2014-2015 Transfer Sezonu

Tuğba Fener'e gitmiş diyorlar
Karşı yaka Tuğba ve Britney Griner'ı almış.. Ndour, Griner ve Q ile iyi bir 5 numara rotasyonu oldular. Hiçbiri Bone kadar kalın değil ama eşleşmede ciddi sorun yaşayacaklarını sanmıyorum maalesef. Şu anda onlar kritik olan 4 numara pozisyonu. O aşamada milli olsa da olmasa da Lara Sanders'a çöreklenecektir. Seneye güzel bir lig bizi bekliyor. "Takım" oyunu isimleri anlamsız hale getirdiği için bu sene sahip olduğumuz takım kimyasının koruyacağımızı ümit ediyorum.

Griner çoğu kişi tarafından overrated bulunsa bile çok önemli bir hamle. Kelsey'in eşleşmesi zor. Eğer Ekrem hoca beş numara alacaksa bizde Liz Cambage alalım derim. (Kelsey Bone Ocak ayına kadar kullanırız. Malum devşirme için belli bir süreyi doldurması gerekiyor. Ocaktan Sonra Cambage oynar.)

Tuğba her ne kadar kötü olsada yedek bir 2 numara şarttı. Kimi alabiriz bilmiyorum ?

Galatasaray'ın yıldızlarla dolu kadrosunu hatırlıyorum ve o kadronun neler yapıp, neler yapamadığını da :) Onu geçtim, Ekaterinburg'un kadrosu ve ELW yarı final maçı gibi bir örnek de var elde. Kısaca, Ekrem Hoca varken rakiplerin ilgilendiği/anlaştığı oyuncu isimlerine takılamıyorum artık :) Hocamın canını sıkmasınlar, istediği kadro kurulsun, gerisi boş.

Işıl Alben transferi için, Galatasaray ve Dinamo Kursk yöneticileri arasında yarın yada Cumartesi günü bir görüşme yapılacak. Dinamo Kursk, Işıl Alben transferi için Galatasaray'a, Çin'de bulunduklarını ve Rusya'ya döndüklerinde görüşebileceklerini iletti.Dinamo Kursk, sözleşme iptali için Galatasaray'dan bir miktar para talep edecek ve bu rakam üzerinden pazarlık yapılacak. (Basketfaul)

Palazoğlu Fenere gitmiş. Çok sevindim bize gelmediğine, bitik bir oyuncu kendisi. Esmeral ile kıyaslanamaz bile.

Tuğba'yı Shavonte'yi yedeklemesi, maç sırasında 5 dakika da olsa dinlendirmesi için istiyordum, gerçi Shavonte'nin de durumu belli değil ya.. Tupba konusunda merak ettiğim tek şey Ekrem hocanın isteyip istememesi.. Eğer hoca istedi ve yöneticiler almadıysa onlara sevgiler ama hoca istemediyse sorun yok.. Ekrem hoca daha iyi bilir..

Griner'in beklenen etkiyi yaratamadığı söyleniyor, bakalım Avrupa'da neler yapacak..

Bizim şu kadromuz korunsun, üstüne gerekli takviyeler yapılsın yeter. Sera'ya katılıyorum, yeter ki Ekrem hocayı küstürüp kaçırmasınlar ve artık adamın istekleri olsun.. Önümüzde bizim yıldız isimleri getirdiğimiz ama şampiyon olamadığımız ve geçen sezon Fener'in oldukça iddialı takım kurup 3'te 3 hedefi ile sezona başladığı ama 0 kupa aldığı gibi örnekler varken, yapılan transferlere göre şampiyon belli diye önceden konuşmak hata olur.

Bu arada Griner işi yatmış, sabah yıkılmaz son kale diye bir hesap Griner'i açıklarken şimdi de Griner işi askıya alındı, koç istemedi diyor.. Neyse ne yaparlarsa yapsınlar..

Griner'in Fenerbahçe'ye gitmesine üzüldüm.

Tuğba Fb'ye gitti ise bizde Begüm'ü alalım Shavonte'ye yedek olarak.

Bakalım Murat Özyer ne zaman geçecek dış transfere !!!

