - tuzu eksik. Ancak ligin kaderini ise etkliyen en önemli faktör federasyon seçimleri olacaktır.

Yumuşak karınlar Efes oyun kurucu, FB oyun kurucu ve pota altı, bizim 4 numara....

Ben bu sene 2 sene önceki kadar umutluyum takımdan. Sadece bazı yabancılar hemen uyum sağlayamabilir, sabretmemiz lazım...

Özyer bundan sonra olabilecek transferle ilgili bilgi verirken "Bugün herhalde Nathan Jawai resmiyet kazanacak. Bir uzun oyuncu daha düşündük. Yunan Milli Takımında oynayan Vougioukas ile belki sözleşme imzalama durumumuz var. İki uzunla da imzaladıktan sonra kadromuz tamamlanacak. Ve ondan sonra bir araya gelip, inşallah Milli Takımımız da sonuna kadar gidip madalya alır, onlar döndükten sonra tam takım çalışmaya başlayacağız Eylül'ün ortasında. Ve Türkiye Kupası ile sezonu açacağız" diyerek belirtti.

Benim merak ettiğim kim 8. yabancı olacak. Normal şartlarda Jawai olmalı fakat görünen bizimkilerin planları Jawai üzerine yaptığı. Murat Özyerin konuşmasından da sanki Vougioukas alınmayabilir gibi bir anlam da çıkardım ben ama alınacaktır. İnşallah bugünkü Moreira gibi rakip pivot performanslarını çok izlemeyiz...

Benim merak ettiğim kim 8. yabancı olacak. Normal şartlarda Jawai olmalı fakat görünen bizimkilerin planları Jawai üzerine yaptığı. Murat Özyerin konuşmasından da sanki Vougioukas alınmayabilir gibi bir anlam da çıkardım ben ama alınacaktır. İnşallah bugünkü Moreira gibi rakip pivot performanslarını çok izlemeyiz...
Bunu ben de çok merak ediyorum. Umuyorum Jawai 8. yabancı olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...