2014-2015 Transfer Sezonu

Kusura bakma ama sana katılamayacağım Hakan.. Pondexter bizim takımda görmek istemediğim ender sporculardan.. Gönül ister ki her sene kupaları süpürelim ama böyle çirkef sporcularla değil.. Casas ile devam edilsin daha iyi

Aybike, bir zamanlar Nevriye de aynı şekildeydi ama şimdi herşey güllük gülistanlık. Fenerin bu sene kötü olmasının enbüyük etkeni Pondexter'ın gidişidir. Evet çirkef bir oyuncudur özelliklede bize karşı bunu çok yapmıştır, ama son lig şampiyonluğu maçımızda maç sonu tüm oyuncularımızı teker teker tebrik etmişti. Belki yaptıklarından özür dileyerek kendini affedebilir. Çok potansiyelli bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.

Ben Nevriye'nin bize karşı çirkef hareketler yaptığını hatırlamıyorum, gerçi basketbol geçmişim fazla yok, şunun şurasında 4 yıldır takip ediyorum ama bir Pondexter kadar da değildir.. Dediğim gibi benim düşüncem bu yönde, senin düşüncene de saygı duyarım ama inşallah bu kadını bizim formamız altında görmem :)

Aybike, bir zamanlar Nevriye de aynı şekildeydi ama şimdi herşey güllük gülistanlık. Fenerin bu sene kötü olmasının enbüyük etkeni Pondexter'ın gidişidir. Evet çirkef bir oyuncudur özelliklede bize karşı bunu çok yapmıştır, ama son lig şampiyonluğu maçımızda maç sonu tüm oyuncularımızı teker teker tebrik etmişti. Belki yaptıklarından özür dileyerek kendini affedebilir. Çok potansiyelli bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.

Umarim Murat Özyer de sizin gibi düşünmüyordur.

Pondexter gibi bir çirkefe para kazandırmamızı hiç istemem, zaten hocanın da isteyeceğini sanmam.

Sadece Işıl geri gelse dahi şampiyonluk için büyük avantaj yakalarız diye düşünüyorum.

Sanırım Ekrem hoca yetenekten önce 'karakterli' oyuncularla çalışmayı seven koç(ışıl, alba, nuria vsvs..) . Bu sebeple Cappy aklında bile değildir tahminim.

Nevriye'nin GS taraftarını kışkırtmak dışında yaptığı bir şey yoktu. Yıllardır soruyorum. Şehir asparagası oldu bu konu. Cappie ile kıyaslanması ise ayıp. Zaten biraz onurlu olun yahu! Cappie'ye teklif etsek gelmez o bile o duruşu gösterir, bizim taraftar Cappie diyor.Ne yapsın teker teker parmak mı atsın hepimize daha?

Bence Işıl değil, 2 numara lazım bize. Ha Işıl gelse, Nuria'yı böylece (İSpanya Milli takımında değerlendirildiği gibi) 2 numarada değerlendiririz. Ama onun yerine direk ABD'li 2 numara almak daha mantıklı ve iyidir. Tabii uzunlarımız bu kadar iyiyken Sue Bird alınsa o da iyi iş yapardı:)

Sezon başında da demiştim.Aziz ile Angel arasında sıkıntı var. Zaten FB'nin resmi yayın organı Hürriyet'te Angel hakkında çıkan Bu -nişanlandı lezbiyen ilişki vs vs- tarzı haberleri Aziz'İn yaptırdığını Angel da biliyor. Aziz de bildiğini biliyor. Onu yıldırıp göndermek, yerine de anlaştıkları Maya'yı getirmek istiyorlar. İşte Angel da gitmek değil gönderilmek istiyor sanırım.

Eğer Angel gönderilirse, sözleşmesi fesh olduğundan GS alabilir. Öyle bir durumda ben direk isterim Angel'i. Ekrem hoca onun egolarını dizginlerse takıma çok yararı olur uzunları da besler, fiziğinin avantajı sayesinde mevkisinde tutulmaz bir oyuncu olur.

Sanırım FB'de de "Angel'i gönderirsek ABD'li oyuncu eksiği olan GS'a gider!" diye bir korku olduğundan sözleşmesini feshetmeyip gitmesini bekliyorlar. O zaman GS alamaz alırsa buy-out öder vs

FB Maya'yı da alsa o pota altında Tİna olduğu sürece tutunamayacak. Ama Kaza ile Angel'İ alırsak bu sene EL'i GS'a direk yazın derim. Ligi saymıyorum zaten :))

Nevriye'nin GS taraftarını kışkırtmak dışında yaptığı bir şey yoktu. Yıllardır soruyorum. Şehir asparagası oldu bu konu. Cappie ile kıyaslanması ise ayıp. Zaten biraz onurlu olun yahu! Cappie'ye teklif etsek gelmez o bile o duruşu gösterir, bizim taraftar Cappie diyor.Ne yapsın teker teker parmak mı atsın hepimize daha?

Bence Işıl değil, 2 numara lazım bize. Ha Işıl gelse, Nuria'yı böylece (İSpanya Milli takımında değerlendirildiği gibi) 2 numarada değerlendiririz. Ama onun yerine direk ABD'li 2 numara almak daha mantıklı ve iyidir. Tabii uzunlarımız bu kadar iyiyken Sue Bird alınsa o da iyi iş yapardı:)

Sezon başında da demiştim.Aziz ile Angel arasında sıkıntı var. Zaten FB'nin resmi yayın organı Hürriyet'te Angel hakkında çıkan Bu -nişanlandı lezbiyen ilişki vs vs- tarzı haberleri Aziz'İn yaptırdığını Angel da biliyor. Aziz de bildiğini biliyor. Onu yıldırıp göndermek, yerine de anlaştıkları Maya'yı getirmek istiyorlar. İşte Angel da gitmek değil gönderilmek istiyor sanırım.

Eğer Angel gönderilirse, sözleşmesi fesh olduğundan GS alabilir. Öyle bir durumda ben direk isterim Angel'i. Ekrem hoca onun egolarını dizginlerse takıma çok yararı olur uzunları da besler, fiziğinin avantajı sayesinde mevkisinde tutulmaz bir oyuncu olur.

Sanırım FB'de de "Angel'i gönderirsek ABD'li oyuncu eksiği olan GS'a gider!" diye bir korku olduğundan sözleşmesini feshetmeyip gitmesini bekliyorlar. O zaman GS alamaz alırsa buy-out öder vs

FB Maya'yı da alsa o pota altında Tİna olduğu sürece tutunamayacak. Ama Kaza ile Angel'İ alırsak bu sene EL'i GS'a direk yazın derim. Ligi saymıyorum zaten :))

Son cümle çok iddialı olmamış mi Sühan Bey :)
Peki o isim Angel değil de Maya olursa da aynı şey gerçekleşir mi ?

Eyüp yıldız: FB kadın takımında hoca değişikliği olabilir eski bir isim tekrardan takımın başına gelebilir diye duydum. Tahminim Zafer Kalaycıoğlu. tahmininde ettiği kişi 3 gün önceden Hatay b.b anlaştı.
1.maç kaybedildi koç değişikliği mi olur.Sezon başı eksik olan Gs odeabank maç kaybetse hoca mı gönderecekler.
2 kıta dışı olduğu için coğu takım Avrupada hakkını kullandı.Angel nişan olayını yalanladı.
Angel - Maya Moore değişikliği sadece bir iddia
Eyüp yıldız sezon başında Maya moore ve Peny taylor Gs odeabank Gündeminde olduğunu yazmıştı.

Son cümle çok iddialı olmamış mi Sühan Bey :)
Peki o isim Angel değil de Maya olursa da aynı şey gerçekleşir mi ?

Tabii iddialı, biraz mübalağa bulunmakta :)) Sonuçta F4 tarzı finallerde biraz günlük performans önemli EL garanti diyemeyiz. Ama lig şampiyonluğuna garanti veririm. Maya ile olur mu? Bu biraz daha karışık. Dee'nin asist özellikli yüksek şut yüzdeli oyunu, Seimone'un crossover'ları ve şutu, Angel'in güçlü dikine penetrelerini düşününce Maya konusunda ben bu 3ü gibi olduğunu düşünmüyorum (Düşünene de saygım var).

Yalnız, Işıl-Angel beraber olsa EL için daha net ve iddialı konuşabilirdim. Çünkü Nuria'nın günlük giden istikrarsız bir performansı var ve konsantrasyonu çabuk düşebiliyor. Oyundan kopunca da atması gereken pasları bile idrak etmesi 2 saniye sürüyor. Işıl ise 35 dk hiç çıkmadan oynasa bile o pası görme refleksini daha çabuk verebiliyordu. GS'ın şu an zayıf karnı orası. Dediğim gibi Nuria 2 hafta oynamazsa EL hedefi tamamen biter:(

