• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wotws
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:52
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Çok saçma olacak bilmediğimden soruyorum ama bazı arkadaşlar Nikolovu yerli olarak kullanırız diyorlar bu durum müsait mi kadroda olsa da yabancı sayılmıyor mu ?

Israrla bu takımın ihtiyacının Pick&Roll oynayabilen bir pivot olduğunu düşünüyorum.Ama piyasaya bakınca konuşulan isimlerde fena değil.

Mejri iyi bir oyuncu 2012 Olimpiyatlar döneminde falan çok iyiydi Madrid'de çok şans bulamadı.Hoca da bu tarz isimleri seviyor ama yine şutlarımız girmediğinde bizi Arroyo'nun eline mahkum bırakacak bir düzen kuruyoruz.

Mejri daha çok defansif özellikleriyle bloklarıyla ve atletikliğiyle ön plana çıkar geçen yıla göre bizi ileriye taşır ama Furkan-Mejri pek verimli bir ikili değil sanki:D

Nolan Jerry Johnson olacaksa hemen gelsin nesini beğenmediniz adamın müthiş katkı almıştık sezon ortasında gelmesine rağmen:D

Işte bu yüzden düzen dışı oynayan Harris'i Pocius'tan daha çok istedim.

Hayırlısi artık :)

Pocius-Micov-Arroyo-Aradori-Erceg-Cenk-Sinan şeklinde skor opsiyonları olan bir takımın tek kişiye mahkum kalacağını ve skor anlamında kriz yaşayacağını düşünmüyorum fakat Erceg'in sayı anlamında pota altını neredeyse hiç kullanmadığını düşünürsek kendine sayı ve pozisyon yaratabilen fakat savunma yönü ağır basan bir pivot almamız gerektiğini düşünüyorum.

E madem 4 uzun zor olacak , yerli statüsündeki , post oyunu ribaundu ve orta mesafesi olan Ersin'i niye gönderdik bunu anlamadım ?

Abi Nolan'ın Nba'de oynayamamasının en büyük sebebi Nba için atletizmi yeterli olmaması. Ama Avrupa için de atletizmi yüksek seviyede. Arada kalmış olduğu için Avrupa'ya geldi. Ayrıca ben Vidmar'ın türk olduğunu hiç hatırlamıyorum. Bjk döneminde yerli sayılmak istedi ama olmadı. Hala yabancı statüsünde oynuyor diye biliyorum ben Gasper..

Barkın, Gasper'in BJK'ta iken yerli olup olmadığı konusunda ısrarcı değilim. O zaman yerli değildi hatta. Ama geçen sezon TFF " bir takımın kadrosunda 2 devşirme oalbilir ama 12kişilik maç kadrosunda 2si birden olursa biri yabancı sayılır" diye kural çıkardığında bu kuralın sadece FB'ye yaradığı Erkek takımında Vidmar-Emir KAdın takımında Nevin-Quanitra olduğundan sadece onlar için çıkarıldığı dillendirildi.

Yani bu yüzden Vİdmar devşirme diyorum. Gene de ısrarcı değilim. Ki önemi de yok. Faul atamayan şutu olmayan aynı tarz bir uzun daha neden lazım olsun:) Sakatlıkları da cabası

Oğuzhan, Jerry çok katkı verdi ya haksızlık etmeyelim o final serisine:))

Harris iyi bir oyuncu ama mental anlamda çok zayıf. Euroleague'in ona uygun bir arena olduğunu düşünmüyorum şu dönemde. Bencil bir oyuncu, top eline yapışıyor ve savunmada yeteri kadar da sert bir oyuncu değil. Şu söz konusu oyunculardan bir tanesini silip Harris'i yazmam

Vidmar yerli statüsünde değil. 2012'de mi ne devşirme olayı değişmese Shipp, Vidmar, Kinsey gibi oyuncular bu hakkı kazanacaktı ama o kural değiştikten sonra zorlaştı devşirme işi.

Keşke Boniface Ndong oynuyor olsaydı :(

Kural yeniden düzenlendiğinde ersini tutmamiz gerekiyordu.

Ersin sanırım önce sakatlığının sonra da bütçenin kurbanı oldu.

Bence (300 bin doları falan kabul eders) Ermal de alınabilir, hatta alınsa çok iyi olur. Ama bütçe Erceg-Kerem-Furkan-Transfer'den ötesini kaldırmayacaksa zor tabi...

E madem 4 uzun zor olacak , yerli statüsündeki , post oyunu ribaundu ve orta mesafesi olan Ersin'i niye gönderdik bunu anlamadım ?

Hoca'nın tuttuğu bir oyuncu Dudley. Sakatlık sonrası düşüşüne sinirlendi demek ki veya devşirme hakkını başkasına saklıyor.

Hoca'nın tuttuğu bir oyuncu Dudley. Sakatlık sonrası düşüşüne sinirlendi demek ki veya devşirme hakkını başkasına saklıyor.

Bence devşirme hakkını saklıyor diye düşünmeyin sonuçta yeterli bi Türk rotasyonumuz var ve alınan yabancılarla cidden kaliteli bi kadromuz oluyor. Bence devşirme alınmayabilir.

Bende bunu haftalardır düşünüyorum Ermal Kuqo kesinlikle düşünülmeli.Ligde 15-20 dk süre alır bayağı rahatlatır uzun rotasyonunu.Savunması var post up var.Şutu bir pivota göre kesinlikle muhteşem.EL seviyesinde iş görmez kabul ama lig için Vidmardan Ersinden yararlı olcaktır kanımca kendisi.

