2014-2015 Transfer Sezonu

Bence bizim 1 numaraya da 2 numaraya da 3 numaraya da ciddi ihtiyacimiz var. Preldzic' in kadin versiyonu var mi piyasada bilmiyorum. 4 numarali pozisyonda Masallah 4 tane oyuncumuz var. Daha once bu kadar bolluk gormemistim ben. Bizde Alba, Isil ve Shavonte, onlarda Cappie, Esmeral ve Matovic' in olmayisi basketbolun kalitesini korkunc derecede dusurmus. Biz Nuria, Sancho, Kelsey' nin eline kalmisiz. Onlar da Birsel, Angel ve Tina' nin eline. Iki takim da kotu. Isin ozeti ciddi takviyeler olmazsa saha avantajini elde eden takim bu sene sampiyon olur sene sonunda.

Kıta dışı transferini Türkiye Kupasına da yetiştirmeyen yöneticilere teşekkür ediyorum. Sayenizde yöneticiliğin tanımı yerlere düştü. Yazıklar olsun , vicdansız herifler.

Şahsi fikrim bu sene euroleague i kazanmak son 2 seneye göre daha kolay.İyi bir combo guard veya 2,3 numara oyuncular ile gruptan çıkıp finali zorlayabiliriz.Tabi yönetim transferi akıl ederse.Transfer yapmamız doğrultusunda takımımıza yararlı olabilecek birkaç isim yazmak fikrilerimi paylaşmak istiyorum.1)Danielle Robinson:Atletik,iyi bitrici ve savunmacı.2)Allie Quigley:Şutu iyi,gereksiz zorlamıyor,oyunun iyi yönetiyor.3)Kayla McBride:Ç

3)McBride:Çok iyi şutör,önemli maçlarda skor yapabiliyor.Bu oyunculardan biri kadroya iyi ek olabililr tabi Zellous ve Taylor gelebiliyorsa çok daha iyi olur.

Duygun adlı şahıs şahsıma bitmiş olsa bile tek doğru söylemi son kurulda kulübe destek çağrısıydı. Lakin sadece eleştirmeyi bilen zer zevat tabi ki pısıp kaldı. Ünal Aysal'ın "istenirse (yani kapıma gelinip ağlanırsa) destek çıkarım demesi de boştu.

Anlamakta zorluk çektiğim ve artık art niyet aradığım bazı şeyler var.

* Ünal Aysal Divan Kurulunda ve sonrasında televizyonlarda kulüp isterse bir şubenin bütün masraflarını karşılarım dediğini hepimiz duyduk.
* Geçtiğimiz günlerde Ahmet Dedehayır Galatasaray isterse Işıl Alben'in kulübünü ikna edip geri dönmesine yardımcı olurum, hatta kulübünün isteyebileceği ücreti cebimden veririm dedi.

Paramız yok diye ağlayıp duran yönetim ve idareci büyüklerimizin, Galatasaray'lı zengin iş adamlarından yardım bekleyip bu çağrılara cevap vermeyecek kadar hain olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden bu destek çağrılarında durum nedir? Ünal Aysal ile hangi şube için görüşüyorsunuz? Işıl Alben ne zaman geliyor?

Zellous gelmeme nedeni Ünal Aysal verdiği primi sözleri değil mi?
Mali Kriz netleşene kadar transfer izin verilmedi. Divan Kurulda basketbolda Harcanan paralar konuşuldu.
Yöneticelerin tek düşencesi final cıkardım, başka bir düşünce yok.

Şu Erkek Basketbol da ki Maric ve Gelabele'den sonra çok iyi bir oyuncu beklemiyorum.
Hatta bize Casas'i özlettirecek birisini bulur getirir Murat Özyer !!

Anlamakta zorluk çektiğim ve artık art niyet aradığım bazı şeyler var.

