2014-2015 Transfer Sezonu

Maya Moore transferi için Ünal Aysal, Spanoulis gibi istemesi gerekiyor.
Takımın bütçesi az olduğu ortada Bone yerine bir avrupali 5 alınmalıydı.Diğer Abd'lı hakkın skorer bir oyuncuyla kullanmamız gerekirdi.
Hedef büyülteceğimize hedef küçülttük.

Ocak ayına kadar TKBL ve ELW kadromuz: Nuria Martinez, Ayşegül Günay, Deniz Çolakoğlu, Shavonte Zellous, Bahar Öztürk, Şebnem Kimyacıoğlu, Jelena Dubljevic, Bahar Çağlar, Kelsey Bone.

Ocak ayı sonrası ELW kadromuz: Nuria Martinez, Ayşegül Günay, Deniz Çolakoğlu, Shavonte Zellous, Bahar Öztürk, Şebnem Kimyacıoğlu, Jelena Dubljevic, Sancho Lyttle, Bahar Çağlar, Kelsey Bone, Nevriye Yılmaz.

Ocak ayı sonrası TKBL kadromuz:Nuria Martinez, Ayşegül Günay, Deniz Çolakoğlu, Shavonte Zellous, Şebnem Kimyacıoğlu,Sancho Lyttle, Bahar Çağlar, Kelsey Bone, Nevriye Yılmaz.

Kadromuzda 5 yabancı oyuncu var; Sancho takıma katıldığında Bahar Öztürk ile birlikte oynayamayacağı için bu sayı 6 olacak. Dolayısıyla artık yabancı transferi olmaz.

Yerli olarak da önemli bir takviye beklemiyorum ben; 'ya tutarsa' türünden bir transfer yapılabilir ya da altyapıdan Seda takıma katılabilir.

ELW için iyi TKBL için ise yetersiz bir kadro olduğunu düşünüyorum.

Kadroyu yazarken henüz açıklanmasa da Nevriye Yılmaz ve Şebnem Kimyacıoğlu'nun sözleşmelerinin yenileneceği varsayımından hareket ettim.

Ocak ayına kadar TKBL ve ELW kadromuz: Nuria Martinez, Ayşegül Günay, Deniz Çolakoğlu, Shavonte Zellous, Bahar Öztürk, Şebnem Kimyacıoğlu, Jelena Dubljevic, Bahar Çağlar, Kelsey Bone.

Ocak ayı sonrası ELW kadromuz: Nuria Martinez, Ayşegül Günay, Deniz Çolakoğlu, Shavonte Zellous, Bahar Öztürk, Şebnem Kimyacıoğlu, Jelena Dubljevic, Sancho Lyttle, Bahar Çağlar, Kelsey Bone, Nevriye Yılmaz.

Ocak ayı sonrası TKBL kadromuz:Nuria Martinez, Ayşegül Günay, Deniz Çolakoğlu, Shavonte Zellous, Şebnem Kimyacıoğlu,Sancho Lyttle, Bahar Çağlar, Kelsey Bone, Nevriye Yılmaz.

Kadromuzda 5 yabancı oyuncu var; Sancho takıma katıldığında Bahar Öztürk ile birlikte oynayamayacağı için bu sayı 6 olacak. Dolayısıyla artık yabancı transferi olmaz.

Yerli olarak da önemli bir takviye beklemiyorum ben; 'ya tutarsa' türünden bir transfer yapılabilir ya da altyapıdan Seda takıma katılabilir.

ELW için iyi TKBL için ise yetersiz bir kadro olduğunu düşünüyorum.

Kadroyu yazarken henüz açıklanmasa da Nevriye Yılmaz ve Şebnem Kimyacıoğlu'nun sözleşmelerinin yenileneceği varsayımından hareket ettim.

İnci Güçlü A takım seviyesine çıkarılabilir mi? En azında A takımda idmanlar falanda olabilir mi?

