2014-2015 Transfer Sezonu

Albanın Galatasarayda oynarken aldığı paraya bakıyorum,Bir de transfer olduğu takımda aldığı paraya sebep az çok belli oluyor.
Ha Aldığı parayı sonuna kadar hak ediyor bizden istemesi de normal. Bizim de o kadar bütçemiz yok veremeyişimiz normal

Bunun altın da daha da oymak anlamsız kalıyor gerek de yok. Üstte yorumda da yazıldığı üzere cidden boku çıktı artık giden gitti önümüze bakalım..

Alba gibi bir oyuncu beklenirse o bölgeye tabiki yeri dolmaz.Biz de adettir çünkü.2002 yılından beri 7 senemizi Haginin yerini dolduracağız diye heba ettik sonra ne zaman bu düşünceden çıktık takım kendine geldi. Alba gibi üçlük atmaz da süper penetreci olsun abi dert mi

Burada da alba sorunu mu var :) Ben ekrem hocanın albayı düşünmediğini duymuştum. Ekrem hocaın istediği yapılsın yeter :) Albayı tabi ki de görmek isteriz tekrar.

Daha önce de yazdım sadece KAdın basketbol değil GS'ın tüm branşlarında olmazsa olmaz ikamesi imkansız tek oyuncu Işıl Alben. Geriye kalan hepsinin ikamesi bulunur. Benim en sevdiğim yabancımız Sancho savunmada hücumda yapmadığı şey yok. Ama o da giderse farklı bir yol bulunur. Bu yüzden Alba olayı artık olay olmaktan çıktı. Mêvlana'nın dizeleri geldiaklıma

Dünle beraber gitti cancağızım
Şimdi yeni şeyler söylemek lazım
Ne kadar söz varsa düne ait
Şimdi yeni şeyler söylemek lazım

Alba gitti. Artık yeni şeyler söylemek lazım. Bahar oraya oturur mu Işıl kalacak mı kalırsa Nuria ile beraber nasıl oynarlar. Bahar Çağlar artık 3 numara oynamak konusunda inadını kırmalı mı? Hem oynayamamasına sertlikten korkmasına rağmen Bahar neden hala pota altı oyuncusu olacağım diye inat ediyor onu konuşmak lazım. Yasemen gitti mi onu öğrenelim

TBF kadın basketbol için yabancı sınırlamasını nasıl düzenledi veya düzenleyecek? Malum 2014 için 2 sene kısıtladık göya ülkeyi. Geçtiğimiz sezon 2+1 yabancı kotası olacaktı. Ki Milli takım için yerliler süre alabilsin 2014 dünya şampiyonasında evimizde coşalım. Turgay Demirel'in tek rüyası buyken( duy da inanma) FB "ben EL'i kazanacak takım kuruyorum yabancı sınırı en azından gene 3+1 olsun!!" Deyince tekrar düzeltildi kural. Hani FB futbolda diyordu ya "biz planımızı 6+2+2 ye göre yaptık Eğer bu değiştirilirse tahkime giderim" diyordu ya. Bu yüzden TFF değiştirememişti hani. İşte Basketbolda bu değiştirildi:)) Ahahaha hala düşündükçe gülüyorum biz 5. yabancıyı da alamadık ama o EL'İ alacak kadroyu kuran FB'nin elinden EL'İ aldık. GS faktörünü unuttular:))

Neyse 2014 DÜnya şampiyonası da bitecek belki yabancı sınırında yeni düzenlemeler yaparlar.En azından bu devşirme olayındaki absürtlüğü düzeltsinler. Sancho devşirme oynadığı için Bahar yerli statüsünde oynayamayacak gözüküyor. Ya da en azından ABD sınırı kaldırılsın ligde. O zaman Işıl Nuria Zee Bahar Şebnem BaharÇ Sancho Nev Bone Ayşe iyi bir takım yapıyor

Tüm bu sessizlik bir fırtınanın habercisidir belki diyeceğim de neyse mevcut kadroyu koruyalım yeter özellikle Işıl, Shavonte ve Sancho..

Emin olmamakla beraber bilen biri aydınlatırsa sevineceğim ancak galiba seneye yabancı sınırı en fazla 4. Yerli sınırı en az 6 aradaki 2 boşluğu ister devşirme ister yerli kullanabiliyoruz. Fenerbahçe Nevlin'i bırakmayabilir şayet yeni statüye göre böyleyse.

Devşirme oyuncu statüsünde değişikliğe gidildi!

TBF dün 2014/15 sezonunda geçerli olacak 'Sözleşmeli Sporcular Lisans, Tescil ve Transfer Yönergesi' ni yayınladı.

Bu yönergede TKBL yabancı sayısı açısından herhangi bir değişikliğe gidilmedi. İlgili hüküm aşağıdaki şekilde geçtiğimiz sezonki hali ile kaldı:

23.2. Basketbol Kadınlar 1. Liginde yer alacak yabancı uyruklu sporcu sayısı;

a. Basketbol Kadınlar 1. Ligi kulüpleri Lig Yönergesine uygun olarak verdikleri taahhütlerine aykırı olmayacak şekilde; aynı anda sahaya çıkan kadrolarında bulundurdukları yabancı uyruklu sporcu sayısından bir(1) fazla kişi ile sözleşme yaparak lisans alabilirler. Sahaya üç (3) yabancı uyruklu sporcu çıkarıyorsa en az biri, dört (4) yabancı uyruklu sporcu çıkarıyorsa en az ikisi (2) Avrupa kıtası içinde sayılan bir ülkenin uyruğunda olmak zorundadır. İki (2) veya daha az yabancı uyruklu sporcuyu resmi müsabaka kadrosunda bulunduran takımlar ise Avrupa ülkelerinden birisinin uyruğuna sahip sporcu bulundurmak zorunda değildirler. Avrupa kıtası içi tarifinde açıklama bölümde yer alan koşullar geçerlidir.