Işıl (?) - Nuria
Zellous-Yasemen
X-Şebnem-Bahar Öztürk
Sancho-Bahar Çağlar
Nevriye-Kelsey Bone

Koç: Ekrem Memnun

Birsel-X-Olcay
Biba-Tuğba
Angel-Cansu
Ndour-Tuğçe
Griner-Quanitra

Koç:Jacek Winnicki

Coaching olarak yine çok çok öndeyiz,bunun önemini son 2 seneden biliyoruz.Fenerbahçe bir kabuk değişimi yaşıyor ve bunun sancılarını kolayca atlatabileceklerini bu tarz profilde bir koçla yapabileceklerini söyleyemem.Yaptıkları transferlerle takım potansiyeli çıtasını bir üst noktaya koydular fakat bunu kinetiğe çevirmek ve mühendislik açısından sıkıntı yaşamaları muhtemel duruyor.1.96'lık Ndour'u 4 numara pozisyonuna yazmak zorunda kaldım mesela.Dış şut yüzdesi üzerinden öyle değerlendirmek zorunda kalacaklardır gibi duruyor fakat Sancho kendinden şimdilik 1-2 gömlek düşük oyuncunun üzerinden geçer gibi.Biba-Angel bazı bazı yine canımızı yakacaktır orayı çözecek bir savunma prensibine ulaşabiliriz umarım.Bir guard alıp oyun aklını artırmak istemiş sanırım karşı taraf,doğru hamle olur fakat yabancı koçların Birsel'in üzerine oyuncu alması Birsel'in oyununu çok düşürüyor,çatlak sesler çıkabiliyor.Cumhurbaşkanlığı maçı kritik, yakaladağımız havanın bu senede devam edeceği ve onların kafasını kaldıramayacağı imajı açısından önemli.

Bizim açımızdan Ekrem hoca ne kadar mutlu,ne kadar istediği bir takım kuruluyor bilmiyorum.3 numaraya alacağımız avrupalının kalitesi mühim,hücum çeşitliliği oluşturması gerekli yoksa kolay savunulabilen bir takım haline gelebiliriz.Geçen sene 3 kupa kazanıp,avrupanın en büyüğü,en iyisi olmuş takımın heyecanını yenilemesi gerekli,umarım hoca bu konuda sıkıntı yaşamaz fakat Şebnem-Nevriye geçen sene koşarak gelirken bu sene ikna edilerek takımda tutuldular,basketbolu bırakacak noktadaydılar.Bu açıdan taraftar desteği kritik, takıma daha fazla sahip çıkılmalı.Şampiyonluğun yolu lig liderliği yani ev sahibi avantajından geçiyor umarım geçen yıldan daha iyi bir sene geçiririz, ee We are everything,They are not!

Boşverin Griner'i Trumeri.

Arkadaşlar ortak düşünce paydasında buluşmuşlar bile.

Hoca, hoca, hoca.

İMAPARATOR EKREM MEMNUN!

GERİSİ YALAN!

Taurasi gibi dünyanın en iyisi bizde iken günün hocasını ipine bile takmıyordu.

Sen koçunun bilgisine, yeteneğine ve yönetme kabiliyetine güvenmezsen sonuç sıfır olur.

ÖNEMLİ OLAN İYİ OYUNCULARI BİR ARAYA GETİRMEK DEĞİL, ONLARI BİR ARADA OYNATABİLMEKTİR! = EKREM MEMNUN!

Biz 3 kupa almışken rakibin Griner, Della Done, Fowles, Tina, Whalen, Dumerc gibi isimlerle ilgilenmesi sinir bozucu. Tamam onların daha fazla saldırması doğal ama biz eldekilere sahip çıkamadık daha.

fenerin her sene her branşta yaptığı tek şey pahalı gösterişli transfer
işte gördük bu sene kupayı kızlar aldı
erkekleride sadece şimdilik finali gördü TC de avrupa da döküldüler
o yüzden yürekli oyuncu lazım bize aç oyuncu
az<cık sabır

Galatasaray kadın basketbol transfer topiginde fenerbahce haberleri okumak can sıkıcı . Biz neyi bekliyoruz ? Shavonte gibi lig ve avrupa'da potansiyelini ispatlamis , karakteri cok iyi , hırslı bir şutorumuz varken macera aramaya ne gerek var. Şahsen maya moore gelmeyecekse (ki cok zor ) Shavonte mutlaka kalmali . Bakalım alba'nın boslugu nasil dolacak .

Yahu rahatlığı da abartıyoruz bazen. Ekrem Hoca tabii ki süper bir koç ama elinde de birşeyler olmalı. En azından belirsizlik ortadan kalkmalı. Senin en iyi oyuncun gitmiş, ruhuyla oynayan kaptanının durumu belirsiz, karar verememiş oyuncuların var.. Tamam 3 kupa kazandık ama o kadromuzu da kimse küçümsemesin. Işıl-Shavonte-Şebo-Alba-Sancho-Nevriye-Kelsey.. Bence gayet iyi bir kadro. Önemli olan bu kaliteyi düşürmemek. Aşçıdan lezzetli bir yemek beklemen için önce gerekli malzemeleri eksiksiz hazırlaman lazım.