2014-2015 Transfer Sezonu

Daha önce de açıkladı arkadaşlar ancak kuralı son kez hatırlatalım.

Mevcut düzenlemeye göre takımlar milli takımda oynayan yabancı oyuncular haricinde sadece bir oyuncuyu ikinci kimliği (vatandaşlık-devşirme) ile oynatabiliyor.

Nevin NEVLİN türk milli takımında oynadığı için Bahar ÖZTÜRK ve Sancho'nun durumundan etkilenmiyor.

Mevcut kurala göre Sancho ve Bahar ÖZTÜRK aynı anda kadroda yer alacaksa ikisinden birinin amerikalı statüsünde yani ilk vatandaşlığı statüsünde oynaması gerekiyor. Hem Bahar ÖZTÜRK'ü türk hem Sancho'yu İspanyol olarak oynatamıyoruz.

Nevin NEVLİN ise saf türk gibi, Bahar ÖZTÜRK ya da Sancho'nun durumundan etkilenmeden ve onların dutumunu da etkilemeden türk statüaünde oynayabilir.

Avrupada ise bu üç oyuncuyu da -Nevlin'i Türk Bahar ÖZTÜRK'ü türk, Sancho'yu İspanyol olarak oynatabiliyoruz.

Alba'nın ayrılmasıyla yaşadığımız güç kaybını yerine koymak istersek Sonja Petrovic iyi tercih olur. (Kontratını bilmiyorum)

Veya Tutku Beyin söylediğine göre Sancho devşirme statüsünde değilmiş. Kelsey'i devşirip Amerikalı kısa forvet alabiliriz. Kelsey bana göre devşirilmeyi kabul eder. Çünkü ABD milli takımı için pozisyonunda önünde 4 oyuncu var (Sylvia, Tina, Candace, Britney) İkisi zaten genç, ikisi orta yaş. Onları geçmek çok zor. Artı parayı zaten ABD dışında kazanıyorlar.

Konratı bittiyse Seimone olabilir. Fb Tina ve Linsay'ı alırsa Angel'ı serbest bırakır.O olabilir. Yaşı var ama Tamika halen her yönüyle üst düzey oynuyor. Sosyal projelerinden dolayı geç gelmek isteyebilir. Yinede değer. 3'de burayı biliyor. Uyum kolay olur. Veya bu WNBA sezonu öne çıkan çaylak olursa olabilir.

Şebnem ayrılırsa yerine Begüm, Şaziye, Gülşah vb. şutu olan yerli forvet. İkna edilirse devam eder.

Nevriye bırakırsa, Nevlin (millli olduğundan dolayı devşirme değilmiş) muhakkak alınmalı. Bırakmasada alınabilir.

Nuria Işıl'ı 10-15 dk. dinlendirebilir. Avrupalı bir guard'a ihtiyaç vardı.

Bence Esra'ya gerek yok. Yasemen, Bahar, ve Ayşe bu sezon daha çok katkı verebilir. Onlarıda rotasyona ısındırmak lazım.

Yababilirsek yine iyi kadromuz olur.

PG - Işıl, Nuria Martinez
SG - Shavante, Yasemen, Ayşe
SF - Sonja Petrovic (Seimone, Angel, Tamika), Şebnem (Şaziye, Begüm, Gülşah)
PF - Sancho Lyttle, Bahar
C - Kelsey , Nevriye (Nevin)

Bahar Öztürk haberi uçurtma sanıyordum. Kendi açıklamış. Bence saçma bir transfer oldu.

Baarbara Turner ihtiyacımız varmı bence yok çünkü Sancho'yla beraber oynayamıyor, federasyonun Saçmalıktan başka birşey olmayan devşirme kuralı değişirse o zaman anca beraber oynatabiliriz, yalnız Bahar'ın kötü oyuncu olduğununada katılmıyorum, yerli oyuncu olarak bizim takımada katkıda bulunur bana göre, Alba'nın yerine geldiğini hiç sanmam, Bahar Ekrem hocan'ın sisteminde rol oyuncusu olacaktır...