* Ünal Aysal Divan Kurulunda ve sonrasında televizyonlarda kulüp isterse bir şubenin bütün masraflarını karşılarım dediğini hepimiz duyduk.
* Geçtiğimiz günlerde Ahmet Dedehayır Galatasaray isterse Işıl Alben'in kulübünü ikna edip geri dönmesine yardımcı olurum, hatta kulübünün isteyebileceği ücreti cebimden veririm dedi.

Paramız yok diye ağlayıp duran yönetim ve idareci büyüklerimizin, Galatasaray'lı zengin iş adamlarından yardım bekleyip bu çağrılara cevap vermeyecek kadar hain olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden bu destek çağrılarında durum nedir? Ünal Aysal ile hangi şube için görüşüyorsunuz? Işıl Alben ne zaman geliyor?

Önder Bey aklıma gelen ihtimalin olayın gerçeği olduğunu sananlardan değilim. Ve/fakat bu olayla ilgili % 100 emin olduğum şeyi söyleyim. Ünal Aysal ve Ahmet Dedehayır'ın yaptıkları Galatasaray üstünden gündem olmaktır. Yardım yapacak kişi, reklam yapmasına gerek yok, gider yapar. Birisi cebinden ve bağlantılarıyla Işıl'ı getirecekde, Galatasaray yönetimi ve teknik ekibi hayırmı diyecek. Galatasaray'ın itibarını kendi reklamları için zarara uğratmaktan çekinmeyen bu sömürücü takımınının gerçek yüzünü Galatasaray'lı herkes görmek durumundadır.

Önder Bey aklıma gelen ihtimalin olayın gerçeği olduğunu sananlardan değilim. Ve/fakat bu olayla ilgili % 100 emin olduğum şeyi söyleyim. Ünal Aysal ve Ahmet Dedehayır'ın yaptıkları Galatasaray üstünden gündem olmaktır. Yardım yapacak kişi, reklam yapmasına gerek yok, gider yapar. Birisi cebinden ve bağlantılarıyla Işıl'ı getirecekde, Galatasaray yönetimi ve teknik ekibi hayırmı diyecek. Galatasaray'ın itibarını kendi reklamları için zarara uğratmaktan çekinmeyen bu sömürücü takımınının gerçek yüzünü Galatasaray'lı herkes görmek durumundadır.

Kendi kafalarına göre mi yapacaklar? Bunu anlamak gayet basit, yönetim haydi buyrun desin yapacaklar mı yapmayacaklar mı görürüz. Böylesine önemli isimlerin söyledikleri lafı yiyeceklerini düşünmüyorum. Benim merak ettiğim neden bu destek tekliflerine cevap vermiyoruz?

Bu gelen GS yönetiminin misyonu Aysal izlerini kulüpten silmek. Bu yüzden Aysal'ın yardım çağrılarına ne olursa olsun evet demiyorlar. Ve kulüp izin vermeden de Aysal yardım yapamaz. Ki geçen gün yapılan son genel kurulda bile Başkan Duygun Yarsuvat konunun gerçeğini bilmesine rağmen eksik anlatma veya bahsetmeme gibi seçeneklerle Aysal'ın yaptıklarını da unutturmaya çalıştı (o kadın avukatın parası ve GS'a dava açan menager'in tazminat parası) Aysal bu zararı cebinden ödemiş olsa da ve açılacak davadan gelebilecek tazminatı ben ödeyeceğim diye bizzat Yarsuvat'a da söylemiş olsa (ki yazılı belge de var) Yarsuvat bunları söylememeye özen gösterdi. Yani Aysal'ın izlerini silmek gibi bir misyon edinen bu geçici yönetim Aysal'dan para gelmesini kabul etmeyecek bu belli. Dertleri kendi GS'larına sahip çıkmak. 50 kuruşa GS adasında çaylarını yudumlasınlar. GS'ın en büyük sorunu bu:)) Hayatları boyunca görmedikleri ve görmeyecekleri Rİva satılmasın aman. Onlar için sorunlar bunlar. O çay parasını küçümsemeyin. Canaydın 2 defa seçim kazandı bu vaatle

