2014-2015 Transfer Sezonu

4 yabancı kısıtlaması varken kimi tribüne yollayacagız ? Sahada karakter koyan Dublijevic mi , Galatasaray forması ile her mac dahada büyüyen Martinez mi ? Maya moore ,taurasi ayarinda bir oyuncu getirmedigimiz sürece transfere gerek oldugunu düsünmüyorum. Ekrem hoca'da böyle düsünüyordur . Birde fuzuli casas gerçegi var.

Ne Martinez ne de Dubljevic kesilemez, kesilmemeli, evet Ayşegül çoğu zaman güzel idare ediyor ama tamamen de ona bırakılamaz guard pozisyonu, Dubljevic ise ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu ispat ediyor hep, bu aralar çok sık konuşulduğundan dolayı, eğer olur da Maya Moore alınırsa kesilecek kişi bence Kelsey Bone olmalı, uzun rotasyonumuzda Nevriye,Sancho,Dubljevic ve hoca şans verirse Bahar idare eder orayı, başka Moore tarzından kaliteli isim var mı alınacak bilmiyorum ama yok sanırım, o olmazsa ise zaten Ekrem hoca da istemez bence başka ismi

Ekrem Hoca işini bilir ama ben bu sezon için bir transfer gereği görmüyorum açıkcası. Elde sadece lig kalmış durumda ve kesilecek yabancı oyuncu da dengelerin değişmesi demek

Eğer Maya Moore veya benzeri biri gelirse kesilecek oyuncu finale kadar Jelena Finalde Kelsey olur bence. Ve Eğer Maya alınacaksa 1.5 yıllığına alınmalı yoksa gelmesi bence saçma. Neoalcaksa bu takımla olsun. O parayı kızlara prim olarak vereceğinizi söyleyin zaten kalanını halleder onlar. Nuria'ya yoğun hayranlık duyuyorum. Işıl sonrası onu hatırlatmayacak kadar extra dakikalar ve oyunlar geçirdi. Nuria Sancho Jelena gibi oyuncuların emeklerine dikkat edilsin.

Birsel'e gıcıklığım yok ama gelmesin tabii ki. Ki geleceği de yok sözleşme yeniletir böylece GS'ı kullanıp. Gelecekse de kesin FB ona artık para vermiyordur ondan gelecektir. Birsel'in 3 sene önce bize gelme durumu vardı gelmedi şimdi onun kesesi dolsun diye GS'a gelmesini de ben kabul etmiyorum. KAldı ki oyunu da oyun değil. Birsel yerine Işıl'ı alsınlar Işıl Nuria Ayşe süper guard rotasyonu. Yanına bir 2-3 (moore) bir 3-4 (Jelena) oynayan aldık mı Sancho Kelsey derken güzel takımımız olur:))

Şaka maka aysegül günay ilerde uzun yıllar guard pozisyonumuzu domine edecek gibi görünüyor . Deplasmanda 18 sayı fark attıgımız fenerbahce derbisinde de gayet sakin ve iyi bir oyun sergiledi . Henüz 92 dogumlu oldugunu hatirlatalim . Ekrem memnun'un elinde dahada pişecegini düsünüyorum . Biraz oyun görüşü ve karar anlarında insiyatif almayı ogrenirse olacak bu iş.

Ben şunu merak ediyorum. Bu kadar zorluğa rağmen olağan üstü bir başarı gösteren takımımızı görünce yüzleri düşüp, utanmıyorlar mı ? Sen ki bu takıma bir şutör alamıyorsan o zaman bu şubeden defolup gitmelisin. Eğer ki play-offlarda Fenerbahçe maçlarında İpekçi'de bir mağlubiyet alırsak, tüm suçlusu bu yönetimdir. Utançtan nasıl çıkarlar dışarı bilemiyorum. Her zaman uzun oyuncularımız son gücüyle oynayacak diye birşey yok. Onun için transfer gerekli. Ki şampiyonluk gelirse. (İnşallah), bu vurdumduymaz ve fırsatçı grubu böyle diyecekler sezon sonu sosyal medyada, gazetelerde demeç demeç; bu takım zaten iyi gidiyordu sinerjiyi bozmak Galatasaray taraftarına haksızlık olurdu, biz büyük bir akıl oyunu yaparak takımı bozmadık. Şampiyon olurdular bakın işte, sonuçta şubeyi biz yönettik bakın şampiyon yaptık sizi diyecekler. Bu kadar utanmaz, arlanmazlar.

