Uzunlardan kısalara doğru gideyim.
Furkan ortalama 20 dakikayı bulabilecek seviyeye geldi bence. Tek eksiği faul atışlarındaki yüzdesi, onu mutlaka geliştirmesi lazım. Onun dışında bu sene potaya çok daha cesur gidiyor, ribaund konusunda da iyice geliştirdi kendini. Hatta çoğu üyenin hemfikir olduğu üzere hakettiği kadar süre bulamadı özellikle playofflarda. Serbest atışlardaki yüzdesini yukarılara çekebilirse harika olacak.
Sofo'nun geldiğini kabul edersek süre alacağı ortalama 14-15 dakikada rakip pota altını dağıtacaktır. Sırtı dönük oyunu var, ikili oyunu var, faul atışları Furkan'a nazaran daha iyi. Saavunma kısmında faul problemi ve ağır kalacak olması ise dezavantajları.
İlla şutu olan bi 5 numara almamız gerekmiyor. Çünkü -her ne kadar değeri pek bilinmese de- Erceg bu konuda kilit rol oynuyor. Hem soğukkanlı hem de iyi bir şutör. Banvit serisinin 4. maçını hatırlayın. İlk yarıda berbat oynamıştı ama 3 ve 4. periyotta hiç bir şey olmamış gibi topu aldı şutunu kullandı ve ikisinde isabeti buldu. O iki üçlük Marko'nun yaktığı ateşi daha da harlamıştı.
Ayrıca ismi geçen Bertans da gelecek olursa dışarıdan bulacağımız sayılar bizi fazlasıyla rahatlatacaktır. İçeride Sofo veya Furkan, çizginin gerisinde şut tehdidi olan Erceg veya Bertans.
Marko umarım takımda kalır. Olur da giderse yine şutu iyi bir isim gelecektir ama takımı, kulübü, tribünü, ülkeyi tanıyor artık Marko. Tam anlamıyla mükemmel bir uyum yakaladı burada.
Arroyo'nun yanına alınacak guard ve bir tane şutör SG kısa rotasyonumuzu belirleyecek malum. Hala Spanoulis'in gelmesini çok zor görüyorum ben, eğer Spa gelirse 2'ye savunması iyi bir SG lazım. En çok buraya yapılacak hamleleri merak ediyorum. 1 ve 2 numara takviyeleri çok bilinmeyenli denklem gibi...