3 Sene önce Ülkerin 6 yabancısı olması ve hiçbirinin dışarıda kalmayacak olması avantaj derdim. Ancak artık değil. Hele bu sene hiç değil Euroleague takımları artık NBA kadar maç yapıyor.
Geçen sene, önceki sene biz sakatlıklardan çok fazla çektik. Ayrıca bu sene GS-Efes-FB üçlüsünden galibiyet almaya potansiyel takım sayısı fazla. Banvit, KSK, Trabzon, TOFAŞ, BJK, Datçka bu 5 takım yukarıdaki üçlüden galibiyetler çıkartacaktır. Her oyuncu her an mental açıdan tam, formda ve hazır olmayabilir, yorgun olabilir. Biz şimdi özellikle PG ve Pivot bölgelerinde yaşı itibarıyla Arroyo ve kondisyon olarak Jawai'yi dinlendirebilecek bir ortam hazırladık. Sakatlık olursa da çok fazla hissetmeyiz. En azından geçen sene Arroyo oynamayacağı zaman ahlar vahlar çekerken, şimdi o mevkiyi Nolan çoğu maçta götürebilir.
Pivot bölgesinde FB de pota altını savunacak Vesely dışında hatta savunma yapmayı geçtim potansiyeli olan tek oyuncu yok. Vigouskas, form tutarsa Jawai o bölgeyi dağıtır.... Efes de Lasme faktörü etkili olabilir. Krstic de ortalama bir savunmacı. Bizde Furkan'ın bu seneki performansı belirleyici olacaktır. Ancak Ülkerden üstün olduğumuz bir gerçek...
2 numarada Andrew bu seviyelerin oyuncusu mu değil mi belli değil. Bogdanovic Partizan'da yıldızdı ama nice Partizan yıldızları diğer takımlarda kayboldu. Can ve Melih'in doğru düzgün süre alacağını sanmıyorum. Aradori-Pocius-Sinan üçlüsünün FB'nin 2 numaralarından artısı var, ekisiği yok.
PG mevkisini Efes ile hiç kıyaslamıyorum bile. 1 numarada açık ara en iyiyiz. Kenan'ın sakatlık dönüşü performansı Ülker için belirleyici olacaktır. Çünkü ancak o zaman Hickman sevdiği bölge olan 2 numaraya kayabilir.
3 numarada Micov'un performansı çok önemli. Yedeği yine 2 numaradan geçme Pocius veya Sinan olacaktır. Rakiplerde 3 numarada Predzic-Serhat, Cenk-Perperoglu-Birkan var. Efes ile eşit sayılırız. FB'de Predzic bu kadar skorer içinde egolarından sıyrılıp oynayabilecek mi ? Serhat defalarca başaramadığı büyük takımlarda oynamayı başaracak mı ? Eğer Emir ve Serhat oynarlarsa üç takım bu bölgede eşit olur. Oynamazlarsa biz ve Efes 1 adım öndeyiz.
PF de bende bizi en geride görüyorum. Kerem'in form durumu çok önemli. FB bu alanda Vesely'ide kullanabilecekleri göz önüne alındığında en etkili takım. Ama Efes de Bjelica-Saric hatta Lasme ile aşağı kalmaz....
Bunlar tabiki kağıt üzerindeki kadrolar. Önemli olan kimya. Ancak kağıt üzerinde takım kimyasına sahip olabilecek tek takım da biziz. Bizde rolleri rahatlıkla dağıtabiliriz.
Efes'de oyun kurucu yok, tabi Planinic birden Khimki'deki günlerini hatırlamazsa.
FB'de skorer bol, ama oyun kurucu yok. Sahada topu elinde isteyen o kadar çok kişi olacakki, Emir, Bogdanovic, Hickman, Andrew, Zoric, Bjelica,Oğuz, NBA'den gelip kendini göstermek isteyecek Vesely. Bu takıma bir maçta birden fazla top lazım...
Bizde skorerler belli. Arroyo, Aradori, Erceg, Jawai (Vigouskas). Savunmacılar belli Smith, Kerem, Furkan, Pocius ve Sinan. Ceza şutörleri belli Micov, Pocius. Oyunu kurabilecek adamlar belli Arroyo, Smith, Ender....
Hocalarda çok önemli bir farkın olduğunu düşünmüyorum. Obra'yı geçen sene Ergin Hoca karşısında gördük.
Kağıt üzerinde bizde lezzetli bir yemek çıkabileceğe benziyor. Diğer takımlarda belirli noktalardaki tadı - tuzu eksik. Ancak ligin kaderini ise etkliyen en önemli faktör federasyon seçimleri olacaktır.
Yumuşak karınlar Efes oyun kurucu, FB oyun kurucu ve pota altı, bizim 4 numara....
Ben bu sene 2 sene önceki kadar umutluyum takımdan. Sadece bazı yabancılar hemen uyum sağlayamabilir, sabretmemiz lazım...