Kadın basketbol içinse sıkıntı daha fazla. Taraftar dahil pek de isteyen yok şubenin ayakta kalmasını. Eğer şirketleşme projesi gerçekleşmezse daha beter takımlara hazırlık yapmakta fayda var. Basketbol AŞ kurulursa belki AŞ'de çalışan kişilerin isimleri yazılır bizlerde biliriz. Şu an basketbol şubesinde GS basketbol maçlarına bile gelmeyen çalışanlar (?) var. Kadın basketbol için çalışan idareciler belli zaten. Ve bir sıkıntı olduk mu başlıyoruz onların isimlerini verip istifa! istifa! demeye. O ota boka karışmayan ne olduğu belli olmayanlara değinmiyoruz bile. AÇıkçası bu şartlarda GS'a gelmek isteyen sorunları var demektir. Işıl'ın sorunu misal GS'ı çok sevmesi. Normal insan işi değil onun buraya gelmek istemesi. Orda maç başı 25 dk oynayıp daha iyi parayı daha az yorularak mental olarak da dingin kalıp maç sonunda istediğini yaptığı bir hayata yelken açabilecekken burada 40dk oynayıp yenilgilerde sorumlu görülmek maççıkışı her yere gidememek gibi cazip(!) seçenekleri seçmek:))

Tabii bu kurulan kadroda Murat Özyer'e kızıyoruz ama Ekrem Hoca'nın da suçu var. Bunu unutmuyorum. Dengesiz kurulan kadroda payı yüksek. Ama o biraz daha geride kalabilecek unsurlardan. Sonuç olarak topluca 3 kupalı takımı bitirdik. Taraftar ben masumum demesin onlar da dahil bu sürece. Futbolda FB maçı olduğu gün başlanır Cimbom çağır yeter! Aslolan GS vs afilli cümleler söylenmeye:))

Bu takıma yapılacak en iyi transfer elindeki oyuncuları takımda tutmaktı.Biz bunu beceremediğimiz gibi üstüne birde giden oyuncuların yerine transfer yapamadık.Yaptığımız transferlerde gayet kötü çıktı yarı döneme kadar.Buraya yazarken artık düşünüyorum.Biz bunları görebiliyoruz yönetim bunları göremiyor mu diye...Galatasarayın kötü gitmesini isteyen belirli bir grup mu var acaba yönetim içerisinde?4 kişilik süper bir yabancı kadromuz vardı.Bunu bozdular.En önemli Türk oyuncumuzu ve avrupanın en önemli oyuncularından birini ellerinde tutamadılar.Destek olmak yerine köstek oldular.Bana en çok dokunan konuda bundan önceki adını anmak istemediğim koça dünya starları verilirken Sayın Ekrem MEMNUN a 1 kıta dışı oyuncusu olmadan oyna denilmesiydi.Bunların hepsinin ekonomik kriz nedeniyle olduğu söylendi.Bu krizin büyük bir bölümünün futbol takımından geldiğini hepimiz biliyoruz.Futbol takımında o kadar çok gereksiz oyuncu var ki bunlar elden çıkarılmıyor ve yerine o kadar daha gereksiz oyuncular alınıyor.Takımda 37 tane sağ bek var neredeyse!Söylemek istediğime gelecek olursak ekonomik krizden etkilenen bir bayan basketbol takımı var.Kriz futbol yüzünden çıkıyor fakat bayan basket takımını vuruyor.Transfere gelince futbol şubesiyle basket şubesinin gelir/giderleri ayrı deniliyor.Şu yönetimin mantıklı bir transfer politikası hiç bir zaman olmadı.Geçen sene bile efsane sezonumuzu geçirmiş olmamıza rağmen kısa rotasyonumuz da büyük sıkıntılar yaşıyorduk.Bu saatten sonra herkes elini taşın altına koysun demek geliyor içimden ama taş olmuş kaya...