Kadromuzun yetersiz olduğunu falan yazmaya gerek dahi yok Ayşegül Günay dışında pek sevindiğim hamle yok ileriki yıllarda bazı oyuncularımızda emekli olacak alternatiflerimizi hazırlamak gerekiyor.

Kaski'den Esra Ural'ı almalıyız bence fazla Pivot yok yerli olarak oynayabilecek 91 doğumlu ligde geçen yıl 14 dk süre alıp 4.5 Sayı-4.5 Ribaundla oynamış.Ligin başlarında pek süre alamasa da sonuna doğru aldığı süreler artınca performansı da yükselmiş.

İnci henüz 16 yaşında. Daha önünde uzun bir yol var. A takım seviyesine çıkabilmesi için 2 yıla daha ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

Bu iki yılllık süreçte Ekrem Hoca'nın da onu yakından takip edecektir. Fiziki gelişiminin boy&kilo dengesinin yakından takip edilmesi gerekir aksi taktirde avantaj gibi görünen bu fiziği onun için ciddi dezavantajları da beraberinde getirebilir.

Geçtiğimiz günlerde Ekrem Hoca bi internet sitesine verdiği ropörtajda alt yapıdaki bazı oyuncuları pamuklara sardıklarını ve yakından ilgilendiklerini söylemişti.

Bu çerçevede akla gelen ilk isim İnci.

Ben beklentileri arttırıp ileride hayal kırıklığı yaşamamak adına ve alt yapıdaki diğer yetenekli kardeşlerimize de haksızlık yapmamak adına İnci'yi çok fazla gündemde tutmama ve sabırlı olma taraftarıyım.

Bence yine şampiyon oluruz bu sene ligde. ELW'de ise yarı final yaparız en az diye tahmin ediyorum. Ekrem hoca bir başarı kazanıp ''tamamdır'' diyip yan gelip yatacak adam değil. Aynılarını tekrarlamak için ne var ne yok ortaya koyacaktır.

Bence yine şampiyon oluruz bu sene ligde. ELW'de ise yarı final yaparız en az diye tahmin ediyorum. Ekrem hoca bir başarı kazanıp ''tamamdır'' diyip yan gelip yatacak adam değil. Aynılarını tekrarlamak için ne var ne yok ortaya koyacaktır.

Yönetim önüne engel koymaya devam etmez umarım Muhammed.

Ekrem Hoca ve Ergin Hoca'in en büyük rakipleri yönetim malesef...

Şampiyonluk hakkında konuşabilmek için önce FB'nin takımını görmek lazım diye düşünüyorum. Geçen sene çok pahalı ve gösterişli bir kadro kurdular ama bir türlü adam gibi basketbol oynayamadılar. Takım olamadılar. Bu sezon da benzer sıkıntıları yaşarlarsa şampiyonluğun favorisi biz oluruz.

Son şampiyon Galatasaray Odeabank, sezon öncesi hazırlıkları kapsamında 3 oyuncuyu antrenmanlara çıkarıyor.

Yeni sezon çalışmalarına start veren Galatasaray Odeabank, milli takım ve WNBA’de bulunan oyuncuları nedeni ile eksik bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Ekrem Memnun, antrenman seviyesini yukarıya çekmek ve daha kalabalık bir kadro ile çalışmaları devam ettirebilmek için, Seda Erdoğan Okerman, Ayşe Dilek Ünüvar (Akıncı) ve Gülşah Duman’ı Florya’ya davet etti.

Geçen sezon sakatlığından ötürü Konak Belediyespor ile yalnızca 7 karşılaşmaya çıkabilen Seda Erdoğan Okerman, 1987 doğumlu ve 1.70 boyunda. Daha önce A Milli Takım kadrosuna da yer alan oyuncu, A Milli Takım yardımcı antrenörü Erman Okerman’ın da eşi.

1.76 boyundaki Gülşah Duman ise, geçen sezon yaşadığı sakatlık nedeni ile Beşiktaş ile yalnızca 10 karşılaşmada forma giyebildi ve 8 dakika ortalama ile süre aldı.

Ayşe Dilek Ünüvar (Akıncı) ise, geçen sezonu TED Ankara Kolejliler ile geçirdi. 1982 doğumlu ve 1.75 boyundaki deneyimli forvet oyuncusu, lige veda eden Ankara ekibi ile 23 karşılaşmada 33 dakika ortalama ile sahada kaldı ve 7.4 sayı, 3.7 ribaund, 3.0 asist, 1.6 top çalma ve 2.8 top kaybı rakamları ile mücadele etti.

Son şampiyon Galatasaray Odeabank, sezon öncesi hazırlıkları kapsamında 3 oyuncuyu antrenmanlara çıkarıyor.

Yeni sezon çalışmalarına start veren Galatasaray Odeabank, milli takım ve WNBA’de bulunan oyuncuları nedeni ile eksik bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Ekrem Memnun, antrenman seviyesini yukarıya çekmek ve daha kalabalık bir kadro ile çalışmaları devam ettirebilmek için, Seda Erdoğan Okerman, Ayşe Dilek Ünüvar (Akıncı) ve Gülşah Duman’ı Florya’ya davet etti.

Geçen sezon sakatlığından ötürü Konak Belediyespor ile yalnızca 7 karşılaşmaya çıkabilen Seda Erdoğan Okerman, 1987 doğumlu ve 1.70 boyunda. Daha önce A Milli Takım kadrosuna da yer alan oyuncu, A Milli Takım yardımcı antrenörü Erman Okerman’ın da eşi.

1.76 boyundaki Gülşah Duman ise, geçen sezon yaşadığı sakatlık nedeni ile Beşiktaş ile yalnızca 10 karşılaşmada forma giyebildi ve 8 dakika ortalama ile süre aldı.

Ayşe Dilek Ünüvar (Akıncı) ise, geçen sezonu TED Ankara Kolejliler ile geçirdi. 1982 doğumlu ve 1.75 boyundaki deneyimli forvet oyuncusu, lige veda eden Ankara ekibi ile 23 karşılaşmada 33 dakika ortalama ile sahada kaldı ve 7.4 sayı, 3.7 ribaund, 3.0 asist, 1.6 top çalma ve 2.8 top kaybı rakamları ile mücadele etti.

Gülşah ve Seda bence takımda kalacak kapasiteye sahip değil, Ayşe bir ihtimal ama o da düşük. Bu arada haber JWsBasketball özel haberidir.

Galatasaray Odeabank, Sancho Lyttle ile sözleşmesini 1 senelik yenilemiştir.

Sancho Lyttle
Son iki sezonu Galatasaray'da geçiren Sancho Lyttle kazanma kimliğini hep sahaya yansıtarak Avrupa ve Türkiye Şampiyonu takımımızın en önemli parçalarından oldu. Euroleague Women final maçında sakat sakat oynayan ve 19 sayı 12 ribaund ile yıldızlaşan Lyttle FIBA Avrupa tarafından da Yılın Kadın Basketbolcusu seçilmişti. İspanyol yıldız 2013 Avrupa Şampiyonasının da en değerli oyuncusu ödülüne layık görülmüştü.

Şimdi nasıl oldu kadro;

Nuria-Yasemen(?)
Zellous-Esra(?)
Dubljevic(?)-Deniz-Şebnem(?)
Sancho-Barbara(?)-Bahar
Kelsey- Nevriye(?)

Yasemen, Nevriye, Esra ve Şebnem kalacaklar mı acaba?

Kadromuz gayet güzel, zararımızı en aza indirdik. Işıl-Alba yerine Martinez-Dublijevic hiç de fena değil. Ekrem hocanın elinde yine süper işler bu takım.