Yönetimi de anlayabiliyorum. Kazanılabilecek en büyük kupaları kazanmış bir takıma taraftarın sahip çıkması yok. En fanatik Kadın basketbol fanları bile futbol forması ile geliyor. Ki Salona gelen yok. Bİlet fiyatı 20TL olsa ortalık ayaklanır. Bu ortamda daha fazla yatırım yapmak kulübün her yerini sarsıyor. Açıkçası yerli oyuncular da bunu ateşledi. Görüyorsunuz top sürmesini bilmeyen kılar var ve kapıyı 200binTL'de açıyorlar. Ben 8 yaşındaki yeğenimi çalıştırıyorum 2 senedir potaya top attırmadım sadece top sürdürüyorum. Top sürmesini bilmeyen kızların utanması lazım o paraları isterken. İşte bu yüzden bu şubede ya yabancı sınırı kalkmalı ya da kulüpler anlaşıp bunu sonlandırmalı bu rakamlar düşmeli. Yani top süremeyen isimlerin aldığı paraları öğrenince Işıl Nevriye gibi oyuncuların kapıyı 1 milyondan açması gerektiğini düşünüyorum.

Takıma gerekli isimleri de mevkileri de herkes biliyor zaten. Şu Basketbol AŞ kurulursa daha net olur resim belki.

@Ahmet

Eyüp'ü çok referans alıyorsun. Sonuçta o da kendince fikrini söylemiş bence demiş. Eİnstein değil adam Zafer Hocanın Hatay'a gittiğini aklındna çıakrmış olabilir. Kİ ben de hatırlamıyordum Taner hatırlattı bana da. Angel'in yalanladığını herkes biliyor ama süreci de herkes biliyor. Ve Tabii ki FB'nin hoca aradığını da herkes biliyor. Evet bir mağlubiyet ile hoca gönderilmez bu doğru ama FB farklı. Şampiyon olan hocaları da gönderdiler her sene. Çünkü o şampiyonluklar hocaların deil Aziz ile TBF arasındaki ilişkilerin eseriydi. "Hırsız özlemler" ve türevleri ile alakalıydı yani. Yani Fb hoca arıyor evet. Ha kim dersen hiç fikrim yok ben de o anlamda tahminlerdeyim

Shavonte devam ediyor olsaydı şuan grup birincisiydik, bu yılda El'i alabileceğimize inanıyorum, Shavonte yada o seviyede birini alırsak, gruptan çıkacağımızdan eminim herşeye rağmen...

Şu futbol ile diğer branşları karşılaştırma sevdasından ne zaman vazgeçeceğiz bilmiyorum.

Tamamen hayal olsada Elena Delle Donne'yi takımda görmeyi çok isterim.

Bir de çok merak ettim ''Fb playofflara giremez'' derken ne denmeye çalışılmış?

EL'nin en büyük favorisi UMMC'yi geçenlerde son anda elimizden kaçırmadık mı bu şartlara rağmen ? Takviyeyle ikinci kez şampiyonluk hayâl değil.

Şu futbol ile diğer branşları karşılaştırma sevdasından ne zaman vazgeçeceğiz bilmiyorum.

Tamamen hayal olsada Elena Delle Donne'yi takımda görmeyi çok isterim.

Bir de çok merak ettim ''Fb playofflara giremez'' derken ne denmeye çalışılmış?

Futbol ve Basketboda harcanan paralarda kar durumu aranırsa bunlar Yönetim tarafında konuşulmalı. Bu zihniyet böyle devam ederse Galatasaray Basketbol takımları cok büyük bir küçülmeye gidecek.
Geçmiş yönetim Futbolda 67 milyon tl bütçe acığını gitti.
İspanya'da bütçeli takımlar ya da Barcelona, Real Madrid takımları olsaydı Sancho ve Alba Torrens Gs'da olur muydu.
Giden oyuncular Paradan dolayı değil ilgisizlikten dolayı gitti. Paradan dolayı da gitseler Gs Odeabank'dan aldığının 2,3 katını alıyor.
Erkeklerdeki yaşanan krizlerin aynısı Kadınlarda yaşanıyor. Sadece dışarı yansıtılmıyor.
2012-2013 sezonda basketbol takımında 13 oyuncu cekip gitme hakkına sahipti. Bu kişiler arasında giden 50 bin dolar parası ödenmeyen Whalen oldu.
Alba Torrens ve Sancho Lyttle cekip gitse ne olacaktı.Erkeklerde aynı kriz vardı ama sonuçta 1,4 milyon euro para alan Jamont iyi kontratlarla gelen Macvan ve Ndog cekip gitmemesi yada ikna edilmesi daha kolaydır.
Murat Özyer göre 1 oyuncunun kaybedilmesi de büyük başarı.

Kulübün ne kadar sağlıklı yapısı olursa olsun futbol harcamasıyla diğer herhangi bir branşın harcamasını kıyaslamak hata. Orada ki kazanç ve kayıp diğer branşların her zaman kat ve kat üstünde olduğu için bu devran böyle sürüp gidecek.