Yönetimlerin yaptıkları iş iş değil. Ama bugün okuduğum haber futbol şubesinde klup taraftar olayları nedeniyle bu sene 2 milyon tl ceza ödemiş. Basket ve voleybol erkek-kadın da eklersek heralde toplam min 2,3-2,5 milyon tl ödemişizdir. Nasıl transferleri sorguluyorsak bunu da sorgulamak lazım bu para klupte kalsa daha iyi değil mi?

SON DAKİKA: Galatasaray Odeabank'ın milli uzunu Bahar Çağlar, sezonun 2. yarısı için Abdullah Gül Üniversitesi takımı ile görüşüyor.
Bahar Çağlar, 2008-2009 sezonundan bu yana Galatasaray takımının formasını giyiyordu.

Bence tek bir soru var: Zellous takımda kalsaydı ya da o gittiğinde Whalen transfer edilseydi şu anda hangi noktada olur ne konuşurduk?

Saygılarımla...

Kadınlardaki Sorunlarlar erkeklerdeki sorunlar arasında hiçbir fark yok.
İki hoca'da cekip gidebilirdi.Kadro'nın nasıl kurulduğu görmemek için bahane arıyoruz.
Skorer için bahar öztürk,Bahar Cağlar bu gidişle Casas,Nuria Martinez gönderilebilir.
En önemli olan sorunun kökünden cözmek.Maya Moore almak için bütçe acıldı.
Fb ve Agü kadrosu takım kıyaslanamaz.
Kısa rotasyonu takımı kıyaslarsak küme düşmeye oynar.

Hocaya suc buluyorsak burda işi yok demektir..Gitsin erkeklerde X bir takımı Avrupa üzerinde nasıl zirveye oynacağını göstersin.
Efes ivkoviçle 2 senede başarısız olursa, bütçe imkanlarına hocaya sunulursa burdan kalması doğru mı?
Sezon başı Sancho ,Nevriye,Şebnem bırakması konuşuluyordu.Türkiye kupasını kaybetildi diyerek kadro planlaması üzerinde hocaya eleştirmek doğru mı?
Alba torrens ekaterinburgtaki aldığı ücretle burda 8 oyuncu ücreti karşılanıyordur.Alba Gs için efsane olmuştur ezeli rakip iyi imkanlarda gitsede düşüncem değişmez.Hangi futbolcuya imkan sunulsa gitmez.

Nuria fb 15 sayı kursk 22 sayı atıp böyle basit turnikeler kacıriyorsa bunda suc aramak doğru değil.
1 kupa bile kazanamayan Agü guardlarını alıyorsun o seviler cıkmak kolay mı?
Hoca bu kadar beklediyse en iyisi alınmalı.

Yapılması beklenen kısa transferinde en iyi tercihin Kayla McBride olduğunu düşünüyorum. Çaylak, Stars tarafından seçildi ve Avrupa'da ki ilk sezonu.
Zellous olsa şimdiye kadar olurdu, Carson eski formunda değil.
Ekrem hoca'ya hatırlatılması gerektiğini düşünüyorum, para sıkıntı olmaz.
Şu an Sopron'da ve EuroCup'talar. 17 sayı - 7.6 ribaund, %56 şut, %41 3'lük yüzdesi var,
Fiziği çok iyi, dominant. 1-2-3 oynar, 4'te sırıtmaz.
Ben kendisinin hayranıyım, Taraftarların sevgilisi olabilecek cinsten tatlı ve hırslı bir yapısı var. NCAA finalinde kaybettikten sonra kamera önünde ağlamışlığı var, duygusal.

Erkek transferine 2 transfer yaptık.
Bayanlara niye sıra gelmiyor ?
Türkiye Kupasi'ni kaybettik, Euroleague'de kaybettikten sonra mı yapılacak o transfer ?
Ahh Murat Özyer ahh.
Bu takıma ve bu taraftarlara yaşattıklarindan dolayı diğer dünya da iki yakan bir araya gelmeyecek.