Sabah sabah aklıma kötü bir düşünce girdi. Normal şartlarda Bahar Öztürk'ün Ocak'a kadar Sancho'nun kontenjanı ile TKBL ve EL'de, Ocaktan sonra da sadece EL'de rotasyon için transfer edildiği akla geliyor. Sonra düşündüm ki Sancho'nun seneye takımda olacağını sadece varsayıyoruz. Kesin kalacağına dair hiçbir yerde bir haber görmedim. Zaten daraltılmış bütçenin bir kısmı Işıl'ın Kursk ile olan sözleşmesinin bozulmasına verilecekse belki de Alba'dan sonra Sancho'yu da kaybediyoruz, o nedenle bir devşirme alınıyor. Bu durumda Whalen'ın olduğu sezondaki gibi Işıl-Nuria çift pg'lı düzende bir oyun ve Zellous-Bahar-Şebo(kalırsa) ile forvet rotasyonunu yürütmeyi düşünüyor olabilirler. 4 Numaraya da avrupalı bir oyuncu (Zane Tamane gibi) alıp transferi kapatabilirler.
İnşallah sadece kötü bir düşünce olarak kalır.

Alba gitti, Sancho ocakta katılmak istiyor, Nevriye meçhul, Şebnem bıraktı deniliyor, Kursk ikna edilemezse -ki ben edilebileceğini düşünmüyorum- Işıl yok....

Biraz geriye gidelim. Bu sezon başında Şebnem'in basketbolu bırakacağı haberleri vardı. Sürpriz değil.
Nevriye'nin bırakacağı konuşuluyordu. Bu da sürpriz değil.

Alba, Işıl... sözleşmesi biten oyuncular... Takımın, kupaları, ağaçtan elma toplar gibi toplayacağı kimsenin ihtimal vermediği bir senaryoydu. Görüşülmedi, başka takımlarla anlaştılar. Şampiyonluk sürpriz, oyuncuların gitmesi sürpriz değil.

İşin daha acısı, Alba ve Sancho'yu kenara koyarsak, bahsettiğimiz isimler en çok süre alan yerli oyuncular.

Peki ne deniliyordu? Ah, evet... "Şampiyon kadroyu koruyacağız"

Geçtiğimiz sezon her ne kadar kadromuzda 11-12 oyuncu yer alsa da kemikleşen kadromuz: Işıl, Zellous, Şebnem, Alba, Nevriye, Sancho, Bone.

Kimse benden Bahar ÇAĞLAR'ı bu kadroya dahil etmemi beklemesin.

Kadromuzdaki 3 yerli oyuncunun üçü de takımdan ayrıldı.

Nevriye'nin Ocak ayında dönme ihtimali olsa da bu yaşta basketbola birkaç ay ara verdikten sonra gerçek anlamda geri dönüşü ne kadar sürer belirsiz.

Işıl konusunda hiç ümidim yok zaten.

Şebnem de kişisel olarak doğru ve haklı bir kararla ABD'de avukatlık kariyerine devam etmek istiyor.

An itibariyle elimizde 80 dakikalık yerli rotasyonunu takım kimyasını bozmadan sağlayabileceğimiz hiçbir yerli oyuncu yok.

Yukarıdaki şartlar dahilinde hareket edersek takım yapılanmasında mecburi bir takım değişikliklere gitmek zorundayız.

Ve benim bildiğim yerli olarak şu anda kadomuza katabilecğeimiz iyi bir 3 numara yok. Şaziye'nin Uni, Begüm'ün ise BJK ile sözleşmeleri devam ediyor. Tuğba'yı da Ekrem Hocanın isteyeceğini çok düşünmüyorum.

Bu şartlar altında kadro kurmak gerçekten ama gerçekten çok zor.

Bizim mutlaka ama mutlaka yerli rotasyonuna katkı sağlayacak transferler yapmamız lazım.

Ne Işıl'ın geri dönüşüne, Ne ocakta dönecek Nevriye'ye ne Bahar ÇAĞLAR'a bel bağlayamayız.

Şartları düşününce Ekrem Hoca'nın bütçe dahilinde bazı pozisyonlarda geçtiğimiz yıla göre fedakarlık yaparak dengeli bir takım oluşturmaya çalıştığını düşünüyorum.