Arroyo'ya bağımlı bir takım olacağımız fikirlerine katılmıyorum.
Eğer Ergin hoca Nolan'dan verim alırsa zaten Arroyo yükünü paylaşır Nolan ile.
Bunun yanında all around 3 tane 2-3 oynayan oyuncuya sahibiz ve 3ünün de saha görüşü iyi.Hatta Micov duruma göre 4 bile oynayabilir.
Bir hücumda 2 hatta 3 defa penetre pas yapacak kapasitede bir kadromuz oldu.
Uzun transferi çok önemli.Şu ana kadar adı geçen isimler: Mejri, Pleiss, Lampe, Batista.
Pleiss bence olmaz.Geriye kalan 3 oyuncu arasında sıralama yapacak olursam Mejri>Lampe>Batista olur.
Mejri de Lampe de tatmin eder beni ama doğrusu Batista'ya çok soğuğum.
Micov'u 3-4 diye değerlendirsek bile bence bir uzuna daha ihtiyacımız var.Ermal iyi bir tercih olur.
Cenk'le sözleşme imzalamaya hiç gerek yok.Göksenin'in kiralık gideceği konuşuluyor.

Kısalar:Arroyo Ender Nolan Sinan Aradori Pocius Micov
Uzunlar:Erceg Kerem Ermal Furkan Mejri
Koç:ERGİN ATAMAN

Gasper Vidmar Dackayla anlasmak uzereymis. Listeden cikarabiliriz

Ermal bizde oynadığı dönemde şahsıma çok saç baş yoldurmuştu. Çünkü bazen aşırı zorluyor ve düzen dışı oynuyor. Ama yerli oyuncu alternatifleri kıt tabi. Orhan Hacıyeva'yı niye düşünmüyoruz hiç? Ligde iş yapardı sanki.

Transfer dönemi ve öncesinde yaşananlar ile ilgili güzel bir derleme olmuş okurken keyif aldım buyrun arkadaşlar:

Galatasaray, basketbolda yeni sezon kadrosunu oluşturmaya tüm hızıyla devam ediyor.

Galatasaray basketbolda 'Büyüyor'!
'Galatasaray, basketbol şubesinde küçülmeye gidecek hatta şubeyi kapatacak!' gibi söylemler yaz aylarına doğru artan bir şekilde devam etmişti. Hatta Galatasaray'ın final serisinde 7. maça çıkmaması da 'Galatasaray, basketbol şubesinde küçülmeye gidiyor. O yüzden bu şekilde davranıyor.' dedikodularını beraberinde getirmişti.

Ergin Ataman önderliğinde ki Galatasaray basketbol şubesinin bir diğer sıkıntısı da Liv Hospital'in sponsorluk anlaşmasını uzatma konusunda henüz bir adım atmaması oldu. Herşeye rağmen panik yapmadan ve kendinden emin bir şekilde sadece önüne bakan Galatasaray yönetimi, Ergin Ataman'nın istekleri doğrultusunda transfer çalışmalarına başladı.

İç transferde takımın iki önemli Türk oyuncusu Ender Arslan ve Furkan Aldemir ile sözleşme uzatan Galatasaray, Kerem Gönlüm gibi bir tecrübeyi de kadroya katarak yerli oyuncu kalitesini arttırmış oldu.

Galatasaray yabancı transferinde de bir anda patlama yaptı ve 3 oyuncu ile birden anlaşmaya vardı. 2 hafta önce prensipte anlaşmaya varılan Litvanya'nın en önemli oyuncularından birisi olan Pocius'u İstanbul'a getiren Galatasaray yönetimi, ardından da CSKA Moskova'nın Sırp oyuncusu 'Keskin Nişancı' Vladimir Micov ile anlaştı. Son olarak İtalya'nın yükselen değeri Pietro Aradori ile anlaşmaya varan Galatasaray yönetimi gelecek sezonun oluşumunu %90 oranında tamamladı.

Geçen sezonki kadronun en kaliteli iki yabancısı; Carlos Arroyo ve Zoran Erceg'i de kadro da tutan Galatasaray'ın bu transferler ile birlikte yabancı sayısı 5'e yükselmiş oldu. Son yabancı hakkını pivot bölgesinde kullanmak isteyen Ergin Ataman'ın bu doğrultuda yönetime taleplerini ileteceği belirtiliyor.

Galatasaray'ın kadrosunda bulunan 6 Türk oyuncudan 5 'inin Milli Takım kadrosunda yer alması da kadronun ne kadar güçlü bir şekilde kurulduğunun bir diğer ispatı.

Kaynak Galatasaray basketbolda 'Büyüyor'! - Spor Aslan - Türkiye'nin En İyi Galatasaray Spor Sitesi

Pivotada 1.sınıf bir oyuncu gelirse tadından yenmeyecek bu sene.

Cedevita nin bu sene bjk ve de partizan ile yaptığı maçlari youtube dan izledim bu iki macta smith hakkında bir şeyler söylersem eğer elinde top tutmayı pek sevmiyor topu yarı sahaya kadar getirip direk yanında ki arkadaşına topu atıyor p&r oyunu oynadığını pek görmedim ve de potaya gittiği pozisyonlarda belki de izlediğim maçlarda öyle rastgeldi ama blok yeme olasigi çok yüksek potaya gittiği her 2 pozisyondan 1 inde blok yedi savunma da ise katkı sağlar ama gordon etkisi yaratmaz şahsen pek olumlu karsilamadim bu transferi fakat ergin hocanın bir bildigi vardır diyelim

Nolan Smith'in nasıl oyuncu olduğu değil.Arroyo'nun yanındaki gelişimi önemli.Birden patlama yapabilir ama dibe de vurabilir.

banvitteki davis devşirme sayılır mı eğer öyle olursa bence tam da aradığımız adam

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri