2014-2015 Transfer Sezonu

Dublijevic müthiş bir oyuncu.Bugün 3 maçını izledim ve hepsinde de beni mutlu etti.Zaten geçen seneki bizim maçlardada muazzam oynamıştı.Ben Dublijevici Ekrem hocanın elinde çok merak ediyorum.Şut post up Penetre hepsinden var.Birde şunu söylemeliyim ki Fener maçlarında kavga edebilir.Biraz çirkef ama biz severiz öyle oyuncuları.

Dublijevic müthiş bir oyuncu.Bugün 3 maçını izledim ve hepsinde de beni mutlu etti.Zaten geçen seneki bizim maçlardada muazzam oynamıştı.Ben Dublijevici Ekrem hocanın elinde çok merak ediyorum.Şut post up Penetre hepsinden var.Birde şunu söylemeliyim ki Fener maçlarında kavga edebilir.Biraz çirkef ama biz severiz öyle oyuncuları.
Sanırım sadece Eurolig için aldık Jelena´yı. Belki orada karşılaşırız ama... :)

Quanitra Hollingsworth, Milli Takım kadrosundan çıkartılmış. Böylece Lara Sanders'ın yerli satüsünde oynaması kesinleşti. Sene sonu kontratı bitiyor. Umarım alırız. :)

Sanders var Hollingsworth yok | Basketbol, Basketbol Haberleri, basketbol Dünyası, Basketbol Maçı, Basketbol Maçları

Not: Forumda yerli sayılabilmesi için resmi maç oynaması gerektiği yazılmıştı.

Bu konuda Fenerbahçe'den önce davranmalıyız.
Sene içinde bu durumu bitirmeliyiz.
Umarım bu durumu Teknik Kadro ve Şube Müdürü akıllarından çıkarmaz.

Üç Kupalı Galatasaray Odeabank Hazırlık Maçlarına Başlıyor

Son Avrupa ve Türkiye Şampiyonu, Türkiye Kupası sahibi, önceki sezonu üçlemeyle kapatan ve kadın basketbolunda bir ilki gerçekleştirerek tarih yazan Galatasaray Odeabank'ın 2014-15 sezonu hazırlıkları kapsamında oynayacağı maçların programı şekillendi.

8 Eylül'de Florya Metin Oktay Tesislerinde çalışmalarına başlayan takımımız 24-26 Eylül arasında düzenlenecek İstanbul Üniv. BGD Basketbol Turnuvasına katılacak. Organizasyonda Galatasaray ile birlikte Beşiktaş, İÜBGD ve Edirnespor yer alacak.

İÜBGD Basketbol Turnuvası maç takvimi şu şekilde:

24 Eylül Çarşamba
16.00 Edirnespor - Beşiktaş
18.00 İstanbul Üniv. BGD - Galatasaray Odeabank

25 Eylül Perşembe
16.00 Galatasaray Odeabank - Beşiktaş
18.00 İstanbul Üniv. BGD - Edirnespor

26 Eylül Cuma
16.00 Edirnespor - Galatasaray Odeabank
18.00 İstanbul Üniv. BGD - Beşiktaş

Maçlar Çapa Prof. Dr. Kaya Çilingiroğlu Kapalı Spor Salonu'nda oynanacak.

Takımımız daha sonra İstanbul'da yapmayı planladığı birkaç hazırlık maçının ardından 8-10 Ekim tarihleri arasında Edirne Belediyesi tarafından düzenlenecek ve geleneksel hale gelen 3. Cumhuriyet Kupasına katılım gösterecek. Turnuvada Galatasaray'ın yanı sıra Edirnespor, Beşiktaş ve Orduspor bulunacak.

3. Cumhuriyet Kupası maç takvimi şu şekilde:

8 Ekim Çarşamba
16.00 Beşiktaş - Orduspor
18.00 Edirnespor - Galatasaray Odeabank

9 Ekim Perşembe
16.00 Galatasaray Odeabank - Beşiktaş
18.00 Edirnespor - Orduspor

10 Ekim Cuma
16.00 Orduspor - Galatasaray Odeabank
18.00 Edirnespor - Beşiktaş

Maçlar Edirne Mimar Sinan Spor Salonu'nda oynanacak.

Cumhuriyet Kupasının ardından Dünya Şampiyonasında görev alan milli sporcularımızın da kadroya dahil olmasıyla birlikte Galatasaray Odeabank kamp için Slovenya'ya gidecek ve burada da hazırlık maçları yaparak sezon hazırlıklarını tamamlayacak.

Edit: Hazırlık dönemi ile ilgili bir başlık olmadığı için buraya yazdım...

İstanbul Üniversitesi 27 - 35 Galatasaray

İlkyarı Sonucu

Edit: Maçı 73-56 kazandık.

Casas 16 sayı 2 ribaunt
Jelena 16 sayı 11 ribaunt 3 asist
Bahar Öztürk 8 sayı 2 ribaund 2 asist
Deniz Çolakoğlu 9 sayı 7 ribaund 2 asist
Incı Güçlü 5 sayı 6 ribaund
Şebnem 9 sayı 2 ribaund
Bone 4 sayı 6 ribaund 5 asist
Ayşegül 4 sayı 5 ribaund 1 asist
Kristi Bellock 2 sayı 2 ribaund 1 asist

Bilmiyorum bu konuyu yeniden canlandırmak ne kadar doğru fakat Erkek takımına gösterdiğimiz yoğunluğu Kadın takımımız içinde göstermeliyiz diye düşünüyorum. Dün maç sonu Murat Özyer röportaj verirken kendisi adına ben utandım şahsen.

Önümüzde bir Türkiye kupası finalleri var ama biz en eksik bölgemize takviye yapmama konusunda diretiyoruz. Ekrem hocamız çıkıp açıklama yapıyor diyor ki kısa rotasyonunda eksiğimiz var. Adam sonuna kadar haklı. Seçim olmadan önce Ekrem hoca bir açıklama daha yapmıştı ve kıta dışı transferi için yönetim bütçe yarattı seçimden sonra bakacağız diye ama o bütçeye ne oldu bilmiyorum. Hatta Murat Özyer'de twitter hesabından %50 , %50 şeklinde bir twitt atmıştı.

Hedeflerimizden birisi olan Türkiye Kupası öncesi bu kıta dışı transferinin bitmesi gerekiyor ama bu yazdığıma ben kendim bile inanmıyorum. Ekrem hoca her şeyin en güzelini hak ediyorken yapılan muamele hoş değil.

Ne yazık ki çok sallıyorlar. Başkanlık koltuğunu işgal eden zat doğru bir şey de söyledi kulübe sahip çıkın dedi lakin ağaların hiç birinin niyeti yok. Lafta hepsi süpermen icraata gelince fıs.

Valla 4 kişi yendik resmen Feneri ama bu böyle gitmez. Dn benim gördüğüm son 10 yılın en kötü Fener takımıydı. Şu an o kadar kötüler ki playofflarda en az 1 level atlamama imkanları yok. Mutlaka bi yerde neşter vuracaktır onlar takımdaki sorunlara. Ama bizim 1 level atlama şansımız şu kadro ile yok. Çünkü zaten maximum kapasite ile oynuyoruz.

Işıl Alben bu sene geri getirme calışmaları doğru değil.Gelecek sene Alba ve Işıl serbest kalacaklar iyi bir kontratlar önerirsin ikisinide takıma alırsın.
Kıta dışı oyuncu transfer yapılmamışken Işıl Alben geri alınsın demek yanlış kursk aldığı ücretinin yüzde 25 ile Gs'da mı oynasın.
Nuria ve Casasın takımda beklentilerin altında kaldığı düşünmüyorum.Kötü oynadıklar maçlar olmuştur ama takımın kısa pozisyondaki lideri Zellous olacaktı
Nuria İspanya milli takımın 4guardı Agü'de skorer bir guard olmadığı belliydi.
Casas ise rivas en iyi 3 oyuncu olmasına rağmen ispanya milli takımında kadroya giremedi.O takımın en iyisi Eldebrink
beşiktaş diğer oyuncusu İspanya milli takım 5 numarası olan Nichlos ise Agü gitti.

Fb bu yabancı kadrosuyla play oflara girmeyebilir. Ndour tercih etmemeleri avantaj oldu.
Ligin seviyesi gecen sene göre cok artmış.Avrupa pasaportu olan
Ana dobovic,Lacy,Elderinbrk gibi Elw seviyesindeki oyuncular türkiye liginde oynuyor.
Rakipler şampiyonluk adına transfer hamleler yapabilir.Agü'nın ocak ayında yaptığı Whalen transferi gibi.

Eyüp Yıldız
Ayrıca Angel ile A.Yıldırım arasında bir sorun var diyorlar. Angel yerine Moore transferi gerçekleşebilirmiş. Bojovic'de topun ağzında.
4.yıldız bu kadar önemliyken ne gerek var dünyanın en iyi skorerini getirmeye.

Eyüp Yıldız
GS kadın takımı Murat hocadan öğrendiğim kadarıyla 3 isimle görüşüyormuş bu hafta içinde transfer bitebilir.
Whalen Agü gitti. All star mvpsi Schimmel hatay gitti.
Zellous dışında iyi bir oyuncu kalmadı.

Maya'yı Fenerbahçe'de görmeyiz umarım.
Allah korusun.

Benim korkum Zellous' un da o isim olmadığı ve sıradan bir oyuncu olacağı yeni transferin.
Murat Özyer'den hersey beklerim.
Ne de olsa maksat takımı baltalamak.

Maya Moore en büyük hayalim, umarım en büyük rakibimize kaptırmayız
ama onların bütçesini düşününce bana da sanki onlara daha yakın gibi geliyor
bize mutlaka skorer bir oyuncu gerek
bir de ışıl olursa süper olur :)