Açıklama

Başka bir kıta dışı ülke vatandaşı iken o ülkenin milli takımında yer alan sporcular, uyruk değiştirerek kıta içi bir ülke vatandaşı olsalar dahi, Avrupa kıtası içindeki bir ülkenin vatandaşı olarak tescil edilmezler. Avrupa kıtası içindeki bir ülkenin vatandaşı olup herhangi bir sebeple Avrupa kıtası içi olarak kabul edilmeyen sporcular, başka bir vatandaşlıkları bulunmasa dahi Avrupa kıtası dışı sporcusu olarak tescil edilirler.

b. Lisanslı maksimum yabancı uyruklu sporcuya sahip olan kulüpler bu sporcularına ilaveten yeni bir yabancı uyruklu sporcu lisansı çıkarmak istediklerinde bu sporculardan birinin sözleşmesini feshetmek (Madde 24.2.c hariç) veya geçici transfer ile başka bir takıma vermek zorundadırlar. Bu durumdaki sporcuların toplam sayısı bir sezon için ikiyi (2) aşamaz.

Devşirme statüsünde ise geçtiğimiz sezona göre bir değişikliğe gidildi ve devşirme kontenjanı dışında bırakılacak olan iki istisna getirildi. İlgili hüküm aşağıdaki şekilde:

18.4 Takımlar bir sezon içerisinde doğumdan sonra aşağıdaki haller dışında her hangi bir nedenle uyruk değiştirmiş yabancı veya Türk vatandaşlığına geçmiş en fazla bir sporcuyu yeni uyruğu ile tescil ettirebilirler. Doğumdan sonra Türk vatandaşlığına geçmiş ve büyükler kategorisinde Türk Milli takımlarında oynamış sporcular bu sayının dışındadır.

İstisna:
a. Aynı kıta içi ülke vatandaşlarının zorunlu herhangi sebeple kıta içi uyruk değiştirmesi,

Açıklama:

Vatandaşı olduğu ülkenin siyasi nedenlerle bölünmesi ve/veya birden fazla ülkeye ayrılması durumunda yeni oluşum içinde bir ülke vatandaşlığını tercih etmiş veya mecbur kalmış kişiler.

b. Farklı bir kıta ülke vatandaşı iken anne veya babasının vatandaşlık hakkından yararlanarak kıta içi ülke vatandaşlığı hakkı elde edilmesi,

Açıklama:
İki farklı ülke vatandaşı kişilerin evliliği sonucunda ilk vatandaşlık hakkından çeşitli gerekçelerle anne veya babasının vatandaşlığını tercih ederek değiştirmiş kişiler.
DEĞERLENDİRME: Burada daha önce defalarca açıkladığımız üzere önceki senelerde doğduktan sonra uyruk değiştiren sporculardan sadece bir tanesini ikinci kimliğiyle tescil ettirebiliyorduk. Yukarıdaki hükümlere göre eğer doğduktan sonra uyruk değiştiren sporcu yazılı iki istisnadan birisi kapsamında değerlendirilebiliyorsa bu kontenjana takılmaksızın ikinci kimliği ile tescil edilebilecek. Mevcut oyuncular için bakacak olursak Sancho ve Bahar ÖZTÜRK'ün annesi ya da babasının İspanyol ya da Türk olması halinde (bilmiyorum) her ikisini de ikinci vatandaşlıkları ile tescil edebiliriz. Benzer şekilde N'dour'un annesi ya da babası İspanyol olması halinde Fenerbahçe bir devşirme oyuncu transferi daha gerçekleştirebilir. Ya da takımlar mevcut oyuncularının durumundan bağımsız olarak bu istisnalar kapsamında değerlendirilebilecek oyuncu transferi gerçekleştirebilirler.

DİKKAT: Bu değişikliğin kime yaradığını yakında anlarız; tahminim Fenerbahçe bu iki istisnadan birisi kapsamında değerlendirilebilecek bir oyuncu ile anlaştı ve Avrupalı statüsünde oynatmak üzere transfer edecek.

Meziyetsizlik bu tek kelimeyle başka açıklaması yok. Ekrem Memnun'un da dediği gibi Türk basketboluna damga vuracağı senelerdeydik. Güle güle büyük Kaptan !!

Işıl'ın kalacağına cidden inanan var mıydı? Bu saate kadar olmayacak bir işin peşinden koşuldu. Yine de denediler, canları sağolsun demeyeceğim. Çok uğraştılar. Yersen.

Işıl Alben'in gidişinde tek sorumlu Murat Özyer'dir.
Benim durumum ne olacak sözleşmem bitiyor diye soran oyuncuna mali anlamda önümüzü göremiyoruz sen kendi başının çağresine bak dersen Işıl'da böyle gider işte Deha Özyer...

Beklenen oldu. Kalacagini dusunen var miydi acaba merak ettim. Gecistirdiler. Hatta hocanin aciklandigi gun arada kaynar diye su saatte aciklama girmedilerse ben de bir sey bilmiyorum.

Alba'nın gidişinde sustum ama bunda susamam! Işıl'ın gidişinde emeği olanların Allah belasını versin!!! O yüreği kaç oyuncu ile doldurabilirsiniz ulan?

Çok yazık :(
Maalesef Galatasaray spor kulübü çok kötü yönetiliyor.
Yolun açık olsun , büyük kaptan. Orada da çok başarılı olursun inşallah , Allah sakatlıkları senden uzakta tutsun.
En kısa sürede yuvana dönersin inşallah .