2014-2015 Transfer Sezonu

Bone kesin gitti sanırım biraz önce bir sürü bavulla hava alanında resmini gördüm.Hani tedaviye gidiyordu dönünce parasını ödeyecektik bu da sanırım alışmış olduğumuz yalanlardan bir tanesi,bizim de demek ki taraftar olarak en ufak bir etkimiz olamıyor bu kadar olaya rağmen bildiklerini okumaktan geri kalmadıklarına göre yönetici kılıklı insanların..

Bu yönetim hangi açıklamayı yaparsa yapsın inanmamak gerek. İnsan bildiklerinden de şüphe ediyor artık. Kelsey Bone bence ayrıldı. O kadar çanta , valizle kimse kısa süreliğine ABD'ye gitmez. 2 kıta dışı oyuncu eksikliğiyle sezona da havlu atmış olduk böylelikle.

BYE Asia diye yazmış twitterda. Kesin gitti.
ABD çok sağlam bir pivot daha kazandı. Bizde olduğu 1.5 yıl hem çok şey kazandı hem kazandırdı. Yolu açık olsun.

Ekrem hoca yaklaşık 1 yıldır parasını alamıyormuş bugüne kadar ağzını bile açmadı adam. Neden susuyor ki yahu o neden susuyor,yerli oyuncular neden susuyor. Yabancılar bırakıp giderken susmasın onlar da ihtarname çeksinler.Şahsen ben olsam 5 dk bile durmazdım.

Sancho'nun alacaklarının ödendiğini yazmış JWs twitter. Tabii ben hiçbir olumlu habere inanmıyorum artık. Bone da gitti. Geri dönecek gibi değil. Kına yaksın yönetici bozuntuları..

Sancho'nun alacaklarının ödendiğini yazmış JWs twitter. Tabii ben hiçbir olumlu habere inanmıyorum artık. Bone da gitti. Geri dönecek gibi değil. Kına yaksın yönetici bozuntuları..

Sancho'nun alacaklarının bir kısmı yatırıldı. Doğru haber.

Can Topsakal , Bone geri dönecek derken Murat Özyer takımdan ayrıldı diyor. Varın siz düşünün şubenin halini.

Zellous antrenmana çıkmış. Üzerinde o renkleri görünce kendimi bir an acayip hissettim. Lo Bianco'nun gitmesi bile bu kadar üzmemişti beni.

1-2 güne Topsakal ya da Özyer açıklama yapar. Bone'ye parasini yatırdık. Ama geç geldi diye sözleşmesini feshettik. Hep aynı şey.

Bu Odeabank denen bankanın adını biz olmasak kim bilirdi acaba? Hem Türkiye hem Avrupa Şampiyonu oldu takım be. Sponsorluk ücretini artırmadılarsa hâlâ neden bunların adını reklam ediyoruz?

Elindeki oyuncuyu tutamayanlar transfer yapacaklarmış, yersen... Basketbol şubemiz idari yönden tam bir bilinmezin içinde, sonuda hiç iyi gözükmüyor.

Odeabanktan gelen paralar Selçuk-Burak-Yekta-Sabri gibilerinin boğazından geçiyorsa hakikatten lanet olsun böyle işe. Haram zıkkım olsun ya.

SPONSORLUK HAKKINDA BİLGİLENDİRME:

2013/14 sezonu başında Odeabank ile Galatasaray arasında imzalanan sponsorluk sözleşmesinin toplam değeri o dönemde yapılan basın toplantısında 5 yıl için toplam 10 Milyon Euro olarak açıklanmış. (Kaynak: Galatasaray Kulübü ile Odeabank arasında dev işbirliği - Milliyet Haber )

Sponsorluk sözleşmesini iki başlık altında ele alacak olursak;

1. Türk Telekom Arena stadı Kuzey tribünü isim hakkı.
2. Kadın basketbol takımının isim hakkı ve erkek basketbol takımında forma reklamı.

Sözleşme kapsamındaki iki konuyu birbirinden ayırt etmek gerekiyor, zira Türk Telekom Arena tribün isim hakkı Futbol A.Ş'ye ilişkin olup onun anlaşması ayrı yapılmış ve KAP'a yapılan açıklamada sponsorluk bedeli 5 yıl için toplam 2,5 milyon Euro olarak belirtilmiş.
( Link: Kamuyu Aydınlatma Platformu )

Geriye kalan sponsorluk bedelinin de basketbol şubesine tahsis edilmiş olması gerekiyor ki Lütfi Arıboğan'ın açıklamasına güvenirsek bu bedel de 5 yıl için toplam 7,5 milyon Euro.

Bu 7,5 milyon Euro'nun 5 taksitle ödendiğini/ödeneceğini tahmin ediyorum. Kullanıldığı alan ise futbol takımı değildir o kadar ileriye gitmiş olamazlar.

Kullanıldığı alan birkaç sayfa önce paylaştığım bilgilerde olduğu gibi tüm amatör branşlardır. Kulüp tarafından takımlara tahsis edilen bütçeler ile sponsorluk gelirleri arasında fark olduğu için tüm gelirler bir havuzda toplanıyor ve bu havuzdan ödemeler gerçekleştiriliyor.

Not: Lütfen sponsorlara eleştiri getirmekten vazgeçelim, sponsorluk dediğimiz müessese gönüllülük esasına dayanır. Mevcut imzalanmış sözleşmeler kapsamında da sponsorlarımız kendilerine düşen yükümlülüğü yerine getirmektedirler. Aksi söz konusu olsa yöneticiler geciken ödemelerden sponsorları sorumlu tutarlardı ama şu ana kadar böyle bir açıklama hiç olmadı. Eğer sponsorluk bedellerinin düşük olduğunu düşünüyorsanız bu konunun muhatabı ne Liv Hospital ne Odeabank'tır. Söz konusu şirketler ile sponsorluk sözleşmesi imzalayan yöneticilerdir. Sonuçta ne Liv Hospital ne Odeabank sponsorluk sözleşmesi için yöneticilerin başına silah dayamadı.

Kelsey Bone bilmem kaç valizle ABD'ye geri dönüş yaptı. Dönüşü çok zor diye tahmin ediyorum. Şube kimsenin umrunda değil. Sanki Galatasaray düşmanları bu şubeyi yönetiyor.

TBF, Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ekrem Memnun un A Milli Kadın Basketbol Takımı' nın başına getirilmesini yarın resmen duyuracak.