Alba takımda tutulabilir miydi? Elbette tutulabilirdi ama Ekrem Hoca 'maç kazandıran' ama 'maç da kaybettiren' bir oyuncu yerine farklı bir kadro kurmak daha dengeli bir takım yaratmak istedi.

Belki pişman oluruz, bilmiyorum, gittiği için çok üzgünüm ama gitmesi gerektiğini de düşünüyorum.

Bence bizim asıl sorunumuz Alba'nın gidişi ya da yerinin doldurulamaması değil.

Elimizde yeterli yerli oyuncu olsa Alba'nın yerine de iyi bir avrupalı alabilirdik belki, belki yine alabiliriz, Ekrem Hoca'nın kafasındaki planı bilmiyoruz.

Bahar ÖZTÜRK Alba'nın pozisyonuna transfer edilse de Alba'nın boşluğunu doldurmak için değil yerli rotasyonunu genişletmek için transfer edildi bence.

Belki de Sancho seneye takımda olmayacak bilmiyoruz, belki onun yerine de avrupalı uzun transfer edeceğiz.

Sonuç olarak diyeceğim şudur ki; elbette ki gönlümdeki kadroda Bahar ÖZTÜRK'e yer yok, geçtiğimiz sezon Kelsey'e de yoktu ama şartlar dahilinde düşündüğümde de eleştiremiyorum bu transferi.

Nevriye, Şebnem, Sancho "prensip" olarak tamam

Galatasaray Kadın Takım transfer görüşmelerine bugün de devam edildi ve basketbola ara vermeyi düşünen Nevriye Yılmaz ve Şebnem Kimyacıoğlu gelecek sezon da oynamayı kabul etti. Bu gelişmenin ardından Galatasaray yetkilileri oyuncuların menajerleri ile mali konuları görüşecek.

Sancho Lyttle, hem TKBL, hem WNBA, hem Kadınlar Dünya Şampiyonası nedeniyle basketbola bir yıl ara vermeyi düşünürken, dinlenmek amacıyla sezona Kasım ortasında başlamak koşuluyla prensip olarak gelecek sezon da Galatasaray forması giymeyi kabul etti.

İlk konuşmanın yapıldığı kaptan Işıl Alben için ise Kursk'a attığı imzanın çözülmesi beklenecek.

Nevriye, Şebnem, Sancho "prensip" olarak tamam - BASKETFAUL - Türkiye'nin basketbol portalı.

Işılın sorunu çözüldü arkadaşlar şükürler olsun oradaki karışıklıklar ve Ünal Aysalın cebinden ödeyeceği bir meblağ ile bonservisi alınacak Işılın Salı gününe kadar hallolur .

Şebnem Kimyacıoğlu takımda kaldı.

Sancho Ocak ve ya Şubat ayında katılacak .

Nevriye 1 yıl daha takımda kaldı hem de aynı paraya ! .

Martinez takıma katılıyor .

Bahar öztürk Albanın yerine değil Zellousun yerine alınmış arkadaşlar . Zellous ayrılıyormuş takımdan arkadaşlar .

Bone takımda kaldı ama sözleşme şuanlık imzalanmıyormuş . ( herhalde Albanın yerine Amerikalı alınacak Avrupalı bulunamazsa o hakkımız malesef Bone nin yerine Avrupalı ile dolacakmış )

Gençler takımda kalıyormuş ama Özge Yavaş katılmayacakmış nedenini anlamadım .

Bahar , Yasemen ve Ayşe takımda kalanlar .

Eğer Işıl takımda kalıp bide Martinez imza atarsa çok güzel olacak .

Son haber Nevlin zaten biliniyordu ama İÜ çok ciddi ilgileniyor malesef elimizi çabuk tutmazsak elden kaçabilir . Ünal Aysal bir yıldız getirmeyi düşünüyormuş ama Dee gelmeyecekse kim gelirse gelsin moralimiz düzelmez oda biline .

O yıldız ya Maya Moore olur yada Diana Taurasi. Maya'nın söylendiği gibi Çin'de 6 yıllık kontratı varsa geriye sadece Taurasi kalıyor.