Koskaca Galatasaray, her yerde mağazası, her yerde taraftarı, milyar dolarlar kazanan şirketlerin başında bulunan yönetici taraftarları,o kadar branş branş ayrılmış yönetimi olan ve milyon dolarlar geliri olan bir kulübun bu şubesi eğer bir şutör transferine ''fakir ayaklarına yatıp'' olumsuz sonuçlandırıp; kendi keyifleri ve kendilerini yormamak için burun kıvırıyorsa ben daha ne diyeyim. Yazılar dile gelecek konuşacak.

Eğer bu takım bu sene de şampiyon olursa ki Allah'ın izniyle olacak.
Bu kadar da fazlaymış, biraz daha bütçe küçültelim demezler umarım...

Işıl-f.eldebrink- m.more- l.sanders- sancho-----ayşegül-şebnem-nevriye. Seneye Şöyle bir kadro kurmanın maliyeti ne kadardır acaba

Nevriye kesin Şebnem ise büyük ihtimal bırakacaklar önümüzdeki sezon. Oluşabilecek en iyi senaryo aşağıdaki gibi bence:

1-2 Rotasyonu: Işıl-Nuria-Ayşegül-Kıta dışı skorer (Maya Moore)
2-3 Rotasyonu: Kıta dışı skorer (Maya Moore)- Jelena- Deniz
4 Rotasyonu : Sancho- Jelena - Bahar
5 Rotasyonu : Kelsey- Lara Sanders- İnci

Bu kadar finansal problemin olduğu bir sezon sonrası Avrupa'nın (bana kalırsa Dünya'nın) en iyi 4 numarası Sancho'yu tutabileceğimizden emin değilim. Mart ayı bitti ve bu yönetimin önümüzdeki sezon için hiçbir hamle yapmadığı ve yapmayacağı aşikar. Mayıs ayı bitince de piyasada Sancho kalmaz maalesef. Koç'un Casas ile devam edeceğini sanmıyorum. Casas bence potansiyel olarak çok iyi bir Euroleague oyuncusu ancak EL'te düzenli olarak F4 ve kupa hedefleyen bir takımda süre bulması zor. Eğer basketbol takımında hedef olarak EL'de F4 düşünülüyorsa, TKBL'deki yabancı sınırı da hesaba katılırsa Seneye Casas yerine kıta dışı bir skorer alınacaktır. Hayaller Maya Moore, gerçekleri göreceğiz. Milli olması ve kontenjan yememesi dışında gerçekten çok iyi bir oyuncu Latoya Sanders. Mutlak surette karşı yakaya bırakılmamalı ve kadroya katılmalı.

Sancho'nun ayrılığına ise tek bir durumda üzülmem: Elena Delle Donne. Bu durumda en iyi kadro:

1-2 Rotasyonu: Işıl-Nuria-Ayşegül
2-3 Rotasyonu: -Avrupalı skorer(Elhotova, -:(Alba Torrens, Biba:( )- Jelena- Deniz
4 Rotasyonu : Delle Donne- Jelena - Bahar
5 Rotasyonu : Kelsey- Lara Sanders- İnci

Della Done aileden zengin avrupa'ya ihtiyacı yok diğer Wnba oyuncuları gibi. Geçen gün maaşlara bakıyorum oradaki. Yıllık geliri en çok alan Tina Charles. 105